Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.638
|
čitano: 14.586.402
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav ekipa!

Novak sam ovdje i... TOTALNI noob što se kompjutera tiče. Zaostao sam u 2002. godini kada smo kupili ovaj PC i od onda nisam nešto zainteresiran bio za sve to.
Počinje mi studij zadnje godine pa bi trebao neki laptop. Svaki post ovdje tako počinje jel? 

Uglavnom, da prijeđem na stvar. Zahtjevi su sljedeći:

1) Ne razumijem se u procesore za vama ostavljam na volju, čisto da je laptop brz

2) Ekran - ako može 15 inča savršeno

3) Igre - nekakva konfiguracija s kojom mogu pokrenuti neš čisto da ubijem vrijeme u vlaku (tipa Skyrim na low/medium settings)

4) Solidna baterija

5) Widows 8.1 ako je moguće

Ograničenja su sljedeća:

1) na raspolaganju imam 3.000 kuna koje mogu još ajde rastegnuti do 3.500 kuna 

2) Pravi laptop, ne tablet+tipkovnica combo (što sam vidio a stranicama kao valid laptop)

Dakle, tražim laptop koji ću koristiti za filmove i faks (Office) uz tu i tam koju igricu. Gledat ću i filmove ili neš sigurno, ali čisto da na raspolaganju imam nešto s čim mogu raditi. Ako me pitate za naglasak, rekao bih Office i filmovi. Ne tražim neki uber laptop, samo tražim pomoć ljudi koji su stručniji po tom pitanju. Osnovno je da je laptop brz (uz normalno korištenje) i da mogu vrtiti npr. winamp i word istovremeno bez trzanja.

Po netu sam gledao na stranicama Hangara i nailazim na Acer Notebook e1 522 i ostale, što mi se čini ok.

Ekipa, do čitanja,

WannabeN7

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 21:46 (WannabeN7).

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Znam u kakvoj si situaciji. Toplo preporucujem ne e1, nego noviji E5-571g Acer, po meni najboljim u tom rangu za igranje (jaka, efikasna graficka koja ne grije puno laptop s obzirom na performanse) i procesorom koji bi mogao biti bolji, ali skroz dobrim za taj rang (sa 840m jaci proc dolazi tek oko 4200kn) i dobrim za tvoju namjenu pa i igranje. Skyrim ces moci vrtit jako fluidno na low settings, a na medium settings ces sam pronaci nekakvu sredinu izmedju detalja i fluidnosti.

Druga ponuda je Asus sa 0.2Ghz slabijim i3, sto je po meni bitna razlika koju bi mogao osjetiti u procorsko zahtjevnijim igrama kao i Skyrimu.. Prednost je malo bolja izrada, tj. malo bolje temperature.

Oba laptopa imaju prosjecnu kvalitetu ekrana za taj rang i tesko je reci kako izgledaju uzivo, najbolje ti je provjerit ako je moguce ili barem guglat, ali onda pazi koji model gledas.

Za kvalitetniji ekran valja ici na 17.3" i tu onda valja napomenuti veceg brata tog Acera, skupa sa FHD rezolucijom radi cega je best buy: Acer e5-771g no to je vec 3700kn i za te pare se moze nac nesto izbalansiranije (ali bez FHD, znaci HD tipicnom rezolucijom), tj. sa jacim procesorom, a slabijom, ali ne tolko grafickom: Asus2 Problem je sto je vrlo vjerojatno nedostupan, ali isplati se cekati ako ga mozes naruciti i ako imas novaca za protegnut se.

Sa windowsima imas po performansama puno slabiju ponudu od preporucenih, tipa ovako nesto: klik

14 godina

Mozda ovo https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=187797  ?

grafa nije nesto,ali prijatelj ima 740m i pokrece Skyrim na medium, tako da bi ova grafa isto mogla dogurati Skyrim do medium -low. Lap ima dosta rama, i nelos procesor. Inace nemam iskustva u laptopima,ali evo vec mjesec i pol pratim temu pa sam mozda i nesto naucio :)

p.s. jace grafe su tu http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30?se=115054%2C2533%2C2532%2C2535%2C9963%2C66078%2C119933%2C65924%2C394544%2C295389%2C2252%2C7911%2C321%2C82295%2C7912%2C56%2C91881%2C-275%2C66058&q=840m&cod=2600&cdo=3500&primijeni=Primijeni+ove+kriterije

0 0 hvala 0
11 godina

Osjetna je razlika izmedju 720/820m i 740m, a 840m je jos bolja od 740m (bez povecane potrosnje) , kako u kojoj igri osjetno ili neosjetno.

i3-4030U prema testovima zacudo i nije tolko slabiji od i3-3110M, veca razlika bi bila da se radi o usporedbi sa novijim i3-4000M.

