Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.664
|
čitano: 14.612.438
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

n550jk je izgledao nestao iz adm-a i gotovo sam siguran da se nece vise vratit, ima ga jos na njuskalu, jedan jedini za 5900kn.

Ti modeli ce se tesko vratit jer je vec dosao novi asus n551jk model, a uskoro ce doci i g551jk (rogova verzija, drugacije pofarbana..), al oni ce svi bit skuplji od 6000kn, dapace 99% sam siguran da nijedan od njih nece neko vrijeme biti jeftiniji od 6500kn. Znaci imas taj novi n551 sa i7 i 12gb rama za 7330kn. Modela sa i5 i manje rama jos nema. Ne radi se o stedljivom i7 inace.

v5-573g acera takodjer nema, povucen je radi dolaska novih modela. Stari model je inace imao i 12gb rama, to sam zaboravio rec, a n550jk za 6000kn sa i5 se prodavao sa 4gb rama.

Znaci kako got okrenes moras sacekati nove modele.

Mozes trenutno razmotrit jedino ovako Dell-a, po procesoru nesto jaci od acera, naime stedljivi i7 nije ni blizu dobar kao i7 QM procesor, stedljivi i7 U se ponasa gotovo jednako kao i5-4200M. Grafa je pak daleko daleko slabija od 850m i stoga je to malo losa kupnja, inace je sve dobro, za IPS matricu tog Della neznam kakva je, nisam naso review, no cim je IPS je bolje od tipicne TN matrice koja se btw. stavlja i u high-end modele nekih brandova u tom rangu oko 7000kn, npr. kod lenova y50, kojeg takodjer za nizu cijenu trenutno nema.

Btw. to sto kazes za 20 tabova, kad covjek kaze stedljivi i5, i3, i7 obicno pomisli na nest jako slabo. Radi se o jako solidnim procesorima, a i5 je zlatna sredina kao sto je uvijek bio kod intela. Bez problema ces moci imati tolko otvorenih tabova i neznam sta sve ne. Za jace performanse, npr. u igranju obavezno ukljucis high performans mod pa se jezgre clockaju cim vise s obzirom na temperaturu laptopa, upravo zbog toga rekoh da je zgodno kupit kakav cooler da performanse u high performansu budu cim bolje, tj. da temperature budu cim bolje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2014 18:22 (The_Fichek).
15 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

A ne znam,popričat ću sa roditeljima pa ako budu mogli tog za 7 300...ako ne koliko treba čekat za nove modele?Jel se išta zna kad izlaze?  ps. moram ti zahvalit na ovakvom trudu i opširnim odgovorima,stvarno hvala

Battlelog:cro1911
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2014 18:30 (CoKsA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nema problema. Mislim da ti se s obzirom na namjenu ne isplati davati tolko para vise za i7 procesor od kojeg ionak vjerojatno neces imati neke koristi, a s obzirom da zelis dulju bateriju mozda ti je bolje ici na procesor sa U u oznaci, stvarno zavisi za kaj ce ti sluzit laptop, zatim kolko ti je bitna prenosivost, nosenje kablova itd.

S obzirom na ono sta si nabrojao i5-4210U je skroz okej i vise nego okej odabir, samo u igrama ces imat nesto manji fps nego sto bi to bilo sa jacim nestedljivim procesorom, tj. najveci problem kod tog igranja su moguci fps dropovi ako se laptop pregrije, zato je opet zgodno imat cooler. Npr. igras se doma na cooleru koji ti usput i povisi laptop vise na razinu ociju pa ne lomis kicmu, a na faksu bez problema mozes ucit kolko oces sa laptopom bez da je ustekan u struju. Inace tezina o kojoj pricam je 2kg, a ti high-end asusi su teski 2.7kg, te je sam adapter za crpljenje tolko struje kod asusa tezak pol kile.

Za igranje prvenstveno sluzi 850m grafa (inace prva dobra laptop grafa za 1080p gejmanje) i nijedan drugi laptop sa stedljivim procesorom nebi jos neko vrijeme trebao imati tako jaku graficku za tako dobre novce s obzirom da se tu radi i o odlicnom IPS FHD ekranu koji sam vrijedi 1000kn u svijetu laptopa, naravno tu se gleda i pdv i marža IT ducana.

Samo jos jedan info, mozes razmotrit kupnju v5-573g i vani, npr. na amazon.de Svakojakih verzija ima, bio je i jedan za 700 eura bez windowsa na computeruniverse, al ga nema trenutno.

Neznam kad sta izlazi, s obzirom da su gotovo svi stari best buy modeli o kojima pricam u rangu od 5-7tisuca kn maknuti sa naseg trzista pretpostavljam da bi do pocetka 10. mjeseca trebala bit sredjena situacija, treba se strpit u svakom slucaju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2014 19:25 (The_Fichek).
15 godina

Ma dobro lako za igre,tu i tamo fifa i lol a mogu i komp malo nadogradit ako za par godina bude frka..Sad mi je najbitnije da ga mogu nosit na faks,da je stedan,lagan,praktican,oko 6000 maks do 7 000. Znači koji modeli imaju i5-4210U proc pa ću nešto od tog ubost.Sa ADM-om imam jako dobra iskustva pa možda tamo?

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2014 19:32 (CoKsA).
11 godina
CoKsA kaže...

Ma dobro lako za igre,tu i tamo fifa i lol a mogu i komp malo nadogradit ako za par godina bude frka..Sad mi je najbitnije da ga mogu nosit na faks,da je stedan,lagan,praktican,oko 6000 maks do 7 000. Znači koji modeli imaju i5-4210U proc pa ću nešto od tog ubost.Sa ADM-om imam jako dobra iskustva pa možda tamo?

Gle, trenutno je situacija takva da imas oko 4500-5000kn asuse sa FHD rezom, i5-4200U ili 0.1Ghz jacim i5-4210U procesorom te 840m grafickom, znatno slabijom od 850m i to je grafa vise za igranje na medium settings sa tu i tamo smanjenim detaljima. Puna lista je ovdje: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+i5+840m Svi ti asusi nisu kvalitetni po izradi kao jaci n550jk ili v5-573g acer. Prvenstveno je tu losiji pristup komponentama. Samo novi k551 Asus ima poboljsan pristup za lakse ciscenje i on je bio za 4700kn u ADM-u, no nema ga i neznam di je ni kad ce doc i zasto ga nema u drugim ducanima. Nadalje neki dolaze sa matt ekranom neki ne i  citaj oprezno jer samo neki imaju FHD rezoluciju. Npr. ovaj je radi +2gb u odnosu na ostale dobar izbor: http://www.notebookshop.com.hr/default.aspx?pid=29756 Pise da ima anti-glare, znaci matt nebljestavi ekran i FHD rezu, valjda je tocan opis.

Druga opcija je Lenovo z50-70 sa istim specs kao taj Asus: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50-70+i5 Njega generalno imas u bijeloj boji, ali se pojavljuje i u sivoj koja je skuplja. Za sve modele pise da dolazi sa FHD rezom pa je to malo pod upitnikom, tj. upitno je za modele sa manje od 6gb rama jer ja iste nisam jos vidio u Lenovo Store sa istim opisom. Oni u odnosu na Asusa imaju svi bolji pristup komponentama, laki za cistit, ali svi imaju bljestavi ekran.

Glavna razlika tih laptopa u odnosu na v5-573g acera koji bi se trebao nalaziti upravo oko 6000kn kad dodje je sto oni nemaju IPS kvalitetniji ekran te nemaju jacu graficku, ostalo su vise manje sitnice. Npr. lenovo z50-70 je sav od plastike, tipicno za taj rang dok v5-573g i asusi imaju alumiijski finish sa gornje strane. Taj finish funkcionalno ne znaci gotovo nista (laptop se brze ohladi kad se ugasi, mozda koji stupanj manja temperatura u radu), ali je dodatni plus, pogotovo estetski.

Konacna preporuka je da sacekas par tjedana, max. mjesec dana dok ne dodju novi laptopi na hrv. trziste, prvenstveno tu mislim na tog v5-573g acera. Zadnji asusi koje sam linkao i lenovo z50-70 nece nikam pobjec. Naravno sve zavisi i o tebi zelis li ti uopce taj kvalitetni IPS ekran i jacu grafu, je li to vrijedno 1000-1500kn kolko ce vec biti cijena v5-573g acera. Zaboravih reci i da taj acer dolazi sa 53 Whr Lithium-Polymer baterijom, kod Asusa i Lenova z50 je to 37Whr. Znaci baterija je dobro jaca kod Acera pa ce efekt stedjenja baterije biti jaci kod Acera.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2014 19:58 (The_Fichek).
15 godina

Hvala ti :)  Čekat ću ipak onda toga v5-573 acera najvjerojatnije..Kad već dajem toliko novaca da mi potraje koju godinu više

11 godina

Jesam li te uspio konacno nagovoriti :D hehe Salim se. Vrijedi ga sacekat, da vidis kakva ce biti cijena, s kolko rama ce doci i tako to. Pogledaj malo reviewove sa notebookchecka, neda mi se linkat, lako ces naci. Lp.

15 godina

Jesi,jesi :D Budem,hvala velika na brzim i opširnim odgovorima.Lijep pozdrav

15 godina
neaktivan

ja sam mislio kupiti acer v5 573g ali sam pitao na admu i arhitehu i ne znaju kada dolazi novi sa i5 i 850m, pa sam pitao na acer hrvatska na fbu i ni oni ne znaju lol. Na kraju sam se odlučio za lenovo z50 70. 

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Lenovo G505S ili nešto drugo za tu lovu? Ovaj laptop mi se čini dobar zbog dobrog procesora, diska i dobre grafe za igre koje namjeravam igrati. Namjena igre, surfanje, filmovi, i malo photoshopa.

Kalko1212 ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
dodo14 kaže...

ja sam mislio kupiti acer v5 573g ali sam pitao na admu i arhitehu i ne znaju kada dolazi novi sa i5 i 850m, pa sam pitao na acer hrvatska na fbu i ni oni ne znaju lol. Na kraju sam se odlučio za lenovo z50 70. 

Jesi ga kupio?? Ako jesi, koji tocno model, ima li FHD rezu ????

14 godina
neaktivan

zanima me jel u redu ostaviti laptop da se puni preko noci, tj jel mu ne smeta ako ce biti duze prikopcan na punjacu dok se ne probudim? :P

Ne kradi! - vlada mrzi konkurenciju..
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
petar269 kaže...

zanima me jel u redu ostaviti laptop da se puni preko noci, tj jel mu ne smeta ako ce biti duze prikopcan na punjacu dok se ne probudim? :P

radje ga iskljuci, nema se sta punit prek noci kad je pun, mislim u redu je, ali bolje ne

14 godina
neaktivan

jos jedno pitanje, kupio sam hdmi kabal, i spojio ga sa LG led tvom, i samo mi prenosi sliku, ali ne i zvuk, u cemu je problem?

Ne kradi! - vlada mrzi konkurenciju..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
petar269 kaže...

jos jedno pitanje, kupio sam hdmi kabal, i spojio ga sa LG led tvom, i samo mi prenosi sliku, ali ne i zvuk, u cemu je problem?

Desni klik na ikonu dole desno (zvučnik), playback devices i odaberi hdmi

16 godina
neaktivan

Pozdrav!

Dvoumim se između ova dva modela: 

Asus X551MAV-BING-SX392B

HP 250 G3, J4R75EA

Obadva su najjeftinije sto se moze naci. Koristio bih ga za faks. 

Specifikacije su im skoro pa identične pa se ne mogu odlučiti. 

Ako netko zna neki bolji u ovom cjenovnom rangu (oko 2k kn) molio bih da napise :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
dodo14 kaže...

Jesi ga kupio?? Ako jesi, koji tocno model, ima li FHD rezu ????

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_114_277&products_id=11475

piše da je FHD i gledo sam po internetu i vidio da neki sa 4gb rama imaju FHD... 

nisam još kupio, ali danas ću naručiti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.9.2014 11:07 (dodo14).
14 godina
neaktivan
SR 88 kaže...

Pozdrav!

Dvoumim se između ova dva modela: 

Asus X551MAV-BING-SX392B

HP 250 G3, J4R75EA

Obadva su najjeftinije sto se moze naci. Koristio bih ga za faks. 

Specifikacije su im skoro pa identične pa se ne mogu odlučiti. 

Ako netko zna neki bolji u ovom cjenovnom rangu (oko 2k kn) molio bih da napise :D

Istu stvar me pitao prijatelj samo njemu je potreban za posao pa sam mu preporucio Acer Aspire E5-551  prvenstveno jer ima mogucnost nadogradnje na 8gb rama posto ima 2 slota za razliku od ovih sto si ti linkao koji imaju po 1 slot. Svi oni dolaze s skoro istim specifikacija jedino je na tebi da si odaberes sta ti se sviđa. U tom cjenovnom rangu najvise gledas da dobijes što dužu garanciju.

16 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Pozdrav. Može pomoć? Sestri treba korišteni laptop za oko 900 kn, treba joj onako za pogledat film, fejs, Youtube i trebat će joj za seminare na faksu (znači ništa zahtjevno). Što je najbolje što može dobiti za to? Ovako nešto?

BUMP!

Prodaje netko možda nešto takvo? Ne znam što se može očekivati za te pare{#}

Beware of the sharp edged weapon called human being
16 godina
neaktivan

Pozdrav.

Vrlo uskoro bi trebao kupiti laptop s obzirom da mi je desktop otišao u klinac. Naime, u opisu ću pokušati biti što detaljniji što se potreba tiče, no isto bi vas i zamolio za nešto strpljenja jer do sada sam imao iskustva samo s desktopima, a na netu ima svakakve literature o brandovima i svakakvim detaljima, te mi je mozak podosta zbrčkan. :)

Dakle, budžet mi se vrti od 3500kn do 4000kn (max 4100 - 4200 ako se stvarno isplati). Navesti ću nekoliko stvari koje gledam kao obavezno, a neke kao moguće preferencije koje bi se mogle dobiti u ovom cijenovnom rangu.

Prvi prioritet mi je zapravo izdržljivost naravno, a pod time mislim što bolja moguča izrada, te tipa što mislite koji bi brandovi u tom smislu bili "najbolji", znam da je to dosta relativno, ali primjerice ćuo sam bolje stvari o npr. Lenovu ili Dellu nego o Toshibi i Aceru.

Laptop bi najviše zapravo koristio za reprodukciju multimedije nego igara, tako da mislim da bi mi bio više potrebniji bolji procesor nego grafička, ali opet plus bi bio da neke netoliko zahtjevnije igre mogu tu i tamo vrtiti bez nekog problema na low/medium postavkama, dakle ne recimo BF4 ili CoD na high i te neke spike. Zanima me recimo da mogu vrtiti program tipa Ableton bez nekih stvarno velikih problema. 
U tom pogledu, 1TB je obavezan zbog količine multimedije koje bi na njemu imao.
Još neka od važnijih stavki bi isto bila recimo izrada tipkovnice, što ugodnije tipkanje i kvaliteta...ne ne želim previše oko toga cjepidlačit.

Dodatne preferencije koje navodim iako nisam siguran s obzirom na cijenu, te nikako nisu obavezne stavke:
 - mat ekran
 - ekran od 17 inča? Iako mislim da tu nema baš nekog izbora, tako da slobodno navedite od 15

- nadogradnja. Primjerice RAM-a je itekako poželjno. Što se tiče grafe...opet nisam sigurno ako je to moguće u ovom cijenovnom rangu ali to mi pada na pamet čisto radi neke "izdržljivosti" odnosno u slučaju kvara. 

Znam da sam dosta toga napisao, i nadam se da sam obuhvatio 90% toga što mi pada na pamet, tako da hvala unaprijed na preporukama i strpljivosti :)

Za sada koje sam uspio pohvatati kao best buy:

Lenovo G510
Lenovo Z510 http://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-lenovo-z510-59403862/82506
Asus x550LD http://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-asus-x550ldxx064d/84513 (ili recimo x750 u ADM-u)

HP ProBook 450 http://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-hp-probook-450-j4s21ea/85023

Dell Inspirion 3542

Asus x751 http://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-asus-x751laty019d/84421

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina

Jesi siguran da želiš laptop (mislim na Asus-a) koji ima samo jedan USB i to 3.0?

Izgleda odlično, specifikacije su usper, cijena nije pretjerana, ali taj jedan jedini USB 3.0 mi je upao u oko. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
bok! razmisljam o uzimanju ovog laptopa, nije nitko stigao odgovoriti na upit pa sam malo istrazio (znam da ste zauzeti u zadnje vrijeme :) ) http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15304 ima li trenutno ista bolje za istu lovu na nasem trzistu? TN mi ne smeta previse, draze mi je da je 17" ipak, ali mi se svidja sto laptop ima 4 ram slota, 2 hdd baya i msata slot, a onda je jos tu i 850 gddr5... sve u svemu cini mi se odlicnim, ali zanimame ukolikovi imate nesto bolje u rukavu. hvala!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Uvijek moze kupiti hub za 100kn

13 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Jesi siguran da želiš laptop (mislim na Asus-a) koji ima samo jedan USB i to 3.0?

Izgleda odlično, specifikacije su usper, cijena nije pretjerana, ali taj jedan jedini USB 3.0 mi je upao u oko. 

Ima još 1 sa druge strane nego kret*ni krivo napisali...

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.9.2014 19:12 (EchoOne).
14 godina
neaktivan

Ako vec dajes tolko novaca, a najjaca grafikca u segmentu nije primarna stvar, gledaj modele sa M ili H procesorom.

Ako vec gledas probook - imas puno povoljnije puno jacu konfiguraciju ovdje. i5 4xxxM je puno jaci od U kolege.

Odnosno mozes gledati i probook 470 - 17" brat. Oba koja sam linkao su na maksimumu tvog buđeta

Izmenjiva grafička kartica se nalazi u laptopima od 1000e nadalje - alienware 17/18, dell precision serija, hp zbook serija, starije elitebook W serije, neki modeli clevo laptopa i tako to.

HP Elitebook 2570p + eksterna graficka kartica, Dell Precision m6600
12 godina

pozz,evo mene opet tu :D

frend mi je povisio budet na 4500-+100kn :D

uvjeti:

matt ekran po mogucnosti 17" full hd(jako jako pozeljno zbog filmova)

na njemu bi se igrala Dota 2(po meni nije zahtjevno),ali nije na odmet malo bolja grafa..

Laptop bi bio otpilike zamjena za desktop,ali mora uzeti laptop zbog faksa..

Sto je najbolje za tu lovu?!

Amber Heard <3
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.9.2014 21:31 (res03pem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozdrav drustvo......

Imam jednu veliku dilemu ;) ...Trenutno posjedujem  laptop Lenovo Z500(15.6˝) sa i5-3230m, 6GB rama, Nividia 740m - ona 64-bit verzija, 1TB Hdd-a(5400rpm), 1366x768 rezza, i laptop radi super (imam i 5god super-garancije koja je placena 500kn odmah kad sam kupovao laptop u Tehnomarketu prosle godine u 9. mjesecu, platio sam tada ovaj laptop 4k kuna (bio je na nekoj akciji tada) + 500k za tu garanciju)....E sada, da li se isplati prodat ovaj laptop i kupit neki za 4000-4600kn(max max)...inace, laptop koristim vecinom za surfanje(puno tabova otvoreno), rad u MS Officu, gledanje videa na youtube-u, gledanje filmova u HD rezoluciji tak da grafa i proc moraju moc pokrenut HD film bez trzanja, baterija mi nije bitna zato sto laptop skoro nikad ne nosim negdje, tako da sto se tice baterije i tezine uopce nije vazno kad je vecinom ukljucen u struju i na stolu bude, igricu ponekad pokrenem i nisam neki zahtjevan korisnik pa da kad igram igricu sve se mora vrtit na ultra i sl.( ja to sve mogu igrat i na medium i low postavkama, uopce mi nije problem) ;) .....Koliko uopce vrijedi ovaj moj laptop sada?(ako netko zna koliko bi otprilike mogao dobit za laptop sada), isplati li se ga uopce prodavat i kupovat nesto sa onim i5-u procesorom ili nekim drugim procesorom i malo jacom grafom neko ovom sto je sada u Z500 ili je mozda najbolje ugradit SSD disk u ovaj laptop jer me najvise poceo nervirat ovaj spori disk u njemu. Frend mi ima Lenovo Z510, skoro iste specifikacije kao ovaj moj Z500, i ima SSD disk i Win8 mu se pokrene 30 sec prije nego kod mene (13 sec vs 40 sec) :(.....

Hvala na svim savjetima :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.9.2014 23:42 (King133).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ova potraga laptopa postaje samo sve kompliciranija sto vise u nju idem... sad stvarno imam nedoumice i ne znam sto da radim... otkrio sam jedan MSI ge60 na computeruniverse.net, link: prodaja: http://www.computeruniverse.net/en/products/90567592/msi-ge60-2pei781fd.asp review najslicnijeg modela (manje gfxram, slabiji cpu): http://www.notebookcheck.net/MSI-GE60-2PEi781B-Notebook-Review.117056.0.html ispao bi 7100 kn do hrvatske (ukljucena postarina i 19% pdv), a za razliku u cijeni od skoro 600kn u odnosu na prethodno spomenutog acera, dalo bi se jos natrpati u njega kojih 120-128gb velik msata ssd, na primjer ovaj: http://www.computeruniverse.net/en/products/90509035/kingston-ssdnow-ms200-msata.asp i na njega instalirati windoze i neke cesce koristene programe. mislim da 7650kn vrijedi poslati u njemacku za 4710hq i gtx860 sa 4gb RAM-a. samo bih volio doznati o kojem RAM-u se radi kod te inacice laptopa sa 4GB, ona sa 2GB je gddr5. sviđa mi se i to sto ne bih morao traziti tipke po noci posto je tu i backlight.. sve u svemu, ovo naspram acer-a v3-772g koji se u adm-u prodaje za 7670kn izgleda i vise nego odlicno, barem meni.. a onda procitam reviewove na notebookchecku koji mi se uvijek cine poprilicno kriticki nastrojeni i tad gubim glavu. Neka mi jedan od strucnjaka ovdje malo pomogne da konacno dodem do finalne odluke.. acer: prodaja: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15304 review: http://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-V3-772G-747a8G1-12TWakk-Notebook-Review.125190.0.html hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Al Acer je 17", šta nebi trebao onda gledati xx70 model :)

Ja sam isto tako gledao samo GS70... isto od tamo... al su dobri.. ako kupiš, ajde javi se i reci kako je prošla kupnja, za kolko došao i tako...

Mislim da ću definitivno ić na GS70, jedino me malo smeta ta tipkovnica što nije HR; al za te pare neću kukat previše :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice