WiFi bezicni adapter

poruka: 13
|
čitano: 7.064
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
WiFi bezicni adapter

Vozdra kupio sam danas gore navedeni adapter, evo i direktan link.

http://www.pik.ba/artikal/15436283/2look-2l-wa100-zeusone-wifi-bezicni-adapter-300mbps/

Sada imam problem, uhvati mi 10tak wifi mreza u mojoj okolini od nekih znam password, ali kada ukucam pw onda mi trazi neki "Network security key" da li imam lijeka za ovo sranje ili sam bacio pare ?

http://pokit.org/get/img/e92a6ab9644fcfe0215df51658624626.jpg

http://pokit.org/get/img/3f2cd87b49d5bf46d264ed0c82f070c5.jpg

Moze neko pomoci molim vas.

0 1 hvala 0
17 godina
Re: WiFi bezicni adapter

Po tvojim slikama očito nisi točno ukucao ključ/password (da nisu susjedi promjenili ključeve?!).

14 godina
neaktivan
semilemi kaže...

Po tvojim slikama očito nisi točno ukucao ključ/password (da nisu susjedi promjenili ključeve?!).

Password je uredu.. jer se preko mobitela bez problema konektujem na susjedom internet ali preko ove "stvarcice" ne mogu nikako

17 godina
WiFi bezicni adapter

Velika i mala slova?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
crozoki kaže...

Velika i mala slova?

Sve je uredu isto kucam kao i na mobitelu kada se konektujem stvarno nez dok cega moze biti

15 godina
neaktivan
WiFi bezicni adapter

Pokusao sam pronaci specifikacije adaptera, ali se zasigurno radi o nekom kineskom no-brand adapteru. Pokusaj izbrisati profil mreze pod wireless connections, te se onda pokusati spojiti sa tocnim wep/wpa/wpa2 kljucem. 

Never let a computer know you are in a hurry.

0 0 hvala 0
16 godina

- enkripcija (nema, WEP, potrebno npr WPA) ili unosiš pass-pin (sično ali drugačije).

- ako je stariji OS/driver wlana možda nema npr WPA2

- postavke modema (npr MAC filter), možda resetirati ..

i šansa da je ipak pogrešno tipfeler.. npr US-HR raspored tipki i sl. (eliminira se notepad-textom copy-paste ili direktno s modema spojenog na žicu).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

- enkripcija (nema, WEP, potrebno npr WPA) ili unosiš pass-pin (sično ali drugačije).

- ako je stariji OS/driver wlana možda nema npr WPA2

- postavke modema (npr MAC filter), možda resetirati ..

i šansa da je ipak pogrešno tipfeler.. npr US-HR raspored tipki i sl. (eliminira se notepad-textom copy-paste ili direktno s modema spojenog na žicu).

Mislim ova konekcija na koju pokusavam da se spojim pise da je WEP enkripcija.. 

16 godina

-odavno win ne dozvoljava (blokiran) pristup nesigurnim mrežama. To se može omogućiti (najlošije).

-promijeni na preporučenu npr WPA2 ali ovisi o ostalim uređajima dali podržavaju pa može biti potrebna WPA(1), može mix..

17 godina

Kao što je kolega gore naveo, zbog sigurnosnih razloga windowsi ti ne daju da se spojiš (zanimljivo da WEP ne dopuštaju a na otvorenu mrežu možeš bez problema).

Da bi se mogao spajati na mrežu sa WEP enkripcijom morat ćeš ručno ubaciti postavke mreže, odnosno konekcije.

16 godina
semilemi kaže...

Kao što je kolega gore naveo, zbog sigurnosnih razloga windowsi ti ne daju da se spojiš (zanimljivo da WEP ne dopuštaju a na otvorenu mrežu možeš bez problema).

Da bi se mogao spajati na mrežu sa WEP enkripcijom morat ćeš ručno ubaciti postavke mreže, odnosno konekcije.

objašnjenje wep-open..

-to je povezano i s pravnim razlozima.. kad je korisnik na open mreži tad je upozoren i win se defaultno postavi kao public (firewall i sl). To je dužnost svih npr ISPova ili hotspotova, upozoriti na rizik itd.. (čisto formalno pravo koje se natipkava kao na delkaracijama...).

-dok wep daje privid zaštite a probija se tamagučijem za par minuta. Zaštita koja ne štiti.. recimo na crnoj listi.

... kao što vas banke upozoravaju za skrivanje pinova i sl.

14 godina
neaktivan
ihush kaže...
semilemi kaže...

objašnjenje wep-open..

-to je povezano i s pravnim razlozima.. kad je korisnik na open mreži tad je upozoren i win se defaultno postavi kao public (firewall i sl). To je dužnost svih npr ISPova ili hotspotova, upozoriti na rizik itd.. (čisto formalno pravo koje se natipkava kao na delkaracijama...).

-dok wep daje privid zaštite a probija se tamagučijem za par minuta. Zaštita koja ne štiti.. recimo na crnoj listi.

... kao što vas banke upozoravaju za skrivanje pinova i sl.

Nisam neki expert sto se tice pc-a ovo sam prvenstveno uzeo mislim na ovaj usb wifi jer trenutno u kuci nemam nikakve konekcije i mislio sam se nakaciti na susjedovu od koje znam pw, kako sada da se spojim na tu istu jel moram da probijem taj "WEP" ?

16 godina

-savjetuj susjeda da postavi kvalitetniju zaštitu (to ga je po zakonu već morao upozoriti/osigurati ISP ili zamijeniti uređaj a smisao je upravo onemogućiti lak upad..).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice