Dolaze skinovi i minići taman za Ukulele
Više o monthly patchu
http://steamcommunity.com/games/578080/announcements/detail/1438189263188767278
Više o monthly patchu
S onim zutim neces bit upadljiv, ne-ne 
Mislim da bi se igra rodila da sklone pancirke i kacige. Sad sam 8 puta pogodio lika sa M416 dok nije pao, ono WTF?!?!?!?!?!
Prilagodio sam se na TPS i skužio da je korištenje ADS-a rezervirano samo za dalekometno snajpanje. Završio više puta 2, 3 i 4. Još nisam uspio biti pobjednik. No imam par primjedbi: 1) izlaz iz automobila pri većim brzinama kad je sigurna smrt bi trebalo zabraniti ili pisati upozorenje pri prvom pritisku tipke. Više puta mi se je dogodilo da sam slučajno pretisnuo F što me je izbacilo iz auta i ubilo. 2) pri završetku igre, ostanak izvan plave linije oduzima previše hp-a po sekundi. Bio sam na full healthu i ubilo me je u 5 sekundi izvan plave linije.
4x i 8x scope su OP, pogotovo u završnici, bez tih ciljnika teško je odigrati do samoga kraja. Također, supressor je veoma dobra stvar.
Najbolja strategija za sada se svodi na:
1) iskakanje iz aviona na Miltu Power ili na skladišta u Primorsku jer se na obje lokacije nalazi military loot što je u većini slučajeva dovoljan broj dobrih oružja i opreme za cijelu partiju
2) također u blizini obje lokacije postoje prijevozna vozila, automobili i brodovi
3) kampiranje u džipu (zbog zaštite) unutar kruga i izbjegavanje obračuna do zadnjih 20 igrača
4) kada krugovi krenu u crazy mode prebaciti se na pješaštvo i zauzimati strateški dobre lokacije i po mogućnosti kampirati sa 8x ili 4x scopom
5) dalje je više manje sve sreća jer ovisno o tome gdje se krug premjesti ovisi i to da li se ti moraš relocirati ili ne, što je naravno veliki nedostatak prema tvojim protivnicima koji mogu ostati ukampirani na svojim mjestima
Nakon što se pronađu military loot i vozilo i to prije skraćivanja prvog kruga dolazak u prvih 20 je samo formalnost.
Probao sam i završnicu igre (<10 igrača) kada krugovi krenu u crazy mode odigrati uz pomoć automobila, koristiti ga kao zaklon i za brzu relokaciju. Ali problem je u tome što sa automobilom privlačiš previše pažnje i doslovno svi preostali preživjeli pucaju samo po tebi i znaju gdje se nalaziš.
Kao alternativa za Primorsk i Miltu Power pošto i te dvije lokacije ponekad znaju biti meta nekoliko igrača može poslužiti i tzv spawn island, ali tamo treba biti brz i pripaziti jer se na njemu krug najbrže zatvara.
Južni dio Georgopola i Sosnovka military base imaju dobar military loot, ali su te dvije lokacije veoma popularne među igračima za početak igre pa ih nebi preporučio jer je na početku igre najvažnije u miru pokupiti loot, pronaći vozilo, planirati strategiju i čekati da se oni međusobno pobiju.
Ubiti nekoga s dvocjevkom je tako jebeno dobar osjecaj, najbolji gun u igri. . . . . . . . . . . .
Dobar je osjećaj nekoga s njom ubiti, ali realno to je nagori gun u igri, a ne najbolji.
OHK vrijedi samo na ekstremno blizu, a ako fališ jedan game over jer je reload time 2 dana. S druge strane S12K kao poluatumatski shutgun sa 5 shellova je najbolje oružje za CQB.
Mislim da bi se igra rodila da sklone pancirke i kacige. Sad sam 8 puta pogodio lika sa M416 dok nije pao, ono WTF?!?!?!?!?!
Možda ti koji put nije registriralo? Meni je najviše trebalo 4 ili 5 pogodaka, ali na velikim udaljenostima. Ne, nesmiju skloniti pancirke i kacige jer je to jedino što daje mogućnosti za reakciju. I ovako je igra slaba na tome nivou i više se svodi na to tko koga prvi ugleda i sačeka.
Možda ti koji put nije registriralo? Meni je najviše trebalo 4 ili 5 pogodaka, ali na velikim udaljenostima. Ne, nesmiju skloniti pancirke i kacige jer je to jedino što daje mogućnosti za reakciju. I ovako je igra slaba na tome nivou i više se svodi na to tko koga prvi ugleda i sačeka.
Pucam na lika semi auto, brojao sam osam crvenih mrlja na njemu, i to mi nije prvi put da mi se slicne stvari dese.
i tako - "new rifle" koja ?? nadam se ne opet u samo "random drop", bolje da je ultra rare u normali ko kak je trenutno KAR98 npr
i tako - "new rifle" koja ?? nadam se ne opet u samo "random drop", bolje da je ultra rare u normali ko kak je trenutno KAR98 npr
Slijed kako su dolazile puške:
SMG Vector
SR VSS
AR Groza
Pistol G18
prema tom nekom nahođenju, ja pretpostavljam da dolazi neka moderna pump action šotka.
To bi bilo jako zgodno. Ili još neki LMG uz postojeći M249.
Što se boldanog tiče, otkud ti to da je Kar "ultra rare"?
Ima nešto manji spawn rate od ostalih puški, al nije ultra rare.
Sve je stvar slučajnosti i lucka.
Nekad u Lipovki znam pronaći 2-4 Kara, a nekad u cijelom Pochinkiu i Georgopolu zajedno ne nađem niti jedan.
Stvarno je slučajnosti i vjerojatnosti.
Više o monthly patchu

Slijed kako su dolazile puške:
SMG Vector
SR VSS
AR Groza
Pistol G18
prema tom nekom nahođenju, ja pretpostavljam da dolazi neka moderna pump action šotka.
To bi bilo jako zgodno. Ili još neki LMG uz postojeći M249.
Ima nešto manji spawn rate od ostalih puški, al nije ultra rare.
Sve je stvar slučajnosti i lucka.
Nekad u Lipovki znam pronaći 2-4 Kara, a nekad u cijelom Pochinkiu i Georgopolu zajedno ne nađem niti jedan.
Stvarno je slučajnosti i vjerojatnosti.
u zadnjih 20-25 partija sa 2 squad smo našli 3 puta po jedan kar i to je jedan bio u drop case-u i to je to, na nas 4 - tak da ne znam di si ih ti našao 2-4 kar98 !??
Igrao sam jednom na custom serveru gdje je spawn sniper-a bio povećan 3 puta, a sve ostale puške i pištolji su bili maknuti iz igre. Naš squad od 4 u cijelom Primorsk-u je pronašao 2 KAR i po jedan SKS i VSS (ovi potonji nisu bili dozvoljeni u tom game-u).
Tako da, KAR spawn je stvarno nizak...
Ali to sa loot-om je jako random - jednu rundu na istom mjestu nađeš 3 AR-a i jedan KAR98, ali bez 4x ili bolji, neku drugu rundu na istom mjestu nađeš samo Uzi-je i shotgune, ali 2 komada 4x. RNG (mjesto koje spominjem je nekih 8 kuća).
Više o monthly patchu

Jel još hodate rižinim poljima Vietnama?
Moram priznati da mi je igra vec malo dosadila, ali ovih par klipova pokazuje svu raskos igrivosti i zabave koju PUBG pruza. Siguran sam da svatko od nas ima bar par slicnih situacija.
u zadnjih 20-25 partija sa 2 squad smo našli 3 puta po jedan kar i to je jedan bio u drop case-u i to je to, na nas 4 - tak da ne znam di si ih ti našao 2-4 kar98 !??
Nezz gdje trazis...ali mi nismo partije odigrali da netko nije imao kar98,bilo duo ili squad.Od 5 partija u 4 partije ce netko ako ne i dvojica imat kar98.
Nedavno sam duo igrao u zarkiju smo nasli 4 i u kucici prema severnom nasao jos 1 kar,s tim da sam i u ruci nosio kar98 sa scope x8.
Da ne citiram sve postove vezane za Kar.
Ekipa s kojom igram i ja očito imamo sreće.
Jučer je ekipa na streamu kod Chole (mislim da su bili u Yasnayi), u 4 kuće, doslovno 4 faking kuće one obične s 2 kata, našli u jednoj kući 3 komada, u ostale 3 kuće još 2 komada.
Što se meni jednom dogodilo. U Pochinkiju, onaj kompleks kuća blizu kanalizacije/rovova/tunela kako god ih zvali, u 2 kuće sam našao 7 first faking aid-ova, niti jedan AR, niti jednu vestu, niti jednu torbu. I kacigu lvl3.
Ako itijedna MP igra ima ovakav random to je onda ova.
I ovo mi se više sviđa da je full random i puka sreća nego da se zna ustaljen loot i gdje naći najbolji gear.
To su činjenice.
EDIT: ili loše lootate, ili loše komunicirate ili jednostavno ne gledate dobro.
Ili ono što sam ranije rekao, stvar isključivo sreće.
EDIT2: NO ETA FOR NEW MAPS
Ma loot, je osim nekih mjesta gdje malo povećana šansa za bolji loot, ipak totalno random.
Sjećam se jednom davno u jednoj solo igri, spustio sam se u kompleks sa 3 kuće, našao lvl 3 kacigu, lvl 2 armor, KAR98K, M16 i 4x. Još se i krug spuštao na to mjesto.
Realno, kada se dobije pristojan loot, a pogineš brzo, to valjda zaboraviš, a opet ima mečeva dok imaš smeće od loota pa ti se krug nakloni pa završiš u top 3 bez problema.
Loot još kako tako, ali me najviše živcira što valjda više od 50% krugova završava na Military Island, a imaš samo ona dva prokleta mosta koji su zakempani da dođeš do tamo. Znam, ima i brodova, ali uglavnom ih više nema dok imaš namjeru krenuti tamo, pa preostaje plivanje.
Ma to je full glupo i to su rekli da rješevaju te fore da u jednoj kuci leži 3x 8x scope ili 4 assaultice i 2 kar-a a onda u komplet zgradi Sosnjovke nađeš krastavac, bananu i vodu od kiselih krastavaca - da random ali random na način da raširi i da su hi-loot area HI-LOOT zone a ne da riskiraš da iskočiš sa 30 ljudi i onda bude 38 pištolja, 2 assaultice i sks..
Jer po ovom principu je igra atm kojih 80% srece - prvo dal će te zona posrat igra brutalnu ulogu a onda još i loot na ovakav nacin isto,,
npr skočiš u gatku i u prvoj prizemnici nađeš Kar98 + 8x scope + scar sa red dot-om i silencerom i pancir i helmet ono bilo kakav i zone ti baca sve na 50m od di jesi = kampaš i čekaš jazavce koji moraju ići na tebe sa ko zna čim jer u tvom naselju je bilo koliko je u npr komplet počinkiju, primorsku, sosnjovki ili škola+rozok
i npr skocis u sosnjovku pokolješ se sa gro ekipe, jedva preživiš nađeš sks i m416 sa max red-dotom i sa osnovnom dodatcima bez silencera i baci ti zonu u gergopol odmah prvu - ono imaš se za voziti 7 minuta s tim da moraš blokade na mostu preživjeti, kampere u kucama koji aute čekaju ili u polju iza kamena ( da ja imam full srecu svako malo naletiti na ekipu koja je zbuksana usred šume iza kamena usred niceg i baj ja ko za k tam proletim s autom na 2m od njih ) i tako se voziš našao si jedva osnvno i napokon dođeš, zona je već uža od "da ne kažem čega jer ću ban popit" ti uletavaš s autom jer su već 3 zone krenule dok si došao iz sosnjovke, svi te čuju kao da furaš family frost sladoled po kvartu i sad se trebaš iskrcat, naravno ugaziš odmah na lika koji je tu pol metra od tebe jer "zakaj nebi bio baš tam", ubiješ njega uloviš cover ali sad ne da si otvoren sa svih strana nego dobro da te još i odozgora ne gađaju naravno umireš sa 350 metaka u sebi i dobršio te lik koji je od početka igre našao ono sve iz prvog primjera u prvoj kuci i od tada se micao 50m...
Onda nek bude 4x manja mapa pa nek bude tak loot kak je sad, inace moraju postojati neka pravila da bi bilo logike..
Ma to je full glupo i to su rekli da rješevaju te fore da u jednoj kuci leži 3x 8x scope ili 4 assaultice i 2 kar-a a onda u komplet zgradi Sosnjovke nađeš krastavac, bananu i vodu od kiselih krastavaca - da random ali random na način da raširi i da su hi-loot area HI-LOOT zone a ne da riskiraš da iskočiš sa 30 ljudi i onda bude 38 pištolja, 2 assaultice i sks..
Jer po ovom principu je igra atm kojih 80% srece - prvo dal će te zona posrat igra brutalnu ulogu a onda još i loot na ovakav nacin isto,,
npr skočiš u gatku i u prvoj prizemnici nađeš Kar98 + 8x scope + scar sa red dot-om i silencerom i pancir i helmet ono bilo kakav i zone ti baca sve na 50m od di jesi = kampaš i čekaš jazavce koji moraju ići na tebe sa ko zna čim jer u tvom naselju je bilo koliko je u npr komplet počinkiju, primorsku, sosnjovki ili škola+rozok
i npr skocis u sosnjovku pokolješ se sa gro ekipe, jedva preživiš nađeš sks i m416 sa max red-dotom i sa osnovnom dodatcima bez silencera i baci ti zonu u gergopol odmah prvu - ono imaš se za voziti 7 minuta s tim da moraš blokade na mostu preživjeti, kampere u kucama koji aute čekaju ili u polju iza kamena ( da ja imam full srecu svako malo naletiti na ekipu koja je zbuksana usred šume iza kamena usred niceg i baj ja ko za k tam proletim s autom na 2m od njih ) i tako se voziš našao si jedva osnvno i napokon dođeš, zona je već uža od "da ne kažem čega jer ću ban popit" ti uletavaš s autom jer su već 3 zone krenule dok si došao iz sosnjovke, svi te čuju kao da furaš family frost sladoled po kvartu i sad se trebaš iskrcat, naravno ugaziš odmah na lika koji je tu pol metra od tebe jer "zakaj nebi bio baš tam", ubiješ njega uloviš cover ali sad ne da si otvoren sa svih strana nego dobro da te još i odozgora ne gađaju naravno umireš sa 350 metaka u sebi i dobršio te lik koji je od početka igre našao ono sve iz prvog primjera u prvoj kuci i od tada se micao 50m...
Onda nek bude 4x manja mapa pa nek bude tak loot kak je sad, inace moraju postojati neka pravila da bi bilo logike..
Nemam ništa dodati ovome.
Igra je full random i niti jedan game ne završi na isti način.
Što mi se sviđa.
Ja jednostavno nisam od ekipe da ispizdim ako ne nađem u prvih 5 kuća što želim. Snalazim se s lootom koji nađem.
ova mi se igra sviđa što je skill based i znači se s čim znaš.
a s druge mi se strane sviđa i što ne ovisiš puno o lootu.
u velikoj većini rundi, bolje sam završavao kad bih imao umjeren do ispod prosječan loot nego kad bih bio full gear, lvl3, svi mogući attachmenti.
tada se najčešće dogodi sljedeće -> "zabrijem da imam super loot i da sam gotovo god mode i da mi nitko ništa ne može. ne igram promišljeno nego bezvezno i nerezonski rusham..
a kad je obrnuto, jednostavno ne računaš da će ti gear i loot pomoći, nego se pouzdaš u takticiranje, igranje mačke i miša.. jednostavno - mudrom igrom do što boljeg plasmana.
X rundi sam pobijedio s s lvl1 s 25armora i vestom na 50ak%.. pa skoro više neog što sam dobio rundi s full protected lvl3.
Maintenance gotov:
https://twitter.com/PUBATTLEGROUNDS/status/890510022211272705
Blog:
Notes:
Early Access – Week 18 - Patch Notes
Što mi se sviđa.
Ja jednostavno nisam od ekipe da ispizdim ako ne nađem u prvih 5 kuća što želim. Snalazim se s lootom koji nađem.
ova mi se igra sviđa što je skill based i znači se s čim znaš.
a s druge mi se strane sviđa i što ne ovisiš puno o lootu.
u velikoj većini rundi, bolje sam završavao kad bih imao umjeren do ispod prosječan loot nego kad bih bio full gear, lvl3, svi mogući attachmenti.
tada se najčešće dogodi sljedeće -> "zabrijem da imam super loot i da sam gotovo god mode i da mi nitko ništa ne može. ne igram promišljeno nego bezvezno i nerezonski rusham..
a kad je obrnuto, jednostavno ne računaš da će ti gear i loot pomoći, nego se pouzdaš u takticiranje, igranje mačke i miša.. jednostavno - mudrom igrom do što boljeg plasmana.
X rundi sam pobijedio s s lvl1 s 25armora i vestom na 50ak%.. pa skoro više neog što sam dobio rundi s full protected lvl3.
Sve 5 ali ako na kraju imaš silencer imaš prednost 500%, ako ga imaš na tipa awm sa ili kar sa onda imaš 1500%, u zadnjih 10 imati silenced oružje na otvorenom i to koje npr ruši is prvog HS je ...
s tim da i ja kažem da nije loot sve ili najbitniji ali igra bitnu ulogu, ali da - da te zona posere je kojih 5x bitnije zato i kažem da je previše luck based :( to čisto dokazuju i one 0 kill pobjede kaj ste svi isprobavali
....
Što mi se sviđa.
....
U pravu si 300%.
100 puta mi se desilo da u pocetku nemam neki loot poseban,ali sam na kraju win napravio ili zavrsio u top 5-10.
npr.nadjem samo UMP sa red dotom i zona je u pm,nadjes auto i gas do ruba,naleti pokemon koji se boji kruga i ne gleda bas oko sebe,roknes ga pokupis njegovo i to je to.
Sve je stvar kako ces se snac sa trenutnom situacijom,jer ima rijesenje za sve.Isto tako desavalo mi se da se full opremim u 2 kuce,kontas sad si full opremljen samo lagano...slijedeci korak tup,tup i mrtav...tako da...zivio rodjo sta bude,bude,nekad dobijes nekad izgubis.
Evo fix za današnji update:
https://twitter.com/PUBATTLEGROUNDS/status/890568433560985600
velik je oko 330MB
We’ve pushed a hotfix to Steam to resolve the aiming issues introduced in this weeks update. We are still investigating the server problems.
Restart Steam-a je potreban.
Gdje se što jeftinije može nabavit ova igra?
https://plati.ru/games/playerunknown-180-s-battlegrounds/657
Proces nakon kupnje:
> ukljuciti Ruski proxy > kreirati novi steam acc > aktivirati igru na njemu > i aktivirati family sharing prema tvom glavnom acc > odlogirati se > iskljuciti proxy
i dalje nastavis normalno na svom glavnom accountu.
Ukratko, sve sto radis na tom sporednom acc moras raditi sa ukljucenim ruskim proxyem.
Cak i registraciju tog novog accounta online ako ga registriras preko browsera.