Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.596.998
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

jel SteelSeries APEX M800 doista najbolja tipkovnica? Kako to da kod nas je baš nema u trgovinama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
crash11 kaže...

jel SteelSeries APEX M800 doista najbolja tipkovnica? Kako to da kod nas je baš nema u trgovinama?

Ne postoji nešto kao najbolja tipkovnica, isto kao što ne postoji najbolji miš, najbolja pizza, najbolji brod.

Sve ima svoje prednosti i mane, različite namjene i naravno - ne paše sve svakome jednako.

Twitter: @191x7
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...
crash11 kaže...

Ne postoji nešto kao najbolja tipkovnica, isto kao što ne postoji najbolji miš, najbolja pizza, najbolji brod.

Sve ima svoje prednosti i mane, različite namjene i naravno - ne paše sve svakome jednako.

Onda recimo među najboljima? Zbog kvalitete izrade? User friendly, itd?

17 godina
crash11 kaže...

Kvaliteta izrade? Gledaj Logitech, Roccat, Das Keyboard ili Cherry. Eventualno Cooler Master, pa čak i Steelseries može proći.

Ne kužim što ti kod tipkovnice znači "user friendly".

17 godina
neaktivan
191x7 kaže...
crash11 kaže...

Kvaliteta izrade? Gledaj Logitech, Roccat, Das Keyboard ili Cherry. Eventualno Cooler Master, pa čak i Steelseries može proći.

Ne kužim što ti kod tipkovnice znači "user friendly".

navodno kod te m800 nema zamjenskih tipki?

17 godina
neaktivan

Treba mi manja tipkovnica, htio bi probat mehaničku, da ima led svjetla. Od svih ovih gore marki jedino mi nekako ta apex m800 najviše tog ima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crash11 kaže...

Treba mi manja tipkovnica, htio bi probat mehaničku, da ima led svjetla. Od svih ovih gore marki jedino mi nekako ta apex m800 najviše tog ima.

A Logitech G810?

17 godina
neaktivan
191x7 kaže...
crash11 kaže...

A Logitech G810?

da ne izgleda loše

17 godina
neaktivan

Sad tek vidim te sve tipkovnice su US, nema č,ć,ć,ž,š,đ, znakova?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crash11 kaže...

Logitech imaju. Kod drugih ovisi uzimaš li ISO ili ANSI i za koju regiju.

17 godina
neaktivan
191x7 kaže...
crash11 kaže...

Logitech imaju. Kod drugih ovisi uzimaš li ISO ili ANSI i za koju regiju.

ova m800 nema,

šta znači iso ili ansi?

17 godina
crash11 kaže...

ova m800 nema,

šta znači iso ili ansi?

ISO i ANSI su najčešći rasporedi, ISO najčešći na području europe dok je ANSI češći u SAD-u.

Razlikuje se raspored tipki, broj tipki, veličina nekih tipki i tako te stvari.

U hrvatskoj su najčešće tipkovnice ISO tipa s hrvatskim dijakritičkim znakovima, ali ima i drugih.

17 godina
neaktivan

Više ne znam ni sam koju uzet...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
crash11 kaže...

Više ne znam ni sam koju uzet...

prilikom kupnje najbolje ti je da pitaš trgovinu za tipkovnicu koju kupuješ, koji layout ima i kako ima riješena hrvatska slova (dal ih ima i kako ih ima, naljepljena, ugravirana ili nešto treće kao print)

večina ih ima ISO layout, i trebala bi imat hrvatska slova, ako ništa drugo barem ona koja su zaljepljena gore i ne svijetle (ako tipkovnica ima pozadinsko)

uz logitech, za koji je kolega rekao da ima hrvatska slova, trebao bi ih imati i roccat na svojima, ali nisam siguran, jer sam vidio kutije na kojima piše hr layout, a i vidio sam roccat tipkovnice koje su kupljene u hrv pa nemaju naše znakove

ja na svojoj ozone strike battle imam hrvatske znakove/slova, ali su ugravirani na uk layout/slova, pa imam neke znakove dva puta po tipkovnici (zagrade, zarez, točka, @) ali mi to ne smeta, važno mi je da svijetle zajedno sa ostatkom tipkovnice

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
17 godina
neaktivan

izbor je pao na Steelseries m800 ili Corsair k70. 

0 Steelseries m800
14 Corsair k70
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
crash11 kaže...

Corsair k70. 

Nema se tu što razmišljati.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
17 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
crash11 kaže...

Corsair k70. 

Da li možeš navesti nekoliko razloga?

17 godina
crash11 kaže...
Valentin17 kaže...
crash11 kaže...

Corsair k70. 

Da li možeš navesti nekoliko razloga?

Vrhunska kvaliteta izrade (rađena ko tenk), diskretne multimedijalne tipke, ugodno i programabilno osvjetljenje, dobar wrist rest, zamjenski keycapsi za wsad i 123456 sa teksturom etc.
Puno tipkovnica mi je proslo kroz ruke, ova je definitivno na vrhu.

12 godina
neaktivan

HITNO HITNO HITNO

Trebam si sutra kupit neku tipkovnicu za 30 kuna,jel zna neko di je mogu naci?

Mozda konzum ili neke male prodavaonice,nije bitno dali je usb ili ps/2

Ne zelim kupit preko njuske...

Hvaala

HITNO HITNO HITNO

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel trebam nesto znat prije nego sto narucim mehanicku tipkovnicu preko ebaya?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MatejCro kaže...

Jel trebam nesto znat prije nego sto narucim mehanicku tipkovnicu preko ebaya?

Ne znamo što znaš.

- Vjerojatno će ti opaliti će carinu ako cijena prelazi 200 Kn a ne naručuješ iz EU.

- Tikovnica koju naručiš s eBaya vjerojatno nema hrvatske dijakritičke znakove.

- Dobro pazi koji je layout tipkovnice; ISO, ANSI, Dvorak i slično.

- Pripazi na sakrivene troškove (recimo ako cijena slanja nije specificirana).

- Očekuj dugo vrijeme dostave.

- Pripazi da kupuješ od pouzdanog sellera i znaj da vjerojatno nemaš jamstvo.

12 godina
I vodi računa o tome da je mechanical keyboard a ne mechanical feel. Ima sellera koji u naslovu stave mechanical a u opisu mechanical feel.
16 godina
cropunk kaže...

kupljena  - Roccat Ryos MK Glow

hvala na savjetima - ja prezadovoljan

Jel ima hrvatske znakove? Pretpostavljam da si uzeo ovu sa Black prekidačima.. koja je razila između njih  i smeđih?

15 godina
Arabarran kaže...
cropunk kaže...

Jel ima hrvatske znakove? Pretpostavljam da si uzeo ovu sa Black prekidačima.. koja je razila između njih  i smeđih?

nema hrvatske znakove...

to je i mene zanimalo jer sam vidio da na kutijama piše hr layout, ali njegova ih nema, mislim da čak ima i mali enter (aali se ne sjećam najbolje), što mi je malo čudno ali dobro..

razlika između crnih i smeđih prekidača

crni - 60g težina pritiska, linearni, teži crveni

smeđi - 45g težina pritiska, na pola tipke imaju zub da lagano (jedva) osjetiš da je tipka registrirana (dok normalno tipkaš ne osjetiš ju skoro, ali polako se jasno može prepoznat), znači taktilni bez klika, tip prekidača po feelingu između plavih i crvenih

16 godina
matija656 kaže...
Arabarran kaže...
cropunk kaže...

nema hrvatske znakove...

to je i mene zanimalo jer sam vidio da na kutijama piše hr layout, ali njegova ih nema, mislim da čak ima i mali enter (aali se ne sjećam najbolje), što mi je malo čudno ali dobro..

razlika između crnih i smeđih prekidača

crni - 60g težina pritiska, linearni, teži crveni

smeđi - 45g težina pritiska, na pola tipke imaju zub da lagano (jedva) osjetiš da je tipka registrirana (dok normalno tipkaš ne osjetiš ju skoro, ali polako se jasno može prepoznat), znači taktilni bez klika, tip prekidača po feelingu između plavih i crvenih

Hmmm... Onda ću vjerovatno ići na Fnatic Gear Rush Cherry MX Brown. Isto treba provjeriti kakvi su Hr znakovi na njoj..

15 godina
Arabarran kaže...

Hmmm... Onda ću vjerovatno ići na Fnatic Gear Rush Cherry MX Brown. Isto treba provjeriti kakvi su Hr znakovi na njoj..

jednostavno pošalji mail trgovini i pitaj kako imaju riješena hrvatska slova na njoj, dal su ugravirana ili su  zaljepljena gore, tako sam ja radio za par tipkovnica u par trgovina dok nisam našao ono što mi paše

za svoju ozone strike battle, dok su me zvali da se ispričaju za dugo čekanje na tipkovnicu sam pitao kako ima riješena hr slova, lik otišao sa telefonom do izložene i dao informaciju kakva su 

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2016 14:21 (matija656).
16 godina
matija656 kaže...
Arabarran kaže...

jednostavno pošalji mail trgovini i pitaj kako imaju riješena hrvatska slova na njoj, dal su ugravirana ili su  zaljepljena gore, tako sam ja radio za par tipkovnica u par trgovina dok nisam našao ono što mi paše

za svoju ozone strike battle, dok su me zvali da se ispričaju za dugo čekanje na tipkovnicu sam pitao kako ima riješena hr slova, lik otišao sa telefonom do izložene i dao informaciju kakva su 

Zvao u Fenix. Kaže za Roccat MK Glow da imaju HR znakove odštampane, a za Fnatic Gear nema pojma jer je nije do sada vidio još.

15 godina
Arabarran kaže...
matija656 kaže...
Arabarran kaže...

Zvao u Fenix. Kaže za Roccat MK Glow da imaju HR znakove odštampane, a za Fnatic Gear nema pojma jer je nije do sada vidio još.

ako ima odštampane, onda vjerujem da su napravljeni tako da ne svijetle, tj ne podržavaju osvjetljenje tipkovnice, no možda sam u krivu

a fnatic gear rush imaš u adm-u za kupit, pa tamo onda nazovi i pitaj kako ima riješena slova, jer piše na njihovim stranicama da ima hr layout, pa provjeri

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 12:18 (matija656).
16 godina

Printana su i na Fnatic Gear Rush...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Koju Razer tipkovnicu odabrati do 1000 kn, imam sad Razer kraken 7.1 sluške, miš deathadder chroma, i još planiram neku tipkovnicu isključivo od njih, recimo meni se ova sviđa http://www.instar-informatika.hr/razer-blackwidow-ultimate-2016-mechanical-gaming-keybord-uk/RZ03-01700400-R3W1/product/

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice