Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.638
|
čitano: 14.584.426
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Da, dosta su mi bitni slika i zvuk, upravo me zbog toga i privlači ta N serija.

Dali bi taj navedeni N76 mogao vrtiti današnje igrice na max. detaljima?

Kakav zvuk/sliku ima taj dell?

Я умираю, но не сдаюсь!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sto se tice N76 sa i5 nema ga nijedna radnja.Dolazi U neke za 20tak dana

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Tsar kaže...

Pročitaj ovo, možda ti pomogne (samo provjeri da li je to ista konfiguracija kao i u našim dućanima

13 godina
neaktivan
Tsar kaže...

Zaboravih spomenuti da je ekran kod asusa bolji jer nije glossy, puno bolja vidljivost sa svih kuteva, i ljepse izgleda na suncu recimo. Zvuk i slika kod della je standard, nista specijalno.

Logika nalaze da definitivno ne bi mogao vrtiti na max. detaljima. Kad bi 650m, koja je "tek" 56. na benchmarku mogla sve maxati, onda ne bi bilo potrebe kupovat one bolje, zar ne? :p

"However, the 128-Bit memory interface can be a bottleneck if DDR3 graphics memory is employed. Despite the slower core clock of only 735 MHz, the GDDR5-version of the card should be much faster. Demanding games of 2011 like Battlefield 3 will be playable in 1366x768 and medium or high settings. Less demanding games, such as Modern Warfare 3, are easily playable with maxed out settings and 1080p resolution."

15 godina
neaktivan

Pretpostavljam da ova grafička u Asusu N76 nije GDDR5?

E da, kakav je ovaj laptop u usporedbi sa prijašnja dva?

I jeli meni za navedene potrebe (prošla str.) potreban 17" ili je dovoljno i 15"?

Я умираю, но не сдаюсь!
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 12:21 (Tsar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tsar kaže...

Pretpostavljam da ova grafička u Asusu N76 nije GDDR5?

E da, kakav je ovaj laptop u usporedbi sa prijašnja dva?

Poprilicno sam sigurna da nije, ako mislis na taj s i5 procesorom. A razlika je znacajna, kao sto se vidi iz prilozenog:

http://forum.notebookreview.com/gaming-software-graphics-cards/662659-gt650m-ddr3-vs-gddr5-difference-tested.html

O dv seriji hpa imam kontradiktorna misljenja, iako sam pomalo subjektivna s obzirom da mi se iznimno svidja (kao i m6) dizajnom te ga planiram sebi kupiti. Kazu da nema problema kao vecina ostalih, jeftinijih HPova, ali se tu i tamo znaju naci teme di se ljudi zale na njih, moguce da je slucajnost. Aluminijsko kuciste, dobra izrada i kvalitetan zvuk glavne su znacajke. Solidne performanse, no, objektivno gledajuci, svi modeli te serije su preskupi za to sto nude, posebice u usporedbi s konkurencijom.

Primjerice ako usporedis sa: http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.4d3bc710b020455a962a8655da4313e9.asus-k75vm-ty027.aspx - ne mogu opravdati razliku u 1800kn za 500gb veci disk i 4gb rama vise. Ostalo zanemarujem, na pojedincu je da procjeni dal je to sve "worth it".

EDIT: Velicina ekrana "mora" biti kakvu ti zelis, ne znam sto ocekujes da ti odgovorimo na to. Zasigurno da je ljepse modelirati i raditi u 3d programima na vecemu, posebice na 1920x1080 rezoluciji.

http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/DELL-Inspiron-N7720-N0312/flypage.tpl.html - trebao bi pricekati tjedan-dva da bude rasploloziv u trgovini.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 12:43 (TheExaltedOne).
15 godina
neaktivan
Puno hvala za odgovor.
Ovaj Dell koji si navela mi se definitivno sad najviše sviđa od svih prijašnjih, te sada razmišljam o kupnji njega.
Možeš li mi samo reći kakvi su ti njegovi zvučnici? (Waves Maxx Audio 4.0, stereo zvučnici, subwoofer)
Я умираю, но не сдаюсь!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne znam za zvuk, ako je isti ko i na jeftinijim inspironima, nije me impresionirao kao N56/76, ali je definitivno kvalitetan. Sudeci prema youtube videu xd, kaze da je "extremely good"

; pogledaj mozda nadjes jos koji review.

EDIT: Eh, vidis, iako ima isti zvucni sistem kao i ostali inspironi (provjerila sam), ovaj ima ispod subwoofer, tocno to sam bila osjetila da bass nedostaje u usporedbi sa asusom.

Kopirano iz reviewa za 15R (manji, slabiji - N5520):  The sound quality is definitely above average. Maximum volume is very high and the speakers never sound distorted. Unfortunately, there is no subwoofer in the Inspiron, so bass is severely lacking. While we can't recommend the Dell for audiophiles for that reason, for movie night or a presentation the system is perfectly usable.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 13:29 (TheExaltedOne).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Čini mi se na N7720 ima nešto bolje zvučnike i dolazi sa subwoferom, pa je zvuk vjerovatno i bolji.

Nigdje nemogu pronaći, pa možda ti znaš, dali je GT650M u tom Dellu DDR3 ili GDDR5?
Я умираю, но не сдаюсь!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tsar kaže...
Čini mi se na N7720 ima nešto bolje zvučnike i dolazi sa subwoferom, pa je zvuk vjerovatno i bolji.

Nigdje nemogu pronaći, pa možda ti znaš, dali je GT650M u tom Dellu DDR3 ili GDDR5?

GDDR5 (tako piše na Dellovim stranicama)

15 godina
neaktivan

Našao sam ovaj review i pročitao već dost toga, laptop mi se baš sviđa po svemu navedenom.

Jedino me zanima, dali on ima matt ekran?

Я умираю, но не сдаюсь!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Poz

Bi mi mogao netko preporucit gamerski laptop?

Cijena do 9000Kn.

Hvala unaprijed :)

13 godina
odjavljen
Marcuskac kaže...

Poz

Bi mi mogao netko preporucit gamerski laptop?

Cijena do 9000Kn.

Hvala unaprijed :)

ASUS G55.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
13 godina
neaktivan

To sam i mislio :)

Zanima me dali ima jos koji dobar za nizu cijenu?

13 godina
odjavljen
Marcuskac kaže...

To sam i mislio :)

Zanima me dali ima jos koji dobar za nizu cijenu?

Baš što se tiče gaming laptopa nema,jedino da pogledaš ako je štogod ostalo od starijih G73 i G74 na lageru. Znam da G74 košta nešto manje od G55,ali zato ima i nešto manje performanse.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
13 godina
neaktivan

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.91069ACC-A0E1-45E7-85F2-5A6C34AE4043.aspx

Evo nasao ovaj G74SX.

Malo je gori od 55-ice, a ispod 9000Kn :)

Mislim da ce biti dovoljan.

Za sada mi se taj najvise dopada.

13 godina
odjavljen
Marcuskac kaže...

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.91069ACC-A0E1-45E7-85F2-5A6C34AE4043.aspx

Evo nasao ovaj G74SX.

Malo je gori od 55-ice, a ispod 9000Kn :)

Mislim da ce biti dovoljan.

Za sada mi se taj najvise dopada.

Ja bih radije išao na G55,osim ako ti baš ne treba 17'' ekran.

16 godina
neaktivan

Trebam pomoć oko izbora laptopa. Tražim laptop koji će me služiti sljedećih 4-5 godina. Znači je dilema između kvalitete izrade i performansi, kvaliteta ima prioritet. Ciljam na ovako nešto:

Proc: i5 ili i7 (quad, ako ne diže cijenu van raspoloživog; Ivy Bridge ako je moguće)

RAM: 4GB minimum, 6gb bi bilo dovoljno, više naravno ne škodi

Display: 15.6" je dovoljan (više ne škodi; rezolucija ako je moguće 1080p)

Grafička: Mid-range pa na više. Najbolje moguće u biti što stane u budžet

Disk: 500gb (malo manje je ok, više naravno isto)

Ostalo:

USB 3.0 bi bilo lijepo

Cijena: do 5,500kn (6k upper limit). 

Postoji li nešto za te novce?

0 0 hvala 0
15 godina
Tsar kaže...

Našao sam ovaj review i pročitao već dost toga, laptop mi se baš sviđa po svemu navedenom.

Jedino me zanima, dali on ima matt ekran?

Kolko vidim to ti je review od N7720 SE. To nije isti notebook kao N7720 tako da provjeri koliko košta jedan a koliko drugi.

13 godina
neaktivan

Kupio sam Asus n76vz-t5099 prije 10-ak dana  i mogu vam reći samo da je laptop jako dobar, zvuk je odličan, posebno mi se sviđaju dodatni programi koje je Asus izbacio za ovaj laptop npr. FaceLogon, Instant key, Power4gear(buđenje i sleep moda za 2sek), tipkovnica je odlična, touch pad radi bez greške ugl. da skratim sve pohvale i nemam zamjerke ;) 

Ako imate 7000kn i laptop vam služi za mulimedjiu, rad u officeu, malo špilanja, surfanje itd. Kupite bez razmišljanja 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Zdravo raja,

Molim da mi kazete svoje misljenje o TOSHIBA Satellite L755-1LJ, sa Intel® Core™ i7-2670QM procesorom, 2,20 GHz, 6 Mb kesa, 4 GB RAMa (odmah bi ga prosirio na 8 GB),sa Blue Ray citacem, i windows home premiumom koji dolazi uz laptop

Trazim lako prenosiv laptop sa dobrim performansama koji bih osim za rad koristio i za obradu fotografija, gledanje filmova i igranje igrica

Jedini problem koji vidim kod ovog laptopa je graficka kartica NVIDIA® GeForce® GT 525M
Sta vi mislite, da li relativno dobar procesor moze da nadoknadi ovu losu karticu, i da li ce me ona onemoguciti da igram neke bolje igrice :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
thekupus kaže...
Zdravo raja,

reci budžet i nac cemo nesto

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima! Evo javljam se jer trebam savjet za kupnju laptopa poslovne namjene. Sestra me tražila savjet, živi u Francuskoj (ne znam kakve su tamo cijene), ali trebao bi neki laptop sa sljedećim smjernicama:

- Visoka rezolucija (neki veći ekran)

- Dobar i brz procesor

- Dovoljna količina RAM-a za neke zahtjevnije programe

- Grafička nije potrebna jaka, ali neka koja bi mogla bez štekanja pokretat HD filmove, 3D programe poput AutoCAD-a (znači gaming nije bitan uopće!)

- hard disk ne mora biti SSD!, znači neki običan do 1 TB sasvim dosta (a može i nešto manje)

- da nije pretežak, morat će ga puno nosat okolo

- da se ne pregrijava!

Ne znam kakve su cijene tamo, ali neki koji bi koštao do 5-6000 kuna (do 700€), ali može i 800€ tek tolko da vidim veće opcije.

Možda neko zna neki shop u Parizu ili Touru?

Hvala vam puno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ovu toshibu sam nasao za 1750 KM, sto je nekih 6640 kuna, a mogu ici do 7000 kuna maximalno :)
14 godina
neaktivan

Bi li mi mogao tko preporuciti neki prijenosnik cijene oko 3 000 kn, do 3 200 max. Pozeljno da baterija traje vise po mogucnosti ...najmanje oko 3 sata. Gaming takodjer nije uopce vazan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 20:14 (oggy225).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lemr kaže...

Kupio sam Asus n76vz-t5099 prije 10-ak dana  i mogu vam reći samo da je laptop jako dobar, zvuk je odličan, posebno mi se sviđaju dodatni programi koje je Asus izbacio za ovaj laptop npr. FaceLogon, Instant key, Power4gear(buđenje i sleep moda za 2sek), tipkovnica je odlična, touch pad radi bez greške ugl. da skratim sve pohvale i nemam zamjerke ;) 

Ako imate 7000kn i laptop vam služi za mulimedjiu, rad u officeu, malo špilanja, surfanje itd. Kupite bez razmišljanja 

Jesi probao igrati koju zahtjevniju igru na njemu?

Я умираю, но не сдаюсь!
12 godina
neaktivan

Pozdrav...

Trebam pomoc oko izbora laptopa, inace koristio bi ga za faks i povremeno igranje...cijena do 5000kn... Tu sam odabrao par laptopa pa bih molio za savjet koji je bolji jer se bas ne kuzim u laptope....

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=01505005&id_artikl=014.650.012

http://www.analogbit.hr/product.asp?product=asus-k55vm-sx033-156-core-i5-3210-4gb-500gb-gt630-2gb-bt-hdmi-wi-fi-usb30-cam-noos-2y-warranty&code=K55VM-SX033

http://www.technomarket.hr/products/09120648/lenovo-y570a-59-325427 

http://www.technomarket.hr/products/09116100/lenovo-ideapad-z570am-59-316598 

danas mi je covjek u tehnomarketu ponudio ovaj jer ova zadnja 2 koja sam linko nema 

http://www.technomarket.hr/products/09123460/lenovo-ideapad-g580ah-59-334812 - njemu ce cijena u subotu bit 10 posto manje dakle negdje 4600 kn jer ce imat akciju na sve lenovo laptope 10%

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tsar kaže...
Lemr kaže...

Nisam za sada sam igro civilization V na  high i radio je bez problema, al sutra cu Max Payne 3 skida mi se 60% pa cu ti javit  kak ide ;) 

13 godina
neaktivan
tomica10 kaže...

Pozdrav...

Trebam pomoc oko izbora laptopa, inace koristio bi ga za faks i povremeno igranje...cijena do 5000kn... Tu sam odabrao par laptopa pa bih molio za savjet koji je bolji jer se bas ne kuzim u laptope....

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=01505005&id_artikl=014.650.012

http://www.analogbit.hr/product.asp?product=asus-k55vm-sx033-156-core-i5-3210-4gb-500gb-gt630-2gb-bt-hdmi-wi-fi-usb30-cam-noos-2y-warranty&code=K55VM-SX033

http://www.technomarket.hr/products/09120648/lenovo-y570a-59-325427 

http://www.technomarket.hr/products/09116100/lenovo-ideapad-z570am-59-316598 

danas mi je covjek u tehnomarketu ponudio ovaj jer ova zadnja 2 koja sam linko nema 

http://www.technomarket.hr/products/09123460/lenovo-ideapad-g580ah-59-334812 - njemu ce cijena u subotu bit 10 posto manje dakle negdje 4600 kn jer ce imat akciju na sve lenovo laptope 10%

Moj savjet je da  uzmeš Asusa u Analogbitu jer je puno bolji od ostalih 

15 godina
neaktivan
Lemr kaže...
Tsar kaže...
Lemr kaže...

Nisam za sada sam igro civilization V na  high i radio je bez problema, al sutra cu Max Payne 3 skida mi se 60% pa cu ti javit  kak ide ;) 

Moze.

Imam dilemu dali uzeti Asus N76 ili Dell 7720, pa zato pitam. :)

Я умираю, но не сдаюсь!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice