Zašto TDM i zašto manjak teamworka?

poruka: 21
|
čitano: 1.793
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan

Baš sam jutros na putu do posla razmišljao zašto je TDM najpopularniji mod u COD-u i zašto je u toj igri toliko ogroman manjak teamworka?

Pa da produbim.

TDM je očito najpopularniji game mod u COD-u, bez obzira kojem nastavku. Meni to nije jasno? Zašto, kada je to mod u kojem je potrebno najmanje moguće surađivanja sa suborcem?

Dešava se konstantno da svaki igrač trči ko muha bez glave svojim putem, gledajući samo svoj skor i samo sebe. Team pada u drugi plan, ako je uopće bitan. Po čemu je TDM bolji od Sabotage, HQ ili sličnih modova? Zar je moguće da je COD prepun egocentričnih igrača kojima je jedini cilj doći na server i napraviti dobar skor za sebe? Zar je to jedini motiv igranja, nije li zabavnije pobijediti kao tim?

Generalno je u COD serijalu prisutan manjak teamworka i manjak svjesnosti drugih igrača oko sebe. Ne samo u TDM iako je tamo najviše izražen. Igrajući bilo koji mod, a koji je stvarno zamišljen kao timski, primjetim ekipu koja jednostavno ne gleda ništa drugo nego sebe. Čak i kod modova sa ciljem, tipa S&D ili HQ ekipa stoji podalje od objectivea samo kako bi krknuli nekoga tko ide odraditi zadatak. I tako se nađem na HQ serveru sa 28 igrača, i jedino ja idem po HQ. Jel to normalno? S&D koliko god je dobar kao ideja, toliko su ga igrači izvrnuli uopće ne pokušavajući odraditi ono što je cilj runde, jer je najbitnije ostati sa dobrim K/D. Čak i kada jedan krene odraditi cilj, drugi ga ne doživljavaju.

COD je jako dobar serijal, ali ovaj manjak timpleja je nešto što sam uvijek zamjerao COD zajednici. Čak i kada je Treyarch kojeg svi bezrazložno mrze uveo vrhunski dodatak u obliku squadova nitko to ne koristi. Nitko ne komunicira sa nikime i nitko ne radi za tim. Samo za sebe.

Ove sve činjenice su nešto što me često odbije od COD-a nakon samo nekoliko rundi. Možda zato što sam navikao na BF u kojem je normalno da se ekipa skupi u squadove i surađuje.

MW2 se čini kao odlična igra, ali kladim se da će COD zajednica i to iskustvo upropastiti igranjem samo za sebe.

Ovdje ima puno COD igrača, pa recite, zašto vam je baš TDM najdraži, ili ako ste kao ja, i volite teamplay, na kojim serverima igrate pa da i ja malo guštam.

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...

13 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

prvo da izrazim slaganje sa većinom gore navedenog...i ja sam mnogo puta izgubio volju nakon što sam uočio da recimo S&D gubi smisao jer nitko ne ide do bombe nego samo sumanuto skupljaju killseve...obično svatko gleda samo sebe i nedostaje teamplaya jer svatko želi sebi priuštiti prvo mjesto na kraju runde ne obazirući se na druge igrače iz svog tima pa mislim da je TDM najpopularniji čisto zato što nije ubijanje svakoga koga vidiš(zato FFA i je skroz kaotičan, killstreakove postižu P90 njubare ili žešći kamperi, ali teško je postići uopće K>D)nego imaš team koji nemoraš ubijat pa ti to ostavlja prostora za dobivanje killstreakova i svega što ide s tim...a pomaganje drugovima(kretanje u grupama) često ne završi dobro jer naleti netko sa P90 ili AK74u koji vas sve pokosi i odmah dobije air...ali nije samo to problem nego sam ja primjetio nedostatak teamplaya i u igri koju su proizvođači napravili da bude hardcore teamplay odnosno da budete prisiljeni da igrate timski - Left4Dead...glavni razlog zbog kojeg sam ja prestao igrat spomenutu igru je to što sam mnogo puta bio ostavljen na podu da "krvarim" jer su moji suborci trčali dalje da što prije stignu do kraja levela...moram napomenuti da je to bilo u onom modu u kojem survivora ima više od 4(znači likovi se ponavljaju) dok navedeni problem nije toliko izražen u modu sa samo 4 survivora, ali to je druga priča...čini se da je to ljudima "urođeno"Izlanuo se

a onda sam se probudio...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne razumijem cemu otvaranje polemike.

Osnuj klan ili se uclani u vec postojeci.Onda igraj warove u kojima je itekako bitan Team Work. Puno zabavnije kad si u nekoj ekipi.

This is what hiphop is all about! - http://www.youtube.com/watch?v=mtDJUMeGMw0
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Zašto TDM i zašto manjak teamworka?
Zato što je ovo forum.

Da, imam ekipu s kojom igram, ali nisu uvijek online.

Ali me zanima zašto ovakav mentalitet, čisto diskusije radi.
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Zato što je ovo forum.

Da, imam ekipu s kojom igram, ali nisu uvijek online.

Ali me zanima zašto ovakav mentalitet, čisto diskusije radi.

Ma znam.Namigiva

Ah,vecina ih igra iz ciste zabave,da izgube vrijeme.Bas se ljudima da razmisljati.Namigiva

BTW. Dodaj me na Xfire(ako ga koristis). Cesto se nas par iz klana skupimo u neki mix pa bacimo koju s'n'd.Bude zabavno.

Pa ako zelis: xfade18

This is what hiphop is all about! - http://www.youtube.com/watch?v=mtDJUMeGMw0
17 godina
moderator

Dođi na ovaj server 217.14.222.114:28960 igra se Capture the flag,server ima team speak i igramo kao ekipa.Nitko ne ide svojim putem igra se kako se dogovorimo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
To je server za koji COD?

Igram većinom WAW uz poneku rundu MW.

S tim da ne igram COD pretjerano puno. Al poslužit će do BF:BC2.
17 godina
moderator
Danny_HR kaže...
To je server za koji COD?

Igram većinom WAW uz poneku rundu MW.

S tim da ne igram COD pretjerano puno. Al poslužit će do BF:BC2.

COD MW,s tim da se moraš regati na gamenet.hr i onda tamo regati svoj ključ(to je zaštita od citera).

A na tom serveru ima i novih mapa,a i ima dosta starijih igrača koji ne ser* kao neki mlađi.

18 godina
neaktivan

Kad dođem sa posla želim samo malo zabave, a ne neke frustracije i teamwork ratovanje.

Uđem na TDM i izguštam se i izađem. Bio prvi ili ne, nevažno je. 

Ne zamaram se sa puno hoće li me moj suborac pokrivati ili ne.

Često vidim da naprave dvije linije i idu frontalno jedni na druge, što me zna malo iživcirati.

Najviše "teamworka" koje odradim u TDM je flankiranje kad vidim da nitko neće, ako se uopće to može nazvati teamwork na takvim serverima.

To je stil igre koji meni odgovara, mada podržavam teamwork jer diže kvalitetu igranja i planiranja.

S&D ne volim, jednostavno mi ne leži kao način igre.

TDM  je za opuštanje, a ovo ostalo je viša razina sa kojom se nemam vremena/ne želim zamarati.

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
boxer kaže...

S&D ne volim, jednostavno mi ne leži kao način igre.

TDM  je za opuštanje, a ovo ostalo je viša razina sa kojom se nemam vremena/ne želim zamarati.

I ja isto ne volim S&D jer mi se neda cekati dok poginemSmijeh

Ali ok o ukusima se ne raspravlja, neko voli TDM, a neko S&D...

Zato sam ja zbog manjka teamworka presao na BF2.

METALLICA!!!
18 godina

Sta ces kad je COD nekako orijentiran na akciju i brzu zabavu. Uvijek igram TDM (ali nisam vec dugo) cisto jer ne trebas imati organiziranu ekipu s kojom ce igra na nesto liciti, vec samo tarapana i zajebancija. A i nekako mi se cini da brzina same igre nije prikladna za hardcore teamwork... Ako u igri mozes skocit i pucat i jos pritom napravit headshot, onda je jasno da je sve skupa malo "neozbiljno" :p

Za teamwork postoje daleko bolje igre kao America's Army (koji sam dugo igrao, v2.xx), Arma 2 ili pak neki BF... Jedva cekam da Armu nakon kampanje zaigram online, bas me zanima kak ce to izgledat...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja igram samo S&D i veliki sam mrzitelj TDM-a jer kao sto je Danny rekao  nema teamworka.

@Danny_HR:ako zelis dobar teamwork evo ti jedan dobar server gdje ima dosta teamworka.

213.202.106.132:28961

Svakodnevno sam na njemu i veoma sam zadovoljan teamworkomNamigiva

Luckyluke!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kad sam tek posao s Cod2, uvjek sam vise volio TDM ili CTF jer radi upravo razloga nemoras cekati kad me ubije, poslje sto ti se znanje vise širi i sto postajes pametniji(u igri) shvatis i pocnes igrat SD, i postane ti super, eto ukratko, onda ti tek tada SD postane 10x bolji od obicnog, jer tu igraju oni koji bar nesto znadu, i puno je zanimljivije od TDM.

I istina je da je SD najpopularniji u codovima, a TDM vecinom igraju noobovi(nemora sad znacit zaigras TDM i noob si).
I don't care...
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Više ne igram online pucačine(a ni općenito više ne igram online igre),ali kada sam ih igrao,igrao sam po pubovima.Tamo se ne može igrati timski,a niti sa pokušavao igrati timski.Sjednem i odigram par rundi tek toliko da se zabavim i ubijem vrijeme i osvojim koji challenge ili novi rank.Kada sam bio u klanu,onda je bila druga priča.Svi se znamo,nađemo se na ventrilu i sjednemo u isti server i ubijamo pubbere.Mislim da je nemoguće igrati teamwork stilom igre ako si sam u pub serveru,jedino ako ti se posreći pa nađeš neku grupicu ljudi koja igra timski pa im se pridružiš.

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
18 godina
markoal kaže...
Kad sam tek posao s Cod2, uvjek sam vise volio TDM ili CTF jer radi upravo razloga nemoras cekati kad me ubije, poslje sto ti se znanje vise širi i sto postajes pametniji(u igri) shvatis i pocnes igrat SD, i postane ti super, eto ukratko, onda ti tek tada SD postane 10x bolji od obicnog, jer tu igraju oni koji bar nesto znadu, i puno je zanimljivije od TDM.

I istina je da je SD najpopularniji u codovima, a TDM vecinom igraju noobovi(nemora sad znacit zaigras TDM i noob si).

Slažem se s tobom da je SD najpopularniji, dok TDM (pogotovo gdje nema promoda) igraju većinom početnici. Tamo ima i najviše varanja i cilj je samo da budeš najbolji. Dok kad igraš war sa klanom, tamo dolazi do izražaja timski rad i nije bitno tko je najbolji, bitno je da tim pobijedi. A mislim da je to i zbog toga što ima team speak pa se možeš dogovoriti, dok kad igraš TDM, HQ, CTF ili SD gdje nema ts-a nema ni timskog rada.

Najbrži put do čovjekova srca je pomoću šake Chucka Norrisa. ...:::www.lan-wars.com:::...
18 godina
protjeran

Ja večino igram CTF (COD2) i najviše me živciraju igrači koji bezveze igraju, nit namjere da donesu zastavu nit da obrane svoju  ni da pomognu onome tko nosi zastavu, par puta se desi da neko u timu nosi zastavu i ubiju ga 2-3 puta pred zastavom a nitko ga nebrani nit neprati, a ja nemogu sve pogotovo ak me ubiju.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Oprostite na OT,ali jel mi možete preporučiti neki TDM server za COD2 jer svaki server na koji kliknem je Search And Destroy.

Hvala!

PS:Obožavaaaaaammm TDM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Punk's not dead!!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 14:16 (doctor_crash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
doctor_crash kaže...

Oprostite na OT,ali jel mi možete preporučiti neki TDM server za COD2 jer svaki server na koji kliknem je Search And Destroy.

Hvala!

PS:Obožavaaaaaammm TDM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Heh snimi  xfire i filtriraj sa strane Cod2 TDM, to je to!

I don't care...
16 godina
neaktivan

Ma sd je najbolji tdm je više za odmorit se malo. Smijeh Npr. uvik kad ja igran tdm pogotovo hq budu n00bine koje kampaju onda poludim. Najbolje je warove igrat ili na nekome dobrome pub serveeru. TDM vs. SD--SD RUULZ

Neznam šta da napišem?
17 godina
neaktivan

ja često igram s&d na promodu. tu bi zapravo trebao bit potreban teamwork.

al ponekad se izgubim i idem svojim putem.

al ne čini mi se da je cod stvoren za teamwork. svi igrači će rađe otići nabijat sebi score nego ić u teamwork.

Čekamo...10.11.09.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ja poludim na tdm kad nas ima cca 10 na 10 a protivnički team pošalje helija i samo ja pucam po heliju

ali večinom ja,znači moram da  idem na class uzmi SAW i deri a ovi papci nabijaju si killove.vrlo iritantno!!!!

a sigurno pucaju kad imaju helija spremnog za poslati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice