Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.297.684
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Guild Wars 2!

1800 gemova je 22.5€ . Ne znam da li se moze u $ kupovati kod nas. Ako da, onda je to 22.5$ jer 800 je 10, dakle 1600 je 20.

Ali kazem, cifra od 1800 mislim da je samo pretpostavka. I mene je zanimalo to provjerit, ali nisam nasao u Black Lion Tradin Companyu. Dakle dok se to tamo ne pojavi necemo nista konkretno znati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Guild Wars 2!

Uh. Ne sviđa mi se to. Prisiljavanje uz visoku cijenu na odabir jednog servera je glupo, ne samo zbog frendova, već zbog toga što sutra mogu promijeniti ISP ili moj ISP može promijeniti nešto u ruti i ja moram mijenjati server (ako se lokacijski razlikuju). Frendovi su dodatan razlog, pogotovo u startu. Veliki turn off mi je ta njihova filozofija. Jesu to Kinezi, ArenaNet?

Moj PC  
0 7 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Pa vidi, presele ti sve likove na server po tvom odabiru. Cak i kad te ne presele mozes najnormalnije igrati na bilo kojem serveru sa frendovima sve osim WvW. Promjena ISP-a ili lokacije unutar istog kontinenta (pogotovo unutar drzave) ni na koji nacin ne utjece na izbor servera pa mi nije jasno uopce zasto to spominjes.

Da ne kazem da se sjecam odredjene igre gdje se 15$ pretplate placalo pa si uz to morao dati 25$ po liku da ti ga presele na drugi server uz ostale uvjete koje si morao zadovoljiti, pa znam da si ju igrao i ta cinjenica ti nikad nije bila problem, a kamo li "veliki turnoff".

Sta bi oni trebali? Svakome ko se sjeti i kad se sjeti omoguciti besplatni transfer na drugi server? U igri koja nema pretplatu? Uz cinjenicu da to sve mozes napraviti za ingame novac?

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Guild Wars 2!
Rhodin kaže...

Negdje sam citao da ce promjena servera u prvih tjedan do deset dana nakon releasea biti besplatna zato da lakse pohvatate prijatelje. Kasnije ce biti moguce sudjelovat ko gost na drugim serverima u svom contentu osim WvW. Dakle ako imate frenda na drugom serveru, on vas moze zvati ko gosta da sa njime igrate (nesto poput onoga sto se desava kad ste naaOverflow serveru).

Moci ce se uvijek trajno mijenjati server, ali ce se placati. Jos nisam nigdje vidio sluzbeni iznos koliko ce to kostat, ali sam takodjer slusao/citao da ce biti nesto kao ako ides na highly populated server da ce te kostat vise nego ako se ide naprazniji server tipa mid ili low.

Treba pricekat da igra izadje i vidjet sve kako ce biti, ali imajte spremno na koji server cete ici, nece u svakom slucaju biti moguce kad god vam se sprdne mijenjat server. Uostalom zasto i bi?

To zahtjeva odredjeni posao i ne vidim razloga da to bude besplatno, cak ni jeftino, bas zato da se to ne radi stalno.

Osim ovoga, dobro je znati da iako u startu neće biti moguće mijenjati regije - opcija će biti implementirana.

Točan vremenski okvir za to mi nisu znali/htjeli reći, ali ako Support laže mene, lažem ja vas. Meni je izuzetno drago što planiraju implementirati ovu funkcionalnost iako bi mi bilo draže da postoji u startu. No, tako smo i za slobodan prijelaz između servera u GW1 morali čekati dosta dugo. Doduše, Support je znao biti blagonaklon i ručno premještati accounte na zamolbu, što je lijepo od njih.

17 godina
Guild Wars 2!

Da, o promjeni regije se jos uvijek ne zna nista...

Rekli su da ce biti moguca sa vremenom, ali ne zna se ni otprilike kada. Bas je neki dan kolega imao problem jer ide u juznu ameriku, a kupio je ovdje EU verziju igre. To su problemi koje ce odredjeni broj ljudi, na zalost, imat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XVII Mini kaže...
gwammz0r kaže...

Lik dođe, provali kako samo drugi spominju WoW i onda u sljedeća dva-tri posta piše isključivo o WoW-u.

G E N I J A L N O.

Za community se ne moraš bojati. Istu argumentaciju koju ti koristiš za GW2 community se davno koristilo za GW community.

Pokazalo se da su pričali gluposti i trkeljali bez veze samo da sebe uvjere kako je dobro što plaćaju mjesečnu pretplatu.

Cista rasprava nikakvo dokazivanje, tome i sluzi forum ne? 

Naravno. Nadam se da se ne buš naljutil ako atačam razgovor s guildmasterom koji je WoW igrao godinama.

Dakle, imamo pvp u kojemu je gear važan jednako kao u SWTOR-u (u kojemu nemreš ni prdnut ako nemaš barem Battle Master set), pvp u kojemu se masovno koriste macro naredbe i add-oni koji ti govore kaj da klikneš i kaj da radiš. S druge strane, u GW s macroima nisi smio prismrdit jer je to značilo trenutni ban bez ikakve rasprave; gear je balansiran, jednak i jednako dostupan svima budući da se može igrati u max pve gearu; add-ona nikakvih se nema, a mora se interruptati 0.5 sec cast skillove, između ostalog. Kako znam da ste Nevjerni Tome, možete svi do jednog dobit SWTOR invite i porazgovarati s bilo kojim od mojih guildija; reći će vam isto.

Ovim postom bih lijepo zamolio da se WoW, posebno ne njegov pvp, ne spominje na ovom threadu. Ako baš morate, radite to na drugim MMO temama. Hvala.

15 godina
neaktivan
XVII Mini kaže...
smiglcro kaže...
XVII Mini kaže...

Daj chill ljudi, jedino tko spominje WoW ste vi lol:).

Smigl_Cro - U pravu si ali treba naci community nije to tek tako, nije bas da imam drustvo koje igra GW2..U balkanski gild uopce ne razmisljam ici.

Eto ja imam srece da sam bio dio ili vodio manje uglavnom balkanske guilde i nisam imao nikakvih problema. Razlog tome je sasvim jednostavan, nadji ljude koji imaju iste zelje, stavove i ciljeve kao vecina i sve ce biti ok. Nemoj mjesati casual i hc ekipu te pvp i pve orijentirane. Moja najuspijesnija guilda je bila 13man u kojoj nije bilo apsolutne vlasti, imao sam srecu da sam slozio guildu od 13 ljudi koji su zeljelji isto, te nije nikada bilo problema ni drame unutar guilde, svi su znali sto se od njih ocekuje i super smo funkcionirali, cak smo se i par puta skupili na druzenju u ZG i bilo je odlicno. Uspjelo je jer smo htjeli isto! hc raid s jakim progressom, nije uopce bilo bitno jesu unutra balkanci ili stranci samo da smo jako slicni i imamo iste ili jako slicne zelje.

Ja sam isto imao srece i bio u masu balkasnih guilda u WoW-u, vecinom samo skupljaju sto vise balkanske populacije, bude nas oko 50-100 i nitko ne zeli pomoci svi se vrijedaju i nikako nisu funkcionirali u vecini slucajeva "The boss" je bio bahat. Kada bi raidali sve bi se kralo i nitko nebi dobio cak ni opomenu ako kojim slucajem dobijes na Roll-u izvrijedaju te posteno. Oni jaci lvl 80 pro gerani su pametovali i ako bi reko da to nije tako opet bi bio izvrijedan.

Vjerovatno si u pravu, lijepo bi bilo biti u nekom guildu sa 13-15 ljudi koji su OKE i nisu debili, koji imaju ciljeve u igri iste kao ti, mislim to bi bilo savrseno! 
Bio sam u jednom takvom guildu ali nije bio balkanski:). 

Moje zadnje iskustvo se veze uz Rift.ja i dva frenda smo prominili par guildova i uvik smo bili najjaci u dmg s opremom sugavi za razliku od njih a i najmanje smo igrali-oni od kad je igra izasla a mi ko padobranci 50tak dana.E ali kad pocmu pilat neke svoje teorije za raid jacih bossova a ne prihvacaju savjet nekoga ko je tog bossa proso.e pa u pm i vi i vas guild da ima 1k igraca

17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Pa vidi, presele ti sve likove na server po tvom odabiru. Cak i kad te ne presele mozes najnormalnije igrati na bilo kojem serveru sa frendovima sve osim WvW. Promjena ISP-a ili lokacije unutar istog kontinenta (pogotovo unutar drzave) ni na koji nacin ne utjece na izbor servera pa mi nije jasno uopce zasto to spominjes.

Da ne kazem da se sjecam odredjene igre gdje se 15$ pretplate placalo pa si uz to morao dati 25$ po liku da ti ga presele na drugi server uz ostale uvjete koje si morao zadovoljiti, pa znam da si ju igrao i ta cinjenica ti nikad nije bila problem, a kamo li "veliki turnoff".

Sta bi oni trebali? Svakome ko se sjeti i kad se sjeti omoguciti besplatni transfer na drugi server? U igri koja nema pretplatu? Uz cinjenicu da to sve mozes napraviti za ingame novac?

Ma pusti, vidis da neki non stop traze nekakvu dlaku u jajetu... Najbolje bi bilo da niti igru ne trebamo kupiti vec da nam ju ArenaNet pokloni svima, Kriste Boze sto jos necu procitati na ovom forumu...

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.
15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Uh. Ne sviđa mi se to. Prisiljavanje uz visoku cijenu na odabir jednog servera je glupo, ne samo zbog frendova, već zbog toga što sutra mogu promijeniti ISP ili moj ISP može promijeniti nešto u ruti i ja moram mijenjati server (ako se lokacijski razlikuju). Frendovi su dodatan razlog, pogotovo u startu. Veliki turn off mi je ta njihova filozofija. Jesu to Kinezi, ArenaNet?

Pa nemoras za lovu kupovat gemove mozes i ingame gold minjat za gemove

17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

http://wiki.guildwars2.com/wiki/World

Changing to another home world will cost 500, 1,000 or 1,800 gems (depending on if the server you are transferring to has a low, medium, or high population, respectively) and can only be done once every seven days.

Players will be able to visit other worlds as guests as long as they have friends on those worlds. This feature is free, but guest players will not be able to enter World versus World PvP.

Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
Guild Wars 2!

opet, bilo kakva kritika na igru odmah fanboyisam, get ur pitchforks and gtfo noob troll! ArenaNet will save the world

0 8 hvala 0
13 godina
neaktivan
acca kaže...

opet, bilo kakva kritika na igru odmah fanboyisam, get ur pitchforks and gtfo noob troll! ArenaNet will save the world

Pa ajde molim te procitaj sta je napisao. Smeta mu sto se tranfer likova placa! U dont say!!!

A da nije slučajno...?
17 godina
Gozz kaže...
acca kaže...

Pa ajde molim te procitaj sta je napisao. Smeta mu sto se tranfer likova placa! U dont say!!!

a sta se wow transfer placa to niko ne govori pa sad odjednom vam nije dosta sto nema pretplate nego kukate sto se transfer placa

ako nista drugo mozes iskoristit ingame gold i prebacit se

ljudi, obrazujte se prije nego sto se izblamirate...

It's not who u are, it's who u know.
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Ma stvarno ja ne znam sta vi ocekujete??? ANet nam daje sve free al bukvalno sve, jbt to ti je isto ko da uzmes orginalni cd sokera i nista vise sve ostalo je FREE!!! I sad kao palca se transfer i to neki problem, pa normalno da se placa i u wowa se masnooo placa tj u wowa se sve placaa i niko se ne zali... Nemojte samo hate bacat sagledajte malo realno situaciju.. naravno da i oni hoce da zarade pare jer sve se vrti oko para, al po mom misljenju ANet je sveo to na minimalu.. Kupis samo je**ni orginalni key (cd) kao sto bi trebalo u svim igrama svih zanrova... al to sto mi koristimo pirate ne znaci da se originali ne prave...i da je sve free...

BTW kome se to ne placa MRS na privatne servere....

0 1 hvala 0
15 godina
Obi Wan kaže...
Gozz kaže...
acca kaže...

a sta se wow transfer placa to niko ne govori pa sad odjednom vam nije dosta sto nema pretplate nego kukate sto se transfer placa

ako nista drugo mozes iskoristit ingame gold i prebacit se

ljudi, obrazujte se prije nego sto se izblamirate...

placa se u wow.u transfer, i to masno u razini mjesecne pretplate, gamad crpi pare gdje god stigne. zbog toga hejtamo pomalo blizz, sada anet naplacuje transfer i to s opasnim twistom, cijena gemova moze JAKO varirati znaci i cijena transfera placena ona u goldima ili $$. Nije mi jasno zbog cega to naplacuju? Zasto ja moram platiti xx$ da mi prebace lika na drugi server??? Pretpostavljam da se rijese problema gdje bi dnevno dobivali xxx zahtjeva za transfer i mogucnost da neki server postanu previse popunjeni dok se neki drugi prazne. Znaci nadji se pvp ekipu s kojom ces igrati jer je to jedino bitno za wvwvw, a za pve uvijek mozes gostvati na drugim serverima :)

Isto tako vidim ekipu da spominje stalno kako se sve moze placati goldima, da se ne vracam sada na temu kako ce kineski farmeri unistiti vrijednost golda dolazimo i do slijedeceg pitanja:

npr.

koliko ce gold uopce biti vrijedna valuta za kupovanje gemov.a? Vaša mišljenja?

Po meni na početku će to biti donekle ok ali kroz neko kratko vrijeme gold ce izgubiti na vrijednosti i vise nece biti isplativo s njime kupovati gemove. (objasnio sam to prije par postova vezano uz ekonomiju) Tako da po meni gold uopce nece biti valuta s kojom ce biti isplativo gemati ukoliko doma nemas 2 racunala s 4 bota koji farmaju za tebe :) :) :)

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
13 godina
protjeran
Guild Wars 2!

Mislio sam da smo temu o kineskim farmerima i njihovom možebitnom utjecaju na ekonomiju riješili na prethodnim stranicama.

Kaj se golda kao valute tiče, ne vjerujem da će izgubiti na vrijednosti. Tim više što igrači neće imati potrebe za uvođenjem "shadow currency" kao što su to Globs of Ectoplasm u GW1. GW2 je to u startu riješio uvođenjem gemova. Oscilacija u cijeni će bit, ali zaista ne vidim kako bi se to ticalo ikoga osim najzadrtijih power tradera koji igraju Trade, a ne Guild Wars.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nažalost moram reći da me Guild Wars 2 nije previše impresionirao. Znam da sam napočetku govorio da je igra bolja od WoW-a i tako se činilo, ali nakon igranja par mjeseci mogu reći da je napočetku bilo zanimljivo, jer je sve novo, ali što se bližiš zadnjem levelu sve to pada u vodu. Dobra je stvar što nema mjesečne pretplate, ali izgleda da opet vrijedi ono pravilo "kolko para tolko muzike".

Rekli su da u GW 2 neće biti klasično rješavanje questova, i nije klasično već ne klasično, jer se quest ne pokupi kod npc-a već ti odma počne kad mu se približiš, tako da smo na istom. Opet trčanje ubi 10 ovih, pokupi 10 onih itd.

Što se tiče dynamic evenata, moramo reći da je sve isto, vrti se u krug, prelagano kad igra masa ljudi. Dungeoni grafički dobro odrađeni, igrivost im je katastrofa. Svi boss fightovi imaju samo jednu taktiku, a to je udri ko će jače, i rezaj se na waypointu u dungeonu i trči nazad u borbu. Nema taktika kao u nekim mmo-ima, samo dps po bossu i mobovima. Melee klase moraju udarati sa range weaponom jer je nemoguće preživiti u blizini bossa.

Koji smisao?

Što se tiče PVP-a, solidno odrađeno, ali opet ništa spektakularno, nakon toliko najava očekivao sam puno više i bolje. World vs. World vs. World, isto ništa posebno, kad se skupi milja ljudi na jednom mjestu, nemoguće je igrat, frameovi padnu na 2-5 fps, bez obzira na komp. To će vjerovatno nekako popraviti, iako mislim da će i dalje biti dosta štekanja.

Zaključak za kraj, igra je ok grafički odrađena (to se i očekuje od igre koja izlazi u 2012. godini), ostalo onako, moglo je i bolje. Mislim da će WoW kao mmorpg ostati i dalje broj 1. Ljudi će probat GW 2 i onda će viditi da to nije to. I onda će se opet vratiti u WoW.

Nemojte sad zbog ovog komentar daa netko tko je mislio ne kupi igru i proba {#} Možda će se nekome svidjeti, ali ja sam realno puno više očekivao od toliko najava.

I sad jedno pitanja za ove što će se bacit u kontru mog komentara. Što raditi u GW 2 kada se stigne na 80-ti level?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 9:30 (crash11).
15 godina
crash11 kaže...

Nažalost moram reći da me Guild Wars 2 nije previše impresionirao. Znam da sam napočetku govorio da je igra bolja od WoW-a i tako se činilo, ali nakon igranja par mjeseci mogu reći da je napočetku bilo zanimljivo, jer je sve novo, ali što se bližiš zadnjem levelu sve to pada u vodu. Dobra je stvar što nema mjesečne pretplate, ali izgleda da opet vrijedi ono pravilo "kolko para tolko muzike".

Rekli su da u GW 2 neće biti klasično rješavanje questova, i nije klasično već ne klasično, jer se quest ne pokupi kod npc-a već ti odma počne kad mu se približiš, tako da smo na istom. Opet trčanje ubi 10 ovih, pokupi 10 onih itd.

Što se tiče dynamic evenata, moramo reći da je sve isto, vrti se u krug, prelagano kad igra masa ljudi. Dungeoni grafički dobro odrađeni, igrivost im je katastrofa. Svi boss fightovi imaju samo jednu taktiku, a to je udri ko će jače, i rezaj se na waypointu u dungeonu i trči nazad u borbu. Nema taktika kao u nekim mmo-ima, samo dps po bossu i mobovima. Melee klase moraju udarati sa range weaponom jer je nemoguće preživiti u blizini bossa.

Koji smisao?

Što se tiče PVP-a, solidno odrađeno, ali opet ništa spektakularno, nakon toliko najava očekivao sam puno više i bolje. World vs. World vs. World, isto ništa posebno, kad se skupi milja ljudi na jednom mjestu, nemoguće je igrat, frameovi padnu na 2-5 fps, bez obzira na komp. To će vjerovatno nekako popraviti, iako mislim da će i dalje biti dosta štekanja.

Zaključak za kraj, igra je ok grafički odrađena (to se i očekuje od igre koja izlazi u 2012. godini), ostalo onako, moglo je i bolje. Mislim da će WoW kao mmorpg ostati i dalje broj 1. Ljudi će probat GW 2 i onda će viditi da to nije to. I onda će se opet vratiti u WoW.

Nemojte sad zbog ovog komentar daa netko tko je mislio ne kupi igru i proba {#} Možda će se nekome svidjeti, ali ja sam realno puno više očekivao od toliko najava.

I sad jedno pitanja za ove što će se bacit u kontru mog komentara. Što raditi u GW 2 kada se stigