2.0 pc zvucnici i subwoofer?

poruka: 10
|
čitano: 4.243
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

imam genius (mislim) 850x i fali basa, pa sta vi mislite da je nabavit neki aktivni sub ili nesto iskemijat sa diy, ili je najpametnije kupit 2.1 sustav?

nije mi vazna kvaliteta nego ipak da ima malo basa jer ovo nema nista.

i kako bi se to spojilo recimo aktivni 2.0 i posebno aktivni sub, jel bi to fukcioniralo?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja bi kupio neki 2.1 sustav, koliki ti je budžet?

Klikni HVALA, tvoj jedan klik meni puno znači!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne mozes tako spajat.. da kopcas neki woof na 2.0 sistem. Wufer je obicni zvucnik koji ima "performanse" za bas.. ali je skretnicom preusmjereno da na njega ide samo bas dok na ostala dva satelita ide visoki i srednji ton. Tako da.. zaboravi da ces na vuferu dobit samo bas ako ga samo skopčaš žicama.

Ako vec hoces kupovat 2.1 sistem, a bitan ti je samo bas.. moja preporuka genius sw1255 http://sg.hardwarezone.com/news/view.php?id=8019&cid=2

Najveca mana im je visoki/srednji ton.. ne znam ni ja tacno ali su lose izrazeni. mozda srednji poonajmanje. Najveci plus je bas. Odlican. Inace je woofer 200w a sateliti po 10w. Odlicna zavrsna izrada. Imas na onom regulatoru glasnoce, regulator basa,   volume, imas on/off dugme, ulaz za slusalice i aux.

There is no pain or anger that I am not

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

dobro, nisam ni ja mislio hi-fi woofer nego neki shrot, nesto cca 5,25 incha.

ne kontam se u to, a jel onda moze neki 2.1 sustav i woofer od njih spojim sa tim 2.0 zvucicima?

ne treba meni jak bas i da mi je on vazan nebi ni kupio 2.0, nego cisto da ga se osjeti.

prije tih sam imao logitech z3

jel imas te 2.1 geniuse? (malo su mi presvemirski)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 2.0 pc zvucnici i subwoofer?

Mozes samo spojit ta dva zvučnika na 2.1 sistem žicama. Wufer nikak oen mozes spajat na 2.0 sistem jer nemas na 2.0 sistemu skretnicu preko koje bi samo bas isao na vufer a srednji i visoki samo na satelite.   2.0 zvucnici su trosistemci odnosno, na njih ide i bas i srednji i visoki.

Da.. imam 1255 zvucnike i govorim iz iskustva. Stavrno imaju odlican bas, nerjetko ga znam smanjit jer me ubija u pojam.. a kada pozelim bas onda dobro radi svoj posao. genrealno ih koristim za slusanje muzike, odnosno, spajam ih na mobitel pa pustam muziku al to nema veze.

Mogu ti jos preporucit i sw 1250 model. Oni imaju mislim satelite po 7w za razliku od sw1255 koje imam al mislim da je woofer isti. Proguglaj malo.

Sto se tice izgleda meni su odlicni. Woofer super izgleda i zavrsna izrada je odlicna. Bilo bi mi zao da woofer stoji negdje u cosku pa mi tako stoji pore tv-a.

Kao sto sam spomenuo.. ako zelis dobar bas a ne puno novca ulagat onda je neka alternativa od logitecha, genius sw v2.1 1255 ili 1250 sistem. Manu sma naveo kod 1255 oji da.. da im je los srednji/visoki. Da se to nekako korigovat equalizerom.

Postoji jos sigurno alternativa, nisam naravno upucen u sve njih ali eto.. iz iskustva navodim 1255 jer ih imam.

There is no pain or anger that I am not
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 16:06 (DOPE).
17 godina
neaktivan

dope jeli mozes usporedit genius 1255 sa nekim logitechom, recimo sa z3/4 ili x230, pa da se znam orjentirat?

i na subu "ono" nije membrana nego neakva plasticna zastita zar ne?

nemogu nac nitijedan review na netu, a sto ih vise gledam sve su mi ljepsi. :)

thnx

0 0 hvala 0
17 godina
RE: 2.0 pc zvucnici i subwoofer?
DOPE kaže...

2.0 zvucnici su trosistemci odnosno, na njih ide i bas i srednji i visoki.

Ne volim vidjeti ovakve greškice pa da te ispravim :)

Trosistemski zvučnik (zvučna kutija) je onaj koji ima 3 drivera, jedan je woofer, jedan mid, jedan tweeter (visokotonac).

Ti si to tu pomiješao jer 2.0 sistem može biti full range, 2-way, 3-way (trosistemac), 4-way itd. Oni 30kn 2.0 PC zvučnici su npr. fullrange tj. jedan driver pokušava svirati sve. Ovaj Genius 850x je npr. dvosistemac (2-way) i igrom slućaja (cijena, kvaliteta, veličina...) on ne može dobro bas reproducirati ali da recimo napraviš 2-way sa 8" midbasom i tweeterom dobio bi 2-way zvučnik koji dobro reproducira bas (opet ovisi od zvučnika do zvučnika i kutije jer ima 5.25" drivera koji su bolji u basu od 8", ovisi o namjeni).

Znaći nema ti n-stazni nazivi nemaju veze sa signalom (na njih gotovo uvijek ide "puni" signal), nego samo sa brojem drivera specijaliziranih za određeno područje u zvučnoj kutiji.

Eto tako se zna xD

Btw, teoretski si možeš staviti aktivni subić ali teško ćeš to naći di da ima smisla s obzirom na ove Geniuse koje imaš, kupi si gotov 2.1, to ti je najbolje. Preporučam da pogledaš i Divoom zvučnike, čine se ok ovako sa slika ali ih nisam nikad vidio.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2009 14:19 (Vido).
17 godina
neaktivan

a di ima divoom?

ja sam jedno vrijeme imao z-3 i neke 2.0 neznam koje zvucnike skupa ustekane.

sa z-3 sam skinuo satelite, znaci ostao je samo sub i svirali su ti 2.0 i sub od z-3 i nije bilo lose, na tako sam nesto mislio.

ako me razumijete sta ocu rec.

0 0 hvala 0
17 godina

Kvark drži Divoom http://www.kvark.hr/index.cgi?menu_id=45&group_id=48

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jel zna ko di ima u splitu uzet genius sw 1255?

bilo je prije misec dana u emezete sad nema :( i to za 200 i nesto sitno kn...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice