n550jk je izgledao nestao iz adm-a i gotovo sam siguran da se nece vise vratit, ima ga jos na njuskalu, jedan jedini za 5900kn.
Ti modeli ce se tesko vratit jer je vec dosao novi asus n551jk model, a uskoro ce doci i g551jk (rogova verzija, drugacije pofarbana..), al oni ce svi bit skuplji od 6000kn, dapace 99% sam siguran da nijedan od njih nece neko vrijeme biti jeftiniji od 6500kn. Znaci imas taj novi n551 sa i7 i 12gb rama za 7330kn. Modela sa i5 i manje rama jos nema. Ne radi se o stedljivom i7 inace.
v5-573g acera takodjer nema, povucen je radi dolaska novih modela. Stari model je inace imao i 12gb rama, to sam zaboravio rec, a n550jk za 6000kn sa i5 se prodavao sa 4gb rama.
Znaci kako got okrenes moras sacekati nove modele.
Mozes trenutno razmotrit jedino ovako Dell-a, po procesoru nesto jaci od acera, naime stedljivi i7 nije ni blizu dobar kao i7 QM procesor, stedljivi i7 U se ponasa gotovo jednako kao i5-4200M. Grafa je pak daleko daleko slabija od 850m i stoga je to malo losa kupnja, inace je sve dobro, za IPS matricu tog Della neznam kakva je, nisam naso review, no cim je IPS je bolje od tipicne TN matrice koja se btw. stavlja i u high-end modele nekih brandova u tom rangu oko 7000kn, npr. kod lenova y50, kojeg takodjer za nizu cijenu trenutno nema.
Btw. to sto kazes za 20 tabova, kad covjek kaze stedljivi i5, i3, i7 obicno pomisli na nest jako slabo. Radi se o jako solidnim procesorima, a i5 je zlatna sredina kao sto je uvijek bio kod intela. Bez problema ces moci imati tolko otvorenih tabova i neznam sta sve ne. Za jace performanse, npr. u igranju obavezno ukljucis high performans mod pa se jezgre clockaju cim vise s obzirom na temperaturu laptopa, upravo zbog toga rekoh da je zgodno kupit kakav cooler da performanse u high performansu budu cim bolje, tj. da temperature budu cim bolje.