Subwoofer ili obični zvučnici

poruka: 26
|
čitano: 3.327
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

zanima me dali je bolje kupiti obične zvučnike bez subwoofera ili subwoofer... naravno bitna mi je kvaliteta zvuka i galsnoća... konkretno radi se o ovim modelima: 
 http://www.protis.hr/products/details/zvucnici-genius-sws21-355/14676       
 http://www.protis.hr/products/details/zvucnici-genius-hf-800b-20w/71640
Hvala 

0 0 hvala 0
17 godina

Radi širine zvučne slike uvijek je bolje uzeti 2.1 sustav, ali mogu ti iz iskustva reći da se s tim Geniusima niti u jednom slučaju nećeš usrećiti. Zvučnici koji koštaju ispod 200 kn nisu ni za instalaciju u kupaonicu.
Radije uzmi nešto iz Logitechove game, imaš od 250 - 1500 kn, osobno imam Z313 i za moje potrebe su i više nego dobri. Plaćeni 350 Kn prije 2 godine, sad su i jeftiniji, ozvučuju sobu srednje veličine (gaming, glazba, filmovi), i zvuče odlično.

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2014 12:20 (CrnaBitanga).
Moj PC  
0 3 hvala 1
11 godina
neaktivan
Re: Subwoofer ili obični zvučnici

Hvala na odgovoru, 
nažalost nemogu ići iznad 200 kn... predpostavljam da bi onda ovo bilo bolje:
 http://www.protis.hr/products/details/zvucnici-logitech-ls21/17293

17 godina
U svakom slučaju. Barem imaš 3 godine garancije.
Evo par ocjena korisnika:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16836121019

17 godina

Genius ima sasvim ok modele zvučnika isto kao što Logitech ima neke loše modele. Ne gledaj marku nego odi u dućan i probaj ih na licu mjesta.

Marka ne garantira dobar zvuk!

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Genius ima odlične zvučnike!

Buraz ima neke Genius 2.0 bookshelf i super su.

Dva tweetera, dva woofera. Bili su oko 500 kuna ako se dobro sjećam.

Frend ima ovo i isto su dobri. Sub ako se odvrne, trešti, no na nižoj glasnoći nema problema. Sateliti su solidni, zvuče koliko i koštaju. Jedini problem mogu biti konektori jer su to žičice koje se uhvate kvačicama...

Sub je dobra stvar ako voliš bas. Ako ne, i klasična 2.0 konf. je dobra.

Ja imam Creative sub za kompjuterom i može stresti i mene i stol kad udari :)

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dečko je tražio do 200 kn, za to se budimo realni ne može dobiti ništa iole kvalitetno, pa kad već uzima neka uzme Logi radi garancije.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hvala onda bi definitivno uzeo neki sub samo neznam dal ovaj geniusov ili logitechov... 
 http://www.protis.hr/products/details/zvucnici-logitech-ls21/17293
 http://www.protis.hr/products/details/zvucnici-genius-sws21-355/14676

11 godina
protjeran

Uz kvalitetan 2.0 sistem, nema potrebe za subwooferom. Više od petnaest godina koristim Encore  P-120 i još i danas zvuće nenadyebivo. Šteta što takve više ne prave. Dakle, računala mijenjam,a zvučnici ostaju {#}.

Svako dobro

1 3 hvala 0
11 godina
protjeran
CrnaBitanga kaže...
Dečko je tražio do 200 kn, za to se budimo realni ne može dobiti ništa iole kvalitetno, pa kad već uzima neka uzme Logi radi garancije.

Može se dobit kvalitetno ali polovno. Dakle, ne moraju novi biti i bolji samo zato što su novi. Ako nađe dobro očuvane polovne zvučnike, neće pogriješiti.

Svako dobro
12 godina

To ti ništa ne znači, kupi si najobičnije. Nemoš za kompjuter naći dobre zvučnike sve je to isto sranje. 

0 3 hvala 0
17 godina
neaktivan

da mi je 200kn limit uzel bi definitivno ove 2.0 genius

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Evo ja se slazem s kolegom Jura

Zvucni su odlicni za te novce. Ja ih spajam na laptop i prva liga su mi. Kad sam trazio zvucnike za do 200 kn svugdje sam vidio da su se ti zvucnici preporucivali i nisam pozalio ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.9.2014 14:50 (telefon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Neznalica121212 kaže...

To ti ništa ne znači, kupi si najobičnije. Nemoš za kompjuter naći dobre zvučnike sve je to isto sranje. 

LoL! Tebi ime opravdava post! (NHF) {#}

Ako si mišljenja da nema dobrih zvučnika, samo zato što je kompjutor u pitanju,a ne HiFi linija, onda se pribojah da nisi u pravu. Računala se desetlječima koriste za obradu i uređivanje zvuka. Odavno su izbačene piezo piskalice i komjuteri današnjice ravnopravno stoje uz bok linijama i ostalim sound komponentama, te se stoga potpuno opravdano ulaže interes u kvalitetnom odabiru zvučnika za računalo.

Svako dobro
17 godina
odjavljen

Evo uzmeš ove

http://www.njuskalo.hr/pc-audio/logitech-x-230-zvucnici-oglas-12840938

Recimu da može ta cijena ali neka on plati dostavu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
XXX kaže...

Evo uzmeš ove

http://www.njuskalo.hr/pc-audio/logitech-x-230-zvucnici-oglas-12840938

Recimu da može ta cijena ali neka on plati dostavu.

Zgodni su ali su "mali" sateliti. Ne može promjer od 3-4 cm dati kvalitetan sound. Ja bih tu ipak išao samo na dvosistemske ali širokopojasne i večih gabarita. IMO.

Svako dobro
12 godina
To sam i ja mislio za male zvucnike dok nisam čuo bose zvučne kockice koje nemaš kaj vidit, a zvuk znanstvena fantastika...
17 godina
odjavljen

Zvuče oni odlično za 200 kn. Snažan bas i dobri srednji tonovi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo npr. ovi.

Mislim da bi bili sasvim ok.

Mišljenja i komentari...

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Tako san ja ima par godina sebi tražia zvučnike dobre za komp, kupia neke od 200kn, nešto sitno su bili bolji od najjeftinijih. A bili ono veliki izgledali moćni, ali sve ti je to slično. Moja preporuka je da skupljaš pare i kupiš ozbiljan par zvučnika. Evo video mojih zvučnika ovdi doma, imam ih već jedno 7 godina. Uvijek će vridit! HS80M, spojeni su na kompjuter u do prostoriji.

0 0 hvala 0
15 godina
superiorr kaže...

Uz kvalitetan 2.0 sistem, nema potrebe za subwooferom. Više od petnaest godina koristim Encore  P-120 i još i danas zvuće nenadyebivo. Šteta što takve više ne prave. Dakle, računala mijenjam,a zvučnici ostaju {#}.

Encore ludilo :) Ja imam p-901. 

Imam i MS, ovakve:

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
15 godina
nul-3 kaže...
superiorr kaže...

Ovo su najbolji zvučnici koje sam imao prilike slušati.

Moram ići potražiti koji točno model sam imao, ali vrlo slično ovome, zapavo izgleda isto. Kad se sjetim tog zvuka paljenja i muzike hvataju me trnci..

Teški ko sam vrag, stvarno milina za uho, za 2.0 bas fantastičan (bolji od svih 2.1 koje sam imao nakon toga, i od ovih nekih logitech generic 2.1)..

No, riknulo mi nešto, dal transformator ili šta li već, uglavnom.. kad bih našao takve jedne za kupiti, odmah bih kupio životnu zalihu (2 komada).

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
15 godina
ivan dragi kaže...
nul-3 kaže...
superiorr kaže...

Ovo su najbolji zvučnici koje sam imao prilike slušati.

Moram ići potražiti koji točno model sam imao, ali vrlo slično ovome, zapavo izgleda isto. Kad se sjetim tog zvuka paljenja i muzike hvataju me trnci..

Teški ko sam vrag, stvarno milina za uho, za 2.0 bas fantastičan (bolji od svih 2.1 koje sam imao nakon toga, i od ovih nekih logitech generic 2.1)..

No, riknulo mi nešto, dal transformator ili šta li već, uglavnom.. kad bih našao takve jedne za kupiti, odmah bih kupio životnu zalihu (2 komada).

Vidiš da se mogu pokidati :D

Ovaj "lijevi" je lagan, no ovaj s kontrolama ima jedno 2-3kg. 

15 godina
nul-3 kaže...

Evo sad sam ih spojio.

Nisu pokidani, malo krče i šume kad ih pojačam malo jače. Trebam vidit do čega je to, dal do predpojačala (stavio sam ih u sub da bih dobio ekstra bas) ili do kondenzatora ili čega više.

Ali vrlo pristojan zvuk, bolji od ovih 300kn logitech satelitića.

Zapravo odličan zvuk, na Queenovcima je fantastičan, na Prodigyu se malo lomi :D

Al su zmazani, i potrgao se onaj plastični prekidač na potencimetru za treble :/

Ovaj lakši. Netko je jeo bolonjez na njemu. Ovaj lakši. Netko je jeo bolonjez na njemu.
11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
15 godina
ivan dragi kaže...
nul-3 kaže...

Evo sad sam ih spojio.

Nisu pokidani, malo krče i šume kad ih pojačam malo jače. Trebam vidit do čega je to, dal do predpojačala (stavio sam ih u sub da bih dobio ekstra bas) ili do kondenzatora ili čega više.

Zapravo odličan zvuk, na Queenovcima je fantastičan, na Prodigyu se malo lomi :D

Al su zmazani, i potrgao se onaj plastični prekidač na potencimetru za treble :/

Ma možeš ga i minivošem oprat {#}

11 godina
protjeran
ivan dragi kaže...
nul-3 kaže...

Evo sad sam ih spojio.

Kod njih je s vremenom problem kružni potenciometar...uđe prašine i onda krči kad se šarafa. Možda malo nekim sprejem...ali i dalje je zvuk špic-klasa za te peneze!!

Kažem vam, za tu klasu i gabarite, nećete nači bolje ni dan danas! {#}

Svako dobro
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice