Star Citizen izdvojena tema

poruka: 4.785
|
čitano: 907.463
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Osobno imam 2 Xbox 360 kontrolera spojena na piceka prek USB-a pa nemam ništa protiv takve vrste upravljanja (emulatori, arkade, borilačke igre, vožnje..) - to je i dalje PC gaming dok se god igre vrte na PC-u, no nadam se da ću ipak rabiti kombinaciju miš/tipkovnica (makar samo za FPS dio miš) + kontroler. Ovisno o tome kako će dozvoliti definiranje komandi.

Ovo za PC-only igru se meni osobno jako dopalo jer konzole ionako već imaju dosta svojih ekskluziva, pa nek sad malo SF (r)evolucije dođe i nama PC-ašima za promjenu {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: Star Citizen
Deus ex machina kaže...

Olso - u cemu je frka s xbox controllerom? Avionski joystick ili xbox controller, razlike nema, dugme je dugme, axis je axis. Na xbox controlleru ima dovoljno tipki za upravljanje cijelim eskadronom, kamoli za jedan avioncic, a za simulacije - uzimam analognu gljivu ispred misa svaki dan...

Igrao sam davno  I-War 2 (jedna od najboljih svemirskih simulacija ikad) sa Trustmaster HOTAS (Hands On Throttle-And-Stick) kontrolerom i moram ti (i ostalim gamepad invalidima) odma reć, da blage veze nemaš.

BTW i lijepo vam je prikazano s čime se treba igrat:

You are like the Michael Jordan of being a son of a bitch.
17 godina
odjavljen
Star Citizen

Miš je sasvim dobar kontroler za space sim i može zamijeniti analogiju bez problema ako se dobro implementira; Freespace 2 je tome dokaz. Što se tiče Star Citizena i konzola, sumnjam da bi se ovoliko hvalili da neće za PC izdati barem teksture veće rezolucije, ali mislim da nešto više od toga ne treba očekivati ako će biti višeplatformska igra. Razlika je manja nego ranije, ali dovoljna da se ne isplati pisati bitno drugačije stvari, shadere pogotovo. Kompleksniji modeli, veće teksture... okej, ali nešto drugo.

Što se tiče obećanja, već smo dobili dokaz da na obećanja Chrisa Robertsa ne možemo računati, odnosno da u najmanju ruku ne možemo očekivati da će nešto napraviti na vrijeme. Koliko kasni DFM? Godinu dana uz pet odgoda i praznih priča?

Kažeš 4K podrška? Da? Vidi, sad ću ti odati programersku tajnu i sav taj ogroman trud oko podrške za 4K - ovako se podržava 4K, 2K, 1K, 0,5K, 0,05K...

glViewport(0, 0, width, height);

I to je to. Stvarno, pitaj Deusa. No, čak i da se radi o bitnome, na kojem hardveru? Star Citizen u pišljivom hangaru trza na 780Ti i 1440p. Na 4K igranje možeš zaboraviti barem još dvije generacije, dakle slobodno preskoči Maxwella jer će taj biti otprilike zreo da igru vrti na 1440p (najbrži model). Pascal arhitektura se očekuje za 2016 i mislim da bi te kartice mogle postići 60 FPS u Battlefieldu 4, ali u Star Citizenu u ovom stanju? Ne.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Star Citizen

Još nema DFM? Opet sam bio u pravu...  :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Tonči kaže...

Miš je sasvim dobar kontroler za space sim i može zamijeniti analogiju bez problema ako se dobro implementira; Freespace 2 je tome dokaz.

Freespace/Freelancer je više neka vrst FPS-a, nego simulator. Također oba nemaju 'cockpit view'.

Zato imaš dojam, da je miš 'dobro' implementiran.

17 godina
odjavljen
memulica kaže...
Tonči kaže...

Miš je sasvim dobar kontroler za space sim i može zamijeniti analogiju bez problema ako se dobro implementira; Freespace 2 je tome dokaz.

Freespace/Freelancer je više neka vrst FPS-a, nego simulator. Također oba nemaju 'cockpit view'.

Zato imaš dojam, da je miš 'dobro' implementiran.

Nema to veze s time. Miš je dobro implementiran u kontekstu akceleracije, brzine i osi dobro reagiraju. FreeSpace 2 ima "cockpit view". Freelancer nema s time veze. Kakav simulator? Čega?

16 godina
Star Citizen

Nemoze se simulirati nekav dogfight izmedju brodova kad se i NASA-ini  brodovi jedva krecu kroz svemir a kamoli da se naglo okricu i pucketaju sa Scifi oruzjem.

kako napraviti vjerodostojnu simulaciju necega nepoznatoga?

Druga stvar je kontrola svemirskog broda. Ako upisete u google "space shuttle iniside" vidjeti ce se da je joystick najmanje zastupljen te bi realnije bilo letiti tipkovnicom(po slici mozda minimalno 4 tipkovnice{#}) .isto tako govorimo o naprednoj i izvanzemaljskoj tehnologiji, pa sama simulacija leta moze biti neortodoksna i nepoznata. Dapace, bilo bi najbolje kad bi razliciti brodovi tj. rase koristili razlicite periferije za igranje. veliki brodovi bi koristili uglavnom tipkovnicu, neke rase bi za manje brodove koristili mis druge joystick, pa neka i treca koristi volan... sve je moguce u svemiru{#}...

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2014 13:22 (Abomb).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Po meni je miš bio odlično rješen i u Wing Commanderu V (Prophecy) {#}

No kontrole na stranu, živo me zanima implementacija PBR-a u novi CryEngine (3.6) i kako će to glatko raditi - trebalo bi ubrzat stvari i poljepšat teksture (dodati realističnost materijala i svjetlosti u sceni).

Ukratko o PBR-u (iz linka gore):

PHYSICALLY BASED RENDERING

Perhaps the easiest way to think about this is that each object will render and behave as it would in reality. In the above example, we see stone arches, flanked by a metallic gold torch. Physically based rendering allows this arch to react to light as real stone would react. Additionally, the light will bounce off the gold on the torch exactly like it would in reality. This sounds trivial, but I assure you, it’s quite difficult to pull off convincingly, given the numerous systems involved.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Uglavnom nebitno za svemirski sim...

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Uglavnom nebitno za svemirski sim...

To ćeš tek vidjeti kao i za MOCAP studio..   ne znam, meni bitno da ako već mogu naprave što je moguće detaljniju i igriviju igru.

Podržavam sve što do sada rade (što se tehnologije tiče) {#}

Lijep pozdrav ;)
12 godina
Star Citizen

ajde, kad će to više da malo kampam u asteroidnom polju... 

MPLAB C18
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
ne znam, meni bitno da ako već mogu naprave što je moguće detaljniju i igriviju igru.

Ja to nebu igrao ako nema barem implementiran rast kose i brade, te brijanje i šišanje :P. I naravno realno ponašanje fluida, te ribe koje bježe od tebe dok plivaš.

Kao da radiš brod i postavljaš lustere prije nego je trup gotov. :)

17 godina
neaktivan
Dr. Zoidberg kaže...

Kao da radiš brod i postavljaš lustere prije nego je trup gotov. :)

Zbog ovakvih komentara i općenito stava nekih ljudi se inače ne pokazuje proces razvoja neke igre.

Da SC nisu morali najaviti unaprijed i da su imali sredstva iz drugih izvora samo bi odjednom došla fenomenalna space sim igra, a ovako im ljudi seruckaju za što treba i ne treba.

Fenomenalno je što su najuspješniji crowdfunder u povijesti, no isto tako je doza skepticizma i jadikovki oko stvari o kojima se još ne zna dovoljno kod dijela ekipe na zavidnom nivou. Ukratko ljudi cvile unaprijed! Ne valja ovo, ne valja ono, trebalo je ovak, trebalo je onak.. 

Pričekajte malo da zaigramo barem taj Arena Commander (DFM) pa onda bacajte kritike, ovak unaprijed i nije baš neka fora..

"I find your lack of faith disturbing"  {#}

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
memulica kaže...

Igrao sam davno  I-War 2 (jedna od najboljih svemirskih simulacija ikad) sa Trustmaster HOTAS (Hands On Throttle-And-Stick) kontrolerom i moram ti (i ostalim gamepad invalidima) odma reć, da blage veze nemaš.

BTW i lijepo vam je prikazano s čime se treba igrat:

Niti ne razumijes o cemu pricam ali bitno da otvaras usta i laprdas svoje {#}

Poentirao sam na to da nema nikakve razlike u implementaciji u kodu kad vec dodajes controllere (Idugme je dugme, axis je axis"). Ako podrzavas xbox gamepad, onda automatski podrzavas i taj tvoj thrustmaster dildo u koji si zaljubljen.

Komican si mi s kolikim naporom pokusavas ispast pametan, a nedostaje ti bazicna vjestina - razumijevanje.

Btw, I-War2 - *yawn*.

Probaj Ultimate Combat, u medjuvremenu te arkadice ne mijesaj sa simulacijama.

So all hail the new flesh - 'cause it suits me fine...
17 godina
odjavljen
Dr. Zoidberg kaže...
realno ponašanje fluida

Ovo bi itekako imalo smisla zapravo... {#}

15 godina
Star Citizen

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
17 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Niti ne razumijes o cemu pricam ali bitno da otvaras usta i laprdas svoje {#}

Poentirao sam na to da nema nikakve razlike u implementaciji u kodu kad vec dodajes controllere (Idugme je dugme, axis je axis"). Ako podrzavas xbox gamepad, onda automatski podrzavas i taj tvoj thrustmaster dildo u koji si zaljubljen.

Jel to ono kad moram koristit npr. XBOX 360 Controller emulator, jer je eto tamo neki ' mudri programer' umislio da je dugme na xbox 360 gamepadu i ono na PC kontrolerima isti k*rac?

17 godina
protjeran
Tonči kaže...

Nema to veze s time. Miš je dobro implementiran u kontekstu akceleracije, brzine i osi dobro reagiraju. FreeSpace 2 ima "cockpit view". Freelancer nema s time veze. Kakav simulator? Čega?

Zadnji put, kad sam igrao Freespace 2 nije imao cockpit view. Možda je međuvremenu neki mod izašao?

Freelancer sam spomenuo, jer i kod njega imaš isto upravljanje s mišom.

Čega?

Možda simulator svemirskog broda u svemirskom prostoru i njegovo ponašanje u skladu s poznatim fizikalnim zakonima koji tamo vladaju.

Naravno ne mislim da se moraju držat svakog zareza tih zakona, jer onda nebi niko igrao to čudo i ne bi bilo zabavno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.5.2014 9:54 (memulica).
17 godina
odjavljen
memulica kaže...
Tonči kaže...

Zadnji put, kad sam igrao Freespace 2 nije imao cockpit view. 

Ako misliš na model kokpita ispred kamere, to je posve svejedno i nebitno. Radi se o razlici od par stotina poligona mesha nabijenog na kameru.

17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Pričekajte malo da zaigramo barem taj Arena Commander (DFM) pa onda bacajte kritike, ovak unaprijed i nije baš neka fora..

"I find your lack of faith disturbing"  {#}

Najvise zbog toga ljudi kakaju. Kada kazu biti ce gotovo tada, i ne bude, nakon toga ocekujes da se budu malo skoncentrirali na jezgru igre da se to rijesi a kad ono kao macka oko vruce kase. :)

17 godina
protjeran
Star Citizen

Tonči kaže:

"Ako misliš na model kokpita ispred kamere, to je posve svejedno i nebitno. Radi se o razlici od par stotina poligona mesha nabijenog na kameru."

Bitno je, jer onda nebi imao dojam o dobroj kontroli s mišem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.5.2014 10:08 (memulica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
memulica kaže...

Jel to ono kad moram koristit npr. XBOX 360 Controller emulator, jer je eto tamo neki ' mudri programer' umislio da je dugme na xbox 360 gamepadu i ono na PC kontrolerima isti k*rac?

To programer nije obavio sve preko DirectInputa, nego je korisitio samo XInput. Iako bi bilo najbolje koristiti XI za xbox kontroler i DI za sve ostalo.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ee417014%28v=vs.85%29.aspx

17 godina
odjavljen
memulica kaže...

Tonči kaže:

"Ako misliš na model kokpita ispred kamere, to je posve svejedno i nebitno. Radi se o razlici od par stotina poligona mesha nabijenog na kameru."

Bitno je, jer onda nebi imao dojam o dobroj kontroli s mišem.

Ništa ti nije jasno, bojim se. Nema veze. :)

17 godina
neaktivan
Star Citizen

Ažurirali su stranicu s brodovima, kao i dodali tjedni izvještaj za Arena Commander (DFM).

Dost dobro {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Dado_ZG78 kaže...

Ažurirali su stranicu s brodovima, kao i dodali tjedni izvještaj za Arena Commander (DFM).

Dost dobro {#}

"There are still a great many breaking issues left to resolve but we are getting closer to having it each and every week. "

Nisam ni mislio da bi bilo drugačije; kao možda "Gotovi smo s DFM-om i možete ga skinuti na ovom linku...". {#}

17 godina
neaktivan
Star Citizen

Blizzard-ov veteran manager prelazi u CIG jer je oduševljen Star Citizenom {#}

Unaprijed za zlobnike - navodno je on bio jedan od glavnih protivnika mikrotransakcija u WoW-u i Diablu III.

Nadajmo se da će pomoći projektu i omogućiti bolju sinergiju među rastućim studijima koji rade na igri..

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Dado_ZG78 kaže...

Unaprijed za zlobnike - navodno je on bio jedan od glavnih protivnika mikrotransakcija u WoW-u i Diablu III.

Nadajmo se da će pomoći projektu i omogućiti bolju sinergiju među rastućim studijima koji rade na igri..

I ja bi pobjego da sam bio manager za D3... i to na drugu planetu. 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
17 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

I ja bi pobjego da sam bio manager za D3... i to na drugu planetu. 

Sve greške je čovjek ispravio sa ekspanzijom RoS {#}

Lijep pozdrav ;)
16 godina
Dado_ZG78 kaže...

WoW je "mrtva igra" (sto se novog contenta tice ne igraca), D3 se vadi iz jame odlaskom na konzole... sta ce covik nego pobiec dok je vrime....Po stare dane ce zahebavat mladost sta rade i provat dobit dio onog Toncijevog KDA kolaca (kurve, droga, alkohol)....

{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 21:21 (Abomb).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice