Stvarno sam se nasmijao na ovu pjesmu Dare Bubamare, istina, nije baš sretan primjer, ali to nam je bila "pjesma maturalca" pa mi je ostala u dobrom sjećanju iako više ne slušam tu vrstu glazbe
I meni se par puta dogodilo da tako nakon nekog vremena primjetim razliku nakon nekog vremena, ali to pripisujem psihičkom efektu, pranju ušiju i inim stvarima Sjećam se točno jednom kad sam u čudu ostao od razlike koju sam čuo u nekoj pjesmi, ne sjećam se kojoj, kad sam ju čuo nakon što sam imao slušalice cca 4 mjeseca i kasnije nakon 10-ak mjeseci. Da su se usvirale između 4. i 10. mjeseca korištenja (tj. između, recimo, 250-og i 1000-tog sata sviranja) nekako ne vjerujem, tehnički dio mozga mi to ne dopušta
Sad, šta je pametnije, vjerovati svojim ušima ili vjerovati teoriji? Kao što si rekao, treba usporediti usvirani i neusvirani zvučnik a za to nemam ni zvučnike ni opremu, tako da ostajemo na rekla-kazala
Hi-Fi teme su mi uvijek zabavne, ponajviše prepucavanja oko zvučničkih kablova od deset+ tisuća kuna; ili još bolje, kablova za struju isto takvih cijena, pogotovo izjave onih zagriženih audiofila koji redovito ne znaju osnove sobne akustike ali pričaju o tome da čuju razliku između kabla za struju od 5 i od 10 tisuća kuna. Ma naravno, struja je sretnija kad ide kroz skuplji kabel pa pozitivno utječe i na raspoloženje pojačala i zvučnika...
Vezano za temu, vjerojatno ću uskoro slagat frendu komp pa bi me zanimalo kakvi su ti Geniusovi zvučnici u usporedbi sa starijim Creativeovim (pogotovo Inspire 5300, 6700 ili Gigaworks S750, jer sam njih imao) ili Logitechovim Z-2300, kojeg sam čuo par puta. Ako ima netko tko je čuo nešto od toga. Znam da mi je malo blesavo pitanje, pogotovo jer baš nisu svi iz iste klase, ali da ne kupujem baš napamet, ako netko može nešto pametno reć.