Acer Aspire V5-552G - Review

poruka: 211
|
čitano: 73.950
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Acer Aspire V5-552G - Review
Checola kaže...

pa baca neke čudne podatke o memoriji i da je 32 bitna?!?!?!?! nadam se da je neka greška.....

edit: sve je ok :D

iako malo baca krive podatke sve dok nisam pokrenuo aplikaciju na h. performance

stavi sam i apu grafiku... e sad mi jedino nije jasno u cijeloj priči zašzo on nalazi 3 gpu-a, isto kao i 3dmark i sl.

Da. Nisu sve 8750M iste.

Ova je u probooku 455..

13 godina
neaktivan

Pozdrav mislim da mi je ta postavka po defaultu nariktana, znači ovu grešku mi izbacuje, a na lijevo se vidi da je televizor stavljen na default.. Drivere sam brisao i stavljao nove i baš mi ne pada na pamet nikakva ideja za riješenje tog problema..

11 godina

Ima ko windowse 8.1 na ovom ili slicnom aceru da malo popricamo na PM.

12 godina
neaktivan

Jel neko imao problem da mu se polomio onaj utor u koji ide onaj produzetak za LAN kabal, da li je to uopce moguce zamijeniti ? 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
m.skripelj kaže...

Pozdrav mislim da mi je ta postavka po defaultu nariktana, znači ovu grešku mi izbacuje, a na lijevo se vidi da je televizor stavljen na default.. Drivere sam brisao i stavljao nove i baš mi ne pada na pamet nikakva ideja za riješenje tog problema..

drivere od grafike reinstaliraj...hdmi ide preko drivera od grafe...sta je ujedno i od chipseta driver

11 godina

Imam 2 problema, model je v5-573g, znaci gotovo pa isti driveri kao i kod v5-552g...

1. problem je vezan za synaptics drivere. Instaliro sam navedene za moj model, za 8.1 64-bitnu verziju (imam te windowse..), a probo sam i za win8 verziju. U obje verzije mi se cini da dobijem samo pointing device driver a za touchpad nista. U samom folderu skinutome sa neta pise da postoje touchpad driveri ali te nemrem instalirat.. i pol aplikacija nemrem kliknut da funkcioniraju kao npr. acer moodpad ili pressure graph. Kad npr stisnem jednu od te dvije opcije pojavi mi se prozorcic u kojem pise: Sorry, this progam requires a Synaptics Touchpad and the Synaptics Pointing Device Driver.

Ja mislim da je ocito da meni ovaj prvi za touchpad ne funkcionira. Stisnuo sam sve moguce  setupe koje dobijem u folderu drivera i uvijek ista prica. Znaci dole pod ikonice u desnom kutu mi se pojavljuje samo Synaptics Pointing Device ikonica i samo njene properties.

Zna li netko di da skinem touchpad drivere za acer ili opcenite neke za 8.1 64bitne???

Moguce i da sam krivo instalirao drivere iako sumnjam pa mi mozete za svaki slucaj korak po korak reci kako ste vi instalirali na v5-552g modelu ili nekom drugom aceru.

2. problem je sto mi se pod task manager zna pojavit task vjerojatno vecini poznat: Service Host: Local System i on navodno vuce 30% snage CPU-a te se ventilatori pocnu zesce vrtit, a zna se dogodit da i disk bude zauzet 99% radi tog taska ili neceg drugog. Kad stisnem desni klik na taj task i expand pojavi se hrpa manjih taskova ili cega vec vecinom vezanih za postavke internet connections itd. Mozda je to tako jer sam nedavno skinuo sa acera vjerojatno hrpu nepotrebnih drivera za LAN, wLAN, bluetooth tek tolko da se nadje iako sam vec imao Windowsove drivere, ali problem sa 99% disk usage-om se pojavio i prije par puta.

Mislim da je nemoguce da sam virusa pokupio posto nisam nist posebno surfo a i instaliro sam AVG full protection otkako sam upalio laptop.

Desnim klikom na taj isti cuveni task i kad stisnem search online mi se pojavilo ovo:

https://www.google.hr/search?q=svchost.exe+Service+Host%3A+Local+System+(Network+Restricted)&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Znaci problem je opce poznat, a rjesenje izgleda dosta komplicirano i ja se bojim radit ono sto je covjek napisao u prvom linku da treba raditi posto mislim da moj slucaj nije tolko kritican.

Ako bilotko ima savjet vezan za ovaj problem slobodno pomozite, a ako se ovako nastavi napravit cu posebnu temu za ovaj problem.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.5.2014 20:18 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Evo nakon bezbroj pokušaja sa driverima i Boga pitaj kakvih očajnih pokušaja, otišao sam svojima i uzeo laptop sa sobom da isprobam hdmi na drugom tv-u. Na nekom LG lcd televizoru sve radi besprijekorno i slika i zvuk, a kad laptop ponovo povežem sa svojim NEO televizorom ponovo izbaci istu grešku i sve po starom.

E sad mi nije jasno kako može biti problem u televizoru kada MAX TV normalno radi preko obadva HDMI porta.. 

Što mislite jel se to može nekako reklamirati jer HDMI na televiziji radi sa svim uređajima osim sa laptopom

14 godina
protjeran
m.skripelj kaže...

Evo nakon bezbroj pokušaja sa driverima i Boga pitaj kakvih očajnih pokušaja, otišao sam svojima i uzeo laptop sa sobom da isprobam hdmi na drugom tv-u. Na nekom LG lcd televizoru sve radi besprijekorno i slika i zvuk, a kad laptop ponovo povežem sa svojim NEO televizorom ponovo izbaci istu grešku i sve po starom.

E sad mi nije jasno kako može biti problem u televizoru kada MAX TV normalno radi preko obadva HDMI porta.. 

Što mislite jel se to može nekako reklamirati jer HDMI na televiziji radi sa svim uređajima osim sa laptopom

Očigledno da je stvar do " Neo " televizora, di si to kupio uopće ??

11 godina
neaktivan

Da li keyboard ima pozadinsko osvjetljenje?

hvala.

lp:)

0 0 hvala 0
15 godina

Model koji se prodaje kod nas nema osvjetljenje tipkovnice

13 godina
neaktivan

Televizor sam kupio u tehnomarketu, taj NEO je valjda neka njihova marka, a u biti je to navodno toshibin televizor koji se krije iza imena NEO, barem su mi tako tamo rekli, TV je super što se tiče slike i svih ostalih funkcija, samo neznam dali bi mi to uračunali u neku garanciju kada hdmi radi ispravno sa svim uređajima osim sa laptopom....

11 godina
neaktivan

Dan, koristim laptop Acer V5-552G, instalirao sam W7 x64, svi driveri super instalirani preko Drive Navigatora, sve mi radi super, osim šta imam problem sa igricama, ne otvaraju mi se preko cjele slike već imam lijevo i desno crnu crtu, googlao sam malo i pokusao tražiti da izmjenim rezoluciju i slično, imam AMD Catalyst control center i tamo nemogu naći ništa što bi mi u igricama namjestilo sliku preko cjelog ekrana, molim za pomoć, šta da pokušam?Dvije igrice su takve sa crnim crtama lijevo i desno Empire Earth i Rise of Nation, a instalirao sam Emergency 2014 i tu mi je slika preko cjelog ekrana. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 20:12 (Dean1501).

0 0 hvala 0
16 godina

molim da korak po korak objasnite kako na ovom laptopu osposobiti usb3.0 i bluetooth

probao sam drajvere sa neta ali mi nije uspilo

imam win7 64bit

hvala

0 0 hvala 0
16 godina

bluetooth problem sam riješio ali još me pati usb

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ako si instalirao drivere, mora raditi. 

A gdje ti pokazuje da ne radi ? 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 0
15 godina

Danas mi stigao cooler za laptop. Coolermaster NotePal L1. Kako stvar odlično radi, za vrijeme igranja procesor drži na 60-65°C a čim se igra ugasi u roku 10 sec padne na 45° Stvarno preporučena dodatna oprema za one koji gejmaju na laptopu. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2014 1:10 (Genius10).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Genius10 kaže...

Danas mi stigao cooler za laptop. Coolermaster Notelap L1. Kako stvar odlično radi, za vrijeme igranja procesor drži na 60-65°C a čim se igra ugasi u roku 10 sec padne na 45° Stvarno preporučena dodatna oprema za one koji gejmaju na laptopu. 

Notepal* :D Jesi mjerio mozda temperature prije nego si stavio cooler?

15 godina
The_Fichek kaže...

Notepal* :D Jesi mjerio mozda temperature prije nego si stavio cooler?

Tipfeler (: Nisam al mogu napraviti koji test sa i bez coolera

11 godina

Slobodno nabaci, jer mislim da razlika sa i bez coolera u full loadu nije veca od 5 stupnjeva ako i tolko.

16 godina

usb 2.0 normalno radi a kad naštekam eksterni usb 3.0 disk na usb 3.0  nema nikakve reakcije (disk je 100% ispravan)

probao sam deinstalirati kontroler i napraviti reboot ali mi je pokazalo da ga nije uspilo instalirati

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2014 9:38 (filip1).
15 godina
The_Fichek kaže...

Slobodno nabaci, jer mislim da razlika sa i bez coolera u full loadu nije veca od 5 stupnjeva ako i tolko.

Da, ispada da znatnije razlike baš i nema. Bez coolera je ~5°C topliji nego sa coolerom. Stvar je u tome što je sustav dinamičan i potpuno automatiziran pa se brzina integriranih ventilatora prilagođava temperaturi procesora i okolnoj temperaturi. Prema tome, dok je cooler aktivan, integrirani ventilatori se vrte sporije i uključuju se rjeđe, a dok coolera nema, uključuju se češće i brzina im je veća. Zbog svega toga se kod testiranja dobiju temperature koje se ne razlikuju baš previše

PS. čim se smanji opterećenje, izađe iz igre ili prekine sa nekim zahtjevnim radom (stress testovi i sl.) temperatura opada i to drastično (sa 66° na 46°), znači 20°C u 20 sec ako ne i brže

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2014 15:40 (Genius10).
11 godina
neaktivan
filip1 kaže...

usb 2.0 normalno radi a kad naštekam eksterni usb 3.0 disk na usb 3.0  nema nikakve reakcije (disk je 100% ispravan)

probao sam deinstalirati kontroler i napraviti reboot ali mi je pokazalo da ga nije uspilo instalirati

Ovako ja sam imao isti problem i nesjećam se točno,ali mislim da sam ga rješio sam ovim programom, DriverNavigator, ali skineš sa torenta verziju koja je već aktivirana, znači preactivated DriverNavigator. Upališ program stisneš scan, i skenira ti laptop za sve driver koje imaš i nađe ti najnovije driver pa i taj za usb 3.0. Jer meni su isto radili 2.0 ali taj 3.0 nikako. Isto imam taj laptop i w7 x64 pokušaj s ovime pa vidi. Meni sad sve super radi, osim upita koji sam postavio. {#}

11 godina

Tnx Dean1501, kad nadjem vremena budem bas vidio hoce li drivernavigator rjesit problem sa touchpad driverom sa acerove stranice za mog v5-573g

16 godina

puno ti hvala sad idem ovo probati

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2014 7:30 (filip1).
16 godina

jutros oko pola 1 je moj samaljot odlučio doći do pameti i sve je proradilo nakon brda čačkanja oko drajvera i punooooooooooo resetiranja

hvala svima na pomoći

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2014 7:31 (filip1).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ima li netko stari driver od V5 552G za Audio,pošto je novi na Acerovoj stranici

Dolby Digital Plus,nije moj dragi Home Theater V4? :(

"A man,a woman and a yordle walk into the sun...They die,because it burns them alive.."
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
pandza94 kaže...

Ima li netko stari driver od V5 552G za Audio,pošto je novi na Acerovoj stranici

Dolby Digital Plus,nije moj dragi Home Theater V4? :(

To ti je jedno te isto, dolby digital plus je dodatak home theater v4, a taj home theater v4 moras izabrat u posebnom folderu kojem neznam sad tocno ime (guglaj ili pogledaj na jutub ak se ne snajdes) od foldera novih audio drivera. Pogledo bi ti ja ali mi je acer trenutno crkao radi glupog comodo antivirusa..

15 godina
neaktivan

Častim te pivom kad budeš u Splitu! {#}
Ali kako to instalirati da imam oboje?
Pokušao sam naknadno staviti HT v4,ali onda ništa ne radi? 

"A man,a woman and a yordle walk into the sun...They die,because it burns them alive.."
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 18:15 (pandza94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Probaj naci rjesenje ovdje:

Na staroj sam kanti jer mi je laptop u banani trenutno i bude mi crn video kad idem premotat, ali video radi otpocetka. Mislim da sam i ja tu nasao rjesenje.

Ak se ne varam meni se dolby plus instalirao cim sam instalirao i v4 preko tog klika na taj jedan folder unutar drivera za audio.

Ja se inace nisam sluzio tim dolbyem al mi je bio stavljen na ON. Sjecam se isto dok bas nisam zasebno instalirao dolby, a imao sam nove audio drivere da je zvuk bio isti kao i kasnije kad sam posebno instalirao dolby. Znaci vjerojatno ti vec imas taj v4 dolby ako si instalirao drivere samo trebas kliknut na taj neki folder unutar driver foldera da instaliras samu aplikaciju za upravljanje dolbyem.

15 godina
neaktivan

Ma  nije mi jasno nikako kako radi ovaj Dolby niti što bi zapravo trebao raditi.
Uglavnom,nakon uklanjanja Task patchera,ne pokreće se Dobly DP s sustavom,tj pokrene se,ali

nema ikonice dolje u taskbaru.
Jednostavno jebada s tim softverom,poslat ću im mail 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice