- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jucer sam cistia mehanicku. Ducky shine 2 ako ste zaboravili :D.
I kako nisam nikad do sad ima pod rukama gamersku mehanicku tipkovnicu nisam moga shvatit zasto na njima navodno nije toliko dobar feel pod prstima iako se moze kupit tipkovnice sa cherry blue prekidacima. Nedavno sam ima priliku isprobat najjeftiniji ducky-ev model od 600kn (Prijatelj narucio). I stvarno, isto cherry blue prekidaci ali nekako nije mi to to. I jucer rastavljam svoju i sve mi je jasno. Jeftinije gamerske tipkovnice kao i jeftiniji ducky-evi modeli imaju plasticnu podlogu. Tj kad skinete sve poklopce prekidaca (prva slika) ovo na cemu prekidaci stoje je plastika. Kod skupljih tipkovnica kao ovaj ducky-ev model i npr corsairove bolje mehanicke imaju tu podlogu od aluminija. Tj ovaj sheet kompletni na kojem su prekidaci je aluminij. I zato kad mlatite keycapove oni ne tuku u plastiku nego u metal što daje fantastican feel.
Also kad imate alat za skidanje keycapova sta dobijete s boljim tipkovnicama, mozete je rastavit i sastavit i ocistit cijelu i manje od 2 sata.
Evo, napokon se i ja vratih u svijet PC-eva. :D
Inače, FM2 socket, popis komponenti možete vidjeti pod MOJ PC.
Po meni mislim da nije nešto cable managment, mislim da je to moglo puno puno bolje, al mi se jednostavno nije dalo, bio sam preumoran od posla.
Sprijeda je 1xSytche Kama Flow 120mm, na zadnjoj Coolermaster 120mm (inače je plava ledica, al sam je ugasio).
Trebao je na proc ići Thermaltake Contac 21, al ništa od toga, jer sam ja f**ktard i ne mogu skužit da ne piše fm2 nego fm1.
Uskoro će i neka grafulja tu ići, al prvo napajanje, jer je ovo neko govno Codgen 400W koje mi je samo za početak da mogu ovo sve upogonit.
Da ne brbljam više, slike su tu.
idemo malo "retro" :)
nabavio sam Keytronic KT1000 crnu, ps/2 , i imam jednu takvu bijelu u malo lošijem stanju sa par dodatnih tipki ,
te gledam da iskoristim i upogonim, napravim neku kombinaciju ili "gaming" verziju sa par tipki različitih ili inverted sa svim bijelim tipkama
(btw,ps/2 je još uvjek "bolji" od usb-a , jedina mana mu je što nije hotswapable! i to što ga se pokušava izgurati kao standard, al je to za neku drugu temu :) )
WIP, ovo je mali preview , moram sve detaljno očistiti ali zasad ne izgleda loša kombinacija :)
Novi fotić- Olympus Sp-620 UZ. Super cijena i mogućnosti, a opremio sam ga i kvalitetnijim baterijama. Sada će napokon 7 godina stari Panasonic u mirovinu.
evo malo opet preinaka....hardovi stavljeni u dvd cage....dodan jos jedan vent da hladi hardove...bila je inprovizacija s dvostranom trakom...bitno da drzi vent,jel uopce potreban vent ili da ga skinem?...jedino kaj je malo kupus s kablovima od hdd i ssd,ali nemrem bolje....