Star Citizen izdvojena tema

poruka: 4.785
|
čitano: 879.224
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
16 godina
neaktivan
Re: Star Citizen

Malo će ih Sandi ispsovati, Chris izvrijeđati i sve će opet biti kao po loju..

17 godina
neaktivan
NightShadow kaže...

Malo će ih Sandi ispsovati, Chris izvrijeđati i sve će opet biti kao po loju..

Lijep pozdrav ;)
17 godina
Star Citizen

Osobno mislim da je jedno kad nas nekolicina na nekom lijevom forumu izražavamo osobni skepticizam vezan uz usjeh ovog naslova, a sasvim druga priča kad se o tome napiše članak ili nekoliko njih bez dokaza ili konkretnih svjedoka (najlakše reć 3 zvizdača su nam ispričali...) i popljuje naslov bez razloga, povoda ili dokaza svojih tvrdnji.

Nisam stoga za objavljivanje ovih članaka!

Da postoji opravdana sumnja u uspjeh SC-a -> definitivno postoji, ali ne treba se o tome pisati u članku sa hrpom (neutemeljenih) optužbi i izazivat paniku. To je samo zao pokušaj koji više djeluje kao osobna svađa nego realno stanje.

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
Star Citizen

Stara uzrečica kaže:

" Psi laju,

karavane prolaze."

Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Star Citizen

Po prirodi sam optimist,

no eto izgubih nadu da će SC ikad vidjet svjetlo dana.

Danas sam se i unsubscribnuo s njihovog newslettera.

Za duševno dobro svih koji su uplatili stotine dolara, nadam se da sam u krivu :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Star Citizen

Update -

Drama continues: https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/14979-Chairmans-Response-To-The-Escapist

Inace san totalno indiferentan prema Chrisu i svoj fami koja se oko njega odvija pa mi i ne bi tako tesko palo da se ove optuzbe pokazu istinite.

Ali bia bi sritan ko mala beba kad bi se na kraju pokazalo da je Derek glavni vodja i organizator svih ovih sranja i optuzbi koje kolaju u zadnje vrime.

Lik je jedan od najvećih imbecila gaming industrije i bilo bi vrime da ga netko napokon pokopa za svagda.

Potpis:
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

novi update:

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
Star Citizen

Laganini pratim ovo sa Escapistom i tu stvarno sve od reda smrdi... Jedna od stvari koja smrdi su spomenute ID kartice preko kojih su "identificirali" neke od bivših radnika. Ali, prema pisanju ljudi na redditu, kartice u pitanju nemaju ime, sliku ni spomen CIG-a na njima... I pojavila se hrpa slika korisnika Reddita sa identičnim karticama, a koji ne rade u CIG-u (a i u demantu piše da radnicu kod njih ne koriste ID kartice)....  Sve u svemu, zanimljiva situacija za pratit 

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Od svega najviše vjerujem ovo za Sandi. Nju cim vidim tik dobijem.

16 godina
odjavljen
Star Citizen

Drama je zakuhala... CIG prijeti tužbama, Derek Smart prijeti razotkrivanjem, The Escapist šuti, a konkretno nema ničega: igra je i dalje zapela na hrpi rada artista uguranoj u vikend rada developera, imamo sofisticiranu kutiju kao model viewer, imamo "dogfight" s dva skyboxa i još jedan tech demo s hodnicima nekakvog kvartića u gradiću s nula interakcije s ičim osim vratima.

Još uvijek stojim da bih imao bolje rezultate da mi netko da artiste. Eto, računam da za jednog charactera full modeliranog, rigganog i animiranog treba cca. 6mj. Toliko za manji brod i manju sobu. Pomnožiti s artistima i dodati jednog 2D za crtati Flash sučelje.

Kretanje u svemiru, šetnja po sobama, 3D sučelje, interakcija s liftovima, vratima, računalima, sve je to već gotovo u CryEngineu. Ima i više, oružje, pucanje, eksplozije, svašta nešto još ima gotovo.

Koja je svrha da su uopće to sve objavljivali? Ako žele objaviti alfu igre, neka objave sve, neka githubaju igru. Open source dev. Ionako su crowdfundani, igra će biti MMO, nije da će netko uzeti to pa napraviti konkurenciju bez love.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Kretanje u svemiru, šetnja po sobama, 3D sučelje, interakcija s liftovima, vratima, računalima, sve je to već gotovo u CryEngineu. Ima i više, oružje, pucanje, eksplozije, svašta nešto još ima gotovo.

Problem je u tome što su oni išli razmontiravati čitav engine sa svojim 'doradama' i to ih je na kraju koštalo hrpu vremena.

Ništa u SC-u neće biti defaultno iz CryEngine-a (osim renderera vjerojatno..).

Nadam se samo da će na kraju biti vrijedno toga.. 

Inače, baš me zanima što će na kraju ispast s tim Esc(r)apistom... 

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Problem je u tome što su oni išli razmontiravati čitav engine sa svojim 'doradama' i to ce ih u i buduce koštati hrpu vremena.

Ništa u SC-u neće biti defaultno iz CryEngine-a (osim renderera vjerojatno..).

Nadam se samo da će na kraju biti vrijedno toga.. 

drugim riječima, falili su na startu izabrati Engine.

Samo izdrogirani CR moze sa crowdfunding novcima ic mjenat cijeli engine.

17 godina
neaktivan

Kada je pitch na KS krenuo, pogledaj grafiku malo, sve je trebalo biti tako kako je receno defaultni cryengine, malo šminke i ostalo je gameplay. Onda je odjednom kapnula ogromna para pa jos veca pa onda nakraju nezamisliva kolicina novaca. Tada nastaje problem jer se ambicije mjenjaju, dolazi do izrazaja neiskustvo i nedostaci CRa kao project managera i naravno raste ego. Da je CR ostao dizajner, a za ostalo unajmio prave project managere mozda bi bilo drugacije. Za ovaj citav projekt bi bilo bolje da su skupili par milijuna, a ne 90. Jer da imaju 190 nece im biti dosta.

Druga greška je bila bilo kakvo objavljivanje modula. Apsolutno su beskorisni i nepotrebni gubitak vremena. Vjerujem da price o "testiranju" su bajke jer kao što tonci kaze imaju 2 mape sa kriminalno malim skyboxom i ništa više i to ne radi kak spada. Cemu moduli? Cemu Star Marine? Who the fuck cares se pitam još jednom. Suti i radi na igri. Sve ovo su mogli u par videa predstavit jer ionako je dojam 100% bolji gledajuci video nego igrajuci igru. 

I treca greška je zapošljavanje manekenke kao PR osobe jer ocito je iz prilozenog skandala i svih slicnih prica da zena ne zna posao i da je priglupa alapača. 

Četvrta greška bi mogla biti što CR režira kampanju, ako ste gledali Wing Commander film znate zašto je to loše.

Puno puno grešaka ali u procesu koji do sada nikada nije nitko prošao. Citav proces crowdfundinga na ovoj sali je jednostavno neistrazen teritorij i neke greške se trebaju događati. Pitanje je tj. problem je da li su ove greške rezultat navigacije kroz eksplozivni rast crowdfunging kampanje i neiskustva ili generalne nesposobnosti tih istih ljudi. Nije isto jer ako je ovo prvo u pitanju kako vrijeme odmice bit ce sve bolje, a ako je ovo drugo e onda smo naje*ali svi.

Moje mišljenje o ovom projektu i njegovoj predviđenoj uspoješnosti oscilira gore dole sa svakim tjednom i novim vijestima iz CIGa samo primjecujem da peak oscilacije registrira sve nize i nize i nize. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2015 8:40 (mislav_01).
11 godina
odjavljen
Star Citizen

Danas ujutro se probudim i imam šta vidjet u hangaru

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2015 10:10 (MacolaToni).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Siguran sam da je cijenom bio prihvatljiv ali nikad nece stic nvidia racing team što ima klinjo iz susjedstva 

17 godina
neaktivan

Ja sam primjetio zadnjih nekoliko dana da su backeri odlučili za inat Derek Smartu i Esc(r)apistu ponovno posegnuti u džep ;) 

Usput, evo novih eksplozija koje će biti propagirane po sustavima (komponentama) brodova a ne samo lijepe animacije nad teksturama...

Jako dobro izgleda i u brodu iznutra dok se događa vanjska šteta na brodu  - pri kraju filmića :) 

Lijep pozdrav ;)
16 godina
odjavljen
Star Citizen

Zašto u prvoj imamo zvuk? :D

Btw, da, odlično izgleda.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Star Citizen

Najbolji video do sad. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Bojim se samo kakav će hardver biti potreban za glatko izvođenje takvih eksplozija u malo većim bitkama - tipa 30tak brodova i onda tako eksplodiravaju naokolo, ccccc... 

Čini mi se da će dx12 + next gen grafulje biti 'must have' za Star Citizena...

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
Tonči kaže...

Bojim se samo kakav će hardver biti potreban za glatko izvođenje takvih eksplozija u malo većim bitkama - tipa 30tak brodova i onda tako eksplodiravaju naokolo, ccccc... 

Ovo je MMO, dakle nebu to išlo nikako i bok.

Nema jednog jedinog MMO-a na svijetu sa top grafikom, a da radi u malo većim borbama/bitkama, bez obzira na to kaj ti imaš od hardvera.

17 godina
neaktivan
HAL kaže...
Dado_ZG78 kaže...
Tonči kaže...

Nema jednog jedinog MMO-a na svijetu sa top grafikom, a da radi u malo većim borbama/bitkama, bez obzira na to kaj ti imaš od hardvera.

Upravo u tom i jest poanta - još nema takve igre :)  

Star Citizen od prvih najava treba pomicati granice i vratiti PC gamingu onu prednost nad konzolama i onu čar kakvu su imale igre nekada za koje se je trebalo kupovati dedicirane 3d akceleratore i sl. 

Lijep pozdrav ;)
16 godina
odjavljen
HAL kaže...
Dado_ZG78 kaže...
Tonči kaže...

Zapravo ima. Nije grafika toliko problem. MMO-i izgledaju loše da bi ih više ljudi moglo igrati i da bi tako dobili masu. Masa ljudi nema 4xTitanX... Osim toga problem je što detalji traže vrijeme, a MMO-i imaju ogromnu količinu art contenta koju treba izraditi.

Aion (CryEngine!), GW2, Age of Conan, EVE Online, Elder Scrolls Online, SWTOR, .. sve su to igre koje su za svoje vrijeme izgledale/izgledaju super.

Uskoro stižu Monster Hunter Online i Archage (oboje Cry Engine 3), Everquest Next... 

Ono što je opasno za Star Citizen nisu detalji tekstura i shaderi, nego mrežni promet zbog preciznosti i kompleksnosti scena veličina brodova, broj brodova, detalji brodova s obzirom na veličinu, ljudi u njima...

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
HAL kaže...
Dado_ZG78 kaže...
Tonči kaže...

Aion (CryEngine!), GW2, Age of Conan, EVE Online, Elder Scrolls Online, SWTOR, .. sve su to igre koje su za svoje vrijeme izgledale/izgledaju super.

I sve te igre, osim EVE-a padaju kad se na jednom mjestu skupi više igrača, doslovno sam igrao sve od njih.

Age of Conan - Napad na "grad" od nekog guilda = server crash + slide show.

GW2 - Slide show na Fort siegeovima, te ogroman server lag.

Edlder Scrolls Online - Server lag najviše.

SWTOR - Ovo sranje ne treba niti spominjati, Ilium (ili kako se već zona zvala) nije radila uopće. 1-2 FPS-a + ogroman lag.

Aion - Užasni server lagovi, nevidiljivi igrači, nevidljivi spellovi.

Da se razumijemo ne sraćkam proitv Star Citizen-a, ali moje iskustvo u igranju MMO-a mi jednostavno govori da ogroman broj ljudi na jednom mjestu najčešće znači i ogroman lag, te pad FPS-a.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2015 15:20 (HAL).
16 godina
odjavljen
HAL kaže...

I sve te igre, osim EVE-a padaju kad se na jednom mjestu skupi više igrača, doslovno sam igrao sve od njih.

Age of Conan - Napad na "grad" od nekog guilda = server crash + slide show.

GW2 - Slide show na Fort siegeovima, te ogroman server lag.

Edlder Scrolls Online - Server lag najviše.

SWTOR - Ovo sranje ne treba niti spominjati, Ilium (ili kako se već zona zvala) nije radila uopće. 1-2 FPS-a + ogroman lag.

Aion - Užasni server lagovi, nevidiljivi igrači, nevidljivi spellovi.

Da se razumijemo ne sraćkam proitv Star Citizen-a, ali moje iskustvo u igranju MMO-a mi jednostavno govori da ogroman broj ljudi na jednom mjestu najčešće znači i ogroman lag, te pad FPS-a.

Nisam imao tako loše iskustvo. Uglavnom je bilo ok. Problemi su se znali pojaviti, ali nije baš da su stalni. Ono na što se ljudi žale kod Ilum mape je FPS - igra umire zbog opterećenja klijenta, više nego drugih stvari. Lag je opet pitanje komunikacije. Ako nisi takvo iskustvo imao na optici, teško je reći što te mučilo.

Što se server laga tiče, da, to je indikator problema koje ja spominjem i koji bi mogli mučiti SC.

17 godina
Star Citizen

Planetside 1 i 2 izgledaju ok a nerijetko se vode bitke od npr 100 ucesnika, tenkovi, letjelice, razna vozila, bude ludo izgleda dobro i nema laga. Naravno grafika nije ovakva..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Star Citizen

Planetside je iznimno tehnički jednostavan. SC je otprilike (planirano) 3x kompleksniji.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Star Citizen

Tko kaze da moraju odmah u startu biti masivne bitke, mogu malo po malo upscaleati stvari, a i rekli su da ce tako biti.

Ista situacija je bila i u EvE, 50 capova i 100 brodova je znacilo jump queue i nenormalan lag, kad bi se naguralo 100 capova to je bia zesci fijasko.

Sada evo imamo EvE bitke od 3000 brodova.

Cini mi se da je CR spominjao da ce instance prvo biti 16 pa onda 32 pa 64 .... broda  ...

Potpis:
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2015 17:48 (Necto).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Necto kaže...

Tko kaze da moraju odmah u startu biti masivne bitke, mogu malo po malo upscaleati stvari, a i rekli su da ce tako biti.

Ista situacija je bila i u EvE, 50 capova i 100 brodova je znacilo jump queue i nenormalan lag, kad bi se naguralo 100 capova to je bia zesci fijasko.

Sada evo imamo EvE bitke od 3000 brodova.

Cini mi se da je CR spominjao da ce instance prvo biti 16 pa onda 32 pa 64 .... broda  ...

Naravno da će nadograđivat, već sada imamo po 16 igrača u AC-u..  slijede velike mape i 32 igrača po instanci, a kasnije 64+ 

Lijep pozdrav ;)
17 godina
Star Citizen

Planetside je FPS, znaci brz je, predikcije i hitbox za brzi FPS na 100+ igraca i vozila, svako sa svojom fizikom, rakete, laseri, stitovi, multicrew - nebi to sve sigurno nazvao tehnicki iznimno jednostavnim. Sve ima svoju fiziku, plus gravitacija i teren(collision) cega ovdje nema(pretpostavljam da nece biti masivnih bitaka na planetima).

Po cemu je to star citizen 3x kompliciraniji, gledajuci sa strane server side-a i laga?

Graficki je puno kompliciraniji i to je problem na klijentima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice