Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori izdvojena tema

poruka: 11.973
|
čitano: 1.975.671
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
15 godina
neaktivan
Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori

Ne može biti potpuna tišina da ga jebeš, dok god imaš WD Blue unutra. I to dva.

Meni je vađenje WD Blue-a prepolovilo buku.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
Re: Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori
chutac kaže...

Ja npr. koristim samo SSDove i vanjske diskove koje spajam samo prema potrebi.

Ali meni buku stvara pumpa od vodenoga na leru, a kad se računalo optereti Noctua ventilatori.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
12 godina
chutac kaže...

to je još jedina stvar unutra koja mi još smeta, plan je uzeti neki nas i strpati ga ispod stola

no nisu toliko bitni, jer se vrlo rijetko pokreću

winsi i većina stvari koje radim su na dva ssd-a smještena iza matične, pa hdd-ove čujem doista rijetko

15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
chutac kaže...

Ja npr. koristim samo SSDove i vanjske diskove koje spajam samo prema potrebi.

Ali meni buku stvara pumpa od vodenoga na leru, a kad se računalo optereti Noctua ventilatori.

Također imam samo SSD-ove u kućištu.

A imam CM Silencio na 850 okretaja u idleu, dva F14 na 430 i dva Scythe Glide Stream na 700.

I stvarno je tiho, ali se i dalje čuje.

A u igrama se dodatno upali grafička i ponekad napajanje, ali i dalje ostaje poprilično tiho.

picajzla0707 kaže...
chutac kaže...

to je još jedina stvar unutra koja mi još smeta, plan je uzeti neki nas i strpati ga ispod stola

winsi i većina stvari koje radim su na dva ssd-a smještena iza matične, pa hdd-ove čujem doista rijetko

Meni na W10 ne radi gašenje diskova pa sam ih povadio.

14 godina
chutac kaže...

I stvarno je tiho, ali se i dalje čuje.

Uloži si u Bequiet Silent Wings 3 140 mm PWM koji se vrti na 1000 okretaja max. i pobacaj to sve van iz kućišta.

Nije od lošega uložiti u kućište sa zvučnom izolacijom, ima tu dosta stvari na koje možeš utjecati i kad se sve

zbroji, možeš si to fino posložiti, na kraju se pozabaviti sa krivuljama na samoj regulaciji.

Kućište bih preporučio Fractal Define S bez prozora, tako da se ne gubi na izolaciji ama ništa.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2017 20:13 (Valentin17).
15 godina
neaktivan

Ma dobro je ovo. Izvrsno, pače!
Htio bih prozor da vidim komponente, ali jedino ako nađem drugu bočnu stranicu da ovu jedinu ne izgubim.

A kućište se lako zvučno izolira, ne mora biti tvornički.

12 godina
chutac kaže...
picajzla0707 kaže...

Meni na W10 ne radi gašenje diskova pa sam ih povadio.

kako ti ne radi?

ja ih čujem vrlo rijetko, ujutro kad pijem kavu i kad je potpuna tišina, pa se odjednom upale

po danu kad sas trane radi tv, klinci se igraju i slično, uopće ih ne čujem kad se upale jer baš i nisu toliko glasni

ali ždere me i ovo malo kad mi zakrče (doduše, tek sam stavio ovog od 2tb pa još niti ne znam kako se čuje)

15 godina
neaktivan

Ne znam, ali se nisu nikada htjeli gasiti otkad sam prešao na W10.

12 godina

UPDATE 

napajanje se vraća za češku - razlog je sjebani eco mod koji pali vent čak i kad je moja nezahtjevna konfa u službi pukog surfanja

evga 750 g3 NIJE za silent konfe

...sisa prime je na putu

17 godina

bitno da ces biti zadovoljan 

13 godina
protjeran

A neko be quiet napajanje?

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 18:51 (war3_tft).
12 godina
war3_tft kaže...

A neko be quiet napajanje?

pa ne baš, nemaju baš dobre ocjene ili nisu imali ranije

a osim toga nemaju eco mod i vent im se vrti do 2200rpm, što znači da mu je minimalna brzina već od 800+ rpm i makar to nije glasno, to je ipak minimalna brzina

da ne kažem koliko će prašine progutati usprkos filteru - ovaj moj superflower hx gold koji ima niže okretaje je pun prašine, makar sam svako malo prao filter

13 godina

ja sam uzeo thermaltakea u potpisu i do 280W (svakodnevni rad, čak i neke manje zahtjevne igre ne vuče toliko) radi bez venta, vent se znači pali tek nakon što počne sistem zahtjevati više struje, nisam ni gledao to otpočetka al super je. pogledaj ako ti pomogne

Engage...
11 godina

donator_bubrega

Kakvih 150kn, malo si prouci kaj svega ovdje ima: https://www.nabava.net/search.php?q=VGA+DVI

13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

donator_bubrega

Kakvih 150kn, malo si prouci kaj svega ovdje ima: https://www.nabava.net/search.php?q=VGA+DVI

Bolje nek si kupi monitor, bar to vise nije skupo

14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

donator_bubrega

To su sve DVI-A a meni treba DVI-D, razlika je u 4 pina oko onog jednog duguljastog.

C3c1l kaže...

Bolje nek si kupi monitor, bar to vise nije skupo

Definitivno iduća investicija al nisam pri lovi i ovo je nategnuto debelo, a i osobno 1366x768 mi nije mala rezolucija i nije mi ni baš potrebna veća.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.8.2017 15:25 (donator_bubrega).
14 godina
donator_bubrega kaže...

monitor VGA pa mi treba još VGA-to-DVI-D adapter od 150+ kn 

Tebi je vrijeme za zamjenu već prošlo.

12 godina

Pa uzmi na njusci polovan za 200kn monitor radje nego adapter.....ev ja da nisam kolegi s posla dao samsung 22bw poklonio bi ti ga...bar se nebi zezao.s adapterima

razorblade
14 godina
neaktivan
mariolla79 kaže...

Pa uzmi na njusci polovan za 200kn monitor radje nego adapter.....ev ja da nisam kolegi s posla dao samsung 22bw poklonio bi ti ga...bar se nebi zezao.s adapterima

Nisam znao da su cijene takve sad Sreća nisam naručio već adapter, definitivno ganjam onda nešto monitora

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
12 godina

Kaj nije onda možda bolje dati još 50 do 100 kn više i uzeti full hd monitor?

12 godina

Slazem se da je..ali je rekao da nema para i da je vec i ovako nategnuo lovu ....za pocetak mu je i 5a reza dobra...veca nego sto 8ma....a kt9z par mjeseci nek si kupi najjeft8niji full hd novi za oko 800 do 900 kn i to je to....

razorblade
13 godina

picajzla0707

Drago mi je kolega da si napokon zadovoljan sa napajanjem :)

Jel možeš reći koliko te sisa na kraju izašla?

12 godina

koštalo me 150 eurića skupa s poštarinom

sorry, dao sam iznos koji su mi otkinuli za evgu, sisa je koštala 175 eurića, također s poštarinom

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 18:14 (picajzla0707).
13 godina

Aman koliko je skuplja od evge g3 toliko imaš veću garanciju, sve u svemu definitino si na miru godinama. Tako da na napajanje možeš slobodno zaboraviti i samo mjenjati komponente ;)

14 godina
picajzla0707 kaže...

koštalo me 150 eurića skupa s poštarinom

sorry, dao sam iznos koji su mi otkinuli za evgu, sisa je koštala 175 eurića, također s poštarinom

Ja sam s EVGA G3 imao potpuno isti problem! I to samo ponekad.

I razmišljao sam o zamjeni.

A kad tamo, od 3.-4. dana se ventilator više ne vrti u idle! Nemam pojma kako, zašto...

Sad mi je najglasnija komponenta HDD... a vjerojatno će još mnogo vremena proći dok će 2TB SSD-evi biti povoljni :)

P.S. Kolika pa je garancija, ako je kod EVGA 10 godina??

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 18:45 (CyberDemonVZ).
12 godina
CyberDemonVZ kaže...

Ja sam s EVGA G3 imao potpuno isti problem! I to samo ponekad.

I razmišljao sam o zamjeni.

A kad tamo, od 3.-4. dana se ventilator više ne vrti u idle! Nemam pojma kako, zašto...

Sad mi je najglasnija komponenta HDD... a vjerojatno će još mnogo vremena proći dok će 2TB SSD-evi biti povoljni :)

P.S. Kolika pa je garancija, ako je kod EVGA 10 godina??

iskreno, stavio sam ga u komp jedan dan popodne, drugi dan ujutro mu je vent zavrištao 4-5 puta u sat vremena i odmah sam ga izbacio i pokrenuo return, a drugi dan naručio sisu

nisam se uopće htio zajebavati s tim

gara je 12 godina, ma dosta je meni bilo i od evge 10 i još su mi bolji kablovi na evgi - imaju one 1x6+2 kabele za slabije grafe da ne visi bezveze dodatni 6+2 pin

a isto tako imaju i 3xsata chain što mi je bilo ok, jer nisam morao krpati adapter na molex kabel za dvd

al ga hebi kad je glasna, a ja sam uzimao takvo napajanje isključivo zato jer sam htio da bude nečujno

15 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

UPDATE 

napajanje se vraća za češku - razlog je sjebani eco mod koji pali vent čak i kad je moja nezahtjevna konfa u službi pukog surfanja

evga 750 g3 NIJE za silent konfe

...sisa prime je na putu

Potrefio te neispravan primjerak, kod mene G2 750 ne vrti vent dok majnam s 2 kartice..

12 godina
ansha kaže...

Potrefio te neispravan primjerak, kod mene G2 750 ne vrti vent dok majnam s 2 kartice..

nije, to im je uobičajeno ponašanje na g3 seriji 

tvoja g2 serija ima normalni eco mod, na g3 su nešto zajebali i pun kojac ljudi pizdi na netu zbog toga

bilo bi ih vjerojatno i više, no većina ljudi drži kantu ispod stola i onda to baš i ne čuju

9 godina

delete. Kasnim

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 21:37 (It'sMe932).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice