Koje Genius zvučnike

poruka: 75
|
čitano: 17.479
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Koje Genius zvučnike

Stvarno sam se nasmijao na ovu pjesmu Dare Bubamare, istina, nije baš sretan primjer, ali to nam je bila "pjesma maturalca" pa mi je ostala u dobrom sjećanju Smijeh iako više ne slušam tu vrstu glazbe

I meni se par puta dogodilo da tako nakon nekog vremena primjetim razliku nakon nekog vremena, ali to pripisujem psihičkom efektu, pranju ušiju i inim stvarima Osmijeh Sjećam se točno jednom kad sam u čudu ostao od razlike koju sam čuo u nekoj pjesmi, ne sjećam se kojoj, kad sam ju čuo nakon što sam imao slušalice cca 4 mjeseca i kasnije nakon 10-ak mjeseci. Da su se usvirale između 4. i 10. mjeseca korištenja (tj. između, recimo, 250-og i 1000-tog sata sviranja) nekako ne vjerujem, tehnički dio mozga mi to ne dopušta Osmijeh

Sad, šta je pametnije, vjerovati svojim ušima ili vjerovati teoriji? Kao što si rekao, treba usporediti usvirani i neusvirani zvučnik a za to nemam ni zvučnike ni opremu, tako da ostajemo na rekla-kazala Smijeh

Hi-Fi teme su mi uvijek zabavne, ponajviše prepucavanja oko zvučničkih kablova od deset+ tisuća kuna; ili još bolje, kablova za struju isto takvih cijena, pogotovo izjave onih zagriženih audiofila koji redovito ne znaju osnove sobne akustike ali pričaju o tome da čuju razliku između kabla za struju od 5 i od 10 tisuća kuna. Ma naravno, struja je sretnija kad ide kroz skuplji kabel pa pozitivno utječe i na raspoloženje pojačala i zvučnika... Belji se

Vezano za temu, vjerojatno ću uskoro slagat frendu komp pa bi me zanimalo kakvi su ti Geniusovi zvučnici u usporedbi sa starijim Creativeovim (pogotovo Inspire 5300, 6700 ili Gigaworks S750, jer sam njih imao) ili Logitechovim Z-2300, kojeg sam čuo par puta. Ako ima netko tko je čuo nešto od toga. Znam da mi je malo blesavo pitanje, pogotovo jer baš nisu svi iz iste klase, ali da ne kupujem baš napamet, ako netko može nešto pametno reć.

15 godina
neaktivan
Flanker-B kaže...

Ja se još uvijek dvoumim između 2000a i 3000a. Links ih ima oboje, i oboje su dostupni u Zadru.

Da li je razlika u kvaliteti zvuka velika?

da bas je jači, zvuk je puniji, jači su a za mizernu razliku u cijeni.

uzmi 3000a bez premišljanja

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
16 godina
neaktivan
Koje Genius zvučnike

Odlučio sam se za SP-HF 2000A i, mogu reći, izvrsni su. Za moje potrebe ne trebaju jači.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koje Genius zvučnike

ok ako si vec uzeo.
Bitno je da si zadovoljan

@mirko 935 ako ti prijatelj nije zahtjevan oko zvučnika nek uzme te genius skroz su ok za tu cijenu.

ako oće nešto jače onda z 2300

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2010 18:54 (explorer 4).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Koje Genius zvučnike

i te kako sam zadovoljan. Puno su bolji od Divoom Titan-767 (45 W RMS), a ni oni nisu tako loši (mdf [medium density fiberboard] subwoofer, plastični sateliti [dva zvučnika u svakom]). Genius SP-HF 2000A definitivno imaju puniji zvuk i bolje basove i u glazbi i u filmovima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Flanker-B kaže...

Odlučio sam se za SP-HF 2000A i, mogu reći, izvrsni su. Za moje potrebe ne trebaju jači.

Normalno da su itekak dobri, ipak je to drvo tj MDF a ne bezvezna plastika koju konkurencija nudi. Evo recimo kaj nudi Logitech dole na fotki za isti iznos love i jos vise od duplo manje snage. Uglavnom sami plasticni sminkeraj za oci a zvuk na vrbi sviralo a o basevima da ne pricamo svasta.SmijehNevinašce

16 godina
neaktivan
Vido kaže...

Slažem se sa većinom toga, evo naveo si djelić db-a, to je recimo kod db draga razlika između 1. i 2. mjesta, kod takvih stvari je recimo usviravanje bitno iako opet krajnji rezultat ovisi o hrpi stvari :)

Ovo sam naveo samo onako, kao primjer.

Nego, kad smo već kod mojih slušalica, pjesma di sam najviše primjetio razliku je malo lošije kodirana (128kbps) pjesma Zidovi od Dare Bubamare (da, ok, nije baš sretan primjer ali ful me opušta ta pjesma, brže zaspem xD). Ima dosta naglašene visoke tonove koje na zvučnicima ne primjetim toliko ali kad sam kupio slušalice prije jedno godinu i pol nisam mogao slušati koliko mi je glavu pilalo. Izbjegavao sam tu pjesmu slušati na sluškama i eto prije jedno 3 mjeseca sam ju opet stavio i puno je manje kreštala, mp3 player je isti, ekvilajzer je isti, pjesma je ista, ili sam ja oglušio na te frekve (koje nisu baš jako jako visoke, od uha bih rekao 7-8kHz) ili su sluške nakon nekog vremena malo promjenile odaziv na nekim frekvama jer ono što je bilo prije je tako kreštalo da to nije normalno, a sada je ok.

Isto tako sam primjetio jači kick u pjesmi One od Metallice, pošto imam dobar sub koji je malo jače odvrnut onda mi baš ljepo zatrese pa mi je na slušalicama bilo puno slabije prije, sad je bolje mada još nije to to xD

A sad, je li psihički, ne znam, mislim da nije jer nisam slušao sa namjerom da čujem razliku niit sam mislio da ću je čuti, a dosta je izražena pa eto... neznam šta bih rekao, najbolje bi bilo kad bi mogao usporediti potpuno nov i jedno 100 sati usvirani zvučnik pa viditi, bez toga ovo je sve rekla kazala :)

A HiFi teme će uvijek biti bojno polje na kojem će se klati audiofili, poluaudiofili i obićni ljudi xD

Ovo kaj si reko da su tonovi na novim slusalicama bili prevec izrazeni i nije se moglo slusat neke pjesme, isto sam iskusio na zvučnicima genius 3000a. Dok su bili novi neki tonovi su bili prevec izrazeni i znala me glava zabolit kad sam sluso glasno,no s vremenom se taj problem rjesio(nevjerujem da mi je sluh oslabio). Tak da mislim da se osjeti razlika poslje usviravanja.

15 godina
neaktivan
Koje Genius zvučnike

Zanima me je moguce spojiti nekakvi sub bilo aktivni ili pasivni na npr genius 3000A?

0 0 hvala 0
17 godina
Koje Genius zvučnike

Samo aktivni ali ne direkt na njih (osim ako nemaju izlaz ali ne onaj za slušalice nego neki di bi radio i izlaz i zvučnici u isto vrijeme) nego možeš pomoću splitera spojiti na isti izlaz od zvučne ili na neki drugi ako ti zvučna podržava da više izlaza budu front zvučnici. Samo ti u tom subu tj. prije/poslje njegovog pojačala već treba biti skretnica bilo aktivna ili pasivna jer inaće to neće na ništa ličiti. Gotovi aktivni subovi to već imaju ali ako ćeš sam sastavljati moraš viditi ima li pojačalo skretnicu ili ju trebaš posebno nabaviti.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.5.2010 15:50 (Vido).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koje Genius zvučnike

jel imas kakvu sliku ili skicu ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koje Genius zvučnike

Da ne otvaram novu temu, imam pitanje za one koji imaju genius 3000a zvucnike. Znaci kad zgasim zvucnike(na gumbu na straznjoj strani zvucnika) taj tren se cuje ko da nesto rokne iz njih{#}?  Cak i kad skroz smanjim volume i bass se cuje taj bummm. Jel to normalno ili da se idem zalit u ducan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koje Genius zvučnike
Meni je ista stvar bila dok sam ih imao.

Kad pritisneš tipku nešto lagano grune unutra.A to ti je elektronika kod Geniusa dosta nekvalitetna zato sam ih se i rješio dok su radili

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koje Genius zvučnike

Kaj mislis jel bi se mogo ja zalit na to da mi priznaju pod garanciju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koje Genius zvučnike
A probaj al ako ispadne da oni to ne mogu popravit dobit ćeš vjerovatno neke druge(čitaj lošije) zvučnike jer se sp hf 3000a više ne proizvode

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koje Genius zvučnike

Da to se i ja bojim zato kaj za tu cijenu nema boljih, ostavit cu ih za sad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice