Overwatch (Blizzard studios)

poruka: 3.497
|
čitano: 481.660
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Overwatch (Blizzard studios)
amd freak kaže...

Nisam se uvrijedio nego sam ti napisao detaljnije zašto se ne slažem s tvojim načinom razmišljanja.

Slazes se ili ne slazes , cinjenica je da se treba provest odreden broj sati u igri da bi vidio jel ti se igra svida ili barem onolko sati kolko si igrao

igru kojom ju usporedujes.

Ja sam prvo odigrao 50-ak sati Paladinsa i poslije toga sam kupio Overwatch, medutim sto mi se vise brojka odigranih sati priblizavala pedesetki Overwatch

mi je postajao sve bolji jer sam vidio kolko je ista bolje balansirana, ispolirana i zabavnija igra od Paladinsa.

Jest da nije fer usporedivat te igre jer iza O. mocni stoji Blizzard.

Battlenet - TheProdigy#2234
17 godina

Ti si očito jako zaljubljen u igru jer ona je sve samo ne odlično izbalansirana.

Ima nekoliko heroja koji su toliko OP naprama ostalima da je to strašno.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
amd freak kaže...

Ti si očito jako zaljubljen u igru jer ona je sve samo ne odlično izbalansirana.

Dobro je da si ti od ovoliko ljudi koji aktivno igraju od izlaska Ow stigao da nas izvuces iz zablude, da nam objasnis sta je nebalansirano i kakva je igra nakon 5 minuta sto si ju upalio. . . G fucking G stvarno hvala!  

Ow je kao i svaka druga Blizzard igra easy to play, hard to master, ono sto ti sad djeluje "OP" i nebalansirano prelako se countera s nekim drugim herojem kojeg nemas pojma optimalno igrat, al lakse je ovdje ser*uckat vec nesto uvjezbat il naucit. 

Aj ti lagano na f2p Paladinse da manje smaras, utusi temu. . . 

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4c9cd93fca6d2687966453
11 godina
D3ViL kaže...

Dobro je da si ti od ovoliko ljudi koji aktivno igraju od izlaska Ow stigao da nas izvuces iz zablude, da nam objasnis sta je nebalansirano i kakva je igra nakon 5 minuta sto si ju upalio. . . G fucking G stvarno hvala!  

Ow je kao i svaka druga Blizzard igra easy to play, hard to master, ono sto ti sad djeluje "OP" i nebalansirano prelako se countera s nekim drugim herojem kojeg nemas pojma optimalno igrat, al lakse je ovdje ser*uckat vec nesto uvjezbat il naucit. 

Tak je, sjecam se kad je prije masa whineala Bastion OP bla bla, a u biti svaki heroj ima countera i samo znati to iskoristiti.

Ja nisam neka iskusnjara jer malo sam igrao competitive, dok sad opet igram quick play jer sam casual igrac medutim OW je

hebeno zabavna igra.

17 godina
D3ViL kaže...
amd freak kaže...

Daj ne seruckaj sad i ti...i ptice na grani znaju da je trenutno OP Roadhog sa tim lancem s 20 metara daljine i insta kilom i sam blizzard je rekao da ce to morati fixati, Genji sa ultijem koji isto s 5 metara ubija sve čak i tenkove one shota, i d.va koja je kao tank a ima i toliko brutalan dmg da je to strahota i hvala bogu igra se gotovo svaki mec.

A vi sad pricajte o nekom balansu kad tu pravog balansa nema. 

17 godina
amd freak kaže...

Pa naravno da nema, onaj tko očekuje balans u igri sa 30ak različitih heroja sa 100tinjak različitih skillova i talenata je naivčina. To je nemoguće.

Bitno je da je zabavna i da je Win/Lose ratio oko 50%

Tu je najveća odgovornost/zasluga na matchmakingu, a ne na balansu heroja.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
11 godina
amd freak kaže...

Daj ne seruckaj sad i ti...i ptice na grani znaju da je trenutno OP Roadhog sa tim lancem s 20 metara daljine i insta kilom i sam blizzard je rekao da ce to morati fixati, Genji sa ultijem koji isto s 5 metara ubija sve čak i tenkove one shota, i d.va koja je kao tank a ima i toliko brutalan dmg da je to strahota i hvala bogu igra se gotovo svaki mec.

To sto rade Roadhog i Genji nije garancija za pobjedu bez obzira kolko ti mislis da su OP, jer killovi tu ne znace nis i samo pobjeda je vazna te kako je kolega

iznad rekao dokle god je win/lose oko 50/50 sve 5 i s vjerojatno nekima laganim buffom ili nerfom pojedinih heroja sto je najnormalnije u svim igrama.

17 godina
amd freak kaže...

Sta da ti kazem, dosao si jucer u temu sa smecarskim stavom kako "ne valja ovo" "nije balansirano ono" sa otprilike 5 minuta iskustva ingame, logicno je da ce te svatko popljuvat kao smecara koje nema pojma o cemu prica, al sto kazu "Oppinions are like assholes, everyone has one and are often full of shit" tako i za tvoje dojmove i komentare! 

Roadhog ne instant kila svakog heroja osim tenka, da duze igras mozda bi to i znao, Blizzard priprema fix patch za njegov hook jer bi povremeno zbog buga znao hookati "kroz teren" i dalje ce mehanicki raditi isto sto u stvari i nije "nerf" nego fix.

Genji ima jak Q ali zato ga vrlo malo ljudi zna igrati optimalno do tog Q i vise/manje su beskorisni. A i sa tim Q vrlo lako ga je CCat i counterat s vise heroja. 

D.va nije vrjedna komentara, solidan tenk ali uopce nije OP, mozda za pocetnike, ajd naucit ces ju counterat valjda kroz par sati igranja 

Jedini realno trenutni "OP" i ne balansirani heroj je Symmetra, koja nakon overhaula vise spada u defence nego suport heroje, ima brutalan dmg i prevelik range na napadu, i to ocekujem ubrzo nerf ili fix. 

Na kraju shvati, ne moze biti da svima nesto valja a samo tebi ne, zapitaj se dali je problem bas u svima nama, ili mozda u tebi. 

17 godina

Nemoj onda govorit o odlilno balansiranoj igri, jer je odlično balansirana igra ona koja nema OP charactera. A sam ih navodiš.

I nisam rekao da je igra smeće, već navodim stvari koje mi se ne sviđaju. I naravno da ne igram 5 minuta. Imam sada već 15 sati.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
D3ViL kaže...

Roadhog ne instant kila svakog heroja osim tenka

hook ima dva problema, prvo to što te locka prije nego pobjegneš iza zida pa te izvuče iz zaklona (na ptr. već fixano, ne vuče ako si iza zaklona), drugo što često ne privuče dovoljno blizu za instakill (pogotovo anu).

amd freak kaže...

Nemoj onda govorit o odlilno balansiranoj igri, jer je odlično balansirana igra ona koja nema OP charactera. A sam ih navodiš.

zapravo se radi o tome da i nema baš puno OP - must play charactera. broj jedan must have in team je po meni ana, sve ostalo manje-više.

meta je različita na niskim i na visokim skill levelima, pa prema tome i odabir heroja.

svakako da zna biti frustrirajuće kada te hog 5 puta u partiji hooka i instakilla, ali onda probaj malo ti sa hogom igrati i vidjet ćeš kako te se lako countera i kako brzo možeš izgoriti u tom kratkom periodu dok povlačiš nekoga . na koncu ćeš shvatiti da nisu bitni individualni heroji, nego kombinacije heroja, teamplay i koordinacija.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
neaktivan

Slazem se, Ana je must have hero, bas sam nedavno poceo s njom, sad vec imam 30h sa njom na comp, mocna je, brzo heala, ima lijep dmg, i obozavam kad u airu uspavam netkoga :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dečki svaka čast i svemu ali evo treći dan igram, hebena d.va je 80% mečeva, i na tih 80% mečeva ima play of the game. Ako igram običan offensive champ pucam ko konj na nju, izbaci se sa onog sranja van, brža je od manje, izulta sve i opet max healt i tank. Ako to nije op onda neznam što je.

Daleko od toga da se ne može ownat, ali ako igram sa npr assultom ili kao healer mercy mogu se hebat ako ostatak tima ne valja :D

Inače mi je za sad još najzanimljivija mercy s kojom u prosjeku imami 40% absorbanog dmg-a enemija što je čini mi se ok :D Sad mi se igra više sviđa. 

Uglavnom pitanje je čime kvalitetno kontrirat toj d.vi da joj hebem mater?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2017 15:27 (amd freak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
amd freak kaže...

Dečki svaka čast i svemu ali evo treći dan igram, hebena d.va je 80% mečeva, i na tih 80% mečeva ima play of the game. Ako igram običan offensive champ pucam ko konj na nju, izbaci se sa onog sranja van, brža je od manje, izulta sve i opet max healt i tank. Ako to nije op onda neznam što je.

Daleko od toga da se ne može ownat, ali ako igram sa npr assultom ili kao healer mercy mogu se hebat ako ostatak tima ne valja :D

Inače mi je za sad još najzanimljivija mercy s kojom u prosjeku imami 40% absorbanog dmg-a enemija što je čini mi se ok :D Sad mi se igra više sviđa. 

Sa zaryom

17 godina
amd freak kaže...

Ovo boldano je u stvari poanta cijele price.  Moj savjet bi bio nadji ili ovdje na forumu ili nagovori neke od prijatelja, najoptimalnije je igrat s 3 premade lika. Dovoljno da mozes carry solo scrubove, a taman da ne uletis u matchmakingu protiv full premade koordiniranih no lifera koji te pregaze. Tank, healer i DPS, mi recimo igramo Rein, Zenyata, Soldier i nema tog sta nas 3 ne mozemo ubit kad imamo focus.

Ow nije kao Siege da ti sam mozes nesto ucnit, da igras optimalno ako ti je ostatak tima los izgubit ces.

17 godina
amd freak kaže...

Pharah, iz daleka dalekometni napad, i kad iskoči i dalje je stigneš pogodit raketom...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ima netko ovdje na forumu da je 1900-2200 SR, da traži nekoga za duoq i da igra redovito, te da ima motivaciju za napretkom u SR-u, a ne da igra svakih par dana po 2-3 gamea? Želio bih naći nekog stalnog duoq partnera jer je tako najbolje, a ne da igram svaki drugi dan sa drugim ljudima. Imam par ljudi na frend listi, ali su pizde  Čim spušimo jednu-dve, odmah odu solo igrat kao da sam ja kriv zato što smo spušili 

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2017 9:14 (Baldurion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Fallro#2196 dodaj me svaki dan igram
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Koliko bi fpsa imao u igri pod moj pc? Kupio bi igru ali ako ne bi imao neki pristojan fps mozda se bas i ne isplati, sta misliste? 

Ima li neki odredjeni fps na kojem vecina ljudi igra ow?

Barcelona - Mes que un club
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
el.šef kaže...

Koliko bi fpsa imao u igri pod moj pc? Kupio bi igru ali ako ne bi imao neki pristojan fps mozda se bas i ne isplati, sta misliste? 

Ima li neki odredjeni fps na kojem vecina ljudi igra ow?

Evo ti min zahtjevi, igrao bi se fluidno bez problema, samo ne možeš računati na neke visoke postavke.

Evo ti i spec:

Overwatch Minimum Requirements
CPU: Intel Core i3 or AMD Phenom X3 8650
CPU Speed: Info
RAM: 4 GB
Video Card: Nvidia GeForce GTX 460, ATI Radeon HD 4850, or Intel HD Graphics 4400
Free Disk Space: 30 GB

Overwatch Recommended Requirements
CPU: Intel Core i5 or AMD Phenom II X3, 2.8 GHz
CPU Speed: Info
RAM: 6 GB
Video Card: Nvidia GeForce GTX 660 or ATI Radeon HD 7950
Free Disk Space: 30 GB

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
10 godina

Postoji li neka bolja ponuda za cijenu igre od ove na ow stranici? 

Barcelona - Mes que un club
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kolko ja znam ne, 29.99 je najbolja cijena.

Inače uskoro sam lvl25, pa cu sigurno igrati ranked, pitanje je da li mogu stalčno igrati kao healer ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
amd freak kaže...

Kolko ja znam ne, 29.99 je najbolja cijena.

Inače uskoro sam lvl25, pa cu sigurno igrati ranked, pitanje je da li mogu stalčno igrati kao healer ili?

Mislim da je bolje ne igrati ranked na lvl25, vjerojatno ćeš živcirati sebe i ljude iz tvojeg tima. Tako da preporučam da igraš još malo quick play.

17 godina

Mislim da sam kao healer vrlo dobar, barem mi tako pričaju ono koji igraju s menom qucik play :D

Samo zbog toga mislim odmah. Probat cu mec-dva, pa ako cu sakat odustajem.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Igraj odmah. Spajat će te sa ljudima koji također još nemaju rank i nećeš nikoga živcirati više nego bi ga da si level 100. Ranked je potpuno drugačiji od quick playa i kad god počneš trebat će ti privikavanja, tako da možeš odmah.

Što se tiče healera, u 90% partija ćeš ga dobiti jer nisu ljudi previše napeti za igranjem healera. Uglavnom se insta-lockaju na DPS pa se popune tenkovi i onda, eventualno, healeri. Kad mi u gejmu prva dva picka budu healeri, idem na kalendar vidjeti jel možda Božić i poprilično sam siguran da dobivamo meč 

2 1 hvala 0
14 godina

NEMOJ igrati ranked dok si jos relativno los. Unistis si MMR zauvijek i zavrsit ces negdje u bronze-gold i poslije ce se biti nemoguce izvuci iz toga. Preporucam barem 100 sati, mogucnost igranja barem 4-5 likova razlicitih roleova i poznavanje svih mapa/ medpack lokacija prije nego se krene u Competitive...

Moj PC  
0 2 hvala 1
17 godina

Ok probat cu partiju dvije ranked i to je to.

Nego taj mmr, citao sam negdje da nema veze sa win lose nego da gleda samo tebe, tj kako si se ti pokazao u mecevima?

To istina ili je ipak bitno pobijediti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Gluposti, slobodno ti igraj ranked. Zato je tu matchmaking sustav, smjestiti cete u rank sa ljudima priblizno tvog skilla, a ako budes napredovao, to ce se s vremenom odraziti i na rank. Ne nasjedaj na elo hell rant.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran

Postao sam ja link gdje Overwatch developer objasnjava kako radi MMR dosta detaljno.

Cijeli sistem nije baš jednostavan, ali ću probati što kraće objasniti sve skupa. MMR (matchmaking ranking) je neka vrijednost koja predstavlja tvoj skill level. Kada igra spaja igrače ona pokušava spojiti igrače sa sto sličnijim MMR-om, cilje je igrati sa i protiv igrača sličnog skilla. Pošto je moguće da dva ili više igraca sa većim razlikama u MMR odluče zajedno igrati igra će spojiti dva tima koji imaju sličan prosječni team MMR kako bi meč bio fer.

Kad netko tek krene igrati neki mode npr Competitive kreće sa nekakvim "startnim" MMR-om i ovisno kako je meč završio i koliko je osobno dobro odigrao taj meč dobit će ili izgubiti određeni iznos MMR bodova. Stvar je da u početku igra ne zna koliko je netko dobar ili loš tako da on dobiva/gubi veliki iznos bodova, što igrač više igara odigra sistem je više siguran u njegov skill, iznos bodova nakon meča je sve manji i manji i na kraju igrač počne dobivati i do 10 puta manje MMR bodova nego što je dobivao u početku. Iz tog razloga je napredovanje dosta sporo kad se dođe do te točke, statistički ako je netko stvarno bolji od ranka u kojem igra on će napredovati, ali potrebno je dosta igara. Pri tome pomaže personal rank adjustment, u prevedenom ako si ti odigrao meč dobro sa svoje strane i na kraju ste ipak izgubili tvoji suigrači koji su loše odigrali će izgubiti npr 100 bodova dok će onaj koji je dobro odigrao izgubiti 80 bodova, isto vrijedi i nakon pobjede, ako si ti dobro odigrao dobit ćeš još dodatnih bodova nakon meča. Nadam se da sam uspio koliko toliko razumljivo objasniti kako stvari funkcioniraju i da sam malo pomogao pri odluci da li uskočit u ranked odmah ili ipak malo kasnije.

14 godina

Tocno, dakle kao sto sam rekao, prvih 10ak igri u Ranked ce ti najvecim dijelom odluciti MMR, nakon toga se sve sporije mijenja i morat ces brutalno grindati da dobijes veci rank. Osobno sam to dozivio u HotS kad sam krenuo u ranked dok sam jos bio relativno los i to sa frendom koji je bio auto-loss "ja igram samo Vallu", izgubili prvih 10 igri... na kraju sam uspio nakon 200injak igara se popesti na rank 1, ali bilo je pakleno. Meanwhile ljudi sa smurfovima dolazili na rank 1 doslovno u manje od 20 igri.

A za taj personal skill adjustment, nisam uopce siguran kako i da li u praksi funkcionira, ali sudeci po redditu mislim da se radi o jako malim razlikama, tek toliko, izmedu npr najboljeg i najgoreg u timu. Tipa dobijes 102 boda umjesto 100 ako si imao sva zlata, ili koje vec kriterije gleda (sto opet nije fer, posebno prema recimo healerima, koji ce uvijek imati samo jedno zlato osim ako je tim katastrofalan)

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice