Star Citizen izdvojena tema

poruka: 4.785
|
čitano: 878.112
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
15 godina
neaktivan
Re: Star Citizen
Berko kaže...
shady1024 kaže...
ZovemseZoranidolazimizRijeke kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

isto pitanje kao new man, dali se meni kao početniku isplati sad kupovat igru? jel ima sadržaja da je igrivo?

znači totalna sam njubara ,nemam pojma kaj se s ovom igrom dešava, ali tražim neku svemirsku i ovo mi se čini odlično, barem šta sam pogledao preko youtuba....

ako mogu samo trčkarat po hangarima onda nemam šta još uzimat ovu igru ,ali ako se da i u brod i okolo brijat, pa na neke od planeta bla bla onda mi je to prihvatljivo.

A zašto ne probaš s Elite Dangerous?

Zato jer je igra wide as an ocean and deep as a puddle. Takav je i Horizon DLC, dodali ogroman scope sa planetary landingom gdje jednostvano nemaš što raditi, a cijena DLC-a s obzirom na content je big F U igračima.

Multy je pun bugova i prepun cheateara! Pa ljudi uglavom igraju solo/private.  Misije su repetitivne, nisu vrijedne prolaženja i jednostavno dosadne.

Sound i grafika su jedine stvari što igra ima za ponudit, evenutalno bi je ponovo zaigra ako si VR nabavim.

Hm... ček... sam ja tu nešto pobrkao?

Da, jesi.

Ja ti nemam star citizen, niti brojim dane kad će izaći, samo sam došao pogledati što se priča u temi, nisam odavno bio.

Moje iskustvo o E:D idalje ostaje isto.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2016 18:02 (shady1024).
15 godina
neaktivan
Shady nije nista krivo rekao za elite.

Wide as na ocean and deep as a puddle je nemre slikovitije opisat.
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 4 hvala 1
16 godina
odjavljen
Star Citizen

Imajte na umu da će Star Citizen po tom pitanju imati još veći problem ako ikad izađe. Naime, išli su toliko široko i duboko da je apsolutno nemoguće da će ikad to funkcionirati kako je obećano.

Primjer koliko je to sve suludo: https://robertsspaceindustries.com/comm-link/engineering/15062-Ship-Repair-And-Maintenance

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Sale_ds kaže...

obojica grijesite jer ste od Elite-a ocekivali  space sim u stilu Wing Commandera,Freespacea ili Freelancera a Elite je potpuno drugaciji space sim po svom konceptu

Elite Dangerous je bas ono sto i jeste i teba da bude igra Elite odn. to je remake kultne istoimene igre iz prve polovine 80' 

Za razliku od Star Citizena ,Elite je od pocetka imao temelje na realnim ciljevima i to je napravljeno !

europa europljanima
17 godina
neaktivan

Ocekivali smo da ce igrivost napredovat u odnosu na 80te. Baš smo mutavi jel

16 godina
odjavljen
Star Citizen

Problem je pokrivenost. Nikad igre kao što je SC ili ED ne mogu imati sadržaj kakav je imao WC, FS ili IW. SC, ako bi teoretski mogao biti zanimljiv u SQ42 dijelu, ali MMO dio neće biti zabavan ako se populacija ne popne na dovoljan broj igrača da pokrije sve što treba, što neće bit lako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Van_Blaster kaže...
Sale_ds kaže...

obojica grijesite jer ste od Elite-a ocekivali  space sim u stilu Wing Commandera,Freespacea ili Freelancera a Elite je potpuno drugaciji space sim po svom konceptu

Elite Dangerous je bas ono sto i jeste i teba da bude igra Elite odn. to je remake kultne istoimene igre iz prve polovine 80' 

Za razliku od Star Citizena ,Elite je od pocetka imao temelje na realnim ciljevima i to je napravljeno !

Na stranu to kaj smo mi ocekivali, al nemres porec da je to opisuje u potpunosti. Ipak je to simulacija letenja u svemiru uz malo pucanja, sve ostalo je prakticki nepostojece..

------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Problem je pokrivenost. Nikad igre kao što je SC ili ED ne mogu imati sadržaj kakav je imao WC, FS ili IW. SC, ako bi teoretski mogao biti zanimljiv u SQ42 dijelu, ali MMO dio neće biti zabavan ako se populacija ne popne na dovoljan broj igrača da pokrije sve što treba, što neće bit lako.

SQ42 bi trebao biti nasljednik WC-a i to je ono što se željno išćekuje još od originalne kampanje :) 

Ovaj PU i sve ostalo je samo šlag na tortu.

(dakako da će popunjenost PU-a sa što više PC-a biti bitna..)

Lijep pozdrav ;)
10 godina
Tonči kaže...

Imajte na umu da će Star Citizen po tom pitanju imati još veći problem ako ikad izađe. Naime, išli su toliko široko i duboko da je apsolutno nemoguće da će ikad to funkcionirati kako je obećano.

Primjer koliko je to sve suludo: https://robertsspaceindustries.com/comm-link/engineering/15062-Ship-Repair-And-Maintenance

Inače čitam ovu temu samo da čitam razmišljanja prizemljenih ljudi koji su realni što se tiče samog developmenta ove igre i nerealnih fanova koji vjeruju da će sve što je zacrtano biti i primjenjeno u praksi i da će svi to zajedno odigrat, ali brate, ovaj link od tončija sam otvorio i osto sam bez teksta. Bolesno u koje detalje se ide, nemojte me krivo shvatit, sve je to odlična namjera developera da igra bude što više immersive i pažnja prema najsitnijim detaljima, ali sumnjam da će ikad biti izvedeno u praksi da radi besprijekorno bez milijun bugova.

17 godina
Magibagi kaže...
Tonči kaže...

Inače čitam ovu temu samo da čitam razmišljanja prizemljenih ljudi koji su realni što se tiče samog developmenta ove igre i nerealnih fanova koji vjeruju da će sve što je zacrtano biti i primjenjeno u praksi i da će svi to zajedno odigrat, ali brate, ovaj link od tončija sam otvorio i osto sam bez teksta. Bolesno u koje detalje se ide, nemojte me krivo shvatit, sve je to odlična namjera developera da igra bude što više immersive i pažnja prema najsitnijim detaljima, ali sumnjam da će ikad biti izvedeno u praksi da radi besprijekorno bez milijun bugova.

Đisus!! Sad sam i ja to tek pročitao! Pa su oni normalni?! Pa dobro da nisu stavili da ti za popravak broda treba niminalno završen fakultet strojarstva i 10 godina iskustva u struci  Prema tom opisu, samo taj sustav popravka brodova je zamišljen kompleksnije nego su neke cijele igre! Wow.... Da li je ikome jasno koliko je taj sustav kompleksno osmišljen?? I to samo na nivou jednog jedinog broda! I to manjeg! Sad si zamislite potrebno vrijeme i resurse da se ista stvar napravi na svakom pojedinom brodu u igri! A da ne govorimo o utjecaju toga svega na performanse, jer sad osim vanjske oplate, svaki brod mora imati i unutarnju konstrukciju koja mora reagirati na oštečenja i sl. te sve to i vizualno prikazati.... 
Inače, nitko sretniji od mene ako tako nešto i naprave... ali ovaj "AKO" je jako velik...

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
17 godina
Star Citizen

Pa imam barem 20ak TDova na ovoj temi jer tvrdim već mjesecima da se bespotrebno izdr*avaju sa nečime što je trebala biti gotovo single player igra prije godinu-dvije dana. Samo, nije bilo dovoljno da ovo pretvore u MMO, morali su otić jedno 100 koraka dalje pa dodat i sljetanje na planete, ground fps misije, kompleksne popravke brodova, propadanje (hrđu), održavanja, multicrew, ogromne brodove sa neovisnim modulima koji imaju zasebne fizike, odvojivi su, brod se ne uništava kao 1 komad, već kao hrpa zasebnih koji mogu podnijet da ih određeni dio bude u potpunosti uništen, a cjelina još uvijek sposobna za borbu...

Da ne nabrajam i ulazim dalje u ekonomiju, kompleksnost planeta, aliena, koji, onako usput rečeno imaju i svoj jezik, pa su zaposleni i linguisti koji barem 2 jezika izmišljaju iznova, zajedno sa pismom, kulturom....

Neće ništa u ovoj igri biti jednostavno, čak i AI običnih prolaznika i uličnih zabavljača na pojedinim planetima bi trebao biti dovoljno kompleksan da ga se ne može zvati "generičkim", po svemu dosad pročitanom.

Ništa što CR uvodi u igri nije tu radi boljeg doživljaja, već SVE mora biti kompleksno poput zasebne igre.

Takav proizvod, u finalnom obliku, ne znam kada možemo očekivat. Kad pogledate da ima hrpa igara rađenih na gotovom engineu koji su maltene "nova mapa i modeli oružja" nakrcani na gotov engine i prodani pod punokrvnu igru, gdje su uloženi milioni u "razvoj" i management, pa imaju bugove i poluigrivi su kad tek izađu, a ovdje se sve radi od nule, čak ni gotov engine koji su imali nisu mogli ostaviti takvim već ga "dorađivat" (ovo je pod navodnicim jer za sada se to samo može opisat kao kvarenje gotovog proizvoda)...

Ja nisam nimalo optimističan.

Sa druge strane, htio sam ionako samo single player igru, ako SQ42 bude dulji od 50 sati, igriv, ne bugovit.... ja zadovoljan. Samo bojim se, nakon metamorfoze, kad je ovo postao MMO, da je SQ42 bačem u 5ti plan, i ako će trajat 10ak sati da svi skupa možemo biti zadovoljni, da će ga ovi odraditi pro forme.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2016 8:51 (Rhodin).
Moj PC  
6 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Relevantan strip :
https://i.imgur.com/Ubl4tYb.jpg

13 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Službeno objavljeno od strane Bena Lesnicka:

Od 14.2. Star Citizen i Squadron 42 će se prodavati odvojeno. Znači, nakon nakon ovog datuma nećete kupnjom Star Citizena automatski dobiti SQ 42.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 19:40 (Khevtuul).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

I malo drugih vijesti: Star Marine je otkazan, a firmu je napustilo još nekoliko ljudi, među kojima i Jason Hutchins.

10 godina
Star Citizen

Fakat? Kaj nije integriran u PU, o tom sam na nekom forumu cuo.

Sad se vec i ja bojim da je mojih 45$ bye bye :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

I malo drugih vijesti: Star Marine je otkazan, a firmu je napustilo još nekoliko ljudi, među kojima i Jason Hutchins.

Source please. I like drama!

9 godina
neaktivan

Hutchinsov profil više nije dostupan na njihovoj stranici, pa pretpostavljam da je otišao, iako mu LinkedIn profil i dalje stoji da radi za CIG u Austinu.

17 godina
Star Citizen

Pa, kolko sam ja čitao Star Marine nije otkazan "kompletno"... Otkazan je kao zasebna cjelina u vidu FPS pucačine unutar Star Citizen svemira, ali na svojim mapama... Tj. taj dio sa FPS-om će sad integrirati u PU, te će postojati samo kao dio PU-a. A po meni je to i bolje i pametnije. Jer kome treba još jedna FPS multiplayer pucačina, pa makar i bila u svijetu Star Citizena; bolje da se fokusiraju na to da svi FPS elementi rade proper unutar cjeline cijelog svemira igre; pa ako se netko hoče napucavat na vrhu svemirske stanice ili po dokovima iste; nek se napucavaju.
Tak da je za mene ovo pozitivna stvar, jer se više neće baviti nečim što nema smisla i samo oduzima vrijeme i resurse od bitnijih stvari.

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
komba kaže...

Fakat? Kaj nije integriran u PU, o tom sam na nekom forumu cuo.

Sad se vec i ja bojim da je mojih 45$ bye bye :D

Squadron 42 je zamišljen kao single player kampanja čija radnja je smještena prije Star citizena i odvojena je od PU. Ali ovo ništa ne mijenja ako već imaš paket, samo je financijski model promijenjen, odnos SQ42 i SC je isti.

17 godina
Khevtuul kaže...
komba kaže...
...

Squadron 42 je zamišljen kao single player kampanja čija radnja je smještena prije Star citizena i odvojena je od PU. Ali ovo ništa ne mijenja ako već imaš paket, samo je financijski model promijenjen, odnos SQ42 i SC je isti.

Nda, kad bi ovo bile zadnje promjene prije releasea. Krenulo je u smjeru koji smo najavljivali kad ste nam lupali TDove... Bit će još izmjena prije eventualnog releasea.

16 godina
odjavljen

Zabrinjavajuće je da nisu uspjeli niti FPS izdati u FPS engineu. Na kraju će sve što ćemo vidjeti (ako išta) biti Sq42, jedino što je Chris možda sposoban dovršiti - film u obliku igre.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Zabrinjavajuće je da nisu uspjeli niti FPS izdati u FPS engineu. Na kraju će sve što ćemo vidjeti (ako išta) biti Sq42, jedino što je Chris možda sposoban dovršiti - film u obliku igre.

Stvar je u tome što su išli toliko *rkati po engine-u da im je vjerojatno to otežalo posao vezan uz FPS.

Vidjet ćemo kroz patch, dva u kojem smjeru će ići s tim... 

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Khevtuul kaže...

Od 14.2. Star Citizen i Squadron 42 će se prodavati odvojeno. Znači, nakon nakon ovog datuma nećete kupnjom Star Citizena automatski dobiti SQ 42.

o tome se pricalo pri kraj prosle godine...

sad je sluzbeno...

realnost je da im treba novac ukoliko padne prodaja brodova.

17 godina
neaktivan
Abomb kaže...
Khevtuul kaže...

sad je sluzbeno...

Ma ništa ne pada, funding im je konstantno OK, čak im je u zadnje vrijeme (jedno 2 mjeseca) i porastao priljev novih citizena i $$$.

Sad kad bude oglašena akcija tipa "iskoristite zadnju priliku dobiti S42 i SC zajedno za samo 40$" biti će još barem nekoliko tisuća novih citizena (koji će naknadno još kupit i koji brod, hangar, kozmetiku i sl.)

Osobno se ne brinem za sredstva :) 

Lijep pozdrav ;)
16 godina
odjavljen

Ja se brinem. Kao osoba kojoj je posao procjenjivati troškove softdev projekata, brinem se da im je 100M daleko od dovoljnog i da im je tempo izrazito loš. No, već vidim da sam imao pravo i prije nekoliko godina - niti će im biti dosta niti je moguće izvesti sve što su obećali i kako su obećali u razumnom roku. Po broju oglasa za posao i glasinama o tome koliko plaćaju (visoke iznose) vidim da im je i panika jer nemaju ljudi. Loše je što im konstantno odlaze ljudi s vrha, seniori, producenti...

10 godina
Star Citizen

Daj Tonči nemoj s lošim vijestima samo, daj i neku dobru inside informaciju. ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ja se brinem. Kao osoba kojoj je posao procjenjivati troškove softdev projekata, brinem se da im je 100M daleko od dovoljnog i da im je tempo izrazito loš. No, već vidim da sam imao pravo i prije nekoliko godina - niti će im biti dosta niti je moguće izvesti sve što su obećali i kako su obećali u razumnom roku. Po broju oglasa za posao i glasinama o tome koliko plaćaju (visoke iznose) vidim da im je i panika jer nemaju ljudi. Loše je što im konstantno odlaze ljudi s vrha, seniori, producenti...

Što se ne prijaviš pokupiš dobru lovu koji mjesec i kazes nam kao insider što zaista rade 

16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Ma ništa ne pada, funding im je konstantno OK, čak im je u zadnje vrijeme (jedno 2 mjeseca) i porastao priljev novih citizena i $$$.

Sad kad bude oglašena akcija tipa "iskoristite zadnju priliku dobiti S42 i SC zajedno za samo 40$" biti će još barem nekoliko tisuća novih citizena (koji će naknadno još kupit i koji brod, hangar, kozmetiku i sl.)

da mozda, ali da li je ta akcija dovoljna da pokrije cijeli taj mjesec?

Oni imaju troska od nekoliko milijuna dolara mjesecno, a omjer troskova i novih clanova/kupovanja brodaova ne idu u prilog.

Funding pokazuje samo prihode, a SC razvoj po najoptimisticnijim najavama (kada bi se ispeglale sve game braking bugove) traje bar jos 2 godine. 

Ja vidim uvodjenje velikih sponzora u bliskoj buducnosti.

17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
Abomb kaže...
Khevtuul kaže...

sad je sluzbeno...

Funding im ide i dalje, ali se broj fundera ne povećava nešto puno, dakle samo zagriženi idioti, koji su već dali lovu i dalje daju lovu na brodove za igru koja ne postoji.

Speechless

16 godina
odjavljen
mislav_01 kaže...
Tonči kaže...

Što se ne prijaviš pokupiš dobru lovu koji mjesec i kazes nam kao insider što zaista rade 

Zato što je upitno do kad će to trajati, a i nemaju lokaciju u Splitu, a ja se nemam namjeru preseliti nikamo i radim od doma. Novac koji bi mi bio poticajan za preseljenje, ne plaćaju sigurno. :)

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice