Klub mrzitelja Crysis-a zaključana tema

poruka: 8
|
čitano: 1.335
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Klub mrzitelja Crysis-a

"Do you want to remove your Crysis save games and user files ?"   "YES !!!"

Ahhhh, moj komp je sad već automatski zadovoljniji kad mu je nestalo ovoga jada sa harda.

Dakle, nakon što sam u zadnjih mjesec dana jedno barem 100 puta ulazio u polemike sa ljudima i to zbog Crysisa, odlučio sam ga ponovno instalirati, da se baš ponovno uvjerim jesam li ja to možda zapravo u krivu i propuštam li ja to jednu od najčudesnijih igara ikad stvorenih, i to samo radi vlastite tvrdoglavosti.

U zadnjih 2 mjeseca, otkad moj komp sretnije živi bez Crysisa, na mojem monitoru su se vrtjele i još uvijek se vrte svakojake igre, one novije i one starije, no uglavnom sve vrhunske grafike, na maximalnoj rezi i maximalnim detaljima.

Na kraju krajeva, bilo bi nelogično i igrati nekako drugačije na novom, skupom kompu. I baš zato sam večeras mogao malo bolje usporediti grafički izgled Crysisa sa svim ostalim divotama, nego što sam bio u mogućnosti kad sam tek dobio komp i kad mi se igra isprve zgadila, ali ipak nisam vidio puno ljepših igara tako da nisam ni mogao donijeti 100% objektivnu ocjenu.

Međutim, od večeras sam 100% siguran da je Crysis jedno teško smeće od igre; i zbog toga što ja jednostavno ne mogu razumjeti kako neki ljudi mogu toliko voljeti to smeće, ja ću ovdje iznijeti sve valjane argumente zašto je ta igra i njena grafika zapravo toliko loša :

Prvo treba reći da za usporedbu uzimam ove igre : UT3, Devil May Cry 4, Pure, Witcher, Anno 1701, Black & White 2, Titan Quest, pa čak i Oblivion i Doom 3. Ovoliko igara ima zato jer su meni sve redom bolje i LJEPŠE od Crysisa, a ako netko ima neku od spomenutih igara, moći će se i uvjeriti zašto je to tako.

Ok sad, ako se recimo volite šetati po Crysisovom ružnom i jadnom otoku, pokušajte se približiti prosječnoj stijeni i pogledajte molim vas kako ta tekstura JADNO izgleda, kao da je iskočila tamo negdje iz 2004. Možete isto tako pogledati i pijesak, lišće (pogotovo ono u vodi), ili možda (haha)   raspolovljenu palmu na mjestu gdje je pukla.   E sad kad ste vidjeli kako to izgleda, pogledajte kako izgleda bilo koja tekstura u UT3 i morate doći do zaključka da apsolutno svaki objekt u UT3 je ljepši na neki način, ako ni po čemu drugom a onda po upotrijebljenim efektima. Također bi bilo dobro ako imate DMC 4, da pogledate kako tamo stijene izgledaju u šumskom levelu.

Dalje. Uzmimo u obzir da je noć u Crysisu i upalite lampu na oružju. Dobro zapamtite kakve svjetlosne efekte baca i kakve sjene pravi ta lampa i upalite Doom 3 (igra iz 2004.) i pogledajte   kako bi to zapravo trebalo izgledati.

Dalje. Odite na plažu i pronađite one neke ptice koje trčkaraju, izgledaju kao pilići. Ako ubijete koju, možete primijetiti kako jadno izgleda dok STRUŽE po plaži. Puno bolja situacija neće biti ni ako pokušate sa vozilom prijeći preko mrtvog vojnika.   Ako slučajno imate Titan Quest onda možete vidjeti kako zapravo treba izgledati kada se SILA primijeni na živo stvorenje.

Za Obliviona mogu reć (iako ni on nije optimiziran kako treba) da ne zapinje ako gledate šumu udaljenu kilometar od vas.

Witcher ima još impresivniju i detaljniju okolinu od Crysisa, međutim ta okolina nije ni izbliza toliko zahtijevna. a nekad sam se fakat osjećao kao da sam na plitvicama ili u kopačkom ritu koliko to dobro i lijepo izgleda.

Anno 1701 je strategija, što znači da možete iz visine gledati ogromne količine detalja, i to bez ikakvog zapinjanja. Vidi se apsolutno svaki list na drvetu, a otoka na prosječnoj mapi ima bar desetak i sve predivno radi i izgleda - naravno na full detaljima i 8x aa.   Slična situacija je i u B&W 2 (igra iz 2005.), gdje možete vidjeti jednu fascinantnu količinu detalja, koja izgleda apsolutno predivno, a koja se može gledati iz svakog mogućeg ugla, zumirati i odzumirat do mile volje, i promatrati cijeli otok koji može biti i 10 puta veći od Crysisovog, u svoj svojoj ljepoti.

Pure i DMC 4 su posebna priča jer su konverzije, ali unatoč tomu izgledaju besprijekorno dobro i usto jednostavno LETE preko 100 fps-a na stroju na kojem se Crysis vuče na "High" detaljima i 1680 rezi (aa isključen) oko 45 a često pada na oko 30.

To su bile usporedbe, a sad konkretno zašto Crysis izgleda RUŽNO.

Sve texture okoliša izgledaju prejednostavno i bez efekata u odnosu na novije igre (kao što sam već spomenuo). Mislim da bih ih po detaljnosti mogao usporediti sa onima u Serious Sam 1. No to ga ne sprečava da zapinje i na najjačim strojevima više od godinu dana nakon izlaska.

Ako malo bolje pogledate otok, trebali biste vidjeti i da raspored svega nema apsolutno nikakvog smisla i sve je načičkano bezveze. Milijarde lišća koje računalo\grafička mora učitavati zapravo uopće ne pridonose efektu realnosti nego samo pojačavaju dojam ekstremnog kiča. Tako barem ja to vidim.

Jedina scena koja stvarno izgleda dobro je ona na samom početku prije nego što skoče s padobranom. Još bi se tu dalo puno nabrajati ali više mi se ni neda, nadam se da ste shvatili što hoću reći.

Dakle to je samo što se tiče tehničke strane igre. U paketu još dobivate nevjerovatno patetičan soundtrack (kao iz onih preambicioznih hollywoodskih filmova), i glasove ostalih ljudi koji mene osobno toliko iritiraju da sam ih isključio nakon prve minute.

Ako uzmemo u obzir da sam sve ovo vidio u samo pola sata igre (a više od pol sata sam potrošio na instaliranje i pečiranje), po meni ova igra definitivno zaslužuje biti imenovana jednim od najgorih, ako ne i najgorim proizvodom igraće industrije ikad, pogotovo stoga što su ju svi toliko ishvalili i to bez ikakvog pokrića; i još su ljudi sretni ako mogu igrati na "high" u 40 fps.

Prema tome, ako vas ima još koji možete vidjeti i razumjeti kako je ovo sve što sam napisao istina, javite se i pomozite da otvorimo narodu oči i da ljudi prestanu kupovati novi hardver radi crysisa, i testirati snagu grafičke na crysisu. Jer ta igra to definitivno ne zaslužuje.

P.S.

Sutra ću još pokušati pribaviti nekih lijepih skrinšotova iz ovdje spomenutih igara, koji sve rečeno mogu na lijep način i potkrijepiti, ako će to pomoći mojoj tvrdnji da Crysis suxa. 

"Hedonism Is My LifeStyle"©
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2008 3:44 (l)oolvl).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Klub mrzitelja Crysis-a

u potpunosti te podržavam... a nisi ni spomenuo turoka

17 godina
neaktivan
Klub mrzitelja Crysis-a

Kao i autor ove teme moram rec da ni meni Crysis nije bi duze na kompu od mjesec dana, ali isto tako mislim da igra nije tolko losa nego je precjenjena a kako

si i naveo mislim da gore navedene igre(i po meni Medivil II)  puno vise zasluzuje hvale nego crysis.

Crysis je igra di je ocito puno vise ulozeno novace nego truda sto je ocito i vidljivo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
icotrnje kaže...

u potpunosti te podržavam... a nisi ni spomenuo turoka

*thumbs up* za Turoka!

Nemojte se previše izlagati svojim nezadovoljstvom da vas ne napadnu neki botaničari sa ovog foruma koji ne igraju neke igre zbog lošijeg prikaza vegetacije, a zaklinju se da Crysis ima životno važnu grafiku.

Crysis je preskupa pucaljka u rangu... pucaljke.

Intel 80286 12MHz, 640k RAM, 20 MB HDD, MS-DOS 3.31 <========]]=0
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2008 8:15 (Faerdhur).
17 godina
neaktivan
Klub mrzitelja Crysis-a

Cijela ova tema je pomalo smiješna i besmislena. Podsječa na onu staru narodnu: moja kola (PC) su uvijek najbolja.  

I savim je normalno da se ljudi ljute kad sa svojim najboljim kolima nemogu ovo ili ono, ili nešto treće što su zamislili.

Pa onda je uvijek netko drugi kriv što njihova kola ne vrte Crysis kako spada.

Ljudi koje Crysis nikada nije zanjimao (pravi mrzitelji) nisu ga ni pokušavali instalirati na svoja najbolja kola, pa radilo se o ferrariju ili o fići.

Sve ostale rasprave na ovu temu su suvišne.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Klub mrzitelja Crysis-a

Kako možete mrzit tako divnu igru,,DVA SU RAZLOGA,,1-neznate ju igrat....2-neče vam ju pokrenut,,vaša tema je malo jadna,,

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
l)oolvl kaže...

"Do you want to remove your Crysis save games and user files ?"   "YES !!!"

Ahhhh, moj komp je sad već automatski zadovoljniji kad mu je nestalo ovoga jada sa harda.

Osobno prijatelju ne vidim koji je tvoj problem i uopce ce te ne podrzavam. Mislim da svoje frustracije sto ti je losa igra malo previse preuvelicavas. Ako je ne volis nemoj je igrat, nemoj komentirat i na kraju ljudi suprotnog misljenja bi bili zadovoljni da ne dises.

Crysis sam instalirao, komp se vukao kao kornjaca s tramvajem na sebi... Teska srca morao sam priznati da igra jednsotavno ne ide na moj komp. I ok, sto sada? Da krenem u krizarski rat zato sto je mogu instalirati jednu NOVU igru? Ja na svome racunalu mogu natjerati Pray i Q4 u full detaljima, hereza bi bili da kazem da te igre izgledaju bolje. Teoretski na mom racunalu su one izgledale bolje, dok crysis daje samo 15fps na low postavkama...

Pomirio sam se da necu igrati crysis dok ne rjesim bolji komp i voila. Niti obitavam po forumima braneci status Q4, a pritom bacam ljagu na crysis, jednostavno sam iskljucen.

No morao sam se ukljuciti kada cujem besmislene komentare kao sto je ovaj tvoj tekst povise. Napisao si brda i doline a pritom si sve mogao sazeti u jednu recenicu (onu koju sam ti ja gore ostavio).

A da ja sad ne duljim i prodajem pamet tebi kako biti pametan, srezat cu i sebe na jednu recenicu:

Briga ikoga dali ti volis ili ne volis crysis, tvoje misljenje je ionako beznacajno!

Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.
17 godina
neaktivan
Klub mrzitelja Crysis-a

Već je krenulo, pa ćemo djelovati preventivno.

Liniću i Šukeru je nakon n-te svađe odbrosio: "Ko pit bulovi ste!" Na to mu je Šuker, prisno uzvratio: "Najveći pitbul si ti!", na što je Bago ne trepnuvši ispalio: "Ne, pokraj vas sam pudlica!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice