Slušalice za glazbu - tema za izbor izdvojena tema

poruka: 4.398
|
čitano: 1.399.512
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Slušalice za glazbu - tema za izbor
Callisto kaže...

Burn-in se događa samo u glavi. Inače bi već bilo hrpu dokaza i mjerenja koja potvrđuju suprotno, a gle nema ih. I neke sitne promjene u frekvencijskom odzivu kroz vrijeme su uglavnom premale da bi bile audibilne i teško je reći da su posljedica "prilagodbe drivera", smanjenja clampa, omekšavanja padova...

Čak je i Tyll mjerio burn in i nije našao konkretne dokaze...

Damn f...king deja vu ..ovu istu raspravu smo imali ( generalno govoreci ) i prije cca 4 godine . Dodje mi da kupim sam potrebnu opremu cisto da napravim koji dokaz ...ali nekako mi se ne cini da mi je to isplativo samo zbog par osoba...nisu mali novci u pitanju ./ Wtf...kad sam vec zagrizao ...mogu ce da i to sleti u ne tako dalekoj buducnosti . 

People who boast about their IQ are losers - Stephen Hawking
17 godina
odjavljen
Jonja kaže...

Sennheiser HD 4.30, ima li ista bolje u tom rangu? Koliko se isplati potegnit do AT m40x? Cijenim bass vise od ostalog, al ne volim da je prejak kao na beats slusalicama.

EDIT: Udobnost mi je mozda jos i vaznija!

Te Sennh. su prilicno lose . Izrada im je ok ali su zvucno tek zadovoljavajuce . Izmeedju njih i M40 x ..odabrao bi ove druge . Iako su po pitanju udobnosti Sennh malo ispred . 

Za jos bolju udobnost ..i dobar zvuk :

http://www.ebay.ie/itm/SENNHEISER-HD-598CS-DYNAMIC-HEADPHONES-CLOSED-CIRCUMAURAL-OVER-EAR-/322681011117?hash=item4b21497bad:g:jxUAAOSwxbtZoDyn

15 godina
neaktivan
Slušalice za glazbu - tema za izbor

Brate te su duplo skuplje od ovoga bez shippinga... Dajte onda neku preporuku do 700 kuna da su udobne.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Jonja kaže...

Brate te su duplo skuplje od ovoga bez shippinga... Dajte onda neku preporuku do 700 kuna da su udobne.

A jedino da ti mozda netko preporuci koje Superlux ...nisam ih nikad probao a puno njih kazu da su dobre i udobne . Netko ovdje sigurno zna vise o njima . Prolistaj malo po temi unazad ..naletjet ces sigurno 

17 godina

Ima netko preporuku za carrying case za Fidelio X2? Da se baziram na Ebay, Amazon ili ima negdje kod nas ok ponuda?
I još jedno pitanje.. Što mislite za koliko bi se mogle naći polovne m40x?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
steve90 kaže...

Ima netko preporuku za carrying case za Fidelio X2? Da se baziram na Ebay, Amazon ili ima negdje kod nas ok ponuda?
I još jedno pitanje.. Što mislite za koliko bi se mogle naći polovne m40x?

Zasto polovne kad ih mozes naci nove vec za 120€ sa shippingom 

http://www.ebay.ie/itm/Audio-Technica-ATH-M40X-Dynamic-Headphones-DJ-Headphones-/263100726765?hash=item3d42067ded:g:r5gAAOSwCdNZbwA5

Case...ipak gleday ebay ili Amazon. 

12 godina
unimatrix001 kaže...
steve90 kaže...

Zasto polovne kad ih mozes naci nove vec za 120€ sa shippingom 

http://www.ebay.ie/itm/Audio-Technica-ATH-M40X-Dynamic-Headphones-DJ-Headphones-/263100726765?hash=item3d42067ded:g:r5gAAOSwCdNZbwA5

Case...ipak gleday ebay ili Amazon. 

Pa ovde su oko 795 kn nove + muziker još uvik ima 45 kn popusta priko 750 kn tako da ih ovde moš nabavit za 750(uvjetno ovde jer shop nije u RH). 

17 godina
odjavljen
om-prat kaže...
unimatrix001 kaže...
steve90 kaže...

Pa ovde su oko 795 kn nove + muziker još uvik ima 45 kn popusta priko 750 kn tako da ih ovde moš nabavit za 750(uvjetno ovde jer shop nije u RH). 

Eto..jos bolje . Cemu uopce razmisljati o polovnima . Aj ako na njuski naleti na kakvu super ponudu za slusalice u super stanju ali tu se ne bi previse dvoumio . 

12 godina
unimatrix001 kaže...
om-prat kaže...
unimatrix001 kaže...
steve90 kaže...

Eto..jos bolje . Cemu uopce razmisljati o polovnima . Aj ako na njuski naleti na kakvu super ponudu za slusalice u super stanju ali tu se ne bi previse dvoumio . 

Navodno ih imaju i na b stocku pa može i za to poslat upit... Inače mislim da im ne pada nešto drastično cijena. Najjeftinije šta sam naletija na oglasima ovde je oko 550, a ovi su ih imali na b stocku s tri godine garancije za 700 kn. Po meni je to neisplativo..

17 godina
odjavljen
om-prat kaže... 

Navodno ih imaju i na b stocku pa može i za to poslat upit... Inače mislim da im ne pada nešto drastično cijena. Najjeftinije šta sam naletija na oglasima ovde je oko 550, a ovi su ih imali na b stocku s tri godine garancije za 700 kn. Po meni je to neisplativo..

B-Stock znaju cesto biti apsolutno nove...netko kupi nekome kao poklon i ovaj to vrati ..ili samo otvore kutiju..i vrate nakon dan-dva . Ovisno o modelu ponekad se isplati . Ali za tih 50 kn ( koje ipak nekome mogu znaciti u tom trenutku dosta ) se ne isplati . 

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.8.2017 11:08 (unimatrix001).
14 godina

Velika mogućnost da je patka al provjeri ako si u blizini, ja sam ih bio u napasti uzeti jer mi trebaju jedne zatvorene.

350kn, predobra cijena.

Build a man a fire, and he*ll be warm for a day. Set a man on fire, and he*ll be warm for the rest of his life.
12 godina
unimatrix001 kaže...
om-prat kaže...
unimatrix001 kaže...
om-prat kaže...
unimatrix001 kaže...
steve90 kaže...

B-Stock znaju cesto biti apsolutno nove...netko kupi nekome kao poklon i ovaj to vrati ..ili samo otvore kutiju..i vrate nakon dan-dva . Ovisno o modelu ponekad se isplati . Ali za tih 50 kn ( koje ipak nekome mogu znaciti u tom trenutku dosta ) se ne isplati . 

Ja sam više konta na polovne(po ovim cijenama) da se ne isplate pored b stock i novih. 

12 godina
Absu kaže...

Velika mogućnost da je patka al provjeri ako si u blizini, ja sam ih bio u napasti uzeti jer mi trebaju jedne zatvorene.

350kn, predobra cijena.

E ovo je već o.k.

17 godina
odjavljen
om-prat kaže...

Ja sam više konta na polovne(po ovim cijenama) da se ne isplate pored b stock i novih. 

Ako je cijena kao sto je nasao Absu na njuski onda se isplati . Inace ...nikako . Naravno..ako su u odlicnom stanju sa svime sto ide u paketu :) 

17 godina
unimatrix001 kaže...
To za povrat je glupost . Ja sam u par navrata vratio slusalice nakon dva mjeseca i nije bilo previse pitanja . Osobno sam u zadnjih 5-6 godina kontaktirao Tyle-a i jos nekolicinu u vezi stvari koja su me zanimala oko moguceg ili nepotrebnog burn-in-a . Za neke gdje su prizvodjaci naveli da je potreban on mi je napisao da nije...jer je vrsio testiranja...ali za neke je bio potreban i duzi nego sto su proizvodjaci ( kojih bas i nema puno da to navode kao potrebu..koliko vidim ) navodili . Osobno sam samo na jednom primjerku vidio benefit ( AKG Q701 ) . Ne puno ali im se nakon kojih mjesec i pol izgubila pocetna "lijenost " . Jesam li dobio fail primjerak..ne vjerujem . Kako god ...Previse je toga sada na trzistu da bi se generaliziralo .

Ne znam koliko godina imaš, rekao bih da si mlađi od mene, meni su 42, pa kad pričam o stvarima to nisu nužno stvari koje su se dešavale u zadnjih 10 godina :) ova priča o kojoj pričam se desila u devedesetima, moraš priznati da dostava i povrat nisu bili tako jednostavni, organizirani i jeftini kao što su danas :)
Proizvođači navode da je potreban burn-in? Koji, molim te? Ono što znam jest da je potrebno vrijeme privikavanja na zvuk. Ne traje uvijek kod svih modela isto...

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
17 godina
odjavljen
Father_Dougal kaže...
unimatrix001 kaže...
To za povrat je glupost . Ja sam u par navrata vratio slusalice nakon dva mjeseca i nije bilo previse pitanja . Osobno sam u zadnjih 5-6 godina kontaktirao Tyle-a i jos nekolicinu u vezi stvari koja su me zanimala oko moguceg ili nepotrebnog burn-in-a . Za neke gdje su prizvodjaci naveli da je potreban on mi je napisao da nije...jer je vrsio testiranja...ali za neke je bio potreban i duzi nego sto su proizvodjaci ( kojih bas i nema puno da to navode kao potrebu..koliko vidim ) navodili . Osobno sam samo na jednom primjerku vidio benefit ( AKG Q701 ) . Ne puno ali im se nakon kojih mjesec i pol izgubila pocetna "lijenost " . Jesam li dobio fail primjerak..ne vjerujem . Kako god ...Previse je toga sada na trzistu da bi se generaliziralo .

Ne znam koliko godina imaš, rekao bih da si mlađi od mene, meni su 42, pa kad pričam o stvarima to nisu nužno stvari koje su se dešavale u zadnjih 10 godina :) ova priča o kojoj pričam se desila u devedesetima, moraš priznati da dostava i povrat nisu bili tako jednostavni, organizirani i jeftini kao što su danas :)
Proizvođači navode da je potreban burn-in? Koji, molim te? Ono što znam jest da je potrebno vrijeme privikavanja na zvuk. Ne traje uvijek kod svih modela isto...

Imam 44 godine i devedesete sam proveo dosta vremena kao DJ ( uglavnom techno , house i slicno ..ali nebitno ) te iza sebe imam dosta toga . Kroz ruke mi je proslo vise tehnike nego prosjecnoj osobi sto prodje za 20 zivota tako da znam o cemu pricam. I pisem . Ako nesto ne znam...istrazim i steknem osobno iskustvo ako ikako mogu . Znam o cemu pricas i pises . Ne brini :) 

Apropo proizvodjaca koji navode potreban burn-in...tu sam se krivo izrazio jer ne navode da je potreban vec '' preporucen'' i naravno nigdje ga ne navode u specifikaciji ( sluzbenoj ) vec kao nesluzbenu preporuku . Naravno , sad ce se neki odmah uhvatiti za to ali kako je vec i logicno malo koji ce otvoreno u specifikacijama napisati da je to potrebno..onda bi vecina kupovala polovne . Zar ne . Ali...kako sam vec napisao ..hebes mi sve , cim financije dopuste ( ipak imam prioritete u zivotu ) nabavit cu dio mjerne opreme . Cisyto za svoj gust . A i da smirim neke strasti . U vecini stvari se u nacelu slozim sa tvojim tvrdnjama i preporukama . Ovo nije jedna od tih . Ali nebitno ..

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.8.2017 12:00 (unimatrix001).
15 godina
neaktivan

Planiram kupiti slusalice zatvorenog oblika i u igri su mi Sennheiser HD 201 ~ 150kn

i SUPERLUX HD662B ~ 220kn 

Zanima me koje su udobnije i robusnije?I naravno ako imate neku alternativu u tom cjenovnom rangu samo pucajte :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DISPLAY kaže...

Planiram kupiti slusalice zatvorenog oblika i u igri su mi Sennheiser HD 201 ~ 150kn

i SUPERLUX HD662B ~ 220kn 

Zanima me koje su udobnije i robusnije?I naravno ako imate neku alternativu u tom cjenovnom rangu samo pucajte :D

Udobnije su Sennheiserice. Robusnije su Superlux. S time da ti preporučam da preskočiš 662 model i odeš na 668B model. Skupi još pinku love.
Inače, za SL sluje je preporučljivo kupiti druge jastučiće (pašu od AKG K240) , jer ovi koji dolaze sa njima su tvrdi. I snaga kojom stišću glavu je jaka, i treba im vremena da se malo opuste.

No i Senn i Sl imaju dobar zvuk, Senn su zatvorene, SL su poluotvorene, dakle, zvuk curi vanka.

No ako je za po doma, super stvar.

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
15 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru, pošto nisam neki audiophile mislim da bi mi bolje Sennheiserice odgovarale jer su kao što kažeš u startu udobnije. Više bih volio zatvorene slušalice nekako zbog privatnosti zato sam stavio ovaj morel od SUPERLUX-a koji je zatvoren, dali na njih mogu ići zamjenski jastučići? Od HD 201 me jedino malo odvlaci taj kabal sto je dugacak i cini mi se krhak no ne znam :P

14 godina

Ako nemate interface od 600 eura đaba vam je kupovati skupe slusalice. 598CS dobar izbor ja sam ih narucio na black friday prosle godine. CS stoji za closed ear, udobne nestiskaju glavetinu i odlican zvuk za svoju cijenu, zvucna izolacija odlicna cak i na low volume necujete oko sebe. Sve u svemu, udobne odlicne za gaming i audio slusanje, youtube i ostalo, po meni best buy, kupio sam ih sa amazon.de shipping je bio 50-60kn.

Eto neka moja mala recenzija, tko se odluci kupiti.

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Luka123 kaže...

Ako nemate interface od 600 eura đaba vam je kupovati skupe slusalice. 598CS dobar izbor ja sam ih narucio na black friday prosle godine. CS stoji za closed ear, udobne nestiskaju glavetinu i odlican zvuk za svoju cijenu, zvucna izolacija odlicna cak i na low volume necujete oko sebe. Sve u svemu, udobne odlicne za gaming i audio slusanje, youtube i ostalo, po meni best buy, kupio sam ih sa amazon.de shipping je bio 50-60kn.

Eto neka moja mala recenzija, tko se odluci kupiti.

I , važno je imati kabal sa dobrom zaštitom od elektromagnetnih svojstava i zračenja samoga kompjutora , kao i zraka te prirodne radioaktivnosti , jer je signal iz zvučne kartice analogan , i osjetljiv na nepravilnosti u polju. Pod tim ne mislim da treba kupovati kablove od po 10000kn nego jednostavno voditi računa o tome. Ili , je potrebno koristiti digitalno sučelje do nekog udaljenijeg mjesta , a onda odtamo slušalice analogno spajati.

10 godina
neaktivan

Prije nego sto pocnete pisati gluposti i ne znam sta jos o KABELIMA, po tisuciti put; naucite razliku.

kabel - izolirani vodic

kabal - posuda za vodu (znate onu "lije kao iz kabla")

49% motherfucker, 51% son of a bitch
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ZeroC00l kaže...

Prije nego sto pocnete pisati gluposti i ne znam sta jos o KABELIMA, po tisuciti put; naucite razliku.

kabel - izolirani vodic

kabal - posuda za vodu (znate onu "lije kao iz kabla")

Vidis da trolla, sluske sam platio sa dostavom cca 700 kn...

Obicne mid/range sluske. Mi u dalmaciji inace kazemo "kain" za kabal :)

everyday i'm shuffling...
10 godina
Luka123 kaže...

Ako nemate interface od 600 eura đaba vam je kupovati skupe slusalice. 

600 eura? Fiio E10k, SMSL M3 ili nešto slično su sasvim solidan izbor ispod 100 eur i prikladni za puno skuplje slušalice. Za 250 eura imaš O2 + ODAC combo koji je sve što trebaš za 99% slušalica.

Daliboris kaže...

I , važno je imati kabal sa dobrom zaštitom od elektromagnetnih svojstava i zračenja samoga kompjutora , kao i zraka te prirodne radioaktivnosti , jer je signal iz zvučne kartice analogan , i osjetljiv na nepravilnosti u polju. Pod tim ne mislim da treba kupovati kablove od po 10000kn nego jednostavno voditi računa o tome. Ili , je potrebno koristiti digitalno sučelje do nekog udaljenijeg mjesta , a onda odtamo slušalice analogno spajati.

USB sučelje je u svakom slučaju preporučljivo, a ako imaš interference sa zvučnom unutar kučišta onda ti nikakav kabel neće pomoći.

8 godina
neaktivan
Callisto kaže...
Luka123 kaže...

Ako nemate interface od 600 eura đaba vam je kupovati skupe slusalice. 

600 eura? Fiio E10k, SMSL M3 ili nešto slično su sasvim solidan izbor ispod 100 eur i prikladni za puno skuplje slušalice. Za 250 eura imaš O2 + ODAC combo koji je sve što trebaš za 99% slušalica.

Daliboris kaže...

USB sučelje je u svakom slučaju preporučljivo, a ako imaš interference sa zvučnom unutar kučišta onda ti nikakav kabel neće pomoći.

Digitalno odvesti signal iz kučišta (S/PDIF) , a onda što dalje od izvora smetnji dobrim kablom do slušalica.

9 godina
neaktivan

danas su mi stigle mx40 i mogu rec da su super a i proso sam jako dobro

kupio sam ih  u https://www.muziker.hr/audio-technica-ath-m40-x

dobio popust 45 kn za narudzbu iznad 750 kn i desio se mali problem pa su neke posiljke bile u zastoju

tako da sam zbog cekanja dobio popust jos od 10 %

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zna li neko zasto mi se desava sjeckanje zvuka nakon 10-15 minuta slusanja FLAC muzike na laptopu? Da li promjena music playera utječe na kvalitetu zvuka? Ista stvar mi se desava na Groove i Windows Media Playeru. Jucer zamijenio komplet dio na kojem je headphone jack, ali stvar je opet ista. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Almin94 kaže...

Zna li neko zasto mi se desava sjeckanje zvuka nakon 10-15 minuta slusanja FLAC muzike na laptopu? Da li promjena music playera utječe na kvalitetu zvuka? Ista stvar mi se desava na Groove i Windows Media Playeru. Jucer zamijenio komplet dio na kojem je headphone jack, ali stvar je opet ista. 

Neki pozadinski proces optereti procesor? Provjeri u Task Manageru.

Tako nekako, nakon toliko vremena, se aktiviraju neki od virusa/minera kad je PC nekativan.

Kod FLAC-a ne bi player smio utjecati na kvalitetu zvuka (osim ako radi neka svoja "poboljšanja" zvuka).

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
15 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Tako nekako, nakon toliko vremena, se aktiviraju neki od virusa/minera kad je PC nekativan.

Kod FLAC-a ne bi player smio utjecati na kvalitetu zvuka (osim ako radi neka svoja "poboljšanja" zvuka).

Da, ima smisla ali ne vidim niti jedan proces koji bi mogao izazivati tako nesto i opteretiti procesor. Mislim da bi odma osjetio da se zagrijao ukoliko ga neki proces znatno optereti. U njemu je i7 sa 4 jezgre & 8 threadova. Laptop je hladan kao led, ne pali se ventilator skoro pa nikad. Ne mogu odgonetnuti sta je u pitanju.

8 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Da, ima smisla ali ne vidim niti jedan proces koji bi mogao izazivati tako nesto i opteretiti procesor. Mislim da bi odma osjetio da se zagrijao ukoliko ga neki proces znatno optereti. U njemu je i7 sa 4 jezgre & 8 threadova. Laptop je hladan kao led, ne pali se ventilator skoro pa nikad. Ne mogu odgonetnuti sta je u pitanju.

Možda bi trebalo , mijernim instrumentom provjeriti da nema hladnog lema , između zvučnog čipa , tiskane pločice i jacka.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice