Slušalice za glazbu - tema za izbor izdvojena tema

poruka: 4.398
|
čitano: 1.399.623
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Slušalice za glazbu - tema za izbor
fix kaže...
Hd650 ili k712 (k7xx moze isto) sa smsl m6 ili schiit modi i magni, nesto manje od budzeta ali dobar odabir.

Hvala! Znas mozda gdje ima u EU smsl m6 za kupiti? Da ne trazim ako znas negdje provjereno 

17 godina
Slušalice za glazbu - tema za izbor

Deal i pol!
beyerdynamic DT770PRO po 899,99kn

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ministar kaže...
fix kaže...
Hd650 ili k712 (k7xx moze isto) sa smsl m6 ili schiit modi i magni, nesto manje od budzeta ali dobar odabir.

Hvala! Znas mozda gdje ima u EU smsl m6 za kupiti? Da ne trazim ako znas negdje provjereno 

Amazon.uk 

https://www.amazon.co.uk/M6-Asynchronous-Integrated-Headphone-Black/dp/B015J0QAN6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1503093686&sr=8-1&keywords=smsl+m6

People who boast about their IQ are losers - Stephen Hawking
15 godina
fix kaže...

Još pitanje, kakve su HiFiMan HE400i ili HE400s u odnosu na njih?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.8.2017 0:01 (ministar).
14 godina

Bok ljudi!

Ima netko iskustva s malim "sportskim" slušalicama, za slušanje muzike za vrijeme tračanja?

Vidio sam nešto ovakvo:

https://www.gearbest.com/earbud-headphones/pp_657238.html

Ima čak Bluetooth 4.2 kojem na papiru baterija traje 4 sata. Koliko je to stvarno?

Kakav je zvuk?

Mislim, košta 6 dolara :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
CyberDemonVZ kaže...

Bok ljudi!

Ima netko iskustva s malim "sportskim" slušalicama, za slušanje muzike za vrijeme tračanja?

Vidio sam nešto ovakvo:

https://www.gearbest.com/earbud-headphones/pp_657238.html

Ima čak Bluetooth 4.2 kojem na papiru baterija traje 4 sata. Koliko je to stvarno?

Kakav je zvuk?

Mislim, košta 6 dolara :D

Osobno imam ove sa linka za gym...mozes tresti glavom koliko hoces ne ispadaju ...baterija traje oko 8 sati ( od 0-100% napuni se za 2 sata ) a zvuk je kao i na sennh momentum in ear ... Istina..skuplje jesu prilicno ali sam ih na ebay nabavio za bitno nizu cijenu nego sto je preporucena ( original , naravno )

http://demandware.edgesuite.net/aauj_prd/on/demandware.static/-/Sites-masterCatalog_Harman/default/dwbfc277cb/JBL_Everest100_Black_001_dvHAMaster.png

11 godina
neaktivan
Pozz, jeli moze neki link za xiaomi piston 3 slusalice jer koliko vidim ima lažnjaka. Hvala :)

0 0 hvala 0
14 godina
mojbananko kaže...
Pozz, jeli moze neki link za xiaomi piston 3 slusalice jer koliko vidim ima lažnjaka. Hvala :)

Gearbest i Bangood imaju originale, ali nisam siguran da imaju Piston 3 u ponudi. Baš sam gledao slušalice i taj model nisam vidio. Na mobitelu sam pa mi se ne provjeravati. Pogledaj.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina

Ljudi, koje slušalice za mobitel (s mikrofonom) kupiti? bitno je da se ne zapetljava kabel... po mogućnosti kod nas u dućanima (ZG).

hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Darko1983 kaže...

Ljudi, koje slušalice za mobitel (s mikrofonom) kupiti? bitno je da se ne zapetljava kabel... po mogućnosti kod nas u dućanima (ZG).

hvala.

jesu za to dobre možda one sa ciferšlusom?

ovako nešto: https://www.chipoteka.hr/artikl/117533/slusalice-defender-zigzag-ruzicaste-8071635312

dakle bitno da se ne zapetljava kabel.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.8.2017 14:30 (Darko1983).
17 godina
odjavljen
Darko1983 kaže...
Darko1983 kaže...

hvala.

ovako nešto: https://www.chipoteka.hr/artikl/117533/slusalice-defender-zigzag-ruzicaste-8071635312

Ne kupuj to smece . Nadji u Ronis-u JBL sa flat kabelom . Mozda je izvan tvog budjeta ali ...

14 godina
unimatrix001 kaže...
Darko1983 kaže...
Darko1983 kaže...

hvala.

Ne kupuj to smece . Nadji u Ronis-u JBL sa flat kabelom . Mozda je izvan tvog budjeta ali ...

misliš na http://www.ronis.hr/slusalice-jbl-t280a-crne/T280A%2Dcrno/product/ ?

17 godina
odjavljen
Darko1983 kaže...
unimatrix001 kaže...
Darko1983 kaže...
Darko1983 kaže...

hvala.

misliš na http://www.ronis.hr/slusalice-jbl-t280a-crne/T280A%2Dcrno/product/ ?

Ima nekoliko takvih modela . Neces pogrijesiti niti sa jednima . 

11 godina
odjavljen

Pozdrav, može preporuka slušalica sa dobrim bassom (over ear).

Naletio sam na neke, ali premalo korisnih informacija ima https://eu.audio-technica.com/headphones/hifi/ATH-AVC500

Bitno mi je da imaju jak bass, i visoke, srednje ionako većinom prigušim.

Cijena do 700-800kn. Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
El Munjoko kaže...

Naletio sam na neke, ali premalo korisnih informacija ima https://eu.audio-technica.com/headphones/hifi/ATH-AVC500

http://www.ebay.ie/itm/Sony-MDR-XB950AP-Premium-Xtra-Bass-Overhead-Headphones-UK-Free-delivery-RRP-65-/282613728274?hash=item41cd174412:g:UlYAAOSwLsBZPsM7

Imas i Wireless verziju koja u nastavku je oznacena sa BT umjesto AP ..malo skuplja ali jednako kvalitetno 

15 godina
neaktivan

Pozdrav svima. Kupio sam upravo Marshall Monitor slusalice. Sta mi je potrebno da izvucem najbolje moguce iz slusalica? Koristim ih na mobitelu (Galaxy S6 uz Wolfson DAC unutra), te laptoptu. Specs mozete pogledati na mom profilu pod Moj PC. Kakvu sound card laptopi uopce imaju? Pretpostavljam da ce bolji zvuk dati mobitel sa Wolfson DAC-om. What about LG V20 sa quad DAC-om? Neko upucen da me uputi? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ja cu se osvrnuti samo na onaj dio koji se tice V20: uskoro izlazi V30...

Edit: evo i link pa ako zelis prelistati link

49% motherfucker, 51% son of a bitch
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.8.2017 20:03 (ZeroC00l).
15 godina
neaktivan
Nikakvu razliku neces cuti na bilo kakvoj opremi s tim slusalicama, eventualno mozes uzeti neki dac/amp da budu glasnije, bilo koji
15 godina
neaktivan
fix kaže...
Nikakvu razliku neces cuti na bilo kakvoj opremi s tim slusalicama

Ovo je prvi odgovor koji kontrira moru drugih odgovora koje sam dobio na stranim profi forumima

17 godina
Almin94 kaže...
fix kaže...

Ovo je prvi odgovor koji kontrira moru drugih odgovora koje sam dobio na stranim profi forumima

Jesi li potražio odgovor na nekom pravom forumu, gdje se ljudi ne uzdaju u svoje uši, nego rade objektivna mjerenja?

Stvari stoje ovako: ukoliko izlazna impedanca pojačala i ulazna impedanca slušalica nisu dovoljno različiti (mislim da slušalice moraju imati barem 8x veću impedancu od pojačala), postoji velika mogućnost da će frekvencijska krivulja biti izobličena. Koliko, teba izmjeriti, no najčešće se radi o roll offu u bas području (mada sam vidio i grdih mjerenja!), tako da se stekne dojam da je bas slabiji. U tom slučaju potrebno je kupiti dedicirano pojačalo za slušalice - a i tada treba povesti računa o izlaznoj impedanci pojačala... no najčešće se o tome vodi računa prilikom konstrukcije.

Ukoliko oba uređaja odgovaraju (a najčešće odgovaraju!), postoji nekoliko stvari koje mogu smetati, no 'najgora' je nedovoljna snaga izlaznog pojačala - što znači da ti zvuk nije dovoljno glasan (ono kad spojiš 600 omske slušalice na moitel)... no tada ne postoji iskrivljene frekvencijske krivulje.

Stoga, ako ti je oprema ispravna i kompatibilna, nećeš dobiti nikakav bolji zvuk kupovinom 'bolje' opreme. Ne čuješ stvari iznad 20 kHz, nisi šišmiš, neko skuplje pojačalo neće dati 'detaljniji zvuk' jer to nije posao pojačala - kada bi pojačalo unosilo promjene u zvuk zvalo bi se ekvilajzerom, a to mu, ponavljam, nije posao. Burn-in ne postoji, to je samo vrijeme potrebno da se privikneš na zvuk zvučnika ili slušalica. Više nisu sedamdesete, napraviti kvalitetno pojačalo koje će flat raditi u čujnom rasponu (a to je 20 Hz - 20 kHz) je doslovce mačji kašalj.

Prodavanje bajki je posao audiofila. Ne budi ta osoba, jer ćeš začas obraćati pažnju na nevažne i nepostojeće stvari.

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
15 godina

Gdje ima za kupit origanal sluške za Huawei Mate 8? 

All truly great thoughts are conceived by walking.
17 godina
odjavljen
Father_Dougal kaže...
Almin94 kaže...
fix kaže...

Jesi li potražio odgovor na nekom pravom forumu, gdje se ljudi ne uzdaju u svoje uši, nego rade objektivna mjerenja?

Stvari stoje ovako: ukoliko izlazna impedanca pojačala i ulazna impedanca slušalica nisu dovoljno različiti (mislim da slušalice moraju imati barem 8x veću impedancu od pojačala), postoji velika mogućnost da će frekvencijska krivulja biti izobličena. Koliko, teba izmjeriti, no najčešće se radi o roll offu u bas području (mada sam vidio i grdih mjerenja!), tako da se stekne dojam da je bas slabiji. U tom slučaju potrebno je kupiti dedicirano pojačalo za slušalice - a i tada treba povesti računa o izlaznoj impedanci pojačala... no najčešće se o tome vodi računa prilikom konstrukcije.

Ukoliko oba uređaja odgovaraju (a najčešće odgovaraju!), postoji nekoliko stvari koje mogu smetati, no 'najgora' je nedovoljna snaga izlaznog pojačala - što znači da ti zvuk nije dovoljno glasan (ono kad spojiš 600 omske slušalice na moitel)... no tada ne postoji iskrivljene frekvencijske krivulje.

Stoga, ako ti je oprema ispravna i kompatibilna, nećeš dobiti nikakav bolji zvuk kupovinom 'bolje' opreme. Ne čuješ stvari iznad 20 kHz, nisi šišmiš, neko skuplje pojačalo neće dati 'detaljniji zvuk' jer to nije posao pojačala - kada bi pojačalo unosilo promjene u zvuk zvalo bi se ekvilajzerom, a to mu, ponavljam, nije posao. Burn-in ne postoji, to je samo vrijeme potrebno da se privikneš na zvuk zvučnika ili slušalica. Više nisu sedamdesete, napraviti kvalitetno pojačalo koje će flat raditi u čujnom rasponu (a to je 20 Hz - 20 kHz) je doslovce mačji kašalj.

Prodavanje bajki je posao audiofila. Ne budi ta osoba, jer ćeš začas obraćati pažnju na nevažne i nepostojeće stvari.

Sa jednim dijelom ( onim o kolikoj tolikoj kompatibilnosti se slazem...ali aj samo da ti napisem jednu sitnicu . Kupi , posudi ( bilo sta ) nove Audioquest Nighthawk slusalice i obavi mjerenje te pogldaj frekvencijsku krivulju...ostavi ih da rade desetak dana te obavi mjerenje opet i pogledaj tu istu krivulju . Promjena ce biti vidljiva ( ne puno koliko neki spominju da se osjeti , to je ipak samo podsvijest ) ali je vidljiva . Ali eto  , 10 000 ( karikiram ) ljudi koji i imaju opremu za mjerenje je u krivu sto se burn-in-a kod nekih modela tice ( slazem se da za planarke to nije potrebno kao ni za dosta drugih ) a ti si u pravu . Recimo Tyle ( aka Innerfidelity ) mjeri sve zivo do cega dodje jer posjeduje opremu...daj..kontaktiraj ga i saznaj konkretan odgovor o pojedinom modelu . Generaliziranje ostavi za privatne svrhe

Ali eto..ipak , jedni od veci prodavaca magle su proizvodjaci ultraskupih '' hi end '' kabela kad i svaka budala zna da ce svaki iole bolje oklopljen kabel sa ofc ili srebrnim nitima posao obavljati izuzetno dobro .  

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.8.2017 10:23 (unimatrix001).
17 godina
odjavljen
12 godina
x18x05x kaže...

Ma pogledaj na AudioBudget neke prikladne, ne znam šta se mučiš s tim. Ako baš oćeš te iz nekog razloga ja ti ih poklonim ionako kupe prašinu...

15 godina
om-prat kaže...
x18x05x kaže...

Ma pogledaj na AudioBudget neke prikladne, ne znam šta se mučiš s tim. Ako baš oćeš te iz nekog razloga ja ti ih poklonim ionako kupe prašinu...

Moje se strgale. Hoću poklonit mobitel, rado bi i original sluške sa njim. Sad zvao Elipso, imaju oni na lageru, 70kn. 

All truly great thoughts are conceived by walking.
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.8.2017 11:07 (x18x05x).
8 godina
neaktivan
El Munjoko kaže...

Xiaomi

http://theheadphonelist.com/headphone-review/xiaomi-mi-headphones/

Dođi do mene, probaj, pa reci...(ZG)

17 godina
unimatrix001 kaže...

Sa jednim dijelom ( onim o kolikoj tolikoj kompatibilnosti se slazem...ali aj samo da ti napisem jednu sitnicu . Kupi , posudi ( bilo sta ) nove Audioquest Nighthawk slusalice i obavi mjerenje te pogldaj frekvencijsku krivulju...ostavi ih da rade desetak dana te obavi mjerenje opet i pogledaj tu istu krivulju . Promjena ce biti vidljiva ( ne puno koliko neki spominju da se osjeti , to je ipak samo podsvijest ) ali je vidljiva . Ali eto  , 10 000 ( karikiram ) ljudi koji i imaju opremu za mjerenje je u krivu sto se burn-in-a kod nekih modela tice ( slazem se da za planarke to nije potrebno kao ni za dosta drugih ) a ti si u pravu . Recimo Tyle ( aka Innerfidelity ) mjeri sve zivo do cega dodje jer posjeduje opremu...daj..kontaktiraj ga i saznaj konkretan odgovor o pojedinom modelu . Generaliziranje ostavi za privatne svrhe

Ali eto..ipak , jedni od veci prodavaca magle su proizvodjaci ultraskupih '' hi end '' kabela kad i svaka budala zna da ce svaki iole bolje oklopljen kabel sa ofc ili srebrnim nitima posao obavljati izuzetno dobro .  

Innerfidelity, ono što objavljuju na stranicama, su čista mjerenja slušalica, kako bi ih zapravo proizvođač morao raditi i objaviti - no često im to nije u interesu... :) zgodno zbog toga jer možeš potražiti mjerenja slušalica koje ti se sviđaju, te potražiti koje slušalice imaju sličan response...

Burn-in je glupost. Niti jedan driver nakon onih stotinku-dvije što mu treba da se pokrene ne mijenja svoje parametre. Da je tome tako, proizvođači zvučnika, drivera i slušalica bi u uputama navodili da je potreban burn-in period od toliko i toliko dana.
Guess what.

A nadalje, to je krenulo negdje od osamdesetih (čini mi se) kad se morao prodati još jedan uređaj više budalama. Također, provjeri TKO u stvari preporuča burn-in - najčešće su to prodavači... inače, ima jedna zgodna priča, ne znam koliko je točna, a zaboravio sam točan model zvučnika u pitanju, uglavnom, neki sa skroz zajebanom skretnicom i driverima, kojima impedanca šiba posvuda ovisno o frekvenciji zvuka, i kao takve ih je teško ganjati jer cuclaju struju.... uglavnom, distributer :) je predlagao burn-in period od barem dva tjedna... zašto dva tjedna? Pa zato jer tada istječe mogućnost povrata i zamjene robe :)... nadalje, preporučaju ljudi koji sa elektrikom, elektronikom i inžinjerstvom nemaju nikakvih doticaja. Za sam efekat burn-ina nema nikakvih konkretnih dokaza i mjerenja koji bi dokazali da je efekat stvaran.

Priznat ću da griješim kad vidim rezultate testiranja koji ga potvrđuju, no sama činjenica da bi netko kreirao driver koji bi sviranjem mijenjao svoje karakteristike mi je nepojmljiva.

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
17 godina
odjavljen
To za povrat je glupost . Ja sam u par navrata vratio slusalice nakon dva mjeseca i nije bilo previse pitanja . Osobno sam u zadnjih 5-6 godina kontaktirao Tyle-a i jos nekolicinu u vezi stvari koja su me zanimala oko moguceg ili nepotrebnog burn-in-a . Za neke gdje su prizvodjaci naveli da je potreban on mi je napisao da nije...jer je vrsio testiranja...ali za neke je bio potreban i duzi nego sto su proizvodjaci ( kojih bas i nema puno da to navode kao potrebu..koliko vidim ) navodili . Osobno sam samo na jednom primjerku vidio benefit ( AKG Q701 ) . Ne puno ali im se nakon kojih mjesec i pol izgubila pocetna "lijenost " . Jesam li dobio fail primjerak..ne vjerujem . Kako god ...Previse je toga sada na trzistu da bi se generaliziralo .
10 godina
Father_Dougal kaže...

U tom slučaju potrebno je kupiti dedicirano pojačalo za slušalice - a i tada treba povesti računa o izlaznoj impedanci pojačala... no najčešće se o tome vodi računa prilikom konstrukcije.

Ukoliko oba uređaja odgovaraju (a najčešće odgovaraju!), ...

USB DAC-ovi uglavnom odgovaraju i imaju izlaznu impedancu <2 ohm-a, audio kompanije i to navode u specifikacijama jer im to potrošači i traže, no ljudi često kupuju razne creative i asus usb zvučne koje sve po redu imaju izlazne impendance 10+ ohma-a. Čak i Xonar essence za 1300 kn ima izlaznu impedancu  10 ohm-a, što znači da bi idealno trebalo spajati slušalice 80 ohm-a i više.

unimatrix001 kaže...
To za povrat je glupost . Ja sam u par navrata vratio slusalice nakon dva mjeseca i nije bilo previse pitanja . Osobno sam u zadnjih 5-6 godina kontaktirao Tyle-a i jos nekolicinu u vezi stvari koja su me zanimala oko moguceg ili nepotrebnog burn-in-a . Za neke gdje su prizvodjaci naveli da je potreban on mi je napisao da nije...jer je vrsio testiranja...ali za neke je bio potreban i duzi nego sto su proizvodjaci ( kojih bas i nema puno da to navode kao potrebu..koliko vidim ) navodili . Osobno sam samo na jednom primjerku vidio benefit ( AKG Q701 ) . Ne puno ali im se nakon kojih mjesec i pol izgubila pocetna "lijenost " . Jesam li dobio fail primjerak..ne vjerujem . Kako god ...Previse je toga sada na trzistu da bi se generaliziralo .

Burn-in se događa samo u glavi. Inače bi već bilo hrpu dokaza i mjerenja koja potvrđuju suprotno, a gle nema ih. I neke sitne promjene u frekvencijskom odzivu kroz vrijeme su uglavnom premale da bi bile audibilne i teško je reći da su posljedica "prilagodbe drivera", smanjenja clampa, omekšavanja padova...

Čak je i Tyll mjerio burn in i nije našao konkretne dokaze...

15 godina
neaktivan

Sennheiser HD 4.30, ima li ista bolje u tom rangu? Koliko se isplati potegnit do AT m40x? Cijenim bass vise od ostalog, al ne volim da je prejak kao na beats slusalicama.

EDIT: Udobnost mi je mozda jos i vaznija!

LoL acc THCJoshi
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.8.2017 22:23 (Jonja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice