Ne može biti potpuna tišina da ga jebeš, dok god imaš WD Blue unutra. I to dva.
Meni je vađenje WD Blue-a prepolovilo buku.
Ja npr. koristim samo SSDove i vanjske diskove koje spajam samo prema potrebi.
Ali meni buku stvara pumpa od vodenoga na leru, a kad se računalo optereti Noctua ventilatori.
to je još jedina stvar unutra koja mi još smeta, plan je uzeti neki nas i strpati ga ispod stola
no nisu toliko bitni, jer se vrlo rijetko pokreću
winsi i većina stvari koje radim su na dva ssd-a smještena iza matične, pa hdd-ove čujem doista rijetko
Ja npr. koristim samo SSDove i vanjske diskove koje spajam samo prema potrebi.
Ali meni buku stvara pumpa od vodenoga na leru, a kad se računalo optereti Noctua ventilatori.
Također imam samo SSD-ove u kućištu.
A imam CM Silencio na 850 okretaja u idleu, dva F14 na 430 i dva Scythe Glide Stream na 700.
I stvarno je tiho, ali se i dalje čuje.
A u igrama se dodatno upali grafička i ponekad napajanje, ali i dalje ostaje poprilično tiho.
to je još jedina stvar unutra koja mi još smeta, plan je uzeti neki nas i strpati ga ispod stola
winsi i većina stvari koje radim su na dva ssd-a smještena iza matične, pa hdd-ove čujem doista rijetko
Meni na W10 ne radi gašenje diskova pa sam ih povadio.
I stvarno je tiho, ali se i dalje čuje.
Uloži si u Bequiet Silent Wings 3 140 mm PWM koji se vrti na 1000 okretaja max. i pobacaj to sve van iz kućišta.
Nije od lošega uložiti u kućište sa zvučnom izolacijom, ima tu dosta stvari na koje možeš utjecati i kad se sve
zbroji, možeš si to fino posložiti, na kraju se pozabaviti sa krivuljama na samoj regulaciji.
Kućište bih preporučio Fractal Define S bez prozora, tako da se ne gubi na izolaciji ama ništa.
Ma dobro je ovo. Izvrsno, pače!
Htio bih prozor da vidim komponente, ali jedino ako nađem drugu bočnu stranicu da ovu jedinu ne izgubim.
A kućište se lako zvučno izolira, ne mora biti tvornički.
Meni na W10 ne radi gašenje diskova pa sam ih povadio.
kako ti ne radi?
ja ih čujem vrlo rijetko, ujutro kad pijem kavu i kad je potpuna tišina, pa se odjednom upale
po danu kad sas trane radi tv, klinci se igraju i slično, uopće ih ne čujem kad se upale jer baš i nisu toliko glasni
ali ždere me i ovo malo kad mi zakrče (doduše, tek sam stavio ovog od 2tb pa još niti ne znam kako se čuje)
Ne znam, ali se nisu nikada htjeli gasiti otkad sam prešao na W10.
UPDATE
napajanje se vraća za češku - razlog je sjebani eco mod koji pali vent čak i kad je moja nezahtjevna konfa u službi pukog surfanja
evga 750 g3 NIJE za silent konfe
...sisa prime je na putu
bitno da ces biti zadovoljan
A neko be quiet napajanje?
A neko be quiet napajanje?
pa ne baš, nemaju baš dobre ocjene ili nisu imali ranije
a osim toga nemaju eco mod i vent im se vrti do 2200rpm, što znači da mu je minimalna brzina već od 800+ rpm i makar to nije glasno, to je ipak minimalna brzina
da ne kažem koliko će prašine progutati usprkos filteru - ovaj moj superflower hx gold koji ima niže okretaje je pun prašine, makar sam svako malo prao filter
ja sam uzeo thermaltakea u potpisu i do 280W (svakodnevni rad, čak i neke manje zahtjevne igre ne vuče toliko) radi bez venta, vent se znači pali tek nakon što počne sistem zahtjevati više struje, nisam ni gledao to otpočetka al super je. pogledaj ako ti pomogne
Kakvih 150kn, malo si prouci kaj svega ovdje ima: https://www.nabava.net/search.php?q=VGA+DVI
Kakvih 150kn, malo si prouci kaj svega ovdje ima: https://www.nabava.net/search.php?q=VGA+DVI
Bolje nek si kupi monitor, bar to vise nije skupo
To su sve DVI-A a meni treba DVI-D, razlika je u 4 pina oko onog jednog duguljastog.
Bolje nek si kupi monitor, bar to vise nije skupo
Definitivno iduća investicija al nisam pri lovi i ovo je nategnuto debelo, a i osobno 1366x768 mi nije mala rezolucija i nije mi ni baš potrebna veća.
monitor VGA pa mi treba još VGA-to-DVI-D adapter od 150+ kn
Tebi je vrijeme za zamjenu već prošlo.
Pa uzmi na njusci polovan za 200kn monitor radje nego adapter.....ev ja da nisam kolegi s posla dao samsung 22bw poklonio bi ti ga...bar se nebi zezao.s adapterima
Pa uzmi na njusci polovan za 200kn monitor radje nego adapter.....ev ja da nisam kolegi s posla dao samsung 22bw poklonio bi ti ga...bar se nebi zezao.s adapterima
Nisam znao da su cijene takve sad Sreća nisam naručio već adapter, definitivno ganjam onda nešto monitora
http://www.njuskalo.hr/lcd-monitori/samsung-monitor-sync-master-t200-oglas-16736632
http://www.njuskalo.hr/lcd-monitori/lcd-philips-monitor-200cw-50.8cm-20-oglas-23060400
http://www.njuskalo.hr/lcd-monitori/eizo-flexscan-2110w-profesionalni-21-tft-monitor-oglas-22953597
nadje se za 200 kn za tvoje potrebe...spustis na 150 i bog te veseli
Kaj nije onda možda bolje dati još 50 do 100 kn više i uzeti full hd monitor?
Slazem se da je..ali je rekao da nema para i da je vec i ovako nategnuo lovu ....za pocetak mu je i 5a reza dobra...veca nego sto 8ma....a kt9z par mjeseci nek si kupi najjeft8niji full hd novi za oko 800 do 900 kn i to je to....
Drago mi je kolega da si napokon zadovoljan sa napajanjem :)
Jel možeš reći koliko te sisa na kraju izašla?
koštalo me 150 eurića skupa s poštarinom
sorry, dao sam iznos koji su mi otkinuli za evgu, sisa je koštala 175 eurića, također s poštarinom
Aman koliko je skuplja od evge g3 toliko imaš veću garanciju, sve u svemu definitino si na miru godinama. Tako da na napajanje možeš slobodno zaboraviti i samo mjenjati komponente ;)
koštalo me 150 eurića skupa s poštarinom
sorry, dao sam iznos koji su mi otkinuli za evgu, sisa je koštala 175 eurića, također s poštarinom
Ja sam s EVGA G3 imao potpuno isti problem! I to samo ponekad.
I razmišljao sam o zamjeni.
A kad tamo, od 3.-4. dana se ventilator više ne vrti u idle! Nemam pojma kako, zašto...
Sad mi je najglasnija komponenta HDD... a vjerojatno će još mnogo vremena proći dok će 2TB SSD-evi biti povoljni :)
P.S. Kolika pa je garancija, ako je kod EVGA 10 godina??
Ja sam s EVGA G3 imao potpuno isti problem! I to samo ponekad.
I razmišljao sam o zamjeni.
A kad tamo, od 3.-4. dana se ventilator više ne vrti u idle! Nemam pojma kako, zašto...
Sad mi je najglasnija komponenta HDD... a vjerojatno će još mnogo vremena proći dok će 2TB SSD-evi biti povoljni :)
P.S. Kolika pa je garancija, ako je kod EVGA 10 godina??
iskreno, stavio sam ga u komp jedan dan popodne, drugi dan ujutro mu je vent zavrištao 4-5 puta u sat vremena i odmah sam ga izbacio i pokrenuo return, a drugi dan naručio sisu
nisam se uopće htio zajebavati s tim
gara je 12 godina, ma dosta je meni bilo i od evge 10 i još su mi bolji kablovi na evgi - imaju one 1x6+2 kabele za slabije grafe da ne visi bezveze dodatni 6+2 pin
a isto tako imaju i 3xsata chain što mi je bilo ok, jer nisam morao krpati adapter na molex kabel za dvd
al ga hebi kad je glasna, a ja sam uzimao takvo napajanje isključivo zato jer sam htio da bude nečujno
UPDATE
napajanje se vraća za češku - razlog je sjebani eco mod koji pali vent čak i kad je moja nezahtjevna konfa u službi pukog surfanja
evga 750 g3 NIJE za silent konfe
...sisa prime je na putu
Potrefio te neispravan primjerak, kod mene G2 750 ne vrti vent dok majnam s 2 kartice..
Potrefio te neispravan primjerak, kod mene G2 750 ne vrti vent dok majnam s 2 kartice..
nije, to im je uobičajeno ponašanje na g3 seriji
tvoja g2 serija ima normalni eco mod, na g3 su nešto zajebali i pun kojac ljudi pizdi na netu zbog toga
bilo bi ih vjerojatno i više, no većina ljudi drži kantu ispod stola i onda to baš i ne čuju
delete. Kasnim