Gledajuc linkove i gameplayeve, izgleda da bi mu kombinacija 840m + i3-4030U bila puno bolja od i3-3110M + 720m.

Upravo gledam

) kako lik igra sa stedljivim IB i3 i integriranom HD 4000 Skyrim, znaci sta got uzeo od preporucenog bit ce dosta bolje od toga sa linka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 23:42 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Ekipa, trebam laptop za pisanje seminara, surfanje po netu, svakodnevnu uporabu, igrice nisu bitne, izdvojio bih oko 3000 kn. Dosta mi je bitna izrada laptopa, znači da je dosta čvrst, da nije od neke jeftine plastike, da ne otpadaju tipke itd. Koliko sam skužio ovaj odgovara:

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.AF88A044-EDEC-43DF-8E23-64FCEBC0364F.aspx

Sam u pravu? Postoji neki bolji za te novce?

Bio bih Vam zahvalan ako imate još kakve prijedloge za te nove.

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Molim savjet za laptop(igre,internet,filmovi)do 3500kn...neki bestbuy

jebeš ovaj forum

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
limaaa kaže...

Ekipa, trebam laptop za pisanje seminara, surfanje po netu, svakodnevnu uporabu, igrice nisu bitne, izdvojio bih oko 3000 kn. Dosta mi je bitna izrada laptopa, znači da je dosta čvrst, da nije od neke jeftine plastike, da ne otpadaju tipke itd. Koliko sam skužio ovaj odgovara:

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.AF88A044-EDEC-43DF-8E23-64FCEBC0364F.aspx

Sam u pravu? Postoji neki bolji za te novce?

Bio bih Vam zahvalan ako imate još kakve prijedloge za te nove.

Unaprijed hvala!

baci oko na della

10 godina
neaktivan

Lenovo Z710  http://www.notebookshop.com.hr/default.aspx?pid=31135

Evo da i ja ispunim svoje obećanje i podijelim svoje dojmove o kupljenom laptopu. Inače, dvojila sam se oko laptopa Lenovo G510 (4.500,00kn)  i Z710 (5.499,00 kn *AKCIJA*). Prvo želim zahvaliti The_Fichek-u na pomoći i savjetima.{#} Veliko hvala..... {#}

Procesor: Intel Core i5 4200M (2,60 - 3,10 Ghz, dual-core, 3 MB L3 cache) Do sada se pokazao sasvim odlično, nema pregrijavanja, koliko god da sam npr. igrala dugo igricu... Imam USB hladnjak za laptop koji povremeno upalim kada igram igricu čisto preventivno, iako se nije pokazalo da je potreban ukoliko ga nisam uključila. Laptop tiho radi sve vrijeme i nečujan je.

Grafička: U sebi ima NVidia GeForce 840M (2GB) - s obzirom da ne radim ništa prezahtjevno s laptopom, i da je zapravo najzahtjevnije što pokrećem s laptopom igra Second Life (SL), grafička se pokazala odličnom do sada. Nema cjepkanja, laga, crusheva, usporavanja, blokiranja..... Sama grafika je odlična i više sam nego zadovoljna.  

Brzina: S obzirom da ima SSHD i da ja još nisam imala priliku raditi s računalom koje ga ima - ja sam prezadovoljna. Diže sustav u sekundi, sve otvara poprilično prebrzo za moj pojam... Naravno, nekoga možda tko je već imao prilike raditi s SSHD-om možda ne bi oduševilo, ali ja sam i više nego oduševljena. 

Baterija: hmmm, baterija se pokazala ok u radu s običnim programima i sl., ali nisam radila neprekidno s laptopom dok je na bateriji više od 2 sata. Kada igram igricu puno brže se isprazni, nego npr. dok obavljam uobičajene stvari. No, u svakom slučaju ne mogu reći da traje ovoliko ili onoliko... Meni se jučer dogodilo (s laptopom radim otp. 1 tjedan svaki dan i to gotovo po cijeli dan s tim da je na punjaču najčešće) da mi nije prepoznavao bateriju u laptopu, ali to mi je izbacivao i kada bih izvadila bateriju i spojila ga na punjač. Kako god.... navečer pri jednoj od izmjena samo se vratilo u normalu - tj. odjednom je ponovno prepoznao bateriju. Čitala sam da su mnogi imali problema s time i da kao riješenje navode da se ostavi baterija u laptopu dok se potpuno ne isprazni, a nakon toga se priključi punjač i onda bi je trebao prepoznati. 

Audio i stereo: JBL branded speakers.... zvuk je odličan bilo da gledam film, slušam glazbu ili pričam s nekim preko skypea i vibera... Mikrofon je zadovoljavajuć, čuje se malo prostornost, ali ga ja nisam uštimavala naknadno - nego sam ostavila onako kako je postavljeno po defaultu. Ne kupi okolne zvukove. 

Kamera: E sada... što se tiče kamere, ne mogu biti adekvatna jer mi je loša internetska veza {#}tj. trenutni provider na koji sam spojena ima vrlo sporu vezu (riječ je o lokalnoj internetskoj mreži koju koristim trenutno, što će se promjeniti kroz naredna 2,3 dana - i tek onda ću moći o kameri nešto više tvrditi).  

Dizajn: Što se tiče samog dizajna, ja sam potpuno zadovoljna.... Nisam zahtjevna što se toga tiče, ali lijepo je kad ti lap ne izgleda kao hrpa jeftine plastike. Poklopac je presvučen aluminijem s vanjske strane, i crne je (prošarane, elegantne) boje, a sve ostalo na laptopu je od plastike srebrne (sive) boje (osim tipki koje su naravno crne).

Sve u svemu - zadovoljna. {#}

4 0 hvala 2
11 godina
neaktivan

može preporuka za neki laptop do 4000 kn, namjena (office,internet, filmovi, bez gaminga), koliko budžet dopušta što tanji i lakši (često prenošenje), bar 15"?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Evo jedan zaboravljeni, ali najlaksi i najtanji u kategoriji:

http://www.technomarket.hr/products/09136912/acer-v5-552g-85558g1taii-nx-mctex-010

+gratis 5 god jamstva

Ja imam istog acera, znaci iste izrade, ali sa drugacijim specifikacijama i ekranom te ti mogu reci da je izrada jako dobra i spretno rjesena.

Finish je aluminijski sa gornje strane, dobra tipkovnica, 4 zvucnika za dolby v4, 2 wi-fi antene, 2 ventilatora, lagan pristup komponentama.

Jedino jos po cemu se razlikuje od mog skupljeg modela je sto mislim da nema unutarnji msata slot za SSD i nisam siguran ima li filtere protiv prasine.

U mog v5-573g Acera sa filterima jedva da je ista prasine uslo u pola god koristenja.

Domaci bug review.

Strani review. Neka te ne brine dio sa max. load temperaturama, i u igranju se tesko dostignu te temperature (postoji rjesenje i za to ako bi ikad tlacio/la laptop)

Po tim i slikama sa njuskala te snimkama sa youtube-a mi se cini da je ekran skroz oke za taj rang.

Sto se specs tice ima jedan od boljih laptop amd procesora, to bi bila nekakva konkurencija intel i3M, znaci jaci je od stedljivog i3. Ima integriranu i zasebnu solidnu grafu, a modela bez grafe nema. Radi jos 8gb rama je dosta dobar za gaming ili zahtjevnije programe.

Napomena: posto je tolko tanak nema opticki citac, stoga ako je to bitno kupi vanjsku optiku za 100-150kn.

Jeftinije alternative:

Eh sada, mozes ti proci i jeftinije, tipa uzet nesto oko 3000kn sa stedljivim i3 koji bi bio opet bio jako solidan, ali bi dobio/la slabiji laptop po izradi, ne tolko tanak i lagan (doduse 2.3kg je prosjecna tezina laptopa, prosjecna visina tih laptopa takodjer ne odudara tolko od visine v5-552g..). Ono bitno, dobio/la bi manje jamstva pa kada bi produljio/la jamstvo to bi te sa i3 doslo blize 3500kn, a npr. da ides na fer usporedbu pa jos da gledas +4gb rama (300kn)...

Vrijedi istaknuti jako dobre izrade za taj i skuplji rang oko 3000kn HP Probook 450. Produljenje jamstva na 3g za isti je malo skuplje od konkurencije, 600kn.

Znaci ta opcija da ides na laptop oko 3000kn se ne isplati po meni, prije bi te isplativije doslo da gledas nesto oko 2500kn ako bi htio ustediti, znaci nesto sa dobrim n3530 pentiumom ili pak ovog Acera sa i3 po dost dobroj cijeni (2650kn), max. produljenje jamstva je 3g (300kn za Acer brand) kako i za vecinu drugih brandova. Jedino Toshiba nudi produljenje na 4g, ali oni imaju losu ponudu u jeftinijem rangu, barem po meni..

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 14:45 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Ja sam danas kupio po preporuci fiseka acer e5 775 U hg spotu na kes za 3850kn plus bolja torba, bezicni mis, I nadoplatio za 3g garancije (300kn) sveukupno 4500 placeno gotovinom .. bestbuy 

stavio sam ga punt no kako jos nije istaliran linuk nepise kada je puna pa me zanima koliko moze bit baterija na punjacu da se napuni jer nesto je ovaj mladi na kasi spominjao da ako je laptop na punkacu da izvadim bateriju??  

Btw sad vidim da sam ga mogao uzet u tehnomarketu za iste pare al sa 5g jamstvom pa eto tko jos nije da ode tamo!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 15:22 (igyp).
10 godina
neaktivan

Lijep pozdrav svima, i najprije jedno veliko hvala svima koji pomazu nama koji nesto slabije plivamo u ovim vodama da dobijemo najbolju vrijednost za novac...

Ja imam malo zeznut i dosta specifican zahtjev. Trebam laptop za buraza, upisao je informatiku i iako ne znam u kojim ce sve jezicima programirati recimo da je prvotna namjena da ga moze koristiti prije svega za programiranje. Ja bi s druge strane volio da laptop moze pokrenuti ovih par sportskih simulacija te prije svega Football manager i da mogu s gustom pogledat neki film.

Dakle svakako bi mi trebao bar 15inchni ekran, odvojena grafika i 500 gb hard kao minimum. I sve to za max 4000 kn u nekom od ducana koji prima diners na rate bez kamata i po mogucnosti sa sto duljom garancijom.( vidim da elipso i tehnomarket imaju sad ove akcije na pet god)

Vjerojatno ne postoji laptop koji se uklapa u sve ovo, ali volio bi da mi predlozite par modela pa da mogu prilagoditi ocekivanja i odvagnuti koji bi bio najblizi onome sto trazim...

0 0 hvala 0
14 godina

rekla sestra da se odlucila za ovaj, sad mene zanima kakva je to graficka, hoce joj bit dosta za gledanje filmova, igranje igrica na fb, i za raditi u ms office,pp?

hvala unaprijed

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Za tu namjenu je lap dobar, ali nije dobar za graficki zahtjevnije igre. Uz to,ima super ekran i dobar hard disk - savrsen je za filmove :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

http://www.technomarket.hr/products/09136912/acer-v5-552g-85558g1taii-nx-mctex-010

+gratis 5 god jamstva

Ovo s 5 godina jamstva gratis je po mom mišljenju jedna velika navlakuša za naivne. Daju 5 godina jamstva na laptope i računala koja koštaju po 2000 kn, a svi s imalo logike u glavi znaju da je vjerojatnost da u tih 5 godina nešto krepa jako blizu 90%.

Kod laptopa definitivno HDD, adapter, grafa zbog pregrijavanja, kod računala napajanje 100%, itd....  Gdje je tu računica jer čim nešto krepa odmah su u minusu. Je li netko vidio njihov jamstveni list u kojem daju 5 g. jamstva da nam proslijedi na forum? Koja je caka?

Što se mene tiče, ono što oni planiraju je to što su napravili u SLO. Pokupili lovu na akcijama i rasprodaji, zatvorili se doslovno preko noći, ostali dužni svima i odmaglili, a kupci si mogu obrisati onu stvar s njihovim jamstvima. Pa mi recite, što će vam 5godišnje jamstvo ako ga nemate gdje ostvariti. To je moje mišljenje i vidjet ćemo jesam li u pravu, ali nije badava nadoplata na 3 godine jamstva kod HP-a, Acera, Lenova tako skupa.

Over and out.

12 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

Trebao bi preporuku za besty buy laptop do 4800kn 17" ekran za lagani gaming PES :), filmovi i tak. Nikakve preozbiljne stvari...

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Ghost Racer kaže...
The_Fichek kaže...

+gratis 5 god jamstva

Ovo s 5 godina jamstva gratis je po mom mišljenju jedna velika navlakuša za naivne. Daju 5 godina jamstva na laptope i računala koja koštaju po 2000 kn, a svi s imalo logike u glavi znaju da je vjerojatnost da u tih 5 godina nešto krepa jako blizu 90%.

Kod laptopa definitivno HDD, adapter, grafa zbog pregrijavanja, kod računala napajanje 100%, itd....  Gdje je tu računica jer čim nešto krepa odmah su u minusu. Je li netko vidio njihov jamstveni list u kojem daju 5 g. jamstva da nam proslijedi na forum? Koja je caka?

Što se mene tiče, ono što oni planiraju je to što su napravili u SLO. Pokupili lovu na akcijama i rasprodaji, zatvorili se doslovno preko noći, ostali dužni svima i odmaglili, a kupci si mogu obrisati onu stvar s njihovim jamstvima. Pa mi recite, što će vam 5godišnje jamstvo ako ga nemate gdje ostvariti. To je moje mišljenje i vidjet ćemo jesam li u pravu, ali nije badava nadoplata na 3 godine jamstva kod HP-a, Acera, Lenova tako skupa.

Over and out.

Opcenito si mozda/vjerojatno u pravu, ali konkretno za slucaj navedenog i preporucenog laptopa sto se tice performansi i izrade NE radi se o navlakusi jer cijena tog laptopa je bila i jos uvijek je najmanje 3850kn sa redovnih 2god jamstva za fizicke osobe i za te pare je jedan od best buyeva, a nisam ga dugo preporucivao radi dolaska 840m grafe koja je bolja za graficki zahtjevnije igre, a takva je vecina.

Kako i gdje ce tocno ostvariti kupac jamstvo nije na meni da gledam (navedem cijene produljenja jamstva), kao ni to kako ce i gdje ce zainteresirani kupiti laptop. Ja dajem prijedlog laptopa, a samo u ovakvim prilikama akcije ili kada je cijena vise stotina kuna ispod konkurencije, linkam tocno ducan.

Btw. cijene technomarketa i elipsa nisu bas neke za laptope, tu i tamo se nadje ovako neka prilika sa realnom cijenom, ali sto je npr. sa njihovom akcijom televizora (grundig nedavno itd.), mislis da se tu isto vara? da je 5god jamstva fiktivno?? Neznam bas, ipak nisu to ducani od jucer, a to sto se u istima mogu iskoristiti oni bonovi od American Express ih isto cini primamljivim nekim kupcima..

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 21:55 (The_Fichek).
11 godina
crocked kaže...

Pozdrav ekipa,

Trebao bi preporuku za besty buy laptop do 4800kn 17" ekran za lagani gaming PES :), filmovi i tak. Nikakve preozbiljne stvari...

Unaprijed hvala!

Posto se ne mislis baviti preozbiljnim stvarima mislim da ti je jako pametno ustediti 1000/1300kn i ne ici na i5 nego stedljivi i3, cca 20-25% slabiji, a opet skroz okej procesor, pogotovo za tako manje zahtjevne igre:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+e5-771g - best buy u tom rangu, pogotovo za multimediju radi odlicnog ekrana vec pohvaljenog od kupaca sa foruma, a ono sto ga odvaja od konkurencije je FHD rezolucija za te novce.  840m je najjaca u rangu, a i3 ce kao sto rekoh posluziti za generalno graficki zahtjevnije novije igre na nekakvim srednjim postavkama, a na 1080p ces moci igrati starije igre, za igranje npr. kakvog procesorski zahtjevnog online mmorpg-a, tipa WoW ovo nije dobar odabir.

Novcanu razliku, ako zelis, mozes uloziti u:

-produljenje jamstva na 3g (mozes to rjesiti u roku 1 god neovisno o ducanu di je kupljen) - cca 300kn

-SSD po zelji (intel 520 je best buy za 500kn, mozes ici i na bolji SSD veceg kapaciteta, tipa za 800kn ovisno o zeljama)

-ako ces ici na SSD trebat ce ti caddy za SSD (najbolje kupiti na ebayu za 10 dolara, trazi dodatnu preporuku ako se odlucis)

p1k1p kaže...

rekla sestra da se odlucila za ovaj, sad mene zanima kakva je to graficka, hoce joj bit dosta za gledanje filmova, igranje igrica na fb, i za raditi u ms office,pp?

hvala unaprijed

Da, hoce. Dobar odabir za tu namjenu. Inace to je prvi najjeftiniji 15.6" na trzistu koji nudi FHD rezoluciju.

EDIT: primjetio sam da je isti Lenovo, ali sa jacim specifikacijama (pogotovo sto se graficke tice) dostupan za 300kn vise, tj. za 3600kn - klik Ako te ne smeta sto ne dobis torbu mislim da ti je ovo pametnije uzeti, cisto jer je veci ulozeno/dobiveno omjer, tj. veca je vrijednost laptopa, a bit ce i fluidnije bilosta raditi sa i3 naspram 3558U. Doduse neznam koliko ce se ta fluidnost osjetiti samo za surfanje, ali svakako preporucujem nadodati jos 300kn, kasnije ako bi slucajno prodavao laptop bi lakse vratio novac..

Alexis_Sanchez kaže...

Lijep pozdrav svima, i najprije jedno veliko hvala svima koji pomazu nama koji nesto slabije plivamo u ovim vodama da dobijemo najbolju vrijednost za novac...

Ja imam malo zeznut i dosta specifican zahtjev. Trebam laptop za buraza, upisao je informatiku i iako ne znam u kojim ce sve jezicima programirati recimo da je prvotna namjena da ga moze koristiti prije svega za programiranje. Ja bi s druge strane volio da laptop moze pokrenuti ovih par sportskih simulacija te prije svega Football manager i da mogu s gustom pogledat neki film.

Dakle svakako bi mi trebao bar 15inchni ekran, odvojena grafika i 500 gb hard kao minimum. I sve to za max 4000 kn u nekom od ducana koji prima diners na rate bez kamata i po mogucnosti sa sto duljom garancijom.( vidim da elipso i tehnomarket imaju sad ove akcije na pet god)

Vjerojatno ne postoji laptop koji se uklapa u sve ovo, ali volio bi da mi predlozite par modela pa da mogu prilagoditi ocekivanja i odvagnuti koji bi bio najblizi onome sto trazim...

Postoji vise laptopa koji se uklapaju. Ako je pozeljniji veci ekran, s obzirom na zahtjeve i dostupnost konkurentnih laptopa, ovo je definitivno trenutni best buy u tom rangu: Acer E5-771g. Napomena: imas istog u technomarketu sa 5god jamstva kao njihovom akcijskom ponudom za 4100kn. U HGshopu na rate to dostize 4000kn, stoga ako si sumnjicav u Technomarket, predlozio bih na rate da kupis u Linksu radi provjereno dobre usluge i istih cijena na rate i gotovinu, iako mozda poberem zuti karton za ovakvu sugestiju. Sto se tice manjeg laptopa, izbor je puno veci. Ispod i3-4030U/i3-4010U mu se ne isplati ici, a kako je potrebna graficka, evo nekih prijedloga: Acer v5-552g (komentiro sam ga jako detaljno par postova unazad, isto uoci technomarket..), Asus ili Acer sa istim specifikacijama (samo bez FHD) kao prvopredlozeni Acer - klik (Asus malo bolja izrada, Acer malo jaci procesor sto je bitnije po meni), na tom zadnjem klik linku mozes uociti oko 3600kn Lenovo z50, skupa sa FHD rezolucijom koja je inace skupocjen uvjet (ima ju prvopredlozeni Acer), super laptop ako mu ne smeta bijela boja. Kako placas na rate i trazis cim dulje jamstvo mislim da bi to bilo to od best buyeva izmedju 3 i 4 tisuce kn.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 22:44 (The_Fichek).
14 godina

tu dolazi s torbom, onda cu razgovarati sa sestrom pa ce valjda uzeti taj

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

znam, zato ti rekoh, ako te briga za torbu da razmislis.. Sa onim za 3600kn npr. moze igrati nove Simse dok to sa pentiumom i integriranom grafom nece bas bit moguce, naravno za flash igre ce biti vise nego okej

10 godina
neaktivan

pozdrav svim citaocima.

molim pomoc oko izbora novog lap topa, treba mi za kompajliranje u Eclipse-u i NetBeans-u za android aplikacije.

dijagonala min 15.6, bez operativnog sistema, model svejedno, bilo koji..

predpostavljam da mi je integrisana graficka dovoljna, e sad koji je to minimum sto se tice procesora, da li je dovoljan celeron 1005m, pentium 2020m ili pak i3-3110m..i da li bi u mom slucaju vise odgovarao neki s 4 jezgra AMD-ov tipa a4-5200, a6-6310, a8-4500....

kakvi su ovi pentiumi n35*0 s 4 jezgre?

ebem li ga, sto se tice prokletog novca, i ja bih nesto kao i svi ostali, da je dobro a jeftino :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 0:06 (perkamp).

0 1 hvala 0
11 godina

Budzet?

10 godina
neaktivan

oko 350 u vrh glave 400eura

iz cg sam..

0 0 hvala 0
11 godina

Ako te usput zanima i cim dulje trajanje baterije idi na Haswell i3-4030u:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i3-4030u

i onda bi ti bilo pametno, kako si iz cg, da uzmes Lenovo g50-70 radi laganog pristupa komponentama sto obicno nije slucaj kod konkurencije u tom i dosta skupljem rangu

Ako bi laptop bio dosta ustekan imas relativno malo (15%?) jaci i3-3110M:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i3-3110m

To ti je ujedno opcija sa matt ekranom.

Napomena, Portio je web shop Linksa.

Druga napomena, ako pucas na i3M, zgodniji bi ti bio malo jaci, a od i3-4030U vec osjetno jaci (20-25%), Haswell i3-4000M te kvalitetniji HP od 250 modela, tj. HP Probook 450, taj ti je na granici budzeta.. Isto ima matt ekran i za razliku od 250 je kvalitetnije napravljen te isto ima lagan pristup komponentama kao Lenovo (HP 250 ima za korisnika lagani pristup samo ramima i vjerojatno bateriji, ista stvar je sa Acer e5-511 sa prve liste)

Sta got uzeo bit ce dobro, a zadnji Probook bi ti bio najbolji ako se mozes protegnuti (neznam jesi ukljucio troskove moguce carine i slicnih troskova..)

SSD bi ti isto super dosao. Malo vidi kakvi su i gdje ovlasteni servisi u CG. Npr. ako ima kakav dobar ovlasteni servis Acera nedaleko od tebe, bilo bi pametno da se ne zamaras sa pristupom komponentama, nego pazis na laptop, pa uzmes najjeftinijeg E5-511 Acera sa prve liste, tj. za 2650kn, te sa novcanom razlikom kupis best buy Intel 520 Ta kombinacija bi ti po meni jos bolje dosla nego npr. Probook 450, naravno ako se mozes pouzdat u kakav obliznji servis ako sta slucajno ode kvragu. Sta got kupio pazi na laptop, ne stavljaj ga na deku i slicno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 1:45 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

oki, 450 def naj srednje klase. zanima me da li je kvalitet kucista bolji od thinkPad-a e531? i od dr brendova koji bi bili u ravni Probook-a (asus, dell, acer)

kako sam zakljucio od low-cost lap topova g50-70 ima ponajbolje kuciste od konkurencije b590 i g500 i dr nizerazrednih modela?

koja je razlika kod hp 15 i 250 sto se tice kvaliteta kucista?

i za hp 450 da li se isplati dodati jos 15,20 eura da je sa + jos jednom grafikom ati8750m-1GB? (ok imala bi svoj Ram, ali vise pitam zbog buducih kvarova i sigurnosti)

izvinjavam se sto sam dosadan sa milion pitanja i podpitanja :)

unaprijed zahvalan na odgovoru!

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 2:37 (perkamp).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

@The_Fichek 

Hvala na prijedlogu, ali lapac nije za mene pa mi se neda izvoditi nikakve egzibicije sa dodatnim SSD-om i tak to.

Treba mi BestBuy do 4800kn :)

Par prijedloga i to je to... :)

Hvala!

10 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,

treba mi preporuka za laptop do 12000 kuna, gamerski. Ekran da bude barem 15 inča. 

Sekundarna namjena je igranje u Oculus VRu - trenutni laptop mi nije dovoljno jak za to.

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
14 godina

Evo neki gamerski - http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30?&cod=9000&cdo=12500&se=2252,321,9963,66078,7912,52104,324488,91881,324489,65924,66058,295389,394544

Asus G751JY-T7064D izgleda dobro, gtx 980m je trenutno najjaca grafa. Mislim da jos nije u ponudi, ali isplati se cekati.

CPU i GPU su najbolji sto ih se moze trenutno nabaviti (provjereno na cpu/gpu boss). Lap ima 8gb rama, ali se moze nadograditi do 32 gige. Za vise info malo guglaj, mozda ima i boljih laptopa (ali tesko) :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 10:00 (TCO 006).

2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hvala na detaljnom odgovoru, može još samo sitnica, dobio sam preporuku za ovaj laptop, kako se on pozicionira u odnosu na naveden?

http://www.elipso.hr/informatika/prijenosna-racunala/HP-Pavilion-17_f002__J7U43EA/

0 0 hvala 0
11 godina

@perkamp

Sve je to tu negdje, nema onoga da je nesto drasticno bolje po izradi od drugog (jedino se prica da je Toshiba C serija ispodprosjecne izrade). Probook 450 i Lenovo jesu malo iznad konkurencije po tom pitanju, za nekog vise za nekog manje. Thinkpad neznam kakav je, nisam ga drzao nego samo vidio i ne izgleda mi isto nista extra. Ipak je to sve nekakva srednja klasa. Probook se istice jer pored solidne izrade ima i aluminijski finish i matt ekran.

g50-70 je tanji nasljednik g510 koji je malo bolji po izradi od g500, i jednako dobar kao b590 koji se istice po matt ekranu, ali je kao i g510 za danasnje standarde mozda mrvicu predebel..

Ako mislis igrati igre ti se isplati ici na zasebnu grafu, pretpostavljam da pricas o nekom laptopu iz ducana u CG, ovdje nema laptopa sa i3 i 8750m ispod 4000kn vise, a nesto sa a4-4300M nebi preporucio pored bilokojeg i3, eventualno neki a8 ili bolje a10 AMD proc. U slucaju da oces zasebnu grafu predlozio bi ovako

Nema problema za pomoc. Ako biras u ducanu u CG bilo bi lakse da posaljes link ducana ako ga imaju.

@crocked

17.3" imas isti onaj Acer sa i5, 1300kn skuplji.. - klik
Vjerojatno nedostupni Lenovo g710 - klik2 sa 50% jacim procom, ali i vjerojatno tolko slabijom grafickom koja je bitnija za igre (gledaj notebookcheck)

Probook 470 - klik3 -> super ak oces windowse usput, najizbalansiraniji odabir sto se tice performansi (25% jaci od i3-4030U, za grafu je tesko reci, varira od igre do igre, gledaj game-debate ako te zanima samo PES..), nesto kvalitetnija izrada od Acera, tu negdje sa Lenovom (prvenstveno se misli na laksi samostalni pristup komponentama), mana je 1 god jamstva i 2x skuplje produljenje jamstva od Acera i Lenova (cca. 600 vs cca. 300kn)

Nemoras kupovati SSD, ali i dalje ostajem pri tome da ti je jeftiniji Acer najjisplativiji - klik4 Usput, ima ga u technomarketu sa 5god jamstva za 4100kn....

*Temperature sva 3 laptopa su super, mozes pogledati reviewove dosta slicnih modela - 1, 2 ,3

@Alexis_Sanchez

Dobro se uklapa, nije los, samo je ovo onaj slucaj o kojem je kolega pricao nedavno, znaci realna cijena malo previse odstupa od 3300-3500kn di se bez problema nadje isti - lista

Jedan forumas je nedavno kupio isti i dao svoje dojmove, evo njegov post i post u temi sa slikama vašeg hardvera. Iste takve boje ce biti i u Elipso kako pise u opisu.

Neznam kolka je ponuda, ali ako nije ispod 3500kn nikako nije isplativo jer za 3700kn imas onog Acer e5-771g sa nista slabijim procesorom od tog AMD-a, graficka je osjetno jaca, dobis jos FHD rezoluciju (na nasem trzistu dosta skupocjen uvjet), +god jamstva, 3x jeftinije produljenje jamstva na 3g (cak 900kn za pavillion seriju vs 300kn za acer)

@vrlaptop

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=980m+asus Informiraj se dodatno. Ovdje su sumirani podaci za 980m - klik Navodno je to grafa s kojom se probijaju granice performansi izmedju desktop i laptop grafa, hrpetina clanaka ima po netu, vidjet ces.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 12:29 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice