Baš sam jutros na putu do posla razmišljao zašto je TDM najpopularniji mod u COD-u i zašto je u toj igri toliko ogroman manjak teamworka?
Pa da produbim.
TDM je očito najpopularniji game mod u COD-u, bez obzira kojem nastavku. Meni to nije jasno? Zašto, kada je to mod u kojem je potrebno najmanje moguće surađivanja sa suborcem?
Dešava se konstantno da svaki igrač trči ko muha bez glave svojim putem, gledajući samo svoj skor i samo sebe. Team pada u drugi plan, ako je uopće bitan. Po čemu je TDM bolji od Sabotage, HQ ili sličnih modova? Zar je moguće da je COD prepun egocentričnih igrača kojima je jedini cilj doći na server i napraviti dobar skor za sebe? Zar je to jedini motiv igranja, nije li zabavnije pobijediti kao tim?
Generalno je u COD serijalu prisutan manjak teamworka i manjak svjesnosti drugih igrača oko sebe. Ne samo u TDM iako je tamo najviše izražen. Igrajući bilo koji mod, a koji je stvarno zamišljen kao timski, primjetim ekipu koja jednostavno ne gleda ništa drugo nego sebe. Čak i kod modova sa ciljem, tipa S&D ili HQ ekipa stoji podalje od objectivea samo kako bi krknuli nekoga tko ide odraditi zadatak. I tako se nađem na HQ serveru sa 28 igrača, i jedino ja idem po HQ. Jel to normalno? S&D koliko god je dobar kao ideja, toliko su ga igrači izvrnuli uopće ne pokušavajući odraditi ono što je cilj runde, jer je najbitnije ostati sa dobrim K/D. Čak i kada jedan krene odraditi cilj, drugi ga ne doživljavaju.
COD je jako dobar serijal, ali ovaj manjak timpleja je nešto što sam uvijek zamjerao COD zajednici. Čak i kada je Treyarch kojeg svi bezrazložno mrze uveo vrhunski dodatak u obliku squadova nitko to ne koristi. Nitko ne komunicira sa nikime i nitko ne radi za tim. Samo za sebe.
Ove sve činjenice su nešto što me često odbije od COD-a nakon samo nekoliko rundi. Možda zato što sam navikao na BF u kojem je normalno da se ekipa skupi u squadove i surađuje.
MW2 se čini kao odlična igra, ali kladim se da će COD zajednica i to iskustvo upropastiti igranjem samo za sebe.
Ovdje ima puno COD igrača, pa recite, zašto vam je baš TDM najdraži, ili ako ste kao ja, i volite teamplay, na kojim serverima igrate pa da i ja malo guštam.