Star Citizen izdvojena tema

poruka: 4.785
|
čitano: 880.542
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Uh kako se nadam da ce to bit dobro taj VR. Ne mogu si zamislit dozivljaj elitea s time. Dok spacetruckam bi baš bilo fino uzivit se totalno :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Star Citizen
Tonči kaže...

DK2 koji sam ja imao je sasvim OK, ali mučnine su invidualna stvar. HTC Vive je navodno tu fenomenalan i bolji od Oculusa jer kod nikoga ne izaziva velike mučnine (kontroler je fizički i analogni).

Što se same tehnologije tiče, screen door efekt je meni smetao, ali ne opet toliko da pokvari doživljaj. Stvar je ludilo, simulacije (poput Elite Dangerousa) nikad neće biti iste bez toga.

P.S. Problem s mučninama nije samo u žarišnim točkama, nego i činjenici da VR mozgu šalje info da se krećeš, a ne krećeš se i mozgu se povraća. :P

Da, taj dojam kretanja, a bez da se krečeš je i kod mene bio razlog mučnine. Pogotovo na demo-ima tipa rollercoaster i sl. di ti nemaš kontrolu nad svojim pokretima, a očekuješ velike sile koje bi trebale djelovat na tebe. 

S druge strane, u Elite nisam imao problema sa mučninom; možda radi percepcije mozga, jer iskustva sa rollercoasterima imam i znam kaj bi se trebalo dogodit (pa valjda sukladno tome mozak i očekuje povratnu silu na tijelo), dok iskustvo sa upravljanjem svemirskog broda nemam, pa nema ni neke očekivane sile vezano uz to.

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
17 godina
Star Citizen

Mozemo sad raspravljat o razlozima, ali ta tehnologija jos uvijek (po meni) nije zrela za release. Bit ce spremna u jednom trenu, u to ne sumnjam, ali cijela filozofija je u tome da (opet, po meni) rade isto sto i monitor, samo podijele sliku na ono sto bi vidlo lijevo, odnosno desno oko (dakle jedna slika malo lijevo, druga malo desno), neki kombiniraju to sa zakrivljenim ekranom, ali je sve skupa preblizu oku i imas efekt da buljis u nesto 10-15CM od oka. Inace je slika identicna onoj na monitoru, a trebala bi na toj udaljenosti biti puno drugacija, pa da se to kompenzira kad oko gleda u daljinu (dakle pomaknut zarisnu tocku) da dobijes cistu sliku na toj udaljenosti. To bi maknulo osjecaj mucnine koji vecina ljudi ima. Dakle focus gledanja je preblizu, a to sto mozak ocekuje i gibanje tijela ugl napinje misice u ocekivanju neke sile, moguce i dodaje svemu jer je mozak zbunjen nedostatkom gibanja.

Moguce je stvar navike, ali mislim da je upravo stvar u ovom opisanom.

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
odjavljen
Berko kaže...

S druge strane, u Elite nisam imao problema sa mučninom; možda radi percepcije mozga, jer iskustva sa rollercoasterima imam i znam kaj bi se trebalo dogodit (pa valjda sukladno tome mozak i očekuje povratnu silu na tijelo), dok iskustvo sa upravljanjem svemirskog broda nemam, pa nema ni neke očekivane sile vezano uz to.

Ne kreće ti se cijelo tijelo. Što se mozga tiče, ti sjediš na mjestu. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2015 11:45 (Tonči).
17 godina
Rhodin kaže...

Mozemo sad raspravljat o razlozima, ali ta tehnologija jos uvijek (po meni) nije zrela za release. Bit ce spremna u jednom trenu, u to ne sumnjam, ali cijela filozofija je u tome da (opet, po meni) rade isto sto i monitor, samo podijele sliku na ono sto bi vidlo lijevo, odnosno desno oko (dakle jedna slika malo lijevo, druga malo desno), neki kombiniraju to sa zakrivljenim ekranom, ali je sve skupa preblizu oku i imas efekt da buljis u nesto 10-15CM od oka. Inace je slika identicna onoj na monitoru, a trebala bi na toj udaljenosti biti puno drugacija, pa da se to kompenzira kad oko gleda u daljinu (dakle pomaknut zarisnu tocku) da dobijes cistu sliku na toj udaljenosti. To bi maknulo osjecaj mucnine koji vecina ljudi ima. Dakle focus gledanja je preblizu, a to sto mozak ocekuje i gibanje tijela ugl napinje misice u ocekivanju neke sile, moguce i dodaje svemu jer je mozak zbunjen nedostatkom gibanja.

Moguce je stvar navike, ali mislim da je upravo stvar u ovom opisanom.

Zato imaju leče koje kompenziraju tu udaljenost oka od monitora. I to nije problem; nisam nikad imao problema sa fokusom; glavni problem koji je izazivao mučninu u mom slučaju je bio nedostatak stvarne sile u slučaju kad je mozak očekivao silu prema onome što vidi. Npr. skoro cijeli dan sam proveo bez problema gledajući hrpu raznih demo-a u kojima sam ja kontrolirao lika, ali čim sam pokrenuo rollercoaster demo, tu su počeli problemi, jer nisam zapravo kontrolirao svoje kretnje + očekivao sam sile koje su mi poznate iz rollercoastera, a kojih nije bilo tamo...

11 godina
Berko kaže...

Zato imaju leče koje kompenziraju tu udaljenost oka od monitora. I to nije problem; nisam nikad imao problema sa fokusom; glavni problem koji je izazivao mučninu u mom slučaju je bio nedostatak stvarne sile u slučaju kad je mozak očekivao silu prema onome što vidi. Npr. skoro cijeli dan sam proveo bez problema gledajući hrpu raznih demo-a u kojima sam ja kontrolirao lika, ali čim sam pokrenuo rollercoaster demo, tu su počeli problemi, jer nisam zapravo kontrolirao svoje kretnje + očekivao sam sile koje su mi poznate iz rollercoastera, a kojih nije bilo tamo...

Tipična morska bolest. Oko prima informacije, a centar za ravnotežu u uhu ne. Samim time mozak misli da je tijelo otrovano i prva reakcija je pražnjenje sadržaja želuca. Možemo reći da tijelo ima svoj fail-safe sustav.

MPLAB C18
16 godina
Star Citizen

Sve to će se u skoroj budućnosti liječiti kanabisom....

Sreća je put, a ne odredište.
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2015 15:21 (goodie).
Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
goodie kaže...

Sve to će se u skoroj budućnosti liječiti kanabisom....

VR headset sa prikljuckom na vaporizer? 

to te ja pitam.

17 godina
neaktivan
Star Citizen

Nakon pola sata šetkanja po ulicama oko hangara (planetside/social modul na PTU..) mogu reči da je ovo začetak jednog predivnog svemira 

Za sada još nema NPC-a, samo igrači (cca 25 po instanci u prvoj fazi) i ne može se interakcija s okolinom vršiti osim vratima i raditi emotes za 30tak akcija/emocija.

Također je uvedena prva verzija ingame chat kanala i Augumented Reality vizora.

Sad naprijed do Star Marine-a... 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
Dado_ZG78 kaže...

Nakon pola sata šetkanja po ulicama oko hangara (planetside/social modul na PTU..) mogu reči da je ovo začetak jednog predivnog svemira 

Za sada još nema NPC-a, samo igrači (cca 25 po instanci u prvoj fazi) i ne može se interakcija s okolinom vršiti osim vratima i raditi emotes za 30tak akcija/emocija.

Dakle, sad umjesto samo šetanja po hangaru, možeš se šetati i oko hangara?

17 godina
neaktivan

HAHAHAH joj umro sam malo sad :D

16 godina
odjavljen
Berko kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Ovo k'o da sam ja napisao.   I ja umro skoro udavivši se jabukom. 

Nego, možeš šetati i u grupi od kad su developeri položili "Napredne računalne mreže, više-klijentski sustavi". Level dizajneri su završili tutorial "Koncentrični zidovi i sobe u sobi" i sad prelaze na "Interaktivni elementi level dizajna" što znači da ćemo vjerojatno moći ostvariti i interakciju s okolišem osim vrata (vrata su inače gotovi dio CryEnginea, zato ih ima). Dado je uvjeren da će netko stići dizajnirati još 30 emoteova da ih bude 60 pa će igra biti puno bogatija i zabavnija. 30 emoteova dosadi vrlo brzo.

17 godina
Star Citizen

Evo dok je video live...

Uglavnom, impresivno je enviroment napravljen (taj dio "oko hangara" :D )... Ekipa je fakat odradila jbn posao sa modeliranjem, texturama i osvjetljenjem. Fali tu još gameplay element, ali vizualno to mrak izgleda! 

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 19:59 (Berko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Berko kaže...

Evo dok je video live...

Uglavnom, impresivno je enviroment napravljen (taj dio "oko hangara" :D )... Ekipa je fakat odradila jbn posao sa modeliranjem, texturama i osvjetljenjem. Fali tu još gameplay element, ali vizualno to mrak izgleda! 

U tome i jest problem. Sve što rade već godinama isključivo je zasluga modelera i teksturera. Engine odavno postoji i pruža jednako impresivne stvari. Content je jedino što proizvode i to onaj neinteraktivni.

10 godina
neaktivan
Star Citizen

da ne citam sve odpocetka

da li je ova igra izasla ?

tj da li je igriva ili je jos beta ?

0 1 hvala 0
17 godina
zmijko kaže...

da ne citam sve odpocetka

da li je ova igra izasla ?

tj da li je igriva ili je jos beta ?

2012 + 5 godina, očekuj je početkom 2017 odnosno kraj 2016... ^^

17 godina
Star Citizen

U kojem svemiru ce ovo izac kroz godinu dana? Ocekujte release, pogotovo ovim tempom, oko 2017/2018 u najboljem slucaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Berko kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Upravo tako :)  

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Berko kaže...

Evo dok je video live...

U tome i jest problem. Sve što rade već godinama isključivo je zasluga modelera i teksturera. Engine odavno postoji i pruža jednako impresivne stvari. Content je jedino što proizvode i to onaj neinteraktivni.

Naravno, najveći dio posla oko svakog 'virtualnog svemira' jest upravo dizajn - treba imat talentirane dizajnere, grafičare, animatore.. a to i najviše košta u razvojnom procesu.

Da je sve samo u programiranju gameplay mehanike već bih i ja napravio nekoliko mrak igara :P 

Engine, po stoti puta ponavljam, se samo temelji na teško modificiranoj verziji CryEngine-a i interno ga zovu StarEngine mislim.. sada imaju čitav studio u Frankfurtu koji se bavi isključivo razvojem i doradama na tim modifikacijama.

Nekoliko originalnih inženjera iz CryTeka radi sad za CIG. 

Uglavnom, odličan posao za sada. 

Lijep pozdrav ;)
16 godina
odjavljen

Uporan si sa svojim fanboy bedastoćama, to ti se mora priznati. Ponekad baš odustanem, kao sada...

17 godina
Dado_ZG78 kaže...

nova razina inzenjerstva: orig. eng. Dado_ZG78

17 godina
neaktivan
Svinja kaže...
Dado_ZG78 kaže...

nova razina inzenjerstva: orig. eng. Dado_ZG78

Mislim ljudi iz originalne ekipe što su izbacili Cry tehnologiju  :)

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Puno novih stvari ovaj vikend :)

Prva iteracija planetside modula izbačena na LIVE server za sve :) 

Preview landing zone-a na Nyx-u 

- predobro..  

O elektroničkom ratovanju...

Status Star Marine modula.

Vanguard varijante - ponešto za svakoga ;) 

Velike stvari dolaze i zasebni moduli pomalo će se stopiti u cjelinu. 

BTW, pređen novi milestone: 88,008,420$  - sigurnih preko 100 milja do kraja godine :)

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2015 9:16 (Dado_ZG78).
Moj PC  
5 1 hvala 1
17 godina
Star Citizen

Ovo izgleda stvarno dobro, pogotovo ovaj Nyx landing zone.

Super je sto idu na realni izgled a ne na kricava drveca i roza oblake, ono sto bi trebalo izgledat mracno i izgleda tako, a to je u zadnje vrijeme u drugim igrama nazalost rijetkost.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Holy shit you guys :-O

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

U kojem svemiru ce ovo izac kroz godinu dana? Ocekujte release, pogotovo ovim tempom, oko 2017/2018 u najboljem slucaju.

U stvari u pravu si, igra ovih razmjera treba bar 6 godina razvoja... u najboljem slučaju.

17 godina
Star Citizen

Potpis:
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

I know, right!?!  :)))

Lijep pozdrav ;)
10 godina
Dado_ZG78 kaže...
mislav_01 kaže...

I know, right!?!  :)))

O jebote konj, evo povraća mi se od ovih komentara lol

14 godina
Dado_ZG78 kaže...

Blago tebi.
Što bih ja dao da sam tako optimističan i ushićen poput tebe.
Ali nisam...

Ja sam valjda kreten što ne uživam u svim mogućnostima šetanja i drndanja jajčeka.
Sve to nakon 894819418941894189 $ i koliko, dvije+ godine razvoja ili?

Da, ja sam definitivno kreten što me to ne raduje poput tebe.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice