Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.665
|
čitano: 14.614.458
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
banee kaže...

pozz treba mi neku laptop do max 4k kuna ,,, jedina svrha je igranje dote 2 na njemu ... ako moze bit 17 inchi i reza nije toliko vazna,, da moze dotu 2 na high najmanje igrat ....   moze i rabljeni ali nisam naso niti jednu dobru ponudu rabljenog laptopa skuplji su nego novi ...

Razmisaljm i gledam i zakljucujem da nema laptopa koji je 17 incni i moze fluidno vrtit dotu2 na najmanje high. Smanjiti kriterije ili povecati buđet. Nekakva graficka koja bi mogla zadovoljiti tvoje uvjete je minimalno gt750m, čisto da imaš za orijentaciju. 

proguglaj moj nick :)
13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
vratinulu kaže...
banee kaže...

pozz treba mi neku laptop do max 4k kuna ,,, jedina svrha je igranje dote 2 na njemu ... ako moze bit 17 inchi i reza nije toliko vazna,, da moze dotu 2 na high najmanje igrat ....   moze i rabljeni ali nisam naso niti jednu dobru ponudu rabljenog laptopa skuplji su nego novi ...

Razmisaljm i gledam i zakljucujem da nema laptopa koji je 17 incni i moze fluidno vrtit dotu2 na najmanje high. Smanjiti kriterije ili povecati buđet. Nekakva graficka koja bi mogla zadovoljiti tvoje uvjete je minimalno gt750m, čisto da imaš za orijentaciju.

kakav je ovaj? bi li mogo d2 na high vrtit? http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/lenovo-prijenosno-racunalo-essential-ideapad-g510-59-390418-156__5309241

je manja diagonala ali nema veze :D

11 godina
neaktivan

Da, trebao bi moci na high. Inace, evo link: KLIK, na njemu mozes vidjeti otprilike fps kako se krece za tu graficku zavisno o igri.

Ja bih isao na asus zbog 2. godine garancije i osobno mi je puno ljepše dizajniran.  Što se tiče samih specifikacije, tu su negdje, malo je bolji lenovo. 

proguglaj moj nick :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.3.2014 23:46 (vratinulu).

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

vidim ide i na ultra sa ovog grafom inace nebi koristio full hd rezu pa bi mi fbs vjerojatno bio oko 40-50 na high :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Može preporuka laptopa za surfanje i office. Da je što jeftiniji, max. 2500kn, s time da mora ići na 12 rata pbz maestro. Jedino što sam našao su Lenovo G505 i Packrad Bell.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.3.2014 0:21 (Balvan8).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
bingulica87 kaže...

Student sam i trebao bi uglavnom za rad. Igrice mi ne trebaju,eventualno gledanje fimova i da je omogućen duži rad na laptopu. cca 4000kn

Preporuka koji je bolji od ova 3 laptopa?

http://www8.hp.com/hr/hr/products/laptops/product-detail.html?oid=6791082#!tab=specs

http://www.toshiba-croatia.com/laptops/satellite/satellite-l50-a/satellite-l50-a-138/

http://www.toshiba-croatia.com/laptops/satellite/satellite-c55-a/satellite-c55-a-178/

Toshiba C55,  L50

Lenovo G510

11 godina
neaktivan
Balvan8 kaže...

Može preporuka laptopa za surfanje i office. Da je što jeftiniji, max. 2500kn, s time da mora ići na 12 rata pbz maestro. Jedino što sam našao su Lenovo G505 i Packrad Bell.

G505

U ovoj trgovini ti jedino može PBZ maestro do 6 rata. Ti si možeš potražiti trgovine koje prodaju laptop, a imaju tvoj način plaćanja.

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
16 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...

G505

U ovoj trgovini ti jedino može PBZ maestro do 6 rata. Ti si možeš potražiti trgovine koje prodaju laptop, a imaju tvoj način plaćanja.

samo što cijena toga laptopa na rate izađe 2800kn. Da li je možda bolje kupiti ovaj Dell 3521 , cijena je malo skuplja, ali je jači proc ima više rama i 3 godine garancije.

Ili možda ovaj Lenovo?

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.3.2014 14:17 (Balvan8).
14 godina
neaktivan

Trazim laptop do 3,5k kn ( jeftinije je bolje ), da je cim laksi, da nije od plastike i da ima cim duzu garanciju! 

Hvala :)

0 0 hvala 0
12 godina
Balvan8 kaže...

samo što cijena toga laptopa na rate izađe 2800kn. Da li je možda bolje kupiti ovaj Dell 3521 , cijena je malo skuplja, ali je jači proc ima više rama i 3 godine garancije.

Ili možda ovaj Lenovo?

Uzmi si Dell sa 3 god. jamstva, dobra kupnja za te novce i ono sto tebi treba.

12 godina
fakEEE kaže...

Trazim laptop do 3,5k kn ( jeftinije je bolje ), da je cim laksi, da nije od plastike i da ima cim duzu garanciju! 

Izvoliš po željama: Toshiba Satellite M50D-A-10D

12 godina
neaktivan

Bok, ako se netko bolje razumije u ovo, bio bih mu jako zahvalan da mi pomogne u vezi kupnje laptopa za posao.

Arhitekt sam i radim u ArchiCAD-u 17 i budućim inačicama koje imaju doći.

Cijena do 7500,00 kn (svakako i manje može).

Specifikacije:

CPU: Haswell i5 ili i7? Svakako bolje 4 jezgre nego 2.

RAM: min. 8GB (mogućnost nadogradnje na 16GB)

HDD: HDD, Hybrid ili HDD+SSD (mogućnost ugradnje SSD-a umjesto DVD-a možda)

Monitor: 15.6" - bit će spojen na externi monitor > 22", pa nije potrebna velika rezolucija samog laptopa, tj. HD+ ili FHD

GPU: Da bude jaka dovoljno za ACAD 17 i veliku rez na ext. monitoru

OS: original Windows 8 (8.1) (ako nema već instaliran, budem sam instalirao, košta cca. 700 kn)

Otvoren sam za sve prijedloge i mišljenja u vezi komponenata.

- Je li nužna nadogradnja SSD-a, koliko se se s njim više dobiva, tj. je li dovoljan Hybrid?
- Jel se gubi garancija ukoliko se SSD stavlja umjesto DVD-a, tj. je li ga moguće negdje drugdje ugraditi? 

- Koji procesor, grafička i ostalo, te koliko je to sve bitno za ACAD 17?

Evo nekih koje sam našao, sitne su razlike među njima, a cijena se razlikuje malo više, pa sad što se dobiva s kojim, a što gubi. Naravno, ako imate koji bolji prijedlog samo pucajte.

Hvala puno! ;)

Lenovo IdeaPad Z510

5.900 kn + 700 kn (Win 8.1) + 600 kn (120 GB SSD) = cca. 7.200 kn

HP ProBook 450 (treći po redu)

5.500 kn + 700 kn (Win 8.1) + 600 kn (120 GB SSD) = cca. 6.800 kn

Lenovo G510

5.300 kn + 700 kn (Win 8.1) + 600 kn (120 GB SSD) = cca. 6.600 kn

Acer Aspire V3-772G (ovaj je 17.3", ali ima SSD..)

6.600 kn + 700 kn (Win 8.1) = cca. 7100 kn

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

Zanima me ak ima netko preporuku za neki od netbook modela. Iskreno nikad nisam previse bio zainteresiran za netbook-ove, ali sad trenutno imam potrebu da ga kupim. Znaci trebam netbook na kojem se normalno moze sufrati i youtube/film/serija gledat. 

TIA

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Kupujem laptop za oko 3500 kn (+/- 200 kn), pa me zanima misljenje bolje upucenih o TOSHIBA Satellite C55-A-1M7, te dali preporucujete nesto drugo u tom cjenovnom rangu.

Laptop ce se spajati na 22 inchni monitor i koristit ce uglavnom za multimediju, multitasking,...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moze savjet za laptop do 2500 kn, sa instaliranim nekim operacijskim sustavom, i sa jamstvom 24 mjeseca, samo za internetsku upotrebu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
BakiSinko kaže...

Pozdrav svima,

Kupujem laptop za oko 3500 kn (+/- 200 kn), pa me zanima misljenje bolje upucenih o TOSHIBA Satellite C55-A-1M7, te dali preporucujete nesto drugo u tom cjenovnom rangu.

Laptop ce se spajati na 22 inchni monitor i koristit ce uglavnom za multimediju, multitasking,...

Lenovo G510 

LP!
:) 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
12 godina
lajK kaže...

Moze savjet za laptop do 2500 kn, sa instaliranim nekim operacijskim sustavom, i sa jamstvom 24 mjeseca, samo za internetsku upotrebu?

Za te novce ja bi na tvom mjestu isao na tablet nexus10LG G PadAPPLE iPad mini 32GBTOSHIBA Encore WT8-A-102

ako bas hoces laptop onda Acer Aspire E1-510

12 godina
kR1pt0n1t3 kaže...

Pozdrav,

Zanima me ak ima netko preporuku za neki od netbook modela. Iskreno nikad nisam previse bio zainteresiran za netbook-ove, ali sad trenutno imam potrebu da ga kupim. Znaci trebam netbook na kojem se normalno moze sufrati i youtube/film/serija gledat. 

TIA

netbook je već odavno služeno mrtav, sada su aktualni hibridini tableti sa dock tipkovnicama ili samo tablet.

koji ti je buđet? 

12 godina
Baks5 kaže...

Bok, ako se netko bolje razumije u ovo, bio bih mu jako zahvalan da mi pomogne u vezi kupnje laptopa za posao.

Arhitekt sam i radim u ArchiCAD-u 17 i budućim inačicama koje imaju doći.

Cijena do 7500,00 kn (svakako i manje može).

Specifikacije:

CPU: Haswell i5 ili i7? Svakako bolje 4 jezgre nego 2.

RAM: min. 8GB (mogućnost nadogradnje na 16GB)

HDD: HDD, Hybrid ili HDD+SSD (mogućnost ugradnje SSD-a umjesto DVD-a možda)

Monitor: 15.6" - bit će spojen na externi monitor > 22", pa nije potrebna velika rezolucija samog laptopa, tj. HD+ ili FHD

GPU: Da bude jaka dovoljno za ACAD 17 i veliku rez na ext. monitoru

OS: original Windows 8 (8.1) (ako nema već instaliran, budem sam instalirao, košta cca. 700 kn)

Otvoren sam za sve prijedloge i mišljenja u vezi komponenata.

- Je li nužna nadogradnja SSD-a, koliko se se s njim više dobiva, tj. je li dovoljan Hybrid?
- Jel se gubi garancija ukoliko se SSD stavlja umjesto DVD-a, tj. je li ga moguće negdje drugdje ugraditi? 

- Koji procesor, grafička i ostalo, te koliko je to sve bitno za ACAD 17?

Evo nekih koje sam našao, sitne su razlike među njima, a cijena se razlikuje malo više, pa sad što se dobiva s kojim, a što gubi. Naravno, ako imate koji bolji prijedlog samo pucajte.

Hvala puno! ;)

Lenovo IdeaPad Z510

5.900 kn + 700 kn (Win 8.1) + 600 kn (120 GB SSD) = cca. 7.200 kn

HP ProBook 450 (treći po redu)

5.500 kn + 700 kn (Win 8.1) + 600 kn (120 GB SSD) = cca. 6.800 kn

Lenovo G510

5.300 kn + 700 kn (Win 8.1) + 600 kn (120 GB SSD) = cca. 6.600 kn

Acer Aspire V3-772G (ovaj je 17.3", ali ima SSD..)

6.600 kn + 700 kn (Win 8.1) = cca. 7100 kn

Tebi bi ustvari najbolje trebao profi gpu a ne gaming gpu, malo si procitaj ova dva linka:

http://www.graphisoft.com/support/system_requirements/index.html#AC17

http://www.archicadwiki.com/VideoCardsForArchiCAD17

Neznam ako spajas externi monitor i on ti je primarni ekran mislim da ti je daleko bolja investicija ici na neki mini desktop PC sa profi quadro ili firepro grafikom i i5 ili i7 quad procesorom + ssd

16 godina
neaktivan

Bok svima,

molio bih vas za pomoć oko odabira laptopa. Nisam baš previše stručan u biranju laptopa, prestao sam pratiti taj svijet prije 4 ili 5 godina kada sam kupovao svoj zadnji prijenosnik. Pokušat ću objasniti što trebam pa se nadam da postoji nešto što se uklapa u opis. 

Dakle, laptop kupujem u Zagrebu, za gotovinu. Cjenovni rang je do maksimalno 4000 kn, ali u tom slučaju to mora biti laptop koji je značajno bolji od onog za 3500 kn. Znači 3500 je poželjna cijena. Ono za što bih ga najviše koristio su programi kao što su Adobe ilustrator, Corel, CAD i neki GIS programi (Arc, Quantum, Map Source). Ostalo za što bih ga koristio je surfanje i gledanje filmova. Igrice ne igram i nisu mi niti najmanje bitne.

Ostale poželjne karakteristike: što više garancije, dobra kvaliteta izrade, da nije ultra težak. Veličina ekrana je oko 15", 17" mi netreba, a sve manje mi nije baš ok. Marke kojima malo više vjerujem su Dell, Lenovo, Toshiba, Samsung, ali ako baš postoji neki Asus, Acer ili nešto treće što je sigurno kvalitetno, razmislio bih i o tome.

Unaprijed hvala svima koji potroše vrijeme u potrazi za mojim idealnim laptopom.  

