Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.297.770
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Guild Wars 2!
crash11 kaže...

Nažalost moram reći da me Guild Wars 2 nije previše impresionirao. Znam da sam napočetku govorio da je igra bolja od WoW-a i tako se činilo, ali nakon igranja par mjeseci mogu reći da je napočetku bilo zanimljivo, jer je sve novo, ali što se bližiš zadnjem levelu sve to pada u vodu. Dobra je stvar što nema mjesečne pretplate, ali izgleda da opet vrijedi ono pravilo "kolko para tolko muzike".

Rekli su da u GW 2 neće biti klasično rješavanje questova, i nije klasično već ne klasično, jer se quest ne pokupi kod npc-a već ti odma počne kad mu se približiš, tako da smo na istom. Opet trčanje ubi 10 ovih, pokupi 10 onih itd.

Što se tiče dynamic evenata, moramo reći da je sve isto, vrti se u krug, prelagano kad igra masa ljudi. Dungeoni grafički dobro odrađeni, igrivost im je katastrofa. Svi boss fightovi imaju samo jednu taktiku, a to je udri ko će jače, i rezaj se na waypointu u dungeonu i trči nazad u borbu. Nema taktika kao u nekim mmo-ima, samo dps po bossu i mobovima. Melee klase moraju udarati sa range weaponom jer je nemoguće preživiti u blizini bossa.

Koji smisao?

Što se tiče PVP-a, solidno odrađeno, ali opet ništa spektakularno, nakon toliko najava očekivao sam puno više i bolje. World vs. World vs. World, isto ništa posebno, kad se skupi milja ljudi na jednom mjestu, nemoguće je igrat, frameovi padnu na 2-5 fps, bez obzira na komp. To će vjerovatno nekako popraviti, iako mislim da će i dalje biti dosta štekanja.

Zaključak za kraj, igra je ok grafički odrađena (to se i očekuje od igre koja izlazi u 2012. godini), ostalo onako, moglo je i bolje. Mislim da će WoW kao mmorpg ostati i dalje broj 1. Ljudi će probat GW 2 i onda će viditi da to nije to. I onda će se opet vratiti u WoW.

Nemojte sad zbog ovog komentar daa netko tko je mislio ne kupi igru i proba {#} Možda će se nekome svidjeti, ali ja sam realno puno više očekivao od toliko najava.

I sad jedno pitanja za ove što će se bacit u kontru mog komentara. Što raditi u GW 2 kada se stigne na 80-ti level?

Vidim da si blizu zadnjeg lv-a bio;)

gw2 po meni ima manu sto nisu dali opciju da kad drzis neko oruzje u rukama dobijes opciju osim tih 5skillova vezanih uz to oruzje da imas i opciju jos njih bar 15-ak mogucih(ajmo reci da se granaju pa da dobijemo vise opcija ovisno kojom granom krenes a samim time i buildova  pa da mozes mozgat kako da to najbolje slozis+za drugo oruzje promjenom al otom potom.

Sto se tice dungeona pa ljudi nisu imali ni vrimena da se priviknu a di je jos masu njih sta ni nezna sta radi.Sve je to bilo udri mujo u tamburu.

Neznam kakvu ti masinu imas ali meni fps nije pado ispod 40 u WwW pa je malo glupo da sudis o tome s obzirom da ce igra izaci spremna za nove drivere a vec sinoc sam dobio savjet kad sam iso skinut update da skinem najnovije drivere jer eto nisu preporuceni za gw2.

A kako ce ti netko odgovorit sta radit kad lupis 80  kad ni neznamo sta je endgame sadrzaj osim slipih nabadanja.

17 godina
crash11 kaže...
smiglcro kaže...
crash11 kaže...

Tako je. Lako mi je ne brini. :)

Kako ne znam čemu je core tester imao pristup, zanima me, ukoliko je istina da si bio ili još jesi CT, kako izgleda end game? Naveo si da smiješ dijeliti informacije pa kontam da nije frka da malo opišeš kako funkcionira to sve?

Što te točno zanima? Dungeoni? World bossevi? Pvp?

Da li je itko od vas pročitao moj post u cijelosti ili? Ja sam napisao svoj dojam koji sam dobio o igri. Možda će se nekome svidjeti, nekom neće, samo kažem da sam očekivao puno više. Početak mi je bio najbolji, ali što sam dalje igro jednostavno sam gubio volju.

Glavom kroz zid dakle? Srsly?

13 godina
neaktivan

Ja sam igrao par BWE i što sam više igrao igra me je gurala sve dalje i dalje, nekad bi prošla 2-3 sata čiste akcije, i "onda" bih tek primjetio da sam dobio par levela.

Neznam ... meni GW2 ima nešto drugačije u sebi što nisam iskusio kod drugog MMOa do sad. Cijeli mentalitet igrača ingame je osvježavajuć zbog sistema prema kojem je koncipirana igra. Nisam se osjećao isfrustriran s nečim u niti jednom trenutku. ( osim nekim prokletim {#} Vistama... ali to je bila ona skroz pozitivna "frustracija" zbog koje grizeš da se ponovno pokušaš popeti na neku lokaciju).

I ono igraš igraš ... kad odjednom kaos kamera se tilta malo od tebe prema gore formira se boss koji zauzima cijelo područje i čisti kaos, neznam takve neke "nasumične" situacije su bile jak poticaj kroz daljnju igru jer stvarno ne znaš što se može dogoditi, a ti događaji koje sam iskusio su stvarno bili na epic levelu.

Ne mogu reći da mi igra neće kroz par mjeseci možda dosaditi ( iako mi se to ne čini vjerojatnim), ali moj prvi dojam je čista petica bila do sad.

Jer dok sam igrao igru svako malo bih zaboravio da je to još uvijek samo beta... baš wow :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 16:28 (Iuvat).
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!
Evo kad sad dobro razmislim, pa i našao sam jednu lošu stvar. Moram čekati 11 dana da ovo zaigram opet !

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
crash11 kaže...
Ashelor kaže...
crash11 kaže...

LoL, a šta sam vam ja reko neki dan, oko 30.9. igra je vani. A ovo za betu, pričo sam s likom koji ju već igra, naime, morao je potpisati ugovor prije samog igranja, kao da neće odavati nikome ništa iz igre, mora komentirati na njihovom forumu vezano za bugove u igri, itd... Kaže da je brutalno napravljena igra i da se očekuje izlazak krajem godine, kako pišu administratori na zatvorenom forumu. Rade punom parom na otklanjanju bugova. Mislim da su svi igrači guild wars 1 (koji imaju sve nastavke) dobili beta keyeve ili im je padalo na nekim bossevima.

Bilo bi dobro da se napravi neki guild ovdje na forumu prije samog izlaska igre, neki balkan guild ili sl. ako već nije dogovoreno.

Hmm,core tester?

You don't saaaaaay? {#}

Evo vidiš taj lik mi je sredio upad. Jesi sretan?

Ahaaaa to sve objasnjava.... Isti tip koji ti je dao jos 5 invite-ova koje si sacuvao za sebe? {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator
Guild Wars 2!

Za sada je hrpica vas dobila blage opomene, a ako dalje nastavite temu zatrpavati smećem, pisati off-topic postove, ignorirati obavezu da kratite citate, ako su nebitni za vaš komentarčić - daljnje opomeneće biti još strože, a i tema bi mogla pod ključ...

Dakle držite se teme, ne trolajte i ne prepucavajte se bez veze!

...
Moj PC  
8 1 hvala 4
14 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Awesome,aj posto smo back on topic evo jedan WvWvW vid :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Guild Wars 2
Ashelor kaže...

Bez rijeci nakon bitke na mostu, stvarno pravovremeno reagiranje na situaciju znace veliku razliku, samo se nadam da ce moj mozak bit dorasao ovakvim situacijama sto se toga tice =)

Usput ima li kakvih naznaka da bi mozda sutra moga bit jos jedan test stresa, nekako me ovaj udate zadnji natjerao na tu pomisao?

15 godina
toninho kaže...

Bez rijeci nakon bitke na mostu, stvarno pravovremeno reagiranje na situaciju znace veliku razliku, samo se nadam da ce moj mozak bit dorasao ovakvim situacijama sto se toga tice =)

Usput ima li kakvih naznaka da bi mozda sutra moga bit jos jedan test stresa, nekako me ovaj udate zadnji natjerao na tu pomisao?

Po meni prije da će eventualno za vikend neki novi test biti.

17 godina
neaktivan
toninho kaže...

A cuj, dali su mocan alat. E sad ovisi o ljudima, ako ce rushati onda ce naravno biti bezveze, ako ce takticki pristupiti, ocekuju nas epske bitke.

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.
16 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...
toninho kaže...

A cuj, dali su mocan alat. E sad ovisi o ljudima, ako ce rushati onda ce naravno biti bezveze, ako ce takticki pristupiti, ocekuju nas epske bitke.

Conan je imao Siege bitke pa nisam nikad uspio vidjeti na što je to izašlo, jer su ljudi uglavnom nesposobni organizirati se. Ozbiljni guildovi će biti nužni za to fino izvesti i kontrolirat će bitke.

15 godina
neaktivan
crash11 kaže...
Sad smijem pričat pošto je test gotov.

Daj pričaj malo onda kad već znaš....kakav je Orr, Zhaitan, kakvi su dungeon kolko ih ima,  taj cijeli "end game"

There's an old Italian saying: you fuck up once, you lose two teeth. - Tony Soprano
15 godina
Tonči kaže...

Conan je imao Siege bitke pa nisam nikad uspio vidjeti na što je to izašlo, jer su ljudi uglavnom nesposobni organizirati se. Ozbiljni guildovi će biti nužni za to fino izvesti i kontrolirat će bitke.

Naravno ali to je tako u manje vise svakoj online igri, netreba ni biti mmorpg, bilo koja fps pucacina ili moba igra je puno laksa kad se tim sastoji od organiziranih pojedinaca koji znaju bit stvari i postupaju u skladu sa tim da dodu do konacnog cilja tj. pobjede.

Sad je samo pitanje koliko ti kao pojedinac zelis ozbiljno pristupit tomu, natjecat se u high end borbama ili se zadovoljit "normalnim" casual igranju ne samo pvp-a nego kompletne igre.

16 godina

ima smisla... sad si zabrij  da na svojem serveru imas 4 guilda orijetirana ka PvPu... i pocnu strateski rijesavati WvW ... i na suprotnom ista kolicina...  nema sanse da ispadne aoe spamm vs aoe spamm...

u betama je fakat ispadalo glupavo, ali vjerujem da ce u retailu to promijeniti..

tko ne vjeruje trebao je probati 5v5 ... nakon WoWa... uistinu sam bio ponosan na svojih svega par PvP susreta.

ali otom potom... mislim da pvp necu ni pipnuti do zadnjeg levela, toliko pve materijala... 

http://g.bf3stats.com/pc/H4pfi0Bs/Bronthophobiaa.png
17 godina
Guild Wars 2

Sve ovisi o tome na kojem serveru zaglavis. Bit ce ozbiljnijih PvP, odnosno WvW servera i onih manje ozbiljnih. Tako ce ti i sparivanje biti (uviejk bolji serveri igraju sa boljima, losiji sa losijima i ima neka rotacija), tako da ako zaglavis na serveru gdje je zerg glavna metodqa osvajanja i napredovanja u WvW, onda ces vjerojatno sa suprotne strane imat identicne guilde i vrlo vjerojatno ce dugo vremena WvW liciti na betu dok konacno ljudi ne krenu citati guidove i ne dese se team leaderi, odnosno comanderi, koji ce znat vodit pomahnitale bande.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Pa naravno, to se podrazumijeva, ne mora cak niti biti guild, moze se skupiti squad od 5-6 ljudi, omanja i vrlo mobilna grupica, a moze itekakav kaos raditi na mapi.

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Sutra stress test ljudi!

EDIT: Likovi nisu wipani!

A da nije slučajno...?
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 23:36 (Gozz).
Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Ashelor kaže...

E al ovaj "decoy of the year" na 3.46 je legendaran :D

15 godina
Gozz kaže...

Sutra stress test ljudi!

We will be conducting a stress test tomorrow Wednesday, August 15 from 12:00 Noon PACIFIC Time to 4:00 PM PACIFIC Time.

We will be actively working on the game during the event, so you might experience connectivity problems or discover features that are not working as designed.

Any issues you experience are a result of the rigorous conditions of the stress test, and are in no way representative of the state of the game at launch.

By participating in this stress test, you’re helping us make Guild Wars 2 a better game. Thanks for your cooperation—we’ll see you in-game!
--
Please note:
* The stress test is open to anyone who has pre-purchased Guild Wars 2.
* Characters will not be wiped from the previous Stress Test.

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
17 godina
Guild Wars 2

Cini se kao jos malo PvP-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gozz kaže...

Sutra stress test ljudi!

Istina sutra u 21:00 je pocetak novog stresa ;). 

Nadajmo se da je necro mrvicu bolje izbalansiran u ovo testu. 

Sve u svemu can't wait.

13 godina
neaktivan

Citam ja evo vec nekoliko mjeseci ovaj topic i nemogu vise da ostanem ravnodusan oko nekih stvari ovdije.

Kao prvo ovo je topic o GW2 a ne GW2 vs WoW

( i zasto imam onda dojam da se ovdije vodi rasprava sta je bolje od GW2 a sto losije..........)

Drugo, zasto imam dojam da ove usporedbe pisu klinci od 12 do 16 godina ili ljudi koji nisu nikada igrali nista drugo osim WoW ili nisu shvatili igru kao sto je WoW.... (ja sam WoW igrac preko 8 godina tako da se zna)

Trece, nemojte ali ozbiljno nemojte uporedjivati WoW s GW2 to jednostavno NISU JEDNAKE IGRE, osim toga nitkko jos nije vido ili osjetio (prozivio) kraj same igre ako ga ima....

Osim ovoga WoW je proslost Blizzard pokusava oziviti staru slavu ali ga vrijeme gazi i to je istina a nebi se iznenadio da uskoro izadje NOVI WoW potpuno.Imate danas stvarno puno MMORPG igrica i jako je jadno sto svaku uporedjujete s WoW on je bio revolucija u igrama tog doba i kamen temeljac za ove danas ali jako je glupo svaku igru usporedjivati s njim.

Zato mi koji smo kupili GW2 ostaje nam cekati pocetak igre i jednostavno uzivajte u igri, ja osobno vjerujem da su je dobro odradili i da ce sigurno nedostatke ispravljati (nitko nije savrsen)

By Aismen

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Ashelor kaže...

E al ovaj "decoy of the year" na 3.46 je legendaran :D

Da, koma :D

Inace situacija na mostu pokazuje kako manji broj igraca koji igra pametno i takticki moze odbit zerg,i to mi se jako svida.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.8.2012 9:10 (Ashelor).
13 godina
neaktivan

ako neko ima 0 staza neznaci da neprati sta se desava oko njega to znaci da se nekome neda raspravljati UVIJEK OK!

osim toga jedno pitanje iskreno me zanima koji od EU servera ce koristit eng. jer nebi bas da uletim u neki FR ili nedaj Boze bugarski....

mozda je najbolji izbor Whiteside Ridge?

By Aismen
15 godina
neaktivan
Aismen kaže...

ako neko ima 0 staza neznaci da neprati sta se desava oko njega to znaci da se nekome neda raspravljati UVIJEK OK!

osim toga jedno pitanje iskreno me zanima koji od EU servera ce koristit eng. jer nebi bas da uletim u neki FR ili nedaj Boze bugarski....

ovdje mozes vidjet gdje tko ide:

http://www.gw2guilds.org/servers/eu

a za Whiteside Ridge:

osim ako Talijanski ili madarski nije novi engleski, nebi preporucio

http://www.gw2guilds.org/guilds/eu/whiteside-ridge

15 godina
Aismen kaže...

imas oznake uz server za pojedine jezike? ukoliko se ne varam?

ne znaci i ne prati se pišu odvojeno :)

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
16 godina
odjavljen
Guild Wars 2

Moj guild ide na Aurora Glade btw, navodno je server uglavnom s engleskim guildovima i Šveđanima i Norvežanima koji pričaju eng.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.8.2012 9:56 (Tonči).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
smiglcro kaže...
Aismen kaže...

imas oznake uz server za pojedine jezike? ukoliko se ne varam?

ne znaci i ne prati se pišu odvojeno :)

Svi su serveri za sve! nema striktno odredenih servera za jezike, ova podjela na gw2guilds je prema dogovorima na forumima (reddit, 4chan, gw2guru....)

Arenanet nema podjele servera osim EU i US!

15 godina
Guild Wars 2

Finalni popis servera koji će biti otvoreni na startu https://www.guildwars2.com/en/news/introducing-the-worlds-of-guild-wars-2/

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zmalamuth kaže...

Svi su serveri za sve! nema striktno odredenih servera za jezike, ova podjela na gw2guilds je prema dogovorima na forumima (reddit, 4chan, gw2guru....)

Arenanet nema podjele servera osim EU i US!

Sinko, ima podjela na FR, ES i DE...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice