Splitter izlaza za zvucnike

poruka: 12
|
čitano: 4.400
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Splitter izlaza za zvucnike (3-way)

Htio bi jednostavni multiroom audio. Plan je na postojeci komp dodati neki tip splittera koji bi izlaz za zvucnike podjelio na 3 izlaza. Onda bi povukao kablove u tri sobe i spojio u svakoj na postojecu liniju da u svim sobama bude ista muzika (kada su tulumi  i slicno, da ne prtlja svako u svojoj sobi i onda na kraju bude buka u kuci).

Ima tko kakvu ideju kako se to tocno zove i gdje kupiti?

Hvala!

davor07

0 0 hvala 0
15 godina

Ako si u Zagrebu imaš u svakom audio dućanu  npr.  (Frankopanska - preko puta ugostiteljske škole) , ili dućanu informatičke opreme

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Splitter izlaza za zvucnike
Flying Dutchman kaže...

Ako si u Zagrebu imaš u svakom audio dućanu  npr.  (Frankopanska - preko puta ugostiteljske škole) , ili dućanu informatičke opreme

Hvala na info! Trebao bi takvo nesto ali za 3 kompleta zvucnika?

Ideja? Thx!

davor07
17 godina

Nigde nisam video varijantu sa tri izlaza, ali dva obična (jedan utaknut u drugi) bi trebalo da odrade posao. E sad, audio tehnika mi nije jača strana, pa ne znam kako bi se to odrazilo na zvuk i da li bi predstavljalo značajno opterećenje za pojačalo (valjda ne bi ako su aktivni zvučnici?!).

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
pa gurnes jos jedan dupli u taj isti tak da dobijes 3x2 izlaza jednostavno, ak trebas vise sam pikas te produzne kao lokomotivu, i samo ce se rupe mnoziti:-) a ti sam guras...
17 godina
neaktivan

svi zvucnici bili bi aktivni (za komp i/ili neka linija, minilinija)...

davor07
13 godina
protjeran

to ti je isto kao da si produzio zicu,nema apsolutno nikakvog utjecaja na signal,zvuk bla,bla pogotovo na linije i mikro linije:) znaci kupis si tri ona produzna kaj ti je postao sliku dutchman:) i dobijes 4 rupe a imo si 1!! gle cuda imas i viska sad 1:) i to sve pospajas!

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 17:04 (Stjepanj).
15 godina
protjeran

Ovaj spliter sa slike ti cijepa stereo na dva mono izlaza, jednostavnije ti je ovo sa kablovima.

Trust me, I'm a Jedi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ITman kaže...

Ovaj spliter sa slike ti cijepa stereo na dva mono izlaza, jednostavnije ti je ovo sa kablovima.

Na sto mislis? koje s kablovima?

Radije bi da stvar splita 1xstereo na 2xstereo nego 1xstereo na 2xmono.

davor07
13 godina
protjeran
davor07 kaže...
ITman kaže...

Na sto mislis? koje s kablovima?

Radije bi da stvar splita 1xstereo na 2xstereo nego 1xstereo na 2xmono.

kaj ce ti stereo u 5 soba;) imas stereo sobe ehhe

15 godina
protjeran

Taj spliter ti dijeli stereo jack na dva mono izlaza (ja nisam našel nigdi da ide na dva stereo, istina bilo je to davno), moj sused je isto to kupil za 5.1 set zvučnika za komp na kojem je imal samo jedan audio izlaz (a potrebna su bila dva, jedan za satelite i jedan za subwoofer), i kad smo spojili tak preko tog splitera zvuk je bil katastrofa, sateliti su malo radili malo ne a i subwoffer je cijelo vrijeme zahebaval, a to je zato jer oba pojačala primaju stereo na ulazu a ti u spliter koji daje mono izlaze uštekaš stereo jack i onda ti je nešto kao kratak spoj na stereo ulazu (L/R su na istoj žici) a neka pojačala to ne vole i onda imaš jedno veliko sranje. Zato ti je jednostavnije, ako imaš lemilicu, malo volje i kakav kabel sa 3.5 mm audio jack-om (ili kupiš za siću u Chipoteci) i ako imaš kakav stari komp, tipa Pentium 2 koji ima integriranu zvučnu a onda sa matične ide samo kabel i utičnice (taman tri komada koliko ti treba) na kučište (šarafi se iza na kučištu ko npr 56k modem) pa spojiš sam kao što sam ti nacrtal na slici ispod i to je to.

Trust me, I'm a Jedi!
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
ITman kaže...

Taj spliter ti dijeli stereo jack na dva mono izlaza (ja nisam našel nigdi da ide na dva stereo, istina bilo je to davno), moj sused je isto to kupil za 5.1 set zvučnika za komp na kojem je imal samo jedan audio izlaz (a potrebna su bila dva, jedan za satelite i jedan za subwoofer), i kad smo spojili tak preko tog splitera zvuk je bil katastrofa, sateliti su malo radili malo ne a i subwoffer je cijelo vrijeme zahebaval, a to je zato jer oba pojačala primaju stereo na ulazu a ti u spliter koji daje mono izlaze uštekaš stereo jack i onda ti je nešto kao kratak spoj na stereo ulazu (L/R su na istoj žici) a neka pojačala to ne vole i onda imaš jedno veliko sranje. Zato ti je jednostavnije, ako imaš lemilicu, malo volje i kakav kabel sa 3.5 mm audio jack-om (ili kupiš za siću u Chipoteci) i ako imaš kakav stari komp, tipa Pentium 2 koji ima integriranu zvučnu a onda sa matične ide samo kabel i utičnice (taman tri komada koliko ti treba) na kučište (šarafi se iza na kučištu ko npr 56k modem) pa spojiš sam kao što sam ti nacrtal na slici ispod i to je to.

dobra ideja! To ću i napraviti!

Thx!

Pozdrav

davor07
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice