Molim te... Do sada sam se žalio na 3 heroja, DVA, Pharah i Genji, nisam se žalio na Roadhoga kad ste kmečali kako je OP, niti na Bastiona kad ste plakali da je neuništiv niti na soldiera kad ste prosipali suze da je 20 dmg-a previše niti na iti jednog drugog heroja.
Zašto? Pa zato što su ta tri heroja bili univerzalno OP, na svakoj mapi, u svakoj situaciji, bez reliable countera i strategije. Svi ostali koji su naginjali prema OP strani tijekom povijesti ove igre imali su ograničenja ili po mapama, kompozicijama, gamemodovima, counterima itd. Ova tri to nikad nisu imala.
1. Dva je zasluženo nerfana
2. Pharah se je malo izgubila u meti zbog svih silnih promjena u igri: a) Štitovi i Orisa su ponovno u modi; b) Dva je mnogo bolji Pharin counter nego prije; i vjerojatno najznačajnije c) Mercy sada ima pametnijeg posla od babysittanja Phare. Iako, još uvijek držim da je Pharamcy kombinaciju u svim rankovima ispod Diamonda mnogo lakše odigrati nego kontrirati.
3. Genji KONAČNO ima kakvog-takvog countera u Junkratu i njegovim minama pa sada više nemože uletati u neprijateljsku momčad i riješiti nekoga već mora malo koristiti mozak - nešto po čemu Genji igrači nisu baš poznati.
Je li Mercy OP prema ostalim healerima - naravno da je. No zato u svakom timu postoje dva slota za healere, jedno je za Mercy, drugo birajte što hoćete, neznam u čemu je problem... Osim toga, već sam rekao MERCY je dedicated healer, ona nikoga ne ubija niti radi damage, njezina OP strana se ne ispoljava u killovima i zbog toga meni to ni približno ne smeta poput OP DPS-ova ili dive tenkova kojima je primarna funkcija da ubijaju protivnike.
Znači za one koji ne kuže:
1. Mercy je OP = wow, govoriš kao da će nas ona sve pobiti, moramo i mi imati Mercy u momčadi, a ako nju prvu ubijemo čak je ni mi nemoramo igrati, ništa strašno
2. OP DPS = jel ga tko zna igrati? Ne! E jebiga, disconnect....