Itekako je bitan denie, zasto? pa da jbte mozes carry-a napravit beskorisnim, ako nema denie on dobiva puno vise exp i farma vise creepova i to je to naravno u kasnijim lvl vise nije bitan denie zašto? pa zato sto je nepotreban. to je bitn na pocetku igre ne dozvolit protivniku da se brzo razvije i dobije previse exp-a - golda.
A da ne pricam igracima koji igraju u mid-u brze steknut lvl 6 i gankat ko lud tu nastaje prava razlika, zato je denie opcija jako bitna. i igre su razlicite i to svakoj igri daje drugaciji balance, lol je usredotocen na sporiju igru ali vise preferira odmah sukobe dok je kod hona takticki dio vazniji.
Btw. za one koji su manje iskusni postoji u hon-u casual mode gdje denie ne utjece na xp, takoder se ne gubi gold kada umres tak da ako bas neces igrat sa denie nemoras.
Ma poanta moje priče je da svi mogu naučit deny-at pa kad se u laneu nađu 2 koja znaju (a u višem skill levelu bi svi trebali znat), onda oboje jedan drugom denyaju pa su opet na istom samo bezveze više posla, odnosno manje vremena utrošenog na stvari koje ti razvijaju heroja i borbe..
Nisam rekao da to nije korisno ako deny-jaš nekom, a on to ne radi i tebi.
Nek pljuju šta oće, ja sam izrazio mišljenje iz perspektive LoL igrača. 

League Of Legends EU : KeiichiAssassin
a u ostalom i HON ima free trial tako da ti i tu za dzaba moze doc pocetnik, u najmanju ruku ja kao lvl 30 nikad necu zavrsit u que s lvl 1 koji igra prvu partiju.