Koje Genius zvučnike

poruka: 75
|
čitano: 17.489
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Koje Genius zvučnike

I ja sam uzeo HF3000a. Stvarno su mrak, zvuk je mocan. Jednostavno nema im premca do 400 kn. I mene samo ti kablovi muce... No produzit ih opce nije neki problem...

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2010 22:54 (Batista).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koje Genius zvučnike
sad si me skroz zbunio ovim zadnjim postom. Koji bi ti sistem uzeo 2.0 , 2.1 ili 5.1 ? Ako ćeš uzimat 2.0 zvučnike onda uzmí sp hf 3000a.Za ove 5.1 ti ne mogu niš reć jer ih nisam čuo.
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Koje Genius zvučnike

evo ovako za 3 tjedna dolaze u linksa genius 2000A ja sam mlo listao forum i nasao da jedan preporucuje jednu marku Divoom pa sam malo pogledao i vidio tu Divoom revo 3 sad me zanima koje od to dvoje je bolje za uzet jre su isto love samo sto je jedno 2.0 a drugi 2.1 sustav ?

15 godina
neaktivan
Koje Genius zvučnike

ma ni slučajno nemoj uzet ove revo 3 to je katastrofa od sustava.

čuo sam ga u jednoj trgovini.

kad sam ih vidio mislio sam da su komad zvučnika no čim sam ih uzeo u ruku vidio sam da nisu dobri a tek kad sam ih čuo -bože sačuvaj.

uzmi rađe sp hf 3000a jer imaju veće woofere tj. 5,25 ".

uzmi ih bez brige imaju snage dovoljno za tulum veći.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kod ovih revo3 je isto 5.25"......hf 3000 ne znam da li imaju a hf2000 dolazi za 3 tjedna mislim na links

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 23:55 (Locco).
15 godina
neaktivan
Koje Genius zvučnike
Ote revo 3 mi uopće nemoj spominjat jer mi se plače kad vidim onu jadnu plastiku.
To ne možeš usporedit s ovim geniusima nikako.
Pogledaj na nabavi gdje ih ima.
Mislim da ih ima u protisa za 400 kn.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U protisa su 430 a naso sam neku konikom  tamo su 400 pa cu im se javit sutra ili im poslat mail veceras....

http://www.konikom.hr/p7409/zvucnici-genius-sp-hf-3000a-wood/product_info.html

15 godina
neaktivan

odlično onda ih fino uzmi i miran si Cool

edit:ako neznaš konikom ti je kraj metroa u zg.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2010 18:12 (explorer 4).
15 godina
neaktivan

Problem je u tome sto ja nisam iz zg nego iz Neretve jedino ako salju postom.

16 godina
neaktivan
Koje Genius zvučnike

Nakon dugog dvoumljenja i ja sam se odlucio za ove Genius 3000A zvučnike. Jucer sam ih kupio i isprobo. Definitivno su ispunili moja iscekivanja pogotovo uz ovakvu cjenu, neznam sa kojim logijima bi ih usporedio a da nisu preko xxxx kuna.

Nemogu rec da imaju super zvuk zato kaj znam kaj su odlicni zvucnici. Kad ih slusam pokraj Hi fi linije naravno da se odma cuje da su losiji 15432 puta al ni ne sluze da se s tim usporedjuju. Imaju cist zvuk(nemogu baš reći kristalno čist), dobar bass i ne nedostaje im mid i high tonova kao vecini logijevih 2.1 sustava. Meni nisu krčali kad su bili pojacani do 100% (na zvucnoj 80% volumena) a nema ni izoblicenja zvuka. Pristojno zastreskaju sobu i definitivno bi ih preporucio za pc zvucnike zato kaj su u klasi pc zvucnika odlicni. I jos nisu od plastike nego MDF-a sto isto pridonosi kvaliteti zvuka u odnosu na log.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 21:09 (racingcam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
SR 88 kaže...

Ma da otišo bass i sad kupujem nove.

Hvala Rambox!!

toliko o kvaliteti geniusa

17 godina
M4X kaže...
SR 88 kaže...

Hvala Rambox!!

Malo smo pod gasom, a ? Citaj od pocetka pa ces skuzit di si fulao...

17 godina
odjavljen
racingcam kaže...

N. Kad ih slusam pokraj Hi fi linije naravno da se odma cuje da su losiji 15432 puta al ni ne sluze da se s tim usporedjuju.

lošiji od Hi Fi linije, zar ne bi trebali bit bolji od hifi linije? ja imam dosta dobru lg liniju ali nije zvuk ni čišći ni bolji od logitech zvućnika z323

15 godina
neaktivan
racingcam kaže...

Nakon dugog dvoumljenja i ja sam se odlucio za ove Genius 3000A zvučnike. Jucer sam ih kupio i isprobo. Definitivno su ispunili moja iscekivanja pogotovo uz ovakvu cjenu, neznam sa kojim logijima bi ih usporedio a da nisu preko xxxx kuna.

Nemogu rec da imaju super zvuk zato kaj znam kaj su odlicni zvucnici. Kad ih slusam pokraj Hi fi linije naravno da se odma cuje da su losiji 15432 puta al ni ne sluze da se s tim usporedjuju. Imaju cist zvuk(nemogu baš reći kristalno čist), dobar bass i ne nedostaje im mid i high tonova kao vecini logijevih 2.1 sustava. Meni nisu krčali kad su bili pojacani do 100% (na zvucnoj 80% volumena) a nema ni izoblicenja zvuka. Pristojno zastreskaju sobu i definitivno bi ih preporucio za pc zvucnike zato kaj su u klasi pc zvucnika odlicni. I jos nisu od plastike nego MDF-a sto isto pridonosi kvaliteti zvuka u odnosu na log.

bravo odličan izbor to su po meni najbolji 2.0 zvučnici za pc kod nas.

nisam čuo creative t40 al mislim da su ovi ipak bolji prezvjerski izgledaju

17 godina
M4X kaže...
racingcam kaže...

N. Kad ih slusam pokraj Hi fi linije naravno da se odma cuje da su losiji 15432 puta al ni ne sluze da se s tim usporedjuju.

lošiji od Hi Fi linije, zar ne bi trebali bit bolji od hifi linije? ja imam dosta dobru lg liniju ali nije zvuk ni čišći ni bolji od logitech zvućnika z323

To je zato što to što ti imaš nije Hi-Fi linija iako se tako zove (Genius isto svojim zvučnicima stavlja natpis HiFi ali oni nisu ni blizu HiFi-a). Ili čovjek ima bolju mini/micro liniju (ima ih jako kvalitetnih ali su u pravilu jako skupe) ili ima Hi-Fi ili neki skoro pa HiFi sustav jer sam primjetio da mnogo ljudi npr. reciver (pojačalo i tuner) + zvučnike zove linija.

Ili tebi jednostavno više paše zvuk tih Logija :)

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
16 godina
odjavljen
M4X kaže...
SR 88 kaže...

Hvala Rambox!!

Pa nisu oni nikada pretjerano bili kvalitetni (cak i oni najskuplji njihovi modeli), ali su davali dosta za svoje novce.

Vala, ako mi nije pokrepalo bar njihovih 10 miseva (sto optickih, sto onih na kuglicu), nije niti jedan - samo opaska.

Sada sto svaki cigo svoga konja hvali, to je drugi par opanaka Izlanuo se.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 22:40 (Mrgud Veliki).
16 godina
neaktivan
M4X kaže...
racingcam kaže...

Nekuzim zakej bi ovi Genius trebali bit bolji od Hi Fi-a. Naravno da je hi fi od 8000 kn bolji nego ovi geniusovi. Neznam kakva je ova lg linija pa nemrem za nju rec. Ali ovaj hi fi(Onkyo pojacalo+reciever i Heco floorstanding zvučnici) koji ja imam se definitivno bolje cuje,jednostavno ga je ugodnije slusat i kad je skroz pojacan i svi tonovi su ljepsi i odlican je balans izmedju bassa mid i high tonova.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 20:53 (racingcam).
16 godina
neaktivan
Koje Genius zvučnike

Sto se tice ovih Genius 3000a, jel mi moze netko rec dal se kaj promjeni zvuk kad se razrade(jel bolji). Cuo sam price o razrađivanju zvučnika al me zanima baš za ove zvučnike(nek kaze iskustvo ko ima ove zvučnike)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
racingcam kaže...

Sto se tice ovih Genius 3000a, jel mi moze netko rec dal se kaj promjeni zvuk kad se razrade(jel bolji). Cuo sam price o razrađivanju zvučnika al me zanima baš za ove zvučnike(nek kaze iskustvo ko ima ove zvučnike)

Ja ih razradjujem skoro svaki dan i nisam primjetio neko pojacanje... :) Uglavnom nakon nekog vremena rada potenciometri omeksaju, hocu rec da su upravljiviji.

17 godina
Koje Genius zvučnike

Usviravanje se osjeti, pogotovo na slušalicama ali ne toliko kod zvučnika niže klase i više se skuži kod subova iako se i kod ostalih primjeti.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koje Genius zvučnike

Da ne otvaram novu temu, spojio sam ove svoje genius 3000a na pojacalo od hifia(na izlaz za slusalice) i primjetio prilicno bolji sound. Znaci zanima me koja bi zvucna bila za ove zvučnike zato kaj je očito u njoj problem(trenutno koristim integriranu na mbo).

Jel dovoljna onda X-fi extreme audio ili?

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 11:30 (racingcam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koje Genius zvučnike
Hmm pa audigy je skoro ista kartica ko ta a jeftinija je.
Ako želiš dati malo više para za zvučnu uzmi m-audio oni su bolji od creative.
Pogledaj u provox tamo imaju zvučne m-audio.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koje Genius zvučnike

A gle ove m audio su malo preskupe za ove zvučnike. Naj jeftinija je 700kn. Mislim da mi to netreba. Trebala bi bit dovoljno x fi extreme audio(jel se dost osjeti razlika izmedju te extreme audio  i integrirane?).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koje Genius zvučnike
Naravno da se osjeti.
Uvijek se osjeti razlika između zvučne(bilo koje) i integruše.
Uzmi creative audigy

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Locco kaže...

pozz trazim genius hf 2000 zvucnike i nigdje ih nema na lageru pa ako mi mozete reci koju web str?

hvala

Pogledaj u linksa (links.hr). SP-HF 2000A su oko 350 kn

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 18:19 (Flanker-B).
16 godina
neaktivan
Koje Genius zvučnike

Ja se još uvijek dvoumim između 2000a i 3000a. Links ih ima oboje, i oboje su dostupni u Zadru.

Da li je razlika u kvaliteti zvuka velika?

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 19:27 (Flanker-B).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vido kaže...

Usviravanje se osjeti, pogotovo na slušalicama ali ne toliko kod zvučnika niže klase i više se skuži kod subova iako se i kod ostalih primjeti.

Nisam siguran baš u to... I meni se činilo par puta da primjećujem razliku od usviravanja, ali siguran sam da je to više psihički efekt nego stvarna razlika u zvučniku. Kad malo bolje tehnički sagledaš nema zapravo nekog smisla. Pročitaj ovaj članak: Speaker Break In: Fact or Fiction

U usviravanje žica i takve stvari neću ni ulaziti, svatko s imalo mozga shvaća da je to čista glupost.

17 godina
Koje Genius zvučnike

Za kablove se slažem, čak i ako ima razlike nakon što se atomi i molekule poslože kako treba pod utjecajem struje u kablu mislim da to ni Bog ne bi razaznao xD

Ali za zvučnike je druga stvar, ima razlike, sad ovisno o zvučniku se osjeti više ili manje ali postoje čujne i mjerljive razlike. Najviše se usviravanje odnosi na omekšavanje ovjesa, što spidera što surrounda, zato se i najviše osjeti kod subova zbog velikog pomaka membrane i značajnog utjecaja na Fs drivera pošto imaju velik ovjes. Nakon nekoliko dana usviravanja Fs može pasti za nekoliko Hz, a samim tim mijenjaju se i svi ostali parametri. Zvučnik najčešće svira dublje, mekše i glasnije nego kad je glanc nov.

Nije psihološki efekt, ako ćeš nađi nekoga tko ima par mjeseci korištene neke malo bolje slušalice (ja sam primjetio to na Sennheiser HD202) i nekoga tko ih ima još ne raspakirane, pusti neku pjesmu da ima svih frekvencija, znaći da ima i jakog basa i oštrih visokih i srednjih, spoji na isti izvor zvuka (obavezno neko pojačalo ili reciver jer se teško primjeti na mp3 playerima i integrušama zbog njihove "kvalitete") te ćeš i sam primjetiti da su viši tonovi smireniji, a bas jači i udarniji.

U početku nisam ni ja vjerovao da ima tolikog utjecaja ali stvarno ima, ne previše ali ima.

Evo sad sam pogledao tvoj link i u onim tablicama se vidi da ima razlike u parametrima što može ali i ne mora imati čujni utjecaj na zvuk, ovisi i o slušatelju naravno, ali i o tipu kutije (koliko sam skužio ono su sve kompresijske) :)

Ugl, kod rasprava o usviravanju nikad nema dogovora, ono što je bitno je da kod jeftinih zvučnika to neće biti čujno dok bi kod skupljih moglo.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vido kaže...

Za kablove se slažem, čak i ako ima razlike nakon što se atomi i molekule poslože kako treba pod utjecajem struje u kablu mislim da to ni Bog ne bi razaznao xD

Ali za zvučnike je druga stvar, ima razlike, sad ovisno o zvučniku se osjeti više ili manje ali postoje čujne i mjerljive razlike. Najviše se usviravanje odnosi na omekšavanje ovjesa, što spidera što surrounda, zato se i najviše osjeti kod subova zbog velikog pomaka membrane i značajnog utjecaja na Fs drivera pošto imaju velik ovjes. Nakon nekoliko dana usviravanja Fs može pasti za nekoliko Hz, a samim tim mijenjaju se i svi ostali parametri. Zvučnik najčešće svira dublje, mekše i glasnije nego kad je glanc nov.

Nije psihološki efekt, ako ćeš nađi nekoga tko ima par mjeseci korištene neke malo bolje slušalice (ja sam primjetio to na Sennheiser HD202) i nekoga tko ih ima još ne raspakirane, pusti neku pjesmu da ima svih frekvencija, znaći da ima i jakog basa i oštrih visokih i srednjih, spoji na isti izvor zvuka (obavezno neko pojačalo ili reciver jer se teško primjeti na mp3 playerima i integrušama zbog njihove "kvalitete") te ćeš i sam primjetiti da su viši tonovi smireniji, a bas jači i udarniji.

U početku nisam ni ja vjerovao da ima tolikog utjecaja ali stvarno ima, ne previše ali ima.

Evo sad sam pogledao tvoj link i u onim tablicama se vidi da ima razlike u parametrima što može ali i ne mora imati čujni utjecaj na zvuk, ovisi i o slušatelju naravno, ali i o tipu kutije (koliko sam skužio ono su sve kompresijske) :)

Ugl, kod rasprava o usviravanju nikad nema dogovora, ono što je bitno je da kod jeftinih zvučnika to neće biti čujno dok bi kod skupljih moglo.

Nisam ja rekao da nema razlike, ako jesam sam se krivo izrazio Osmijeh Htio sam reć da je razlika vrlo vjerojatno nečujna. Guma i ostali dijelovi zvučnika pod utjecajem topline mogu prilično mijenjat svojstva, iz čega bi trebalo slijedit da zvučnik kad svira sat vremena ima puno drugačije sve parametre nego kad tek počne svirat. Po mojoj logici, te su razlike daleko veće nego razlike koje su rezultat usviravanja.

Pogledaj grafove na onom linku šta sam dao, razlika je oko 0.09 dB. Na drugoj stranici imaš graf sa BR kutijom. I usporedba sa razlikom 4 zvučnika iz iste serije, razlike među njima su do 1.04 dB što je više nego razlika dobivena usviravanjem. Na kraju članka imaš anegdote gdje čovjek spominje zvučnik koji je ugrađivao u neko kino, najbitniji dio ću citirat:

"Four years after the system had been installed in the theater, I had the opportunity to go back and take some measurements. I availed myself of the opportunity and found that the amplitude response plots made that day matched to within a fraction of a dB those made when the system was first installed. Four year's worth of "breaking in" hadn't affected the system to any significant degree."

Nije da osporavam tvoje mišljenje u slušalica koje si naveo kao primjer, ali sasvim je moguće da je razlika u zvuku više rezultat različitosti između ta dva para zvučnika u tim slušalicama.

Koliko sam shvatio iz teksta, zvučnicima je potrebat burn-in, ali vrlo kratak i vjerojatno je već napravljen u tvornici ako kupuješ gotov zvučnik, tj. s kutijom (valjda se mora testirat radi li zvučnik i mislim da je to dovoljno burn-ina). Ne znam je li sa slušalicama štogod različita situacija. A ako kupuješ samo zvučnik (i.e. bez kutije) onda je moguće da mu je potreban burn-in, kratak, iako ne piše koliko kratak u tekstu. Ali definitivno bih se htio uvjerit u sve to vlastitim mjerenjima, ali vjerojatno neću bit u mogućnosti to napravit u bližoj budućnosti Mršti se Ako budem u mogućnosti da usporedim dva para istih zvučnika ili slušalica (usviranih i neusviranih) sigurno budem, pa ću ti javit zapažanja Osmijeh

edit: Sad sam vidio tvoju zadnju rečenicu, da, nema dogovora kod toga, kao ni kod većine stvari što se tiče Hi-Fi tehnike.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 21:26 (Mirko935).
17 godina
Koje Genius zvučnike

Slažem se sa većinom toga, evo naveo si djelić db-a, to je recimo kod db draga razlika između 1. i 2. mjesta, kod takvih stvari je recimo usviravanje bitno iako opet krajnji rezultat ovisi o hrpi stvari :)

Ovo sam naveo samo onako, kao primjer.

Nego, kad smo već kod mojih slušalica, pjesma di sam najviše primjetio razliku je malo lošije kodirana (128kbps) pjesma Zidovi od Dare Bubamare (da, ok, nije baš sretan primjer ali ful me opušta ta pjesma, brže zaspem xD). Ima dosta naglašene visoke tonove koje na zvučnicima ne primjetim toliko ali kad sam kupio slušalice prije jedno godinu i pol nisam mogao slušati koliko mi je glavu pilalo. Izbjegavao sam tu pjesmu slušati na sluškama i eto prije jedno 3 mjeseca sam ju opet stavio i puno je manje kreštala, mp3 player je isti, ekvilajzer je isti, pjesma je ista, ili sam ja oglušio na te frekve (koje nisu baš jako jako visoke, od uha bih rekao 7-8kHz) ili su sluške nakon nekog vremena malo promjenile odaziv na nekim frekvama jer ono što je bilo prije je tako kreštalo da to nije normalno, a sada je ok.

Isto tako sam primjetio jači kick u pjesmi One od Metallice, pošto imam dobar sub koji je malo jače odvrnut onda mi baš ljepo zatrese pa mi je na slušalicama bilo puno slabije prije, sad je bolje mada još nije to to xD

A sad, je li psihički, ne znam, mislim da nije jer nisam slušao sa namjerom da čujem razliku niit sam mislio da ću je čuti, a dosta je izražena pa eto... neznam šta bih rekao, najbolje bi bilo kad bi mogao usporediti potpuno nov i jedno 100 sati usvirani zvučnik pa viditi, bez toga ovo je sve rekla kazala :)

A HiFi teme će uvijek biti bojno polje na kojem će se klati audiofili, poluaudiofili i obićni ljudi xD

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice