Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.596.917
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

NAPOKON :D

nakon dva tjedna čekanja, stigla je ^^

pogodili me praznici i godišnji u trgovini, a i dobavljač nije dostavljao radi toga, pa se odužilo

prvi dojmovi su odlični, predobro za tipkanje na njoj, nisam očekivao toliku razliku između membranske i mehaničke, taman mi paše, cijela crna sa crvenim osvjetljenjem

ugodno u pm za pisanje :D

kako mi je ovo prva mehanička tipkulja, prezadovoljan sam, brown switchevi su odlični, bump se jedva osjeti na njima, no dovoljno da znaš kad je tipka pritisnuta

osvjetljenje je diskretno, trentuno ga imam na 10% i ne vidim potrebe da stavljam na jače

o ringove ću morati kupiti prije ili poslje, jer nisam mislio da će bit baš toliko glasno (očekivao sam da bude tiša xD)

malo mi je čudno što tipku jedva pikneš i već ju registrira, no to mi je odlično dok nešto pišeš pa da bude tiše

meni je savršena, minimalna veličina, osvjetljenje, cherry prekidači, bez num pada, taman ono što sam tražio za kupnju

sve u svemu, dobro da sam se isprsio i kupio ovo

krenuo sam od membranskih za 200 kn, a na kraju kupio ovu mehaničku za 700, i dobro da jesam :)

dakle trenutno od periferije imam sve, miša, tipkovnicu, podlogu, slušalice, još mi samo fali normlano stolno računalo...

kad će to, neznam, ali ne tako skoro nažalost...

nemogu nikako pogodit sliku da se normalno vidi...

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 10:05 (matija656).
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina

S obzirom da me nitko nije savjetovao odlučio sam se i naručio i već platio za :

Steelseries apex m800 za 1199 kn na tisucu  rata

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 13:11 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Ful mi se sviđa dizajn tipkovnice. Vjv cu si ju isto nabavit kad prodam cpu al u red switchevima (s obzirom da uglavnom na racunaru ne pisem puno nego gejmam). Gledo sam i poker 2/3 koje imaju predoar dizajn al ih je tesko nabavit i malo su mi preskupe. Iako bi preferirao mozda da i nema backlighta (i vjv jeftinije prosao) al sta je tu je.

15 godina
ManOnTheMoon kaže...

Ful mi se sviđa dizajn tipkovnice. Vjv cu si ju isto nabavit kad prodam cpu al u red switchevima (s obzirom da uglavnom na racunaru ne pisem puno nego gejmam). Gledo sam i poker 2/3 koje imaju predoar dizajn al ih je tesko nabavit i malo su mi preskupe. Iako bi preferirao mozda da i nema backlighta (i vjv jeftinije prosao) al sta je tu je.

i ja sam gledao jedno vrijeme te poker tipkovnice, najviše zbog veličine i minimalizma, ali sam odustao jer mi je potrebna tipkovnica koja  ima i hrv znakove, dakle bio sam ograničen na kupnju u hrv trgovinama, jer danas sutra tko zna tko će se koristit njom s obzirom da bi trebala biti dugog vijeka trajanja

da ti budem iskren, bump na brown prekidačima prilikom normalnog korštenja ni ne osjetiš, tako da ti dođe kao da korisitš red prekidače, .skoro

laganim pritiskom ga naravno osjetiš da onako lagano preskoči, ali dok tipkaš ili gejmaš ne osjetiš ga uopće, ako i osjetiš to je zanemarivo

iskreno sam očekivao da taj bump bude izraženiji, te sam ostao ugodno iznenađen kad sam osjetio da je on ustvari jako minimalan

a koliko je koristan u smislu da "osjetiš" kad je registriran pritisak je veliki plus barem po meni, te je to bio i jedan od razloga zašto sam baš htio brown switch (kad ne mogu imat blue switch koji daje i taktilni i zvučni feedback), i taj switch je bio razlog zašto sam toliko dugo čekao da mi tipkovnica dođe

a što se tiče backlighta, bolje da ga imaš nego da ga nemaš, nikad neznaš kad ti može dobro doći, a i uvijek imaš opciju da ga možeš ugasit ako ti baš ne treba

ali opet, samo si procijeni što i kako bi ti najbolje odgovaralo 

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 17:10 (matija656).
12 godina

@matecro007

Javi nam u svakom slučaju kakva je Aula kad stigne.

I ja stalno gledam ove "azijske" mehaničke tastature na ebayu vjerovatno ću uzeti jednu ako bude dobar deal.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 21:02 (Emirthestroj).
17 godina

Došla kiba.

Ljudi moji ovo je stvarno fenomenalna tipkovnica.

apex m800

što se tice us tipkovnice uopce ovdje nije problem.

svaka tipka se preko sw da promijneiti u bilo koje drugo slovo tipku misa ili nesto trece..

npr. ja sam u sw rekao da je y z i obrnuto te sam izvadio tipke i zamjenio ih. dakle nema problema kao npr s Corsairom da to ne mozete napraviti radi nagiba tipki i slicno..

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 8:55 (toxic).
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina

mali update

danas sam dobio o-ringove koje sam naručio prošli ponedjeljak

naručio sam deblje jer sam htio da si skratim hod tipke što je više moguće, točnije ovo sam naručio - LINK

cijena je dosta već od onih jeftinih na ebay-u, ali sam se odlučio za ove jer mi prije dođu, provjerena kvaliteta i htio sam deblje

meni osobno su savršeni

debljina je taman da mi skrati hod tipke kako mi paše, tipka staje odmah nakon registracije pritiska, ne smetaju za osvjetljenje niti najmanje, mekoća je odlična da ublaži udarac prilikom tipkanja i meni čini tipkovnicu dosta udobnijom

osobno su mi savršeni, probao sam onako lagano pritiskati tipku da vidim kad staje i kad je registracija pritiska, staje neposredno nakon registracije sa jako laganim pritiskom, dakle dok normalno tipkaš nema šanse da će ti smetat prilikom tipkanja, a i vidim da mi sad prsti manje zapinju za tipke prilikom pisanja, najviše zbog toga jer sam bio na laptopu 6 godina, tako da mi takav kraći hod tipke odgovara, , kako sam osoba koja voli tipke udarati do kraja prilikom tipkanja, ovi oringovi mi savršeno pašu, a i meni savršeni za brown prekidače

sve u svemu jako sam zadovoljan sa njima, i dobro da sam ih kupio, jer sam u zadnji čas sa tankih crvenih se prebacio na ove deblje

topla preporuka svima koji bi željeli o-ringove koji skrate hod tipke i da ne rade nikakve konflikte sa prekidačima

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 12:09 (matija656).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Emirthestroj kaže...

@matecro007

Javi nam u svakom slučaju kakva je Aula kad stigne.

I ja stalno gledam ove "azijske" mehaničke tastature na ebayu vjerovatno ću uzeti jednu ako bude dobar deal.

Stigla danas, bez nadoplate za carinu i postarinu, valjda proslo zbog navedene vrijednosti. Sveukupno para 370kn na aliexpressu. Snimao sam otvaranje, bila je ostecena kutija. Dosla je bez stiropora izvana. Tastatura je uredu sve radi. Morao sam zamjenit z-y, imaju nagib tipke ali se ne primjeti odma a niti da je ocito. Okvir je jednostavan plastican, nema nikakvih dodataka osim logotipa kod strelica. Sad se treba priviknut. Bit ce mi malo zeznuto sto ce tice slova č,ć,ž i nekih znakova. Valjda ima tih tipki za kupit.

Ak nekog zanima imam video sto se tice funkcija i zvuk tipkanja.

15 godina
matecro007 kaže...

Bit ce mi malo zeznuto sto ce tice slova č,ć,ž i nekih znakova. Valjda ima tih tipki za kupit.

vjerujem da bi ti to moglo bit problem, jer nać tipke sa slovima koja imaju hrvatske dijakritičke znakove za osvjetljenje, za cherry stil tipke je malo teže, barem koliko sam ja vidio iz nek svoje potrage prije kupnje svoje tipkovnice, no može biti da sam ja gledao na krivim mjestima ili da nisam uspio nać u svojoj potrazi

jedino što sam našao je bilo na njuškalu što je lik prodavao u kompletu tipkovnicu i custom tipke sa hrvatskim slovima koje je radio po narudžbi sa wasd keyboards, ali to neće prodavati zasebno i nemaju slova za osvjetljenje

ako ništa drugo barem tipke koje imju na sebi ta slova zaljepljena, to se uvijek već nekako može nać sa drugih tipkovnica, ili naručit od nekud ako ne uspiješ nigdje nać za kupnju (samo što ćeš to možda platiti više nego samu tipkovnicu)

ili čak one naljepnice sa slovima za tipke, ako takvo što postoji

koliko sam vidio u bugu za 6. mj mislim, tamo su imali recenziju moje tipkovnice i napisali su da sa njenim dolaskom napokon imamo hrvatske dijaritičke znakove pogodne za osvjetljenje na tipkovnici, sad dal je to prva tipkovnica sa takvim slovima, neznam, tek sam ušao u svijet mehaničkih tipkovnica 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 9:04 (matija656).
15 godina

isprike za dupli u početku

prodajem ove o-ringove koje sam naručio i dobio prošli tjedan, deblji prozirni

inicijalno su mi bili dobro i jako sam bio zadovoljan sa njima, no nakon par dana korištenja sam skužio da me prsti više bole prilikom dužeg korištenja...

zbog tog razloga ih prodajem...

osobno mi odgovaraju po feelingu i po tome koliko skrate hod tipke, ali zbog toga što mi smetaju u smilsu boli u prstima ih prodajem, možda će nekome drugome bolje odgovarati..

pakiranje je od 92 komada, za tenkeyless tipkovnicu

ak tko treba, neka se slobodno javi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

poz

evo odlazi mi tipkovnica polako, a trazim sljedece

500-600 - moguce i  vise ako se isplati bas

mislio sam ovu -  Gamdias Hermes Lite- ali nema je nigdje za kupiti.

ova mi je iznad mojeg max -  SteelSeries 6Gv2    

ili ova GIGABYTE Keyboard Gaming Mechanical FORCE K85 

- ali opet da li se isplati za tu cijenu.

normalna tipkovnica tj mehanicka - sa numepadom sa strane. Uglavnom koristim logitech g11,pa nesto slicno tome.

pa neka preporuka, da mogu sto prije kupiti posto na ovoj ne rade vec neka slova pa moram c/p radit.

hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2016 0:06 (cropunk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

itko, neki prijedlog ?

Gaming Mechanical FORCE K85 - citm po netu i kazu da nemaju - Cherry MX switches vec da su kalih red switches - da li netko mozda zna nesto vise o tome ?

edit: mozda ova bi bila najbolja - COOLERMASTER STORM QuickFire TK Brown, mehanička - 760 kn

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2016 13:16 (cropunk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
cropunk kaže...

itko, neki prijedlog ?

Gaming Mechanical FORCE K85 - citm po netu i kazu da nemaju - Cherry MX switches vec da su kalih red switches - da li netko mozda zna nesto vise o tome ?

edit: mozda ova bi bila najbolja - COOLERMASTER STORM QuickFire TK Brown, mehanička - 760 kn

Coolermaster quickfire tk je dobra tipkovnica, ali to je kraća verzija, dakle,nema strelice i pg up, pg down, del, home etc, evo ovdje unboxing 

Ako trazis full size, onda idi na Steelseries 6Gv2, odlicna, a opet unutar budžeta, oko 600 kn.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2016 16:34 (zzZZzz).
17 godina

da skuzio na kraju da je skracena, u linksu su stavili krivu sliku. steta inace bi nju uzeo. 6Gv2 - znaci ta bi bila najbolja. Samo jos dva pitanja. Sto je sa onom Mechanical FORCE K85  i da mi je svejedno za num izmedu 6Gv2 i Coolermaster quickfire tk  koja je bolja ?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
cropunk kaže...

da skuzio na kraju da je skracena, u linksu su stavili krivu sliku. steta inace bi nju uzeo. 6Gv2 - znaci ta bi bila najbolja. Samo jos dva pitanja. Sto je sa onom Mechanical FORCE K85  i da mi je svejedno za num izmedu 6Gv2 i Coolermaster quickfire tk  koja je bolja ?

hvala

ako bi gledao između 6gv2 i CM quickfire, onda definitivno CM quickfire (kvalitetnija je)

na njoj imaš osvjetljenje koje uvijek jako dobro dođe (po meni velik plus i ne kužiš koliko je korisno dok jednom ne koristiš isto), a i samim time što ima osvjetljenje znači da su tipke laserski ugravirane

6gv2 nema osvjetljenje i sam print na tipkama nije najbolji, počne se mazat nakon nekog vremena, gubit intenzitet, i tipke znaju postat glatke na mjestima / tipkama gdje često držiš prste

17 godina

kk da i mislio da je ta bolja. jedino jos samo - Mechanical FORCE K85 ? sto o njoj mislite ?

i opet thx na pomoci

edit : evo naletio na jos jednu : Roccat Ryos MK GLOW

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2016 19:58 (cropunk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
cropunk kaže...

kk da i mislio da je ta bolja. jedino jos samo - Mechanical FORCE K85 ? sto o njoj mislite ?

i opet thx na pomoci

edit : evo naletio na jos jednu : Roccat Ryos MK GLOW

od k85 i roccata nemaš što birati, tu se uzima roccat, jer je bolja tipkovnica sa masu više opcija sa njihovim softwareom, i bolji prekidači, provjereniji (cherry mx), dok ova od gigabyte ima napisano samo da je mehanički prekidač, znači tko zna koji, pretpostavljam da kopija cherrya, jer da je cherry istaknuli bi to već nekako

17 godina
zzZZzz kaže...
cropunk kaže...

itko, neki prijedlog ?

Coolermaster quickfire tk je dobra tipkovnica, ali to je kraća verzija, dakle,nema strelice i pg up, pg down, del, home etc, 

BOLD - ima ih  

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina

Gigabyte K85 koristi Kailh switcheve. Baš je jedan kolega s GamingTribea danas malo pisao o toj tipkovnici (koju koristi već nekoliko dana i zadovoljan je).

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

moze link?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
cropunk kaže...

moze link?

Na što?

17 godina

pa na ovo sto si rekao da je kolega pisao. Mislio sam da ima neki review napisan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
cropunk kaže...

pa na ovo sto si rekao da je kolega pisao. Mislio sam da ima neki review napisan.

Evo tu imaš + čitaj i odgovore. Naravno da nije review nego više kao naš razgovor nakon što je stavio sliku kao status.

https://www.gamingtribe.com/status/13194140206171

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2016 0:48 (191x7).
17 godina

ah moram se registrirat da bi vidio. ipak hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

kupljena  - Roccat Ryos MK Glow

hvala na savjetima - ja prezadovoljan

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koja bi bila najbolja gaming wireless tipkovnica / miš ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crash11 kaže...

Ne znam za tipkovnicu, nisam vidi baš puno bežičnih mehaničkih kod nas. No za miša znam, Logitech G900. Uvjerljivo najbolji bežični miš za gaming.

17 godina
191x7 kaže...
crash11 kaže...

Ne znam za tipkovnicu, nisam vidi baš puno bežičnih mehaničkih kod nas. No za miša znam, Logitech G900. Uvjerljivo najbolji bežični miš za gaming.

ili za manje novaca Logitech G602.
 Što se tipkovnica tiče, ima jeftinih gumenih wireless.

Mehaničke wireless su malo rijeđe i skuplje (filco, varmilo etc)

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 22:12 (zzZZzz).
17 godina
zzZZzz kaže...

ili za manje novaca Logitech G602.
 Što se tipkovnica tiče, ima jeftinih gumenih wireless.

Mehaničke wireless su malo rijeđe i skuplje (filco, varmilo etc)

Čovjek je pitao za najbolje. G602 je daleko od toga. G900 je prvi miš koji bez žice šljaka kao s žicom, u oba slučaja dobro.

12 godina
cropunk kaže...

kupljena  - Roccat Ryos MK Glow

hvala na savjetima - ja prezadovoljan

isprobao tu tipkovnicu, odlicna konstrukcija ko tenk je napravljena a pogotovo mi se svidja odmoriste za dlanove...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice