Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.718
|
čitano: 14.729.568
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
The_Fichek kaže...

Ako zelis diskretnu graficku karticu ovaj lenovo g510 nudi najvise za najmanje novaca. Bilo ga je i za manje novca u arhitehu.. i5-4200U je jak kao procesor unutar lenova jer je i5-4200U stedljiv procesor.

Sto se tog Pavilliona tice, navodno je to losa serija i bolje ju je ne uzimati pogotovo ne pored navedenog lenova i ovako bolje HP-ove serije, ovog HP Probooka, ali ako se vec razmislja o probooku u tom rangu blize 4000kn po meni je daleko bolje uzeti ovaj. Ako zelis i5-4200U radi kojeg ce laptop dost dulje trajat kad nije ustekan u struju, ali koji ce biti jak kao jaci i3 proc imas ovako acera Tog zadnjeg acera dosad jos nisam preporucivao i nisam siguran kakva je izrada. Prema notebookchecku mislim da je nesto losija od v5-552g kojeg smo dosad preporucivali u tom rangu, ali vise ne preporucujemo jer je sa naseg trzista isceznula jaca verzija sa a10 procesorom i 8750m grafickom (sad imas samo ovako verziju sa slabijim a8 procom)

Znaci ovo su sve dobri, tj. najbolji laptopi sa diskretnom grafickom do 4k jer imam dojam da trazis nesto sto bolje sa diskretnom grafickom? Radi izrade i radi toga sto nema te bolje acerove verzije vise na trzistu preporucujem ti nesto od prva 3 laptopa, s time da mislim da ti je najbolje uzeti lenovo g510 ako nisi pri novcu, a probook za 4000kn ako se mozes protegnuti.

Ako ti graficka ne igra ulogu javi se pa cu ti ponudit nesto sa i5-4200m ili sa i5-4200U ako te zanima cim dulji rad dok laptop nije ustekan u struju bez obzira na pad performansi u odnosu na i5-4200m.

Vec sam zbunjem od sebe i sad si me ti još više zbunio :D

Al eo vidio sam cim si napisao i do sada sam skonto da mi je velicina ekrana i rezolucija bitnija od potrošnje jer nisam baš u pokretu, a uglavnom se bavim obradom slika...

Koliko vidim ovaj i3 4000M je podjednako jak kao i5 4200U tako da mi je to na kraju svejedno.

Znaci da bi logican izbor bio HP ProBook 470 - E9Y73EA

Buđet mi je zapravo oko 5000kn ali sam škrt jer imam neke druge prioritete, međutim ako imaš neki "best buy" slobodno ga stavi.

Btw puno hvala :)

11 godina

Laptop sa i5-4200U i dobrom grafickom je tesko naci. Imas tog jeftinog acera e1-572g, ali to bas nije najnovija linija acera i ja se nebi igrao s tim. Ak oces stedljiv procesor i dobru grafu ja bi u jeftinijem rangu trazio dell inspirone, iako oni ustvari nisu jeftini i vrte se oko 5000kn.

Ako ti je obrada slika bitnija od gaminga mozes gledati ovog Asusa, znaci najjeftiniji laptop sa FHD rezom i jos 17.3" Tocnu kvalitetu slike neznam, ali mozes sam trazit, vjerujem da je slika pristojna. Unutra ti je i5-4200U i to bi bilo pametno traziti hoce li biti dostatan procesor za tocne programe kojima bi se bavio. 740m ce biti ok za obradu ako nije neka profesionalna, a grafa ce posluzit i za igranje, ta je zapravo tu negdje kao radeonka 8750m.

edit:

Nesto sa 17.3" i normalnim i5 je tesko naci ispod 4600kn: lista Optimisticno sam kliknuo na prvog lenova g710, ali im nije dostupan..

Za te novce i tvoju namjenu zapravo mislim da je najzgodnije slozit neku konfu i kupit neki kvalitetni jeftini 21.5" monitor ili tako nesto.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 17:42 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Imam solidan desktop. Malo je i ostario ali ne toliko da ga mjenjam. Baš mi treba laptop jer živim na udaljena 2 mjesta, a slike obrađujem amaterski ali težim savršenstvu {#}

Uglavnom izgleda da mi ovaj probook ostaje najbolji izbor za moje potrebe i škrti đep {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Tražim laptop za gaming, do 6000 kuna, da je 15.6 incha i da rezolucija nije ništa pretjerano kao full hd da može igrat novije igrice i to!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Vegas kaže...

Imam solidan desktop. Malo je i ostario ali ne toliko da ga mjenjam. Baš mi treba laptop jer živim na udaljena 2 mjesta, a slike obrađujem amaterski ali težim savršenstvu {#}

Uglavnom izgleda da mi ovaj probook ostaje najbolji izbor za moje potrebe i škrti đep {#}

Heh, okej, nije los izbor na kraju. Guglaj za i3-4000m i programe u kojima mislis raditi. Ak nece bit ok proc idi na onog 200kn skupljeg probooka jer mislim da nema drugih best buy alternativa.

Mari2620 kaže...

Tražim laptop za gaming, do 6000 kuna, da je 15.6 incha i da rezolucija nije ništa pretjerano kao full hd da može igrat novije igrice i to!

Preleti malo proslu stranicu teme. Tamo pise sve i to jako detaljno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 18:25 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

jel može preporuka ssda od 120gb/128gb cijene do oko 600kn, na rate. 

Išao bi u acer 5750g [niti ne znam koji sata ima, nije za mene, išao bi umjesto glavnom harda, a hard će umjesto optike]

Đuro#2155
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 23:24 (Franjo15).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

da li se isplati preko ebaya kupovati laptope kao npr. ovaj http://www.ebay.com/itm/Asus-Gaming-G750JW-BBI7N05-Intel-Core-i7-4700HQ-2-4GHZ-2GB-Nvidia-8GB-1TB-17-3-/291173862890?pt=Laptops_Nov05&hash=item43cb508dea ili ovaj http://www.ebay.com/itm/221479244848 ??

meni se čini da je jeftinije nego kad bi takav kupio kod nas, al ne znam dal je dobro kupovati tako preko ebaya...

trebat će mi laptop al bih volio neki gaming do 6500kn i da mogu pokrenuti neke novije igre kao black flag, watch dogs ili battlefield 4 barem na medium. Proučio sam ove grafičke preko notebookchecka al treba mi još savjeta...

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 1:09 (dodo14).

0 0 hvala 0
11 godina
dodo14 kaže...

da li se isplati preko ebaya kupovati laptope kao npr. ovaj http://www.ebay.com/itm/Asus-Gaming-G750JW-BBI7N05-Intel-Core-i7-4700HQ-2-4GHZ-2GB-Nvidia-8GB-1TB-17-3-/291173862890?pt=Laptops_Nov05&hash=item43cb508dea ili ovaj http://www.ebay.com/itm/221479244848 ??

meni se čini da je jeftinije nego kad bi takav kupio kod nas, al ne znam dal je dobro kupovati tako preko ebaya...

trebat će mi laptop al bih volio neki gaming do 6500kn i da mogu pokrenuti neke novije igre kao black flag, watch dogs ili battlefield 4 barem na medium. Proučio sam ove grafičke preko notebookchecka al treba mi još savjeta...

Kako da netko zna jel se tebi isplati kupovati preko ebaya ili ne. Nitko nije odgovorio jer je prostis glupo pitanje. Prva stvar ovdje je stvar garancije, zatim jesi li ti osobno spreman i svjestan svih stvari koje trebas poduzeti za pametnu kupnju preko ebaya itd. Postoji tema eBay - pitanja i odgovori pa tamo rjesavas te stvari.

Inace imas bolji gaming laptop od tih koje si linkao kod nas za malo vise para: Asus (6880kn) Nek te ne varaju brojevi u grafi tog laptopa. gtx850m je jaca od gtx765m Rezultate gledaj na notebookcheck.net ili di vec.. S tom grafom ces vrtjeti sve igre na high, a neke na ultra, a one zahtjevnije kao te sto si naveo ce biti fluidnije na medium nego na high. Tu ti je review pa gledaj tocno.

Taj Asus kojeg sam linkao je najjeftiniji high end gaming laptop kod nas. Imas i 17.3" verzije, ali te su bez IPS ekrana, a imas i 15.6" verzije sa i7 procom, al to ti nebu bas isplativo cisto za gaming. Laptopi sa jacim 860m grafama su blize 9000kn.

Inace za igranje tih igrica na medium settings koje si naveo mozes rjesit i laptop za 4750kn, ovaj acer, ili isti sa FHD ekranom za 5500kn. Ovdje je review 750m grafe. Pazi grafa je testirana sa i7 procom, a ne i5 koji je u tom aceru. Stoga ce ti te super zahtjevne igre biti taman igrive na med.settings, znaci watch dogs vjerojatno oko 30fps, blackflag nesto malo vise, max. 35fps, a battlefield oko 40fps. Tako bi to trebalo ici prema notebookchecku, ali ta stranica nije sveta krava i mozes jos gledati na youtube-u rezultate ili di vec. To je nazalost jedina jeftinija varijanta za gejmanje ispod onog Asusa jer se npr. laptopi sa 760m grafickom koja je izmedju 850m i 750m prodaju oko 6500kn i vise sto nije realno.

Mari2620 kaže...

Da se nadovezem na odgovor prije. Gledaj tog acera kojeg sam linkao 6 redova iznad ove recenice, a mozes usput i check Asusa kojeg sam linkao iznad tog acera ako se zelis protegnuti na zbilja vrhunski gaming laptop. U tom rangu imas jos ovaj Dell kao radeon verzija za gejmanje. 8850m grafa je jaka kao 750m, ali je vecina igrica generalno bolje optimizirana za nvidiju pa ti taj laptop zapravo nebih preporucio. Za razliku od acera taj ti je 15.6" Imas i 17.3" isti Dell2 sa jacom 8870m grafom u sebi koja je po bench testovima jaca od 750m, ali po notebookchecku se vidi da je dosta igrica daleko bolje optimizirana za suparnicku nvidia 750m karticu.

U tom rangu vrijedan spomena je jos Lenovo z710 sa dobrom izradom, FHD ekranom, i5 procom kao i u acera, 745m grafom koja je samo malo slabija 750m. Iako ima FHD ekran za 300kn manje od Acera, lenovo ima 2gb rama manje i 1 god garancije manje. Da te ne brine, izrada u Aceru je kao i u Dellu je isto na mjestu.

Jos jedna interesantna opcija je ovaj 15,6" HD Asus sa 840m grafickom i i5-4200U stedljivim procesorom. Za te pare za gaming je oke opcija. Iako je procesor stedljiv, ne osakacuje puno performanse 840m grafe, a stedljivost dobro dodje ako mislis puno biti za laptopom dok nije ustekan u struju. U onim Dellovima su isto ti stedljivi procesori, samo jaci i7-4500U. Takav stedljivi i7 ce biti jak kao i5-4200M, tj. mrvu slabiji, a i5-4200U je jak kao i3-4000M. Kako se pojavio vec 2 puta spomenuti acer za 4750kn ovo ustvari vise nije tolki best buy, ali je oke opcija za cim prenosiviji jeftiniji, a dobar budzet gaming laptop.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 2:09 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
Pa mislio sam da je neko kupovao laptop preko ebaya pa da mi kaze dal je to dobro, riskantno ili sta vec. Anyway, thx na odgovrima. Izgleda da cu ipak kupiti preko naseg shopa ali u 8., 9. Mjesecu pa mozda i cijena padne

1 0 hvala 0
12 godina
Franjo15 kaže...

Išao bi u acer 5750g [niti ne znam koji sata ima, nije za mene, išao bi umjesto glavnom harda, a hard će umjesto optike]

Samsung 840 Evo, sandisk x110, intel 520/530, ocz vector 150

dodo14 kaže...

Inače ovo su ti "refurbished" modeli, bili su u kvaru pa servisirani od strane proizvođača i vračeni u prodaju pa stoga piše refurbished, takvi modeli inače imaju i jako kratko jamstvo

15 godina

^ + spucali bi ti carinu od 25 % na cijenu laptopa i jos bi ti sigurno nega govna ukljucili ucijenu. Em bi dobio poluroizvod, em bi ga skoro pa isto platio. Jednostavno kupis u HR nekom webshopu, vidis da cijene nisu toliko astronomske koliko su prije bile.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Franjo15 kaže...

dodo14 kaže...

Inače ovo su ti "refurbished" modeli, bili su u kvaru pa servisirani od strane proizvođača i vračeni u prodaju pa stoga piše refurbished, takvi modeli inače imaju i jako kratko jamstvo

svojevremeno sam taj model laptopa gledao supruzi, prije jedno 4-5 mjeseci.... i tada mu je cijena bila 800$ sa garancijom 12 mjeseci na amazone storeu.... a i na Lenovo stranicama.... tako da je ova cijena za refurbished model previsoka

HD Portal - pogled u svijet visoke rezolucije www.hdportal.eu
15 godina
neaktivan
Hvala na odgovorima!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Robert_84 kaže...
roby27 kaže...
Franjo15 kaže...

dodo14 kaže...

svojevremeno sam taj model laptopa gledao supruzi, prije jedno 4-5 mjeseci.... i tada mu je cijena bila 800$ sa garancijom 12 mjeseci na amazone storeu.... a i na Lenovo stranicama.... tako da je ova cijena za refurbished model previsoka

Ako vec gledate laptope s ebaya (pogotovo refurbished) - gledajte Dell Precision, imaju 3 godine jamstva, isto je ostvarivo u Hrvatskoj.

Dell Precision M6600
12 godina

1. http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13663

2. http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=015050021

Jel mi neko može objasniti koja je razlika između ova dva laptopa osim što ovaj ima 1. 8GB a 2. 6GB RAM-a  i koji je bolje uzeti.

PSlamnik
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

razlika je u ramima ali i u ekranu. Ovaj jeftiniji ima HD ekran znaci 1600x900 dok ovaj skuplji ima FullHD 1920x1080. Znaci razlika je u ramima i rezoluciji ekrana. Mislim da imaju iste grafulje unutra.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Koji je bolji za igranje igrica i gledanje filmova i dali ima veze rezolucija ako ću ga prikopčati na televizor

PSlamnik
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 13:29 (Pero1998).
15 godina
neaktivan
15 godina

takoder graficka kartica je dosta jaca u G510, ao joj to igra ulogu. Ali da G510 zbog ovoh hybrid HDD-a je izvrsna kupnja

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
Pero1998 kaže...

Koji je bolji za igranje igrica i gledanje filmova i dali ima veze rezolucija ako ću ga prikopčati na televizor

Isti su za igranje igrica ili bilocega. To su 2 identicna modela sa razlikama u rezolucijama i kolicini rama kao sto je rekao kolega.

Imati FHD ekran na laptopu nije tako jeftino zato je razlika u cijeni velika. Rezolucija ekrana laptopa ti nema apsolutno nikakve veze sa rezolucijom televizora. Tu ima veze graficka kartica laptopa koja u ovom slucaju podrzava 4K rezoluciju (4096x2160) tako da nema brige. To sam mislio na 750m grafu, a integrirana HD 4600 podrzava rezu od 2560x1600 sto je isto jako puno. Naravno moci ces lako mjenjati izmedju integrirane i nvidijne kartice.

Sa FHD rezom ce ti slika biti puno ostrija, ali ako ces vecinu vremena imati spojen laptop na TV onda neznam zasto ici na skupljeg acera.

Sto se tice rama mislim da tu nebi smjelo bit brige jer bi trebala biti jos 2 slobodna slota za nadogradnju, ali to provjeri jos sa portiom ili di ces vec kupovat. 2gb rama u ducanu nisu skupa. Moze se nac za 150kn, ali je cijena blize 200kn pa se vise isplati kupit 4gb (300kn).

@cropunk

Ako ju ne zanima igranje igrica moze dosta ustedjet sa Lenovo b590 Proc unutra je neznatno slabiji od i3-4000m. Evo grube usporedbe: klik i detaljnije: klik2 Izrada u tom lenovu je isto jako dobra, bolja od g500, tu negdje sa g510. b590 ima anti-glare, a g510 glossy ekran. Uglavnom kvalitete u ekranima su tu negdje i nije to nista extra ni kod skupljih laptopa. Mislim da joj je taj b590 puno isplativiji ako ju ne zanima igranje pa sa razlikom moze unutra stavit SSD na mjesto optickog citaca.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2014 17:20 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

pozdrav,

trebam novi laptop koji moram kupiti u hg spotu..neka iskustva?

ugl. za nekih 5xxx kn i to je investicija za par godina.
Koristio bi se za filmove , surfanje, youtube spojit na tv  i ine gluposti ;) te nesto malo igranja ali ne bi htio sa int. grafama.
Jos se neckam dal 15'' ili 17'' FHD da nije pretjerano težak i da moze raditi i bez struje ;) tj da mi nije prikopcan :)

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=21704

htio sam ici na ovo al mozda mali overkill za mene jer se ne igram puno ali nikad ne znas :)

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=20797

neke preporuke jer nisam par godina u toku i vise nis ne znam

Nakon citanja foruma sam izgubljen  :D
Help pls jer je hica za ujutro :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 15:55 (Any01).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Any01 kaže...

pozdrav,

trebam novi laptop koji moram kupiti u hg spotu..neka iskustva?

ugl. za nekih 5xxx kn i to je investicija za par godina.
Koristio bi se za filmove , surfanje, youtube spojit na tv  i ine gluposti ;) te nesto malo igranja ali ne bi htio sa int. grafama.
Jos se neckam dal 15'' ili 17'' FHD da nije pretjerano težak i da moze raditi i bez struje ;) tj da mi nije prikopcan :)

htio sam ici na ovo al mozda mali overkill za mene jer se ne igram puno ali nikad ne znas :)

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=20797

neke preporuke jer nisam par godina u toku i vise nis ne znam

Nakon citanja foruma sam izgubljen  :D
Help pls jer je hica za ujutro :P

Ja bi radije Acera, bez obzira sto toshiba ima 2 jezgre više. Za radnje koje si naveo i5 4200M ce biti i vise nego dosta, a na 17.3 sa 1600x900 ce bit ugodnije i surfat, gledat filmove. nego na 15.6 sa groblje rezolucijom. Isto tak, extra 2.5" mjesto za disk koje ima Acer znaci da danas-sutra mozes bez brige samo umetnut SSD i ubrzat sustav neopisivo.

U raspravu jaca ili slabija graficka necu ulaziti, ali cak je mozda pametnije u startu uzet jacu s obzirom da istu nemozes nadogradit, a ak te baš budu žuljali novci za koju godinu u Acer bi trebao ići quad bez problema, CPU se usudim komentirat s obzirom da i sam imam quad kolega me zamolio da testiram kak neke stvari rade s dvije jezgre rade i skorz sam zaboravio da sam dvije ugasio i tak koristil laptop nekih 2-3 tjedna :P U windowsima, officu, surfanju, filmovima nisam apsolutno nikakvu razliku primjetio. 

Najvecu razliku sam vidio kad sam burazu posudio jedan keks od 4gb rama i ssd, komp sa 4gb rama i mehanickim diskom, sa 10ak tabova, par excel tablica, par pdf-ova, mail klijentom radi ko krepana kokoš u usporedbi sa dualcom ssd-om i 6 giga rama.

Znam da Acer ne dolazi s SSD-om samo sam htio docarati kak za radnje koje si naveo nije bitno da imaš quad.

Dell Precision M6600
11 godina
neaktivan

ok slazem se za velicinu :)

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=22740

neke velike razlike izmedju ovog i acera osim vidljivog..

0 0 hvala 0
11 godina

@Any01

Posto nemaju tog acera kojeg si linkao sa FHD rezom, u obzir uzmi jos ovog Asusa sa 17.3" FHD rezolucijom. U odnosu na acera ima stedljivi i5 koji ce bit ok za tvoje radnje, a bice dobar i za dugotrajno koristenje istekanog laptopa. 840m grafa se dobro pase sa tim procom i po snazi je ona negdje izmedju 740m i 750m. SSD se sigurno moze staviti na mjesto optickog citaca, a ima li slobodan slot za SSD pored toga kao acer neznam.

Ovo je slabija opcija od acera, ali dobis FHD ekran te ce laptop dulje trajat dok nije ustekan.

Nesto osim laptopa koje si ti naveo i ovog Asusa ne vidim dobrog u HGspotu, eventualno v5-572g 15.6" sa IPS FHD ekranom, ali taj kosta 5800kn, a vec imas i v5-573g s kojeg ti ja pisem za te novce u drugim ducanima. Doduse specifikacije su im gotovo pa identicne (neznatna razlika u procesorima), a koliko sam skuzio u izradi nema nikakvih razlika osim sto v5-573g ima msata port za mini SSD. Znaci mislim da se na v5-572g nikako nemoze staviti ssd (osim naravno na mjesto harda) jer je to ultrabook.

Edit: nesto sam dugo se zadrzao na pisanju ove poruke pa nisam vidio da si poslao prije mene upit za bas tog asusa heh.

Edit2: ako ti se svidi v5-572g provjeri za svaki slucaj ima li msata port jer nisam vise siguran ima li ga ili ne.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 18:27 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@Any01

Posto nemaju tog acera kojeg si linkao sa FHD rezom, u obzir uzmi jos ovog Asusa sa 17.3" FHD rezolucijom. U odnosu na acera ima stedljivi i5 koji ce bit ok za tvoje radnje, a bice dobar i za dugotrajno koristenje istekanog laptopa. 840m grafa se dobro pase sa tim procom i po snazi je ona negdje izmedju 740m i 750m. SSD se sigurno moze staviti na mjesto optickog citaca, a ima li slobodan slot za SSD pored toga kao acer neznam.

Ovo je slabija opcija od acera, ali dobis FHD ekran te ce laptop dulje trajat dok nije ustekan.

Ja bi cak zrtvoval FHD za korist normalnog mobilnog i5, zakaj? pa ti ULV mi imaju smisla kod neceg malog i tankog, a taj asus nije bog zna kaj manji od acera pa ne vidim razlog tolko performansi na procesoru uzet, a 1600x900 je skroz komotna rezolucija za gledat pornjavu :) 

Dell Precision M6600
11 godina

Na njemu je da se odluci. Ja imam taj proc i skroz je oke za normalne zadatke, paralelno otvorenih 10 tabova sa gledanjem strimova itd. Neznam kako se prakticno mjeri jacina cpu-a.. To je dost subjektivno po meni. Meni je ovo bio prvi FHD ekran tak da sam se preporodio gledajuc raznorazne videje :) Inace na ovom mom 15.6" Aceru baterija traje do 6h sa upaljenom 750m grafom za mozilu kao prvim browserom. Mislim da to dugo trajanje baterije nece znatno pasti kod 17.3" ekrana, jedino ako je baterija u asusu neka slaba u sto sumnjam.

Ako ce mu vecinu vremena bit laptop ustekan na tv ili monitor onda nece ni trebat mislit kaj kupit.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 23:32 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

fk yeah...
cijena mi nije tolko bitna jer mogu potegnuti...jedino sto mora bit hg spot pa sam osuđen na ono kaj imaju--citaj veliki popust..

vjerovatno bu prvi

al to bum jos sutra odlucio :P

samo jos jedno glupo pitanje...posto vidim da je ovaj sa linuxom..dal se moze promijeniti na win bez nekakvih zavrzlama .. tj u ducanu..garancija bla bla..
ili ih mogu delete pa stavit win :D

tnx

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 23:56 (Any01).

0 0 hvala 0
11 godina

To ti je realno najbolji odabir. Ja sam predlozio jos par opcija cisto da znas sto je jos solidnog u ponudi HGspota.

Kaj se windowsa tice mozes ih usnimiti preko dvd-a ili usb-a. Jednom kad ih usnimis izbrisat ce ti se linuxi, ili ce te negdje pitat zelis li zadrzat linuxe tijekom instalacije windowsa, nesjecam se vise.

Garancija se definitivno nece promjenit softverskim promjenama, samo mozda hardverskim i to u neznam kakvim slucajevima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2014 1:59 (The_Fichek).
12 godina
The_Fichek kaže...

@Any01

Nesto osim laptopa koje si ti naveo i ovog Asusa ne vidim dobrog u HGspotu, eventualno v5-572g 15.6" sa IPS FHD ekranom, ali taj kosta 5800kn, a vec imas i v5-573g s kojeg ti ja pisem za te novce u drugim ducanima. Doduse specifikacije su im gotovo pa identicne (neznatna razlika u procesorima), a koliko sam skuzio u izradi nema nikakvih razlika osim sto v5-573g ima msata port za mini SSD. Znaci mislim da se na v5-572g nikako nemoze staviti ssd (osim naravno na mjesto harda) jer je to ultrabook.

Edit: nesto sam dugo se zadrzao na pisanju ove poruke pa nisam vidio da si poslao prije mene upit za bas tog asusa heh.

Edit2: ako ti se svidi v5-572g provjeri za svaki slucaj ima li msata port jer nisam vise siguran ima li ga ili ne.

Taj Asus je dosta zaheban za nadogradnju za razliku od Acera, mora se skidati tipkovnica pa odspojiti kablove od matične i par plastičnih držača da bi se došlo do interijera komponenti i još najbolja stvar ram slotovi su ispod matične tako da se komplet matična mora vaditi van ako bi se nadograđivao ram.

A i ekran mu je loš sudeći po recenzijama.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice