Ako zelis diskretnu graficku karticu ovaj lenovo g510 nudi najvise za najmanje novaca. Bilo ga je i za manje novca u arhitehu.. i5-4200U je jak kao procesor unutar lenova jer je i5-4200U stedljiv procesor.
Sto se tog Pavilliona tice, navodno je to losa serija i bolje ju je ne uzimati pogotovo ne pored navedenog lenova i ovako bolje HP-ove serije, ovog HP Probooka, ali ako se vec razmislja o probooku u tom rangu blize 4000kn po meni je daleko bolje uzeti ovaj. Ako zelis i5-4200U radi kojeg ce laptop dost dulje trajat kad nije ustekan u struju, ali koji ce biti jak kao jaci i3 proc imas ovako acera Tog zadnjeg acera dosad jos nisam preporucivao i nisam siguran kakva je izrada. Prema notebookchecku mislim da je nesto losija od v5-552g kojeg smo dosad preporucivali u tom rangu, ali vise ne preporucujemo jer je sa naseg trzista isceznula jaca verzija sa a10 procesorom i 8750m grafickom (sad imas samo ovako verziju sa slabijim a8 procom)
Znaci ovo su sve dobri, tj. najbolji laptopi sa diskretnom grafickom do 4k jer imam dojam da trazis nesto sto bolje sa diskretnom grafickom? Radi izrade i radi toga sto nema te bolje acerove verzije vise na trzistu preporucujem ti nesto od prva 3 laptopa, s time da mislim da ti je najbolje uzeti lenovo g510 ako nisi pri novcu, a probook za 4000kn ako se mozes protegnuti.
Ako ti graficka ne igra ulogu javi se pa cu ti ponudit nesto sa i5-4200m ili sa i5-4200U ako te zanima cim dulji rad dok laptop nije ustekan u struju bez obzira na pad performansi u odnosu na i5-4200m.
Vec sam zbunjem od sebe i sad si me ti još više zbunio :D
Al eo vidio sam cim si napisao i do sada sam skonto da mi je velicina ekrana i rezolucija bitnija od potrošnje jer nisam baš u pokretu, a uglavnom se bavim obradom slika...
Koliko vidim ovaj i3 4000M je podjednako jak kao i5 4200U tako da mi je to na kraju svejedno.
Znaci da bi logican izbor bio HP ProBook 470 - E9Y73EA
Buđet mi je zapravo oko 5000kn ali sam škrt jer imam neke druge prioritete, međutim ako imaš neki "best buy" slobodno ga stavi.
Btw puno hvala :)