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
roby27 kaže...
fakEEE kaže...

Izvoliš po željama: Toshiba Satellite M50D-A-10D

Hvala!

A da pitam ovako, da li je bolje uzet od aluminija ili plastike? Ima li to uopce ikakve veze, ili je nacin na koji je hladenje rjeseno ne uvjetovano materijalom ?

Nekako vise vjerujem Asus laptopima iako su od plastike, neznam, uputite me :)

12 godina

Aluminij inace se manje grije od plastike pogotovo na tipkovnici ali vise je to stvar estetike kućišta, bitnije je kako je unutra rijeseno odvodnja topline do ventilatora, debljina i količina toplovodnih cijevi itd...

11 godina
neaktivan

pozz decki

nasao sam ovo cudo za 4300kn pa me zanima jel ovo best buy za te pare?

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/asus-prijenosno-racunalo-x550vb-xo003d-156-intel-core-i5-3230m-260-ghz__5336821

koristim ga za filmove i igre

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
roby27 kaže...
kR1pt0n1t3 kaže...

Pozdrav,

TIA

netbook je već odavno služeno mrtav, sada su aktualni hibridini tableti sa dock tipkovnicama ili samo tablet.

koji ti je buđet? 

4k kuna

12 godina
11 godina
neaktivan
Moze li mi netko objasniti pojam glare wedge kod Lenovo laptopa? Na webu nalazim kontradiktorne informacije. Hvala :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Tebi bi ustvari najbolje trebao profi gpu a ne gaming gpu, malo si procitaj ova dva linka:

http://www.graphisoft.com/support/system_requirements/index.html#AC17

http://www.archicadwiki.com/VideoCardsForArchiCAD17

Neznam ako spajas externi monitor i on ti je primarni ekran mislim da ti je daleko bolja investicija ici na neki mini desktop PC sa profi quadro ili firepro grafikom i i5 ili i7 quad procesorom + ssd

Hvala ti na odg. i na linkovima.

Pročitao sam, i slažem se s tim da bi manji desktop bio najbolji. Međutim, nisam spomenuo, zbog posla moram raditi i u uredu i kod kuće svaki dan, zato mi je potreban laptop da ga mogu nositi. A što se tiče kompleksnih 3D modela i ostalog, za to postoje drugi vrlo jaki kompovi u uredu na kojem bi se oni vrtili, tako da to nije presudno, a ni kvaliteta slike, kao sto tamo spominju.

Prema tom sto su pisali za laptop gpu, kažu da najbolja iskustva imaju sa većinom Nvidia gpu, malo manje dobra sa AMD, i svakako loša sa integriranom. Prema tome, neki NVidia gpu, pa čak i gamerski, bi mislim bio sasvim u redu za to što mi treba, jer ima dosta rama i ostalog sto je bitno.

Na ovom linku su malo opširnije objasnili svaku komponentu, pa tako i rekli da se s grafičkama i pretjeruje, dok se na hdd ne obraća pažnja, a što je puno bitnije.

Po tebi, koji bi mi bio onda najbolji izbor laptopa? + ta neka kombinacija s ugradnjom ssd-a i ostalog.. Možda neki od ovih koje sam dao u linkovima gore (tipa Lenovo IdeaPad Z510 ili Acer Aspire V3-772G) ili imaš možda nešto drugo bolje u vidu? 

Pozz

12 godina
Acer Aspire V3-772G + ssd po želji ili da ti i za njega dam preporuku ovisno koliko ti treba kapacitet?

Uvijek je bolje tako kupiti lap bez ssd-a ako se može jer vecinom su stariji modeli ugrađeni a i posebno ti je garancija na ssd kada ga kupis zasebno, ovo bi ti bilo onda taman imas dva slota za hdd/ssd i jos ti fali win8.1

Ako zelis na 15" varijantu da ti bude prakticnije za prenosenje onda Toshiba Satellite L50, tu moras nadograditi ram(1 slot je slobodan) i ssd kojeg bez problema stavljas na mjesto optike, ne gubis jamstvo nikakvo jer je potrebno samo skinuti donji poklopac i samim time dobijes pristup svim komponentama.

Lenovo Z510 je zajeban po tom pitanju te gubis jamstvo jer se mora ici preko tipkovnice do komponenti.

12 godina
neaktivan

da, ali meni treba laptop isključivo iz lingua centar trgovine, znači treba mi neki laptop za gameing, max. cijena 5600kn , možda ovaj http://www.lingua-centar.hr/cybershop/artikl.php?dy=HP_Prijenosno_racunalo_Pavilion_17_e115sm_G1M18EA&art=384817&g=212&st=3

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice