Overwatch (Blizzard studios)

poruka: 3.497
|
čitano: 481.737
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Overwatch (Blizzard studios)
AFARON kaže...

Gluposti, slobodno ti igraj ranked. Zato je tu matchmaking sustav, smjestiti cete u rank sa ljudima priblizno tvog skilla, a ako budes napredovao, to ce se s vremenom odraziti i na rank. Ne nasjedaj na elo hell rant.

Da. S vremenom. A dotle igraj s kretenima koji ne znaju ni osnove osnova, leaverima i trollovima (iako ih ima na svakom ranku, ocito ih na nizim rankovima ima vise). Znam, "jedina varijabla si ti, isti broj igara ce imat trollove / leavere u tvom i u suprotnom timu", to sve stoji, ali poanta je da ce veliki broj igara bit uzasan (pogotovo ako znas nesto o igri i bolji si od prosjecnog covjeka na tom ranku), a *moras* ih odigrati puno da se popnes, ako ti je MMR vec unisten od pocetka.

14 godina
protjeran

Ja sam isto dosao iz HOTS-a tj vecinom ga i igram pa znam kako vecina stvari funkcionira od tamo. Konkretnu u HOTS-u oscilaciju u MMR-u su najvece prvih dvadesetak gejmova, ajmo rec svakih sljedecih dvadesetak gejmova se oscilacije smanjuju da bi se nakon stotinjak igara doslo do tocke kad su pomaci minimalni. Tako da tih prvih desetak gejmova nece potpuno odluciti MMR, ali definitivno se slazem da je bolje donekle isklesati skill pa onda krenuti sa competitive modem, jer ce put prema gore biti dosta laksi tj kraci.

15 godina
Minneyar kaže...

Tocno, dakle kao sto sam rekao, prvih 10ak igri u Ranked ce ti najvecim dijelom odluciti MMR, nakon toga se sve sporije mijenja i morat ces brutalno grindati da dobijes veci rank. Osobno sam to dozivio u HotS kad sam krenuo u ranked dok sam jos bio relativno los i to sa frendom koji je bio auto-loss "ja igram samo Vallu", izgubili prvih 10 igri... na kraju sam uspio nakon 200injak igara se popesti na rank 1, ali bilo je pakleno. Meanwhile ljudi sa smurfovima dolazili na rank 1 doslovno u manje od 20 igri.

A za taj personal skill adjustment, nisam uopce siguran kako i da li u praksi funkcionira, ali sudeci po redditu mislim da se radi o jako malim razlikama, tek toliko, izmedu npr najboljeg i najgoreg u timu. Tipa dobijes 102 boda umjesto 100 ako si imao sva zlata, ili koje vec kriterije gleda (sto opet nije fer, posebno prema recimo healerima, koji ce uvijek imati samo jedno zlato osim ako je tim katastrofalan)

Pa naravno da ce ljudi sa smufrovima brze dostici visok rank jer su bolji igraci. Ti si ga dostigao sporije kako ti je znanje/skill napredovao. Da li ces ti igrati 200 partija u quick matchu pa onda fakticki kao smurf uletiti u ranked ili ces odma uletiti, ne igra veliku ulogu. Vremenski dodje na priblizno isto.

14 godina

Mozda, ali si svakako ustedis jako puno zivaca i ne moras prolaziti stotine igara sa trollovima, leaverima i junkrat mainovima... Osobno vise uopce ne palim ranked, stao sam oko 2250 i nemam vise zivaca za ekipu koja ne zna niti pickati kompoziciju niti regroup nakon smrti nego idu jedan po jedan citavu igru i slicno...

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Nakon što MMR odluči gdje pripadaš možeš zaboraviti na napredovanje. Sve je to zato kako bi igrači kupili novu kopiju igre i tako si resetirali ranking. Zato ti je i tako velika razlika između skila u pojedinim kategorijama. Kada prođeš 100 lvl i kada te mm počne spajati sa 100+ igračima vidjeti ćeš o čemu pričam. Leveli su funkcija vremena, a ne skila, samo što u blizzardu zaboravljaju da većina ljudi s vremenom počinje biti bolja u nečemu. Ali što je tvoj mmr viši to te mm spaja s ljudima čiji je mmr manji, ali u istom sr-u, kako bi prosječni mmr tvog tima bio i kao prosječni mmr protivničkog tima. Zato ti se događa to da ti masa ljudi ima osjećaj kako su puno bolji od konkurencije, a ne mogu napredovati. I dok je to poznati psihički problem kod gamerske populacije da svi misle kako su najbolji, zbog Blizzardovog propalitetnog ranking sistema to je djelomično istina. 

Što si bolji tvoj mmr je veći, ali te mm spaja sa lošijim igračima kako bi prosječni mmr tvog tima bio sličan mmr-u protivničkog tima. I tako se događa da u jednom timu imaš 2 odlična igrača i 4 propaliteta, a u protivničkom 6 prosječnih igrača koji će ih pregaziti. A pošto tvoj sr strogo ovisi samo o tvojim suigračima odnosno o pobjedi ili porazu onda se dobri igrač nemože izvući iz elo hela.

Osim toga, mmr ti daje 500 sr volatilnosti sr-a na kojem Blizzard misli da ti pripadaš. Što se više približavaš gornjoj granici, ne samo da ćeš manje sr-a za pobjedu dobivati, a više sr-a za poraz gubiti već će te i mm spajati sa lošijim igračima. Također obrnuto vrijedi za doljnju granicu. 

Imaš masu dokaza na Blizzardovim forumima. Čovjek se nemore izvući iz Bronze, kupi novi acc i igra u diamond bez problema. Lik iz silvera da svom prijatelju masteru da ga nabifa, ovaj jedva na 50 % pobjeda hahahah Ovaj za pobjedu dobije 5 sr-a, a za poraz gubi 30 kakva lakrdija

Osim toga, uveli us one nizove pobjeda i poraza. Tako da dok te MMR ne zabetonira u poziciju tvoj niz pobjeda ili poraza ti donosi ili oduzima mnogo više bodova. Imaš na yt-u kako profi dolazi iz bronze u grandmaster, samo što je zaboravio napisati da je to novi acc s kojim igra samo comp i statistika mu je zasada 47 w 7 d i 1 l, znači ogromni nizovi pobjeda i mali broj mečeva koji mmru govore kako on pripada još više od ove razine. Da mu dam svoj account sa 100+ sati igre na 1800 (2012 high) sr, u još 100 sati se nebi izvukao preko 2300 elo hella.

Veoma jednostavno, sr ne ovisi o tome koliko si ti dobar igrač, već koliko su ostali igrači s kojima te mm spoji dobri. Problem je u tome da što si ti bolji, mm te spaja s lošijim igračima i to se vrti ukrug u rasponu od 500 sr-a.

3 3 hvala 0
9 godina
neaktivan

Nove PTR promjene:

1. Nerf DVe - manji damage, više peleta. 400 health, 200 armor

2. Hook 2.0

3. Sombra hacka brže za 0,2 sekunde 

4. Anina granata daje 50 % bonusa (bilo 100%)

Mislim da niti sa ovim promjenama tenkovska meta neće izumrijeti, Ana i s ovim nerfom može liječiti tenkove nevjerojatno brzo, iako hvala Bogu Dva više neće biti toliko OP.

0 0 hvala 0
15 godina

Jel vrijedi igra para .. gledo sam malo izgleda zanimljivo  i jel moze stari anthol i hd 5870 to vrtit uopce na nekim postavkama 

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Tipicne teorije zavjere, plakanje o MMR hellu i navodenje primjera koji nikad nisu dokazani kako spada. Najveca glupost u cijelom postu je ovo da ce sistem nekoga tko napreduje spajati sa igracima nizeg skilla. Overwatch ima toliku bazu igraca da matchmaker bez problema moze pronaci deset igraca koji su slicnog skilla, pa cak i upariti slicne partyje. Izmeduostalog maksimalna dopustena razlika izmedu dva igraca koji igraju skupa competitive je 500 sr-a, tako da se nece dogoditi da igras s igracima koji su drasticno bolji ili losiji.

Isto tako ove price da bronze igraci bez problema dodu do diamond sa novim acc su teze bedastoce, ali eto losi igraci se valjda takvim bajkama tjese. U HOTS-u koji je ima uzasno maleni player base i gdje se matchmaker debelo vise muci pronaci fer gejm ako si stvarno bolji ces napredovati, nakon 5k gejmova mislim da imam dovoljno iskustva za to potvrditi. Postoje modovi gdje bronze i grand master mogu zajedno igrati i u tim gejmovima se iz aviona vidi tko je bronze-gold, postoji toliko detalja gdje se jednostavno moze prepoznati kad je netko los i takvi igraci jednostavno ne mogu doci do vise lige niti da otvore 15 smurfova.

Istina je da je napredovanje sporo kad se odigra veci broj gejmova, ali uz personal rank adjustment to ide lakse i svake nove sezone se napravi soft MMR reset, u prevedenom ako si krajem sezone nakon podosta odigranih partija dobivao +/-30 SR bodova sad ces u pocetku dobivati +/- 60-80. Oni igraci koji su zaista napredovali ce na taj nacin brze dospjeti do ranka kojem pripadaju, a oni koji samo misle da su napredovali ce i dalje plakati i traziti razloge svoje nesposobnosti u sistemu, igracima iz svog tima, stekanju misa, nestanku struje, babi Vangi i slicno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 14:24 (war3_tft).
9 godina
neaktivan

Ja sam je kupio za 40 €. Nabio sam preko 100 h u manje od 2 mjeseca. Sad sam na odvikavanju do godišnjeg odmora.

Meni se TF2 nije sviđao, ali Overwatch je zarazan. Svi heroji su zabavni za igrati i svi zahtijevaju različiti stil igre. Imaš QP za casual, competitive za ozbiljniju igru i arkadne game modove za raznoraznu zabavu.

Ovako generalno gledajući igra nije za ljude kojima smeta cartoonish grafika i to što je igra potpuno timski orijentirana. Osim toga, mogao bi zažaliti ako si preosjetljiv na balans svih heroja i ranking sustav, ali od takvi stvari pate sve igre.

Što se tiče hardverskih zahtjeva, imaš google za to, takve stvari su veoma dobro istražene. Ja vrtim na 30-60 fps na low sa starom gt 640 koja uopće nije namjenjena za igranje (gtx serija) i i5-3450.

1 0 hvala 0
15 godina
war3_tft kaže...

Tipicne teorije zavjere, plakanje o MMR hellu i navodenje primjera koji nikad nisu dokazani kako spada. Najveca glupost u cijelom postu je ovo da ce sistem nekoga tko napreduje spajati sa igracima nizeg skilla. Overwatch ima toliku bazu igraca da matchmaker bez problema moze pronaci deset igraca koji su slicnog skilla, pa cak i upariti slicne partyje. Izmeduostalog maksimalna dopustena razlika izmedu dva igraca koji igraju skupa competitive je 500 sr-a, tako da se nece dogoditi da igras s igracima koji su drasticno bolji ili losiji.

Isto tako ove price da bronze igraci bez problema dodu do diamond sa novim acc su teze bedastoce, ali eto losi igraci se valjda takvim bajkama tjese. U HOTS-u koji je ima uzasno maleni player base i gdje se matchmaker debelo vise muci pronaci fer gejm ako si stvarno bolji ces napredovati, nakon 5k gejmova mislim da imam dovoljno iskustva za to potvrditi. Postoje modovi gdje bronze i grand master mogu zajedno igrati i u tim gejmovima se iz aviona vidi tko je bronze-gold, postoji toliko detalja gdje se jednostavno moze prepoznati kad je netko los i takvi igraci jednostavno ne mogu doci do vise lige niti da otvore 15 smurfova.

Istina je da je napredovanje sporo kad se odigra veci broj gejmova, ali uz personal rank adjustment to ide lakse i svake nove sezone se napravi soft MMR reset, u prevedenom ako si krajem sezone nakon podosta odigranih partija dobivao +/-30 SR bodova sad ces u pocetku dobivati +/- 60-80. Oni igraci koji su zaista napredovali ce na taj nacin brze dospjeti do ranka kojem pripadaju, a oni koji samo misle da su napredovali ce i dalje plakati i traziti razloge svoje nesposobnosti u sistemu, igracima iz svog tima, stekanju misa, nestanku struje, babi Vangi i slicno.

da ali istina je takva da te spaja sa nekad slabijima nekad sa jačima, naravno neće te spojit sa 500sr razlike jer nemože ali nekad te spoji sa 100 sr razlike, naravno ovo pričam kad si u soloq.

kad igramo mi kao ekipa onda je priča malo drugačija ali ne drastično,

ja imam 2500sr, neki od mojih ima 2100 ,netko 1900, i stavlja nas automatski u sr 2160sr (bubam) ,ja ću sa najvećim SR dobit igrače u teamu koji su manje rangirani od mene ,ali zato će netko od mojih dobiti nekog tko je viši sr od njega.

uglavnom radi se o tome da te onda igra spaja sa protivničkim teamom kojem je ukupan SR kao naš +-100 bodova. 

ali ima istine u dwook-ovom postu. 

jednom kad zapneš u gold/platinum teško je napredovati.

isto tako nerazumijem kako se pravi(početni) SR mjeri.

frend sa liste ima cca 3600 ,a po svim mogućim statsima ja sam bolji od njega što se tiče competitive-a. zašto? zašto je onda razlika u bodovima preko 1000 sr-a? po čemu je on toliko bolji?

17 godina

Uopće ne igram ranked niti me zanima, nemam se potrebu nikome dokazivati i normalna stvar da od 12 igrača koji ne komuniciraju i ne poznaju se teško da sve to može biti pošteno za bilo koga.

Opalim Quick Match, odigram 2 partije tu i tamo i ugasim. Igra mi je super, imam ju otkad je izašla i još nisam ni lvl 60. Uživam i ne nerviram se. To je samo jedna od n dobrih igara, i ne pada mi na pamet igrat ju po cijele dane.

Tako da mi niste jasni s tim theorycraftingom :-P

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
Moj PC  
1 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Nisi razumio, ljudi igraju Overwatch duže vremena, ali nisu uspjeli napredovati iako objektivno gledajući su postali bolji igrači - zabetonirani u bronze, silver, gold. Zatim su kupili novi account, odigrali placemente i mmr ih stavio u diamond gdje su bez problema mogli održavati renking. Reci ti meni kako je moguće da igrač u isto vrijeme pripada u silver i u diamond?

MMR reset je laž u stilu naših političara. I za to imaš brdo dokaza gdje su ljudi stavljali slike svojih placement mečeva i sr ratinga. Lik izgubi sve mečeve i mmr ga stavi u master. Ovaj pobjedi sve mečeve i baci ga u silver. To nema veze pošto je mmr već zabetoniran prijašnjim sezonama. Veća promjena rankinga se je dogodila u trećoj sezoni reakcijom Blizzarda, ne resetom MMR-a.

11 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

Uopće ne igram ranked niti me zanima, nemam se potrebu nikome dokazivati i normalna stvar da od 12 igrača koji ne komuniciraju i ne poznaju se teško da sve to može biti pošteno za bilo koga.

Opalim Quick Match, odigram 2 partije tu i tamo i ugasim. Igra mi je super, imam ju otkad je izašla i još nisam ni lvl 60. Uživam i ne nerviram se. To je samo jedna od n dobrih igara, i ne pada mi na pamet igrat ju po cijele dane.

Igranje competitiva nije tu da bi se netko nekome dokazao. Najveća prednost competitiva u odnosu na quick play je po meni što se ljudi barem koliko toliko trude igrati timski jer postoji neki sustav bodovanja, a on je takav da te nagrađuje za pobjedu tima, a ne za individualan učinak. Osim toga, postoji leavers penalty pa nikome nije cilj otići na pola partije, biti neaktivan u bazi ili nešto slično. 

U quick playu ne mogu više normalno igrati od trollova koje boli penis za objective i samo nabijaju killove. Razumijem ljude kojima je to bitno, ali onda ovo nije igra za njih i ne moraju je uništavati drugima. 

Probaj ranked, manje bitno hoćeš li pobjeđivati ili gubiti, ali garantiram ti da će ti biti ugodnije igrati.

9 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

Reci ti nama zašto si potrošio vrijeme da bi napisao ovako jedan bezvezni, beznačajni i nadasve omalovažavajući post?

14 godina
protjeran

Ako si postao bolji igrac napredovat ces, naravno ne nakon 20 gejmova jer je teoretski nemoguce s obzirom koliko se bodova dobiva nakon gejma, ali nakon par stotina gejmova budes. To par stotina zvuci puno, ali ako uzmemo u obzir da netko ne postane preko noci igrac od 3k sr-a ako je jucer bio 2k sr to je jedan normalan proces. 

Govorim najvise iz iskustva jer sam u HOTS-u upoznao brdo igraca iz svih mogucih skill levela i nevjerovatno je koliko su te razlike naglasene. Znam masu igraca koji su otvarali smurfove (HOTS je besplatan pa mogu otvorit koliko god komada zele) i na kraju su imali najvise pomak za ligu, a da su vrijeme koje su trosili na smurf ulozili na main acc dosli bi do istog tog ranka. Konkretno ja sam bio "zabetonirao" MMR na 2100 nakon par stotinjaka gejmova, nakon sto sam poslusao savjete drugih i prestao mislit kako sam uvijek u pravu popeo sam se na 3k MMR sto je u HOTS-u Master rank tj sljedeci iza diamond. Znam da su to dvije razlicite igre, ali koncept je skoro pa identican, jedino sto u Overwatchu dodatno postoji mogucnost personal rank adjustmenta i mogcnosti igranja u grupama od koliko god igraca zelis sto ipak olaksava stvar.

Sto se tize soft reseta normalno je da netko tko je silver nakon deset gejmova ne moze skocit u diamond zato sto je to ipak soft reset a ne hard reset. Kod soft reseta se smanji "confidence level" i kako sam vec karikirao ne dobova se 30 nego 2-3 puta vise bodova nakon partije, kod hard reseta bi takvi veliki skokovi bili moguci jer bi svi krenuli od pocetka i dobivalo bi se desetak puta vise bodova pocetkom sezone tj izgledalo bi kao da su svi otvorili novi acc. To sa sobom nosi lose posljedice jer bise dogadalo da pro igraci igraju protiv pocetnika, oscilacije nakon svakog gejma bi bile ogromne i mecevi bi bili sve nego fer. Sa soft resetom se dobije to da se ipak spaja igrace pribliznog skilla i daje im se mogucnost malo brzeg napredovanja posto dobivaju vise bodova pocetkom sezone.

17 godina

@war3_tft

Prestani uspoređivati HotS i Overwatch jer su competitive i ranking napravili totalno drugačije.

U OW nasljeđuješ blesavi MMR iz sezone u sezonu (čak i sa ultra pozitivnim placement mečevima me bacilo u silver, a bio sam gold - 7:3, od toga 2 puta izgubio jer smo imali leaver-a). Igrao sam ovu sezonu puno, od 1962 SR-a došao do 2449, a nakon toga samo pad i pad i pad. Svi silveri misle da su najbolji i za pravo si uzimaju da će oni biti DPS, a ne znaju igrati pišljivog boba...

Čak i ako prvi odaberem DPS (od svih mojih heroja u competitive najbolji omjer pobjeda imam kada sam ja DPS), još 3 ga izaberu i ne mijenjaju; jer želim ipak kakve-takve šanse za pobjedu pa onda uzmem healera ili tenka, ovisno šta fali. 95% takvih mečeva sa "onima koji misle da su bolji" izgubim, naravno.

Imam 114 pobjeda ovu sezonu, nije da ju nisam igrao, ali se uvijek svede na to tko će dobiti većeg trolla u teamu, taj team gubi... Bar u ovom goldu, gdje sam zapeo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 15:53 (TomoR).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
blowfish_cro kaže...

Probaj ranked, manje bitno hoćeš li pobjeđivati ili gubiti, ali garantiram ti da će ti biti ugodnije igrati.

Upravo suprotno, u ranked je bitno jel pobjeđuješ ili gubiš jer imaš rank, a svejedno nemaš kontrolu nad tim s kim ćeš igrati.

A u quick play me baš briga i ugodnije mi je poslije partije, bez obzira na to dobio ili izgubio.

Jer ako ja igram kao njub ranked zato da bi mi bilo ugodnije igrati ima još takvih njubova koji rade to isto.

Drugo da igraš sa svojom ekipom, onda ok, al solo ranked mi je bezveze. My oppinion ofc.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 16:04 (Bitanga).
14 godina
protjeran
U HOTS-u isto svake sezone krenes s MMR-om kojim si stao i ista je stvar nakon 10 placementa nema drasticnog pomaka, eventualno za ligu u krajnjem slucaju. ELO sistem je u sustini svugdje isti sa malim korekcijama ovisno o igri.

Ove sezone su cak stavili da je Ranked samo solo q, nekim cudom i dalje oni dobri dodu solo do master i grand master... Iskreno previse sam o ovome pricao na official forumima i prica je uvijek ista tako da cu ovdje stat i samo porucit da ljudi probaju krenut od sebe pa ce stvari doci na svoje, sretno svima.
17 godina
Bitanga kaže...
blowfish_cro kaže...

Upravo suprotno, u ranked je bitno jel pobjeđuješ ili gubiš jer imaš rank, a svejedno nemaš kontrolu nad tim s kim ćeš igrati.

A u quick play me baš briga i ugodnije mi je poslije partije, bez obzira na to dobio ili izgubio.

Jer ako ja igram kao njub ranked zato da bi mi bilo ugodnije igrati ima još takvih njubova koji rade to isto.

Drugo da igraš sa svojom ekipom, onda ok, al solo ranked mi je bezveze. My oppinion ofc.

Potpuno se slažem s tobom. S obzirom da nitko od mojh ne igra ovo, meni par sati mjesečno za ubiti igera čisto ok. Imam 26 sati "utučenih" u igru, a kupio sam je tjedan dana nakon što je izašla (igrao sam i onu open betu)

Nisu svi ovdje teški hardcore gameri, ali i za nas casual gamere, igra je sve samo ne loša.

TF2 kojeg je netko spomenuo je potpuno drugačija priča, tamo casual gameri nisu imali šta radit.

Nisam igra par mjeseci, onda sam igrao za božić samo da dobijem onaj oklop od pharah (na kraju ga "kupio"), a zadnjih par dana sam igrao jedno 2 sata iz dosade, i moram priznati da me ona d.va stvarno počela živcirati.

Bilo je i vrijeme da je napokon riješe, nije bilo matcha u kojoj nije bila na svakoj strani. A ono kad izgubi oklop joj se preebrzo puni. Možda ne kad igraš 3vs3, ali u gužvi ona može bez problema pobjeći dok se ne obnovi.

Od ostalih stvari koje sam primjetio u zadnje vrijeme, sve više ljudi igra Healere na quicku, što je onako čudno za vidjeti 2-3 healera u teamu 

Obično muku mučiš da imaš jednog dobrog.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
D-wook kaže...
Bitanga kaže...

Reci ti nama zašto si potrošio vrijeme da bi napisao ovako jedan bezvezni, beznačajni i nadasve omalovažavajući post?

Zato što mi zvučite kao ekipa koja komentira nogometnu tekmu u birtiji ;-)

Pa cijela poanta igre je da imaš 50% winova i 50% loseova, tome i služi matchmaking. Igrao ranked ili ne, svejedno je.

U jednom trenutku ćeš imati 50-50 šansu za pobjedu (ako matchmaking dobro odradi posao i ekipa igra - svejedno kako dobro ili loše). Samo je pitanje koji ćeš imati rank u ranked modu u tom trenutku, što je full nebitna informacija nikome osim tebi samom osim ako se misliš natjecati s nekim.

Moj WinRate je trenutno 50.8%, i što god da ja solo napravim neće se puno promijeniti, čak i da igram u fixed teamu jer će nas matchati sa podjednakim protivnicima.

Znači, rank na stranu, uvijek ću jednu partiju izgubit i jednu dobit. Naravno da je rank totalna glupost u takvoj situaciji. Kao da imaš natjecanje tko bolje baca novčić pismo-glava :-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 16:58 (Bitanga).
15 godina

matchmaking ne može uvijek biti objektivan, koliko god dobar bio, iz čistog razloga što su za mišom i tipkovnicom sa druge strane ljudi.

siguran sam da se svima događa da jedan dan naprosto lomiš svaku partiju, dok drugi dan si možda malo umoran, dekoncentriran, loše odlučuješ, nemaš tako dobre reflekse, osjećaj za prostor i jednostavno ne možeš ništa s ničim sastaviti.

još na to dodati malo ljudskog ega i taj čas se stvori mit poput elo hella, lošeg matchmakinga, team je kriv - ne ja itd itd..

još jedan dokaz da elo hell ne postoji je činjenica da ljudi od niskih pa sve do high diamonda tvrde da su u nekoj vrsti elo hella.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Bitanga kaže...

Moj WinRate je trenutno 50.8%, i što god da ja solo napravim neće se puno promijeniti, čak i da igram u fixed teamu jer će nas matchati sa podjednakim protivnicima.

Znači, rank na stranu, uvijek ću jednu partiju izgubit i jednu dobit. Naravno da je rank totalna glupost u takvoj situaciji. Kao da imaš natjecanje tko bolje baca novčić pismo-glava :-)

Točno to. Kao da je "igra odlučila" da se nećeš maknuti od svog ranka, kako god ti dobro igrao.

Ukupni win/loss mi je 50,9%, a u sezoni 3 50,2%...

14 godina
protjeran
TomoR kaže...
Bitanga kaže...

Točno to. Kao da je "igra odlučila" da se nećeš maknuti od svog ranka, kako god ti dobro igrao.

Cek ti ne shvacas da matchmaking radi savrseno ako je ukupni win rate 50%? U prevedenom to znaci da matchmaker spaja ljude jako slicnog skilla cijelo vrijeme, jer u savrsenim uvjetima ako uzmemo 12 igraca identicnog skilla na kraju ce njihov win rate biti 50%. Druga je stvar sto vecina ima Dunning Kruger sindrom pa misle da su bolji nego sto jesu.

13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
TomoR kaže...
Bitanga kaže...

Cek ti ne shvacas da matchmaking radi savrseno ako je ukupni win rate 50%? U prevedenom to znaci da matchmaker spaja ljude jako slicnog skilla cijelo vrijeme, jer u savrsenim uvjetima ako uzmemo 12 igraca identicnog skilla na kraju ce njihov win rate biti 50%. Druga je stvar sto vecina ima Dunning Kruger sindrom pa misle da su bolji nego sto jesu.

Pa bodovanje ne radi dobro! Za pobjedu dobiješ cca 20 bodova, ali kad izgubiš izgubiš 22. Pa mi se ti popni s 50% pobjeda

17 godina
Rodić kaže...

Slazem se, Ana je must have hero, bas sam nedavno poceo s njom, sad vec imam 30h sa njom na comp, mocna je, brzo heala, ima lijep dmg, i obozavam kad u airu uspavam netkoga :)

Da baš gledam da se dosta često igra ta ana, a više manje niko nema pojma igrat s njom.

Barem ovi na low levelu, stoje ko debili na mjestu i ako nešto pogode pogode.

Jebeno zlo ih je imat u timu, a za healanje da ne pricam :D

17 godina
udarnik60 kaže...

Pa bodovanje ne radi dobro! Za pobjedu dobiješ cca 20 bodova, ali kad izgubiš izgubiš 22. Pa mi se ti popni s 50% pobjeda

Zato velim, bezveze se opterećivat s time. Osim ak se misliš nekom dokazivati, za što sam prestar :-P

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 21:57 (Bitanga).
17 godina
Ako nemas full 6 man team koji zna kaj radi a to sigurno nemas onda ovisis o random kretenima. Jucer smo igrali nas troje i imali partiju zivota e rasturali smo ali od tri random lika s nama dva su bila nist korist. Ovi s druge strane nisu imali niti jednog nist korist lika i mi smo izgubili za dlaku dlake na dlaki od minijaturne dlacice. Bad luck i mores se batje.
Skupit sest ljudi i naucit igrat ali to se ne bude bas nikad desilo jer nitko nema volje, strpljenja, niti zelju igrat tri odredena lika.
Trenutno postoji setup koji se igra na najvisem levelu koji dominira ali on se sastoji od mozda osam likova, znaci nemas kaj igrat klase u kojima si dobar jer se ne stackaju sa ostatkom ekipe i to ljudima ne mozes objasnit.

Zakljucak dana, suti i pusi.
17 godina
NEW_MAN kaže...
Ako nemas full 6 man team koji zna kaj radi a to sigurno nemas onda ovisis o random kretenima. Jucer smo igrali nas troje i imali partiju zivota e rasturali smo ali od tri random lika s nama dva su bila nist korist. Ovi s druge strane nisu imali niti jednog nist korist lika i mi smo izgubili za dlaku dlake na dlaki od minijaturne dlacice. Bad luck i mores se batje.
Skupit sest ljudi i naucit igrat ali to se ne bude bas nikad desilo jer nitko nema volje, strpljenja, niti zelju igrat tri odredena lika.
Trenutno postoji setup koji se igra na najvisem levelu koji dominira ali on se sastoji od mozda osam likova, znaci nemas kaj igrat klase u kojima si dobar jer se ne stackaju sa ostatkom ekipe i to ljudima ne mozes objasnit.

I svejedno ćeš pušiti i da imaš najbolju ekipu na svijetu, winrate će ti biti tim bliže 50% čim više igraš.

Lik s najboljim US skill ratingom ima 59% winrate (358 wins - 229 lost).

13. je lik koji ima 48% winrate.

Većina ljudi koji imaju 100% win rate imaju samo 10 partija odigranih.

Zaključak dana je: kako god okreneš, u konačnici ćeš u prosjeku jednu partiju izgubiti i jednu dobiti, šta god radio i koji god rating imao.

14 godina
protjeran
Bitanga kaže...
NEW_MAN kaže...

I svejedno ćeš pušiti i da imaš najbolju ekipu na svijetu, winrate će ti biti tim bliže 50% čim više igraš.

Lik s najboljim US skill ratingom ima 59% winrate (358 wins - 229 lost).

13. je lik koji ima 48% winrate.

Većina ljudi koji imaju 100% win rate imaju samo 10 partija odigranih.

Zaključak dana je: kako god okreneš, u konačnici ćeš u prosjeku jednu partiju izgubiti i jednu dobiti, šta god radio i koji god rating imao.

Tako je. Kad bi uzeli primjer nekog 4k SR igraca koji otvori novi acc u pocetku dok bi ga stavljalo s igracima nizeg skilla njegov win rate bi bio dosta veci od 50% jer njegov personal skill je dovoljno visok da ima veceg utjecaja na partiju, sto se vise priblizava svom stvarnom rejtingu to znaci da se priblizava igracima svog skilla i proporcionalno tome pada njegov win rate. Jednom kad se priblizi svojem pravom rejtingu i krene igrat s igracima slicnog skilla win rate se ustabili oko 50%, kroz taj proces prolaze svi samo sto se ovisno o skillu ustabile na odredenom rejtingu.

17 godina

Eto probao prvi puta ranked i naravno neugodno se iznenadio.

Krenuli normalno 6-6, u prvih 2 minute izašli na 2 igrača, svirao je rundu 0-0 zbog toga.

Počinje druga rundu, i dalje igramo 4 na 6, cijeli meč traži 2 igrača, i naravno dobiju nas i pobijede a mi dobijemo loss.

Jebeno su to ovi iz bllizarda osmislili, da ja sa 2 igrača manje dobijem loss. Vjerovatno jer sam nesposoban, isto što su i oni nesposobni imat igrace.

Đizs koji fail. Mislim da ranked necu ionako nikad vise igrat. Cisto quick matcheve radi zabave, ali polako se upitujem vrijedi li ovakva igra +30 eura i da gubiš živce na ovakve stvari.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice