Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.710
|
čitano: 14.703.661
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
brane47 kaže...

Koja je razlika izmedju lenovo g510/z510, i g710/z710.

Moram puno pitanja pitati, ne kupuje se svaki dan laptop. Vidim da je z serija skuplja, evo recimo isti harver u g710/z710, a z710 je skuplji 300 kuna. Ima li ikakve razlike u kvaliteti izrade i izgledu osim srebrne boje?

I ajde, moze li preporuka najboljeg laptopa od 17 inca do 3900?Ako g710 s i3 4000m to nije.

Ponavljam, multimedija, filmovi, surfanje, ne igranje. Ali tu i tamo da moze nesto pokrenuti.

Laptop ce koristiti osoba koja nije zahtjevna, zato i nema igranja, pa imam jos jedno pitanje. Hoce li primjetiti razliku ako umjesto i3 4000m idem na pentium dual core 3550m? Razlika je 500 kuna. Rijec je o tom g710 modelu. Evo linkovi.

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_109&products_id=10863

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_109&products_id=10862

I negdje sam sada procitao da treba zaobici g seriju lenova. Valjda nije dobra kvaliteta izrade. Sto vi mislite o tome?

Hvala

Z serija spada pod IdeaPad seriju multimedijskih laptopa, G serija je entry level

Z serija ima elegantnije i atraktivnije metalno kuciste, AG ekran(nisam siguran dali postoji i glossy varijanta) i bolji zvučni sustav te neki modeli imaju i backlite tipkovnicu.

G serija ima mat plastično ili metalno kuciste, bolju tipkovnicu, glossy ekran i za razliku od Z510 ima olakšan pristup ispod donjeg poklopca komponentama za održavanje i nadogradnju. Kod Z710 nema problema. 

Za navede radnje mozes ici na jeftiniji G710

12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Sveo sam izbor na ova tri laptopa pa bi volio cuti vase misljenje koji je od njih best buy do 3500 kn
Znaci s kojim imam najvise otvorene mogucnosti za razne radnje.

1 Toshiba Satellite L50-A-138
9 Asus X550VB-XO043D
3 Lenovo G510

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

triba bi preporuku za laptop oko 3-3.5 k kn, po mogucnosti da ne prelazi tu cijenu, bio bi koristen za internet, filmove a od igara samo football manager, po mogucnosti neki jaci procesor, sta vise rama, i 17.3'' ekran, al nevirujem bas da se za tu cijenu moze sve to dobiti pa zato i pitam, bit ce kupljen tek na lito pa mozda i nekima padnu cijene

lp

Som la gent blaugrana

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
roby27 kaže...
brane47 kaže...

Koja je razlika izmedju lenovo g510/z510, i g710/z710.

Moram puno pitanja pitati, ne kupuje se svaki dan laptop. Vidim da je z serija skuplja, evo recimo isti harver u g710/z710, a z710 je skuplji 300 kuna. Ima li ikakve razlike u kvaliteti izrade i izgledu osim srebrne boje?

I ajde, moze li preporuka najboljeg laptopa od 17 inca do 3900?Ako g710 s i3 4000m to nije.

Ponavljam, multimedija, filmovi, surfanje, ne igranje. Ali tu i tamo da moze nesto pokrenuti.

Laptop ce koristiti osoba koja nije zahtjevna, zato i nema igranja, pa imam jos jedno pitanje. Hoce li primjetiti razliku ako umjesto i3 4000m idem na pentium dual core 3550m? Razlika je 500 kuna. Rijec je o tom g710 modelu. Evo linkovi.

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_109&products_id=10863

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_109&products_id=10862

I negdje sam sada procitao da treba zaobici g seriju lenova. Valjda nije dobra kvaliteta izrade. Sto vi mislite o tome?

Hvala

Z serija spada pod IdeaPad seriju multimedijskih laptopa, G serija je entry level

Z serija ima elegantnije i atraktivnije metalno kuciste, AG ekran(nisam siguran dali postoji i glossy varijanta) i bolji zvučni sustav te neki modeli imaju i backlite tipkovnicu.

G serija ima mat plastično ili metalno kuciste, bolju tipkovnicu, glossy ekran i za razliku od Z510 ima olakšan pristup ispod donjeg poklopca komponentama za održavanje i nadogradnju. Kod Z710 nema problema. 

Za navede radnje mozes ici na jeftiniji G710

Hvala.

Mogu znaci uzeti z710?jel bolja kvaliteta izrade? I moze jos infomacija o ovome Asus X75VB?

Vi koji duze koristite laptop, jel lose imat bijeli, jel se prlja, jel se teze cisti i neznam sta jos i jel bolji metal izvana ili plastika?

Jel smeta keyboard flex kod koristenja?

13 godina

Pozdrav.

Trebam odabrati laptop do (max. 3000 Kn).

Vidim da e-kupi ima:

1.Lenovo B590 59 (http://www.ekupi.hr/Lenovo-B590-59-389068nbsp;i3/4GB/1TB/IntelHD/HDMI/USB-30-(NB-59389068)-prijenosno-racunalo-398884.aspx)

2. Toshiba Satellite C55 (http://www.ekupi.hr/Toshiba-prijenosno-racunalo-Satellite-C55-A-1RN-PSCJGE-006006G5-399951.aspx)

ili...?

Činimi se ovaj Lenovo kao dobar izbor.

Vaše mišljenje/savjet?

Tnx

0 0 hvala 0
12 godina

Ako ti igre nisu bitne onda B590 u suprotnom mozes baciti pogled na Asus X552 ili G505

13 godina

Nisu mi igre bitne.

Dvoumim se sada između B590 i Asusa X552.

B590 ima prednost što ima i3, a Asus ima 2 godine garancije.

12 godina
neaktivan
lovator1973 kaže...

Nisu mi igre bitne.

Ja bih išao na B590 !

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
11 godina
neaktivan

Pozdrav momci i cure (ako ih ima) :D 

Znaci namjeravam da kupim laptop, onako solidan.. Laptop bi mi sluzio većinom za igre (LoL i poneke novije), za filmove i AutoCAD dosta i surfanje. Budget je cca 4000 kn moze par stotica gore nije bitno.. Vazno mi je da se ne grije puno i da nije nekakav civilan. Zapeo mi je za oko http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-v5-552g-10578g50aii-nxmctex019/0851280 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav, frend me trazio da mu pomognem malo oko odabira laptopa pa evo da i vas pitam.

Laptop bi koristio uglavnom za svakodnevne stvari, office, ne igra igrice, al bi htio virtualbox, matlab, i sl. 15inchni ekran bi htio.

Ja sam mu rekao da mu znaci ne treba odlicna graficka kartica pa da moze te novce ulozit u sta drugo, vjerojatno barem 4GB RAM-a, rekao sam mu da mozda moze SSD gledat. E sad, rekao je da je cjenovni rang oko 3000kn, s tim da je 4000kn max ako bi uspio dobit i 4-jezgreni proc i SSD.

Jel za SSD treba neki bolji procesor ili on neovisno o njemu ubrza sustav? Je li se isplati uzimat samo 8GB SSD-a? Koliko ce osjetit razlike u performansama sa nekim osnovnim procesorom u cjenovnom rangu 2800, ili s nekim boljim od oko 3500 za ovakve (po meni) ne previse zahtjevne radnje?

Investicija bi bila dugorocno, tako da sam mu savjetovao barem 2 godine garancije.

Jel trazi puno za tako malo novaca? hvala puno na pomoci

0 1 hvala 0
15 godina

Dakle ovako. Ako mi se dobro cini pretresao sam apsolutno sve i jos uvjek nisam uspio nac sto trazim. Zelim ultrabook, do nekih 5000kn, uvjeti su da nije veci od 15.6 a ni manji od 13.3, da ima aluminijsko kuciste te da ima zamjeniv disk i nadogradiv ram. Moze biti polovan, ali ako je novi onda je uvjet da je unutra haswell procesor. Treba mi za posao. Da li mi se cini ili stvarno za ovaj novac nema nista slicno tome sto trazim? Asusov zeenbook mi je savrsen ali nema nista ispod 9000kn. Nasao sam jednog polovnog ali ima sandybridge i3 koji radi na samo 1,4Ghz. Nisam zahtjevan ali to je ipak pre slabo ako zelim bar 4 godine zivotnog vijeka :/ 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.3.2014 19:14 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Od ultrabookova u tom cjenovnom rangu jedino mi ovo pada na pamet !

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 0
12 godina
CroGamer0320 kaže...

Pozdrav momci i cure (ako ih ima) :D 

Znaci namjeravam da kupim laptop, onako solidan.. Laptop bi mi sluzio većinom za igre (LoL i poneke novije), za filmove i AutoCAD dosta i surfanje. Budget je cca 4000 kn moze par stotica gore nije bitno.. Vazno mi je da se ne grije puno i da nije nekakav civilan. Zapeo mi je za oko http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-v5-552g-10578g50aii-nxmctex019/0851280 

Lenovo G510

12 godina
athlon64 kaže...

Dakle ovako. Ako mi se dobro cini pretresao sam apsolutno sve i jos uvjek nisam uspio nac sto trazim. Zelim ultrabook, do nekih 5000kn, uvjeti su da nije veci od 15.6 a ni manji od 13.3, da ima aluminijsko kuciste te da ima zamjeniv disk i nadogradiv ram. Moze biti polovan, ali ako je novi onda je uvjet da je unutra haswell procesor. Treba mi za posao. Da li mi se cini ili stvarno za ovaj novac nema nista slicno tome sto trazim? Asusov zeenbook mi je savrsen ali nema nista ispod 9000kn. Nasao sam jednog polovnog ali ima sandybridge i3 koji radi na samo 1,4Ghz. Nisam zahtjevan ali to je ipak pre slabo ako zelim bar 4 godine zivotnog vijeka :/ 

Asus PU401LA

Inace pravi ultra slim bookovi su extremno skupi sa jačim hardwerom, vecom rezolucijom i boljom opremljenoscu ali ovaj model bi te trebao zadovoljiti + ima OS i 3god. jamstvo

12 godina
interista kaže...

Pozdrav, frend me trazio da mu pomognem malo oko odabira laptopa pa evo da i vas pitam.

Laptop bi koristio uglavnom za svakodnevne stvari, office, ne igra igrice, al bi htio virtualbox, matlab, i sl. 15inchni ekran bi htio.

Ja sam mu rekao da mu znaci ne treba odlicna graficka kartica pa da moze te novce ulozit u sta drugo, vjerojatno barem 4GB RAM-a, rekao sam mu da mozda moze SSD gledat. E sad, rekao je da je cjenovni rang oko 3000kn, s tim da je 4000kn max ako bi uspio dobit i 4-jezgreni proc i SSD.

Jel za SSD treba neki bolji procesor ili on neovisno o njemu ubrza sustav? Je li se isplati uzimat samo 8GB SSD-a? Koliko ce osjetit razlike u performansama sa nekim osnovnim procesorom u cjenovnom rangu 2800, ili s nekim boljim od oko 3500 za ovakve (po meni) ne previse zahtjevne radnje?

Investicija bi bila dugorocno, tako da sam mu savjetovao barem 2 godine garancije.

Jel trazi puno za tako malo novaca? hvala puno na pomoci

Da ima dvije god. jamstvo u startu jedino ovako nesto Asus X552 ili G505 sa manjim jamstvom, oba imaju quad core SoC

No ovako nesto bi mu bilo optimalno i ne treba mu onda ssd kada ima sshd s kojim dobiva određeni boost u pokretnju aplikacija G510

15 godina
roby27 kaže...
athlon64 kaže...

Asus PU401LA

Inace pravi ultra slim bookovi su extremno skupi sa jačim hardwerom, vecom rezolucijom i boljom opremljenoscu ali ovaj model bi te trebao zadovoljiti + ima OS i 3god. jamstvo

Vidio sam ga vec ali nije u aluminijskom kucistu... 

EDIT: Koliko mi se cini od asusa su vivobook i zenbook serije jedino sto me zadovoljava

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.3.2014 11:24 (athlon64).
15 godina

izgleda da sam si ipak nasa savrsenog xd. Ali cu ga morat narucit iz vanka:  http://www.computeruniverse.net/products/90520376/asus-vivobook-s551la-cj002h-touch.asp

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
TheMenstalist kaže...
lovator1973 kaže...

Nisu mi igre bitne.

Ja bih išao na B590 !

Ovoga sam zaboravio (2 godine garancije i i3 procesor): http://www.ekupi.hr/ASUS-156-X551CA-SX008D-prijenosno-racunalo-404849.aspx

Znači, ovaj ili B590?

12 godina
athlon64 kaže...

izgleda da sam si ipak nasa savrsenog xd. Ali cu ga morat narucit iz vanka:  http://www.computeruniverse.net/products/90520376/asus-vivobook-s551la-cj002h-touch.asp

touch screen bljak ;-) refleksije ko u priči na tamnim scenama

14 godina

pozdrav molio bih vas laptop do 5000 kn,sa sto vise garancije al nije presudno i unutra neka najmanje bude i5 ili ekvivalent od amda,grafa neka bude 2 gb tak nes ugl nesto najajce sta moze u tom cjenovnom rangu jel ce se raditi sve faks igre filmovi i tako,ekran nije presudan i bilo gdje da se kupi hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Možda da se protegneš do Dell 7537 3god. jamstvo uparena sa GT750M GDDR5 grafikom jako močna grafička

15 godina
roby27 kaže...
athlon64 kaže...

touch screen bljak ;-) refleksije ko u priči na tamnim scenama

Ah da xd. To ce bit stakleni pannel >.< 

16 godina

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=20915

ASUS X550VB

Evo stigo jucer ovaj laptop, upozorenje da ne kupujete!

Ozbiljan problem je pregrijavanje, cak i u normalnom radu se strašno grije, a igre je  cak ni s dodatnim hlađenjem nemoguce igrat dulje od par minuta jer temperature odlaze u nebesa.

(league of legends konkretno, min. postavke 720p )

Ekran jako loš, u usporedbi s godinu dana starijim acerom ove su boje isprane i jednostavno loše kvalitete,  loši  kutevi gledanja .  

Touchpad beskoristan prakticki, fizicke tipke na njemu toliko tvrde da ih je muka koristiti. 

Wireles kartica mediatek ( najjeftinija na tržištu), random se disconecta, poznat problem pun ga je internet(prije potencijalnog komentirnja proguglajte malo)

, jedino hardwareska zamjena može pomoc. Sad sam prisiljen koristit d-link usb wireless.

HDD je nakon jednog dana korištenja poceo proizvodit itekako primjetno vecu kolicinu buke tako da me ne bi iznenadilo da ode za koji  dan.

DVD citac ruži ko avion kad cita dvd(al to možda mora biti tako), u usporedbi s acerom puno bucniji, ali dvd citac mi je najmanja stavka u svemu.

Laptop izgleda jako lijepo za cijenu, solidna tipkovnica, impresivan hardware za cijenu.

Ali cemu sve to kad se ne može koristit zbog pregrijavanja, bez spominjanja ostalih nedostataka.

LOL vrti na max postavkama 60 fps(costum vs bots 5v5). Ali za par minuta postaje neigrivo zbog temp. isto je tako i na min. postavkama, možda bi bilo igrivo s nekim boljim coolerom, ali sto ce bit kad porastu temperature, ako je stanje ovako loše sad kad mi je temp. prostorije ispod 20o  ...

Zaključak, neka vas ne zavara hardware, ovo je laptop za surfanje internetom i ništa više! ( pod uvjetom da mu wireless kartica radi).

Sad me zanima, ako netko zna dal to mugu vratit u trgovinu(hg spot) i kupit neki skuplji model, drugog proizvođaca?

I ako može preporuka nekog laptopa slicnog cijenovnog razreda da se barem lol može igrat s cooleron pod laptopom(min. postavke su dovoljne).

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Raspitaj se malo koliki je zakonski rok za povrat proizvoda ako nisi s njim zadovoljan s tim da moraš imati i originalnu ambalažu.

Meni je tip u Svijet medija rekao da ne bacam kutiju kada sam pitao zašto rekao je da je čuvam bar 7 dana ako ću vraćati lap, za telku sam dobio 2 tjedna na drugom mjestu isto uz originalnu ambalažu.

I račun naravno, mislim po tome da ih sada kače i neki EU zakoni i pravila.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2014 2:20 (Oldy).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

zakonski rok je 8 dana koliko sam upoznat....

ja imam X550LB-NH52, zasad radi kako treba......

ovo me stvarno iznenadilo

HD Portal - pogled u svijet visoke rezolucije www.hdportal.eu
11 godina
neaktivan
Pozdrav, zanima me vaše mišljenje o ovom laptopu, mislim sa ovom konfiguracijom, jer treba mi pristojan laptop da mogu igrati malo starije igre kao i za surfanje te ostale stvari, jer imam vec racunalo za zahtjevnije igre? http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-v5-552g-10578g50aii-nxmctex019/0851280
Steam, online igre, ostale stranice, Buby_24 čisto da se zna. :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav, pitanjce jedno prijatelj kupuje neki lap od nekih 4500-5000kn njemu je za oko zapea https://www.technomarket.hr/products/09133699/lenovo-ideapad-z510-59-390314 relativno dobre karakteristike sa obzirom na cijenu,ne zamara ga previse igranje i te stvari al eto opet da moze bacit kakvu novu igru nezz kakva je ova konfiguracija za to a sta se tice jamstva nije neki problem s obzirom da ce uzimat produzeno jamstvo....ako imate preporuku necega boljeg do te cijene bitno je samo da je ducan u splitu znaci igraju ulogu links,hg spot i elipso.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice