Nosite li sat? izdvojena tema

poruka: 3.573
|
čitano: 1.429.005
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Nosite li sat?

ups, sad vidim da sam krivo skopčal...

a inače watches11 ima ocjenu oko 4ke, tao da nije prevara, a velim u EU su...

navodno je i PerfuWatch u redu...

Ju je je? Je ju je!
15 godina
Nosite li sat?

e je li itko vidio uživo ove satove:

https://www.perun.watch/

iz Hrvatske, koriste 4Hz Sellitu...

Ju je je? Je ju je!
15 godina
Stric_Jura kaže...

e je li itko vidio uživo ove satove:

https://www.perun.watch/

iz Hrvatske, koriste 4Hz Sellitu...

Ne znam bi li se usudio kupiti. Sumnjam da ga sastavljaju tj. rade u Lijepoj Našoj.Nisam također ni našao nijedan video gdje je rastavljen da se potvrdi da je movement uistinu Švicarac.

3 Reviewa koja postoje na YT zvuče "plaćena" jer svi spomiju manje više iste stvari.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011/ IGN:Xcell / Xcellzor / XcellDaHousecat
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.10.2025 9:24 (dj_renny).
13 godina
Stric_Jura kaže...

ups, sad vidim da sam krivo skopčal...

a inače watches11 ima ocjenu oko 4ke, tao da nije prevara, a velim u EU su...

navodno je i PerfuWatch u redu...

Naručio sam prošle godine Orient automatic s watches11, bio je jeftiniji preko 100e s obzirom na HR cijene.

Sat je stigao s originalnim pakiranjem i certifikatom u roku 5 radnih dana (mislim da iz Španjolske ili Italije)

15 godina

bez ikakvih dodatnih troškova?

dostava je besplatna, dakle ono kaj je istaknuto kao cijena si platil i ništa više?

Ju je je? Je ju je!
13 godina
Stric_Jura kaže...

bez ikakvih dodatnih troškova?

dostava je besplatna, dakle ono kaj je istaknuto kao cijena si platil i ništa više?

Da, nakon narudžbe sam ih pitao porukom hoće li stvarno stići. Isto su potvrdili i uredno dostavljeno (mislim da UPS)

15 godina
Vidio ih U Montrea u Splitu.
15 godina
Nosite li sat?

Ja sam se nakon dugo vremena počastio (tj moja bolja polovica, ja sam birao) sa novim satom  i odabrao sam G-Shock GA-B2100-2AER, malo da se maknem sa smartwatch-a i digitalnih satova.

To je bluetooth i solar verzija, cjenovno nije skup, a meni je fantastičan. Povezuje se sa bluetoothom za sinkronizaciju vremena između sata i mobitela i vrhunska stvarčica.

Mogu reći da sam se sa vremenom zaželio "normalnog sata" i ovo mi je bio odličan odabir (barem za mene) i zadovoljan sam.

15 godina
Nocio kaže...

Ja sam se nakon dugo vremena počastio (tj moja bolja polovica, ja sam birao) sa novim satom  i odabrao sam G-Shock GA-B2100-2AER, malo da se maknem sa smartwatch-a i digitalnih satova.

To je bluetooth i solar verzija, cjenovno nije skup, a meni je fantastičan. Povezuje se sa bluetoothom za sinkronizaciju vremena između sata i mobitela i vrhunska stvarčica.

Mogu reći da sam se sa vremenom zaželio "normalnog sata" i ovo mi je bio odličan odabir (barem za mene) i zadovoljan sam.

Sviđa mi se. Seksi je ta plava boja.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 9:36 (dj_renny).
15 godina
Meni ne dolaze u obzir ovi sa nečitljivim dialom.

Ja sam uzeo sivi Casioak, i sa sivim dialom, koji nije solar.
Kad sam ga pred 3 godine birao cijenio sam to što nije crni kao većina digitalnih satova, a opet lako nosiva neutralna siva, i imao je pozitivan mali display koji je čitljiviji nego crni display. Ali sada sa vremenskim odmakom bih radije da mu je još veći kontrast kod analognog dijela, dakle još čitljiviji iako imam dobar vid, a za crni display kužim da je sporedan jer ga gledam praktički samo kad namještam sat.

Solarni model ima tu prednost da se i namješta preko mobitela. Nije ni čudo da je žuti solarni model popularan i obično skuplji nego crni, jer ima pozitivan display i ujedno je odlično kontrastan analogni dio. Case i remen mnogi odmah zamjene na tom modelu.

Inače, meni je Casioak malo udobniji na ruci nego klasična kocka DW-5600, pogotovo otkako sam zamjenio remen za onaj gumeni koji inače dolazi na metalnom Casioak GM-2100. Preko aliexpressa.

Da sad kupujem Casioak uzeo bih nedavno otkriveni kojeg nema na europskom tržištu:
GA-2100RL-1A
ili klasični kontrastni
GA-2100-1A
14 godina

Imam jako sličan plavi kao kolega kojem odgovaraš: GM2100-2A i smeta mi to što kažeš, slabo čitljiv dial. Sat sam po sebi je lijep (frend je rekao starcraft kad ga je vidio :D), ali mi gubi tu neku osnovnu funkciju iščitavanja vremena koje je otežano. 

Isto kao ti razmišljam, da uzimam ponovno Casioak, uzeo bih tako neki jednostavniji dizajn s jasno vidljivim dialom.

17 godina
Nosite li sat?

Jednostavna čitljivost sata je uvijek na prvom mjestu.

11 godina
Nosite li sat?

Ma to su plastičnjaci, sačuvaj bože dizajna. 

Nekada je to išlo uz prašak za veš. Dns se prodaje za ipak nešt veće pare.

Nema styla.

Mac
13 godina

Koji je tvoj problem bokte, jel znas sto je G-shock?!?!

sportski izdrzljivi sat, ne moze sve metal i koza biti.

scion of the storm
15 godina
PzKpfw kaže...

Ma to su plastičnjaci, sačuvaj bože dizajna. 

Nekada je to išlo uz prašak za veš. Dns se prodaje za ipak nešt veće pare.

Nema styla.

najprodavaniji sat je Casio F-91W. Puno više stila ima nego neki kineski klonovi ili homageovi. G shock je oduvijek bio sat za sportaše i vojnike, odličan i izdržljiv.

15 godina
Nosite li sat?

Ima plastičnih satova koji su malo ozbiljniji, u pravilu crni, klasniji, retro, a ima i onih koji djeluju vrlo mladenački, šareno, izraženo sportski, vojni.

U pravilu sve je to za casual, sportski stil. Dok, neki poslovnjak koji je praktički stalno u kravati i odjelu, za svadbe, neke ozbiljne svečanosti, logičnije je tu očekivati metalni sat, analogni.

Nisu svi za sve situacije.

Meni je težina sata jako bitna, značajno pridonosi udobnosti i stabilnosti na ruci. Teži sat se klima i pomiče po ruci kad se krećeš (aktivnost), osim ako ga baš jače zategneš, a ne dolazi u obzir ni klimanje po ruci ni jako zatezanje, pa je teži sat otpisan. Kad nakon teškog Casio Duro stavim plastični sat do 50-60 grama, to je odmah spontani osmjeh zbog puno veće ugodnosti na ruci.

Anadigi satovi u pravilu imaju manu da im je sitan display, ali s druge strane, taj bih display gledao samo kod namještanja sata, osim kome su jako bitni dan i datum pa ih mora baš na satu redovno provjeravati. Uglavnom, anadigi doživljavam kao analogni sat, uz lakše precizno namještanje kazaljke nego na klasičnom analognom.

Onaj kome je precizno očitavanje minute i sekunde dosta bitno, to je najpreglednije na digitalnom satu bez kazaljki. Da moram odabrati između te 3 vrste sata, bio bi to digitalni.

Uz digitalni ide obično i duže trajanje baterije, lakše precizno namještanje u minut i sekund, veća precizna čitljivost podataka, svijetlo. Možda su analogni i anadigi češće malo ljepši, ali ove prednosti imaju vrijednost kod digitalnih.

btw. Popularnim GShock GA-2100 modelima su izgleda već par puta pokušali napraviti nasljednike (GA-2200, GA-2300...), ali izgleda neuspješno, meni sad GBA-950 (crni) djeluje lijepo, ali je remen od istog dijela kao bezel, pa treba vidjeti koliko će biti cijena zamjene. Inače Casio je uvijek bio poznat po sramotno slabom lume na kazaljkama, ali to je u zadnje vrijeme promjenio i na videima to sad djeluje dobro. npr. kod spomenutog modela, pa kod metalnog GBM-2100, i kod Pro Trek PRJ-B001

GBA-950 ima nešto kraće trajanje baterije (specificirane samo 2.g.), zbog brojanja koraka, ali ako se rijetko koristi svijetlo i stavi aeroplane mode obično se piše po netu da traju 3-4 godine, na sličnim modelima. U svakom slučaju, ovdje bi dobro došao solarni model.

@Keops

Nema ti šta smetati istina, nju trebaš tražiti prihvaćati i voljeti u svim sferama života. Uostalom, i sam si primjetio da je nečitljiv pa narušava osnovnu funkciju sata.

To što je nečitljiv ne znači da je ružan, nego da vlasniku koji ga nosi dosta otežava korištenje. Uz toliko ogroman izbor satova nema potrebe pristajat na takve mane.

I ja sam u svojoj maloj kolekciji satova naučio na svojoj sitnoj pogrešci, na početku. Odabrao sam G-Shock DW-5600BB, dakle klasična Casio kocka ali sa negativnim ekranom. 

Ti brojevi su kod nje dosta debeli i jedan je od čitljivijih negativnih displaya, ali opet, kasnije shvatiš da ti je bitnija još veća lakoća čitljivosti nego to što mi je možda nijansu ljepši.

Ukus za izgled sata se mijenja, a čitljivost je vrijednost koja uvijek ostaje.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 7:49 (ALVIN).
11 godina
Nosite li sat?

Ako baš oćete taj Casio, ima on i zgodnih metalnih modela koji ne izgledaju kao dječja igračka.

Jedan Svoč, ima bolji mehanizam koji ide tik-taka (sjediš za radnim stolom, a čuješ ga), kvarcni je, ima Miki Maus na sebi, te opet ima više stila, nego ovdje prikazan sat koji pokušava biti nešt, a u stvari nije niš. Onaj kaj je tu prikazan, pa na njemu niš ne vidiš.

Nekada si za pravu CH vuru morao dati par željeničkih plaća, a dns od kvarcne krize na ovamo ručni sat je postao bagatela. Upravo poplavom jeftinjaka, plastičnjaka sa Dalekog istoka, uništeno nekoliko vrijedih CH manifaktura koji su bile sa nama stoljećima. Uništili su tradiciju.

Neki od vas ne poštujetu tradiciju, jer briju da prije njih nije postojalo ništa. Ljudi bez stila, ukusa, profinjenosti, itd...kupe prvo što im dođe pod ruku i kaj je jeftino.

Međutim, zanimljiv je jedan primjer. U zagrebačkoj Bogovićevoj ulici sa jedne strane bile su jefitnjaci, a sa druge visoka i viša klasa.

I kaj mislite koja trgovina nije opstala. Pa, upravo ova trgovina kaj je prodaval jefitnjake, gdje si ulazio kako si htio, gdje su satovi bili stalno izloženi.

U drugoj trgovini bilo je sramota ući bezvezno odjeven, ima si dvostruka vrata, sa naoružanim likom koji se ne vidi, preko noći satovi su bili na sigurno u sefu, utd. Ta, trgovina i dalje stoji i opstoji.

Naime, nije taj dio grada za jeftine stvari. Čak i sami Seiko-brend, tj. njegova trgovina nije u samom centru Zagreba. Nego, malo dalje.

Kao što i Apple ima svoju trgovinu u samom centru Grada Zagreba, a ostali ipak malo dalje.

Mac
Poruka je uređivana zadnji put danas u 9:50 (PzKpfw).
17 godina
Nosite li sat?

E moj njemački tenku, nije sve u snobovštini. Rekao sam ti to više puta. Ne pate svi na predstavljanje prema svijetu, vožnji u novom BMWu, našetavanju u kravatici i novom odjelu, glumljenje glamuroznog života i slično.

Netko samo hoće kupiti sat kvalitetnih performansi za specifičnu ili opću ulogu. Za opću populaciju je totalno svejedno imao ti švicarski sat za 5000 eura ili kineski za 250 eura. I jedan i drugi mogu biti lijepi sat ili ružni sat.

Neće curice znati razliku, one i tako nose pametne satove ili analogne jeftinjakere za 20 eura.

11 godina

@Korny1603987

Jel da?

Netko igra golf, a netko nogomet.

Mac
16 godina
Nosite li sat?

koje satove ti posjedujes?

...potpis nije potreban...
17 godina
Korny1603987 kaže...

E moj njemački tenku, nije sve u snobovštini. Rekao sam ti to više puta. Ne pate svi na predstavljanje prema svijetu, vožnji u novom BMWu, našetavanju u kravatici i novom odjelu, glumljenje glamuroznog života i slično.

Netko samo hoće kupiti sat kvalitetnih performansi za specifičnu ili opću ulogu. Za opću populaciju je totalno svejedno imao ti švicarski sat za 5000 eura ili kineski za 250 eura. I jedan i drugi mogu biti lijepi sat ili ružni sat.

Neće curice znati razliku, one i tako nose pametne satove ili analogne jeftinjakere za 20 eura.

Upravo tako.

Zato je jedino bitno da sat zadovoljava uvjete osobe koja ga nosi, estetske, funkcionalne, proizvoljne, koje god.

Zato se ne treba ljutiti na ljude koji biraju mehaničke, kvarcne ili modne satove, svatko od nas ima svoj razlog za kupovinu sata i svaki od tih razloga je dobar. Čak i snobovština! 

Gledam te!
11 godina
Nosite li sat?

Ne žikite vi mene. Ne radi se snobizmu. Radi se o strasti. Svi mi po našoj prirodi volimo fine stvari, te volimo ugodu.

Mislim, lijepo je sebi ugađati. Pogledajte npr. ove Rado satove. Niža klasa, malo veće klase. Kaj nisu fakat dizajnerki gubica, te imaju ozbiljni satni mehanizam.

Milslim bolje je voziti Porsche 911 po performansam, nego nekaj drugo.

Nisu satovi visoke klase toliko skupi. Zemi kredit.

Mac
17 godina
Xiaomi Watch S4
17 godina
PzKpfw kaže...

Ne žikite vi mene. Ne radi se snobizmu. Radi se o strasti. Svi mi po našoj prirodi volimo fine stvari, te volimo ugodu.

Mislim, lijepo je sebi ugađati. Pogledajte npr. ove Rado satove. Niža klasa, malo veće klase. Kaj nisu fakat dizajnerki gubica, te imaju ozbiljni satni mehanizam.

Milslim bolje je voziti Porsche 911 po performansam, nego nekaj drugo.

Nisu satovi visoke klase toliko skupi. Zemi kredit.

Naravno da te ne žikimo, kad to što pričaš nema smisla.

Neki ljudi (većina, zapravo) jednostavno ne žele mehanički sat. Je fora nama na ovoj temi ali mehanika je realno neprecizna i nepouzdana.

Kredit da bi nosio sat? Pa kupim ga za par eura i do smrti mi pokazuje u sekundu točno vrijeme ako ne gledam na marku i dizajn.

Ako se ne radi i snobizmu onda jednostavno nema mjesta mehaničkom satu.

Gledam te!
16 godina
Nosite li sat?

mehanika mi je za sminku,vecinom su mi nepregledni svi ti satovi sa kazaljkama.

ako ocu pouzdan i tocan sat onda imam digitalni,koji i nosim vecinom

nekad i pametan sat(plasticni djetinjasti Apple Watch) kada mi je mobitel udaljen a bitni su mi pozivi i poruke,odnosno da ih odmah vidim.

a ti kolega PzKpfw si snob,i to je okej

...potpis nije potreban...
Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:44 (DaNiTo).
15 godina

Gledao sam i ja da li da uzmem sa pozitivnim ili negativnim malim display-om ali sam zaključio da mi je nebitan. Tak i tak pokazuje samo sekunde i datum pa mi nije toliko bitno.

Plava boja mi se svidjela odmah i odabrao sam ga, a problema sa isčitavanjem vremena za sada nemam.

Iako sam se dvoumio da uzmem žuti jer mi nekako odskače od standarda i upadljiv je, ali sam se odlučio na plavi (stvar preferencije)

Znam da je pre rano išta komentirati, ali legao mi je na prvu, posebno što se tiče težine sata koju ne osjetim te samim izgledom koji me kupio odmah, iako mi je crna sa pozitivnim display-om isto sexy.

11 godina
Nosite li sat?

Hm, stvar je vrlo jednostavna. Postoje vrijedni satovi, te ako to želimo imati jednostavno se malo više potrudimo od prosjeka.

Najlakše je kupiti jefitnjaka, te sve druge koji ne misle kao vi proglašavati snobom, itd.

Mac
13 godina

Frende, jel ikad nosis trenerku, treniras, bavis se sportom..?

Planina, plivanje, radovi? Za to je G-shock stvoren i zakon je.

Svaki kolekcionar vjerojatno ima barem jedan primjerak.

Ima ih do par tisuca eura za one koji vole fino.....

scion of the storm
11 godina
PzKpfw kaže...

Hm, stvar je vrlo jednostavna. Postoje vrijedni satovi, te ako to želimo imati jednostavno se malo više potrudimo od prosjeka.

Najlakše je kupiti jefitnjaka, te sve druge koji ne misle kao vi proglašavati snobom, itd.

Vrijedniji satovi od prosjeka pojedinca koji ga nosi imaju tendenciju da oni nose vlasnika a ne obrnuto.

16 godina
Nosite li sat?

Fascninatno je kako su švicarci isprali mozak mnogima sa tim "luksuznim" satovima.

Što će meni kao prosječnom hrvatu luksuzni sat? da se osjećam bolje? da netko vidi moj sat i kaže wau, lol.

Pa prije dobiješ kompliment za san martina nego omegu. 99% ljudi ne zna nit ih je briga.

Dirty dosen
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice