Nosite li sat? izdvojena tema

poruka: 3.879
|
čitano: 1.869.330
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Nosite li sat?

Za godišnjicu izlaze još 2 Astrona ali rezervirani za Japansko tržište u još manjoj seriji, 500kom po modelu...

Pa eto, ovi su blaži po novčaniku :)

Zaboravi na HAB i uzmi HAD 😉

18 godina
Nosite li sat?

Što se tiče Seika, gotovo svaki sportski sat koji sam gledao, tipa Seiko 5 linija, uvijek ima hardlex, nikad safirno.  Moram napomenuti da sam Seiko 5 tamo 2011. godine kupio za 100 EUR (SNXS73), a danas Seiko 5 ide za 400 EUR i još uvijek furaju hardlex.

21 mjesec
Re: Nosite li sat?
BinHex kaže...
Novice kaže...
Chriss kaže...

Koji je to Seiko od 180eur sa safirnim staklom?

Kinezi imaju satove sa safirnim staklom i za cca 50eur dok ga Seiko uredno izbjegava staviti na satove i od 500-600-...+ eur.

Seiko Quartz SUR535P1

Seiko SUR459P1

Seiko Solar SNE525P1

Seiko SUR309P1

ima ih još ako treba?

Sve Quartz modeli.

Upravo to.

15 godina
Korny1603987 kaže...

Što se tiče Seika, gotovo svaki sportski sat koji sam gledao, tipa Seiko 5 linija, uvijek ima hardlex, nikad safirno.  Moram napomenuti da sam Seiko 5 tamo 2011. godine kupio za 100 EUR (SNXS73), a danas Seiko 5 ide za 400 EUR i još uvijek furaju hardlex.

To škrtarenje Seika na safirnom staklu mi nikad ne bude išlo u glavu, to im je cca 20€ trošak. 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
15 godina
Novice kaže...
BinHex kaže...
Novice kaže...
Chriss kaže...

Koji je to Seiko od 180eur sa safirnim staklom?

Kinezi imaju satove sa safirnim staklom i za cca 50eur dok ga Seiko uredno izbjegava staviti na satove i od 500-600-...+ eur.

Seiko Quartz SUR535P1

Seiko SUR459P1

Seiko Solar SNE525P1

Seiko SUR309P1

ima ih još ako treba?

Sve Quartz modeli.

Upravo to.

Upravo to je deal-breaker za većinu na ovoj temi, i općenito za zaljubljenike u satove. Znači i dalje ostaje da je jako teško naći Seikov (ne quartz) sat ispod 400€ da ima safirno staklo. Na quartz modele ih ovdje većina i ne obraća pozornost.

15 godina
Nosite li sat?

Zašto ne bi obraćali pažnju?

Nakon nošenja solarnog kvarcnog sata ne gledam više nikakve automatike kao niti od čelične izrade.

Trenutno sam na Casio Waveceptor 100, solarni pogon, radijski povezan na atomski sat u Frankfurtu, izrada od titanija + safirno staklo. Sve to za 270€. Jedina mana mu je 5bar/50m vodonepropusnost pa moram paziti da ga skinem kad idem na kupanac.

Idući na listi mi je Citizen Tsuki-yomi  ili Casio Oceanus, a Astrone gledam ako me poklopi neka opasna povišica na poslu. Tako da ako naletitne na neke zanimljive solarne kvarce - samo šibajte linkove 

12 godina
Nosite li sat?

Imam kvarc i solar osim automatika i ne nosim ih ništa manje, dapače kad trebam na brzinu izletit iz kuće obično uzmem jedan od njih jer nemam vremena gledat jel automatik radi.

15 godina
Nosite li sat?

Kupio sam nedavno Citizen Promaster Diver. Prije mi nije bilo jasna popularnost divera, a ovog sam kupio jer mi se svidio i iz nekog razloga često koristim bezel kao grubu štopericu. Ali tek sad kad sam proveo neko vrijeme na moru sam počeo cijeniti te divere. Plivaš s njim, roniš, uživaš u moru i prirodnim ljepotama, a mehanika unutra se vrti bez greške. Možda sam brijač, ali meni je to predivno!

18 godina
Apachy kaže...

Trenutno sam na Casio Waveceptor 100, solarni pogon, radijski povezan na atomski sat u Frankfurtu, izrada od titanija + safirno staklo. Sve to za 270€. Jedina mana mu je 5bar/50m vodonepropusnost pa moram paziti da ga skinem kad idem na kupanac.

Zanimljiva ideja za sportski sat. Baš sam išao pronaći što sve ima casio u Waveceptor liniji. Nažalost minimum im je 39mm sat i vidim narukvica ide od 16cm pa na dalje. Da je minimum 37-38mm i 15cm narukvica sada bih išao gledati gdje da nabavim. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice