World in Conflict vs. Supreme Commander

poruka: 15
|
čitano: 2.650
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Koju mi preporučujete ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: World in Conflict vs. Supreme Commander

To su posve drugačije igre... WiC je realistična multiplayer simulacija ratovanja (16vs16 igrača), SC je tipičan RTS...

17 godina
neaktivan

Što je tu smiješno? - Realistično je što praktički nema idiotizama poput 'gradnje baze', što su omjeri snaga jedinica vrlo realno, što su efekti vrlo realni, što imaju realan utjecaj na bojište (smoke npr), artiljerija...

Simulacija? - Simulira se zapovjedni lanac (u timovima), simuliraju se realni omjeri na bojištu, klasične vojne doktrine pale i u igri zahvaljujući dizajnu svega...

Sad ti meni reci čemu glupavo cerekanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Po meni, obje te "strategije" svrstal bi na samo dno!

Prvenstveno, totalna neoptimiziranost u oba primjerka- naravno zbog nvidia meant to play

WiC, to je više taktička igra nego strategija, nema baze. nema stvaranja vojnika i vozila...

SC, imam Forged Alliance i ni malo mi se ne sviđa.

Čemu tolke mape kad je igra za onu stvar!

SC mi izgleda još puno gluplje od WiC!

Za mene su strategije (novije koje valjaju) recimo Solulstorm, Red Alert 3!

P.S. to je samo moje mišljenje da ne bi izbile neke svađe

Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Armor kaže...

WiC, to je više taktička igra nego strategija, nema baze. nema stvaranja vojnika i vozila...

Zbog ovog i nemas osobine potrebne za jednog recenzenta.
Kako mozes dati prednost strategiji tipa RA3 (gdje mozes nagomilati tenkove i pregaziti sve) u odnosu na neku tipa WiC (koje posprdno nazivas "strategijama"-s navodnicima)?
Jesi probao ikad Close Combat serijal? Da vidis kako se tu "glupo" tenk zaglavi u blatu i bude unisten, ili mu pukne gusjenica. Ili kad se posada uspanici kad ih gadjas s AT gunom, a oni ne znaju odakle pucas.
Ma kakav komfor baze i gomila resursa. Dobijes 2 balavca s bazookom, a na tebe ide Panther koji mora okrenuti guzicu da se bar nadas nekakvoj steti. To je realnost.
17 godina
neaktivan

Solulstorm i REd Alert 3 sam prešao .

Vidim da je jedan tip reekao da je  Wic neoptimiziran a od drugih sam čuo da je jako optimiziran.

Svi ga hvale da je  realan , grafika dobra , borba , živo bojište .

A zašto je Supreme Commander uvršten u naj strategije .

Isto tako vojim jako izgradnju baza .kako ve igranje u Supreme Commander ( broj jedninica, zgrada ....)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DrNasty kaže...
Armor kaže...

Zbog ovog i nemas osobine potrebne za jednog recenzenta.
Kako mozes dati prednost strategiji tipa RA3 (gdje mozes nagomilati tenkove i pregaziti sve) u odnosu na neku tipa WiC (koje posprdno nazivas "strategijama"-s navodnicima)?
Jesi probao ikad Close Combat serijal? Da vidis kako se tu "glupo" tenk zaglavi u blatu i bude unisten, ili mu pukne gusjenica. Ili kad se posada uspanici kad ih gadjas s AT gunom, a oni ne znaju odakle pucas.
Ma kakav komfor baze i gomila resursa. Dobijes 2 balavca s bazookom, a na tebe ide Panther koji mora okrenuti guzicu da se bar nadas nekakvoj steti. To je realnost.

Evo ovako, moje riječi očito si krivo shvatio.
Ja ne osporavam kvalitetu dvaju navedenih naslova, dapače, WiC je super igra ali kao što sam naveo-to je bilo moje osobno mišljenje.
U recenzijama se ponašam profesionalno i hladnokrvno.
Niti jedna igra neće biti od mene "zakačena"!

Bit svega je da sam samo htio reći da se meni ne sviđa takav tip strategije, već one s akcijom poput onih kaj sam navel.
Valjda smijem komentirati kaj mi se sviđa, a kaj ne...
Osobno, meni su naj strategije LOTR:ROTWK i HoMM:Tribes of the East
Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
17 godina
moderator

Onda se izrazi drugacije, da su igre kvalitetne iako nisu po tvom ukusu, a ne da ih svrstavas na samo dno i da su za onu stvar.

17 godina
neaktivan

@Armor:

Tvoje riječi nitko nije krivo shvatio,nego si ti napisao to što si napisao (čistu glupost).E sad, to što si ti promjenio mišljenje kad ti je netko napisao   (ne doslovno) da pričaš gluposti,je "drugi par cipela".

Iz nekog razloga ne mogu citirati.

Failure is never an option

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zanemarit ću gornje postove i odmah preći na stvar. I WiC i SC su super strategije i imaju svoju skupinu poklanika.

Ja osobno sam fan strategija općenito, ali najviše volim dinamične i brze RTS-ove (u čiju kategoriju se ne može uvrstati ni jedna od ovih). WiC je fakat super, i dugo sam je igrao u MP-u, međutim kao tipični predstavnik RTT žanra fale mu neke stvari koje bi ga za mene učinile zanimljivim. Base-building i ekonomija su jedna stvar. On je pružio jako dinamičan i interesantan gameplay i upravo me to dosta ne njemu držalo. SC, kao spiritualni nasljednik Total Annihilationa, ima također svoje pluseve i minuse, ali meni na početku nije dao neki privlačan feeling. Nisam ga puno igrao tako da neću ulaziti dublje.

Obje igre su mi super, ali kad bi već morao birati odabrao bi WiC =)

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Htio sam pitati za mišljenje: nisam igrao SC, a WiC sam odigrao samo početnu misiju ili dio, pa obrisao jer mi se nije sviđalo što me priča brzo vodi od zadatka do zadatka, a nema mnogo slobode taktiziranja. Moje pitanje je u kolikoj mjeri SC i WiC kroz singleplayer ovako tjeraju na svladavanje misija kroz priču i jurcanje od točke A do točke B, a u kolikoj mjeri ima slobode taktiziranja kao u jednom starom Blitzkriegu i sličnim RTS igrama?

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2009 22:14 (Faerdhur).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Igrao sam Supreme Commander i expanziju isto, predobra mi je igra bila, dolike velicine mapa, broj jedinica, stvari na koje se mora pazit, upgradeova, super oruzija, ja sam uzivao. World in conflit nisam pak igro

P35-DS4 // Q6600 @ 3.5Ghz // Corsair DDR2-1066 // 8800GTX
17 godina
neaktivan

Dobro, ajde da ponovim pitanje, malo jednostavnije - koja RTS (RTT) igra ima suvremeno ratovanje i više slobode, taktiziranje, pa i strategiju (baze, ekonomija), te mape država, a manje priče i linearnosti? (samo da nije Supreme Ruler, nešto bih življe)

0 0 hvala 0
16 godina

wic je meni najbolja strategija baš zato jer nema izgradnje baze i gomilanja vojnika nego se moraš snaći s tim što imaš. a tjera te da pratiš priču jer takav je rat. neće neprijatelj čekati da ti skupiš vojnike i smisliš strategiju

17 godina
neaktivan
dejo6 kaže...

wic je meni najbolja strategija baš zato jer nema izgradnje baze i gomilanja vojnika nego se moraš snaći s tim što imaš. a tjera te da pratiš priču jer takav je rat. neće neprijatelj čekati da ti skupiš vojnike i smisliš strategiju

Ma, sve je to OK, to je jedna strana novčića. S druge strane, nekima je zabavno i paziti na resurse, raspored na zemljovidu, taktiziranje s jedinicama, zaposjedanje jednog po jednog dijela teritorija, itd.

Jel ima nešto tehnološki suvremenije (2007. - 2008.) od "Rise of Nations", a u tom stilu (države, teritoriji, ratovi)? Jel ima negdje da se napadaju Falklands?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2009 11:00 (Faerdhur).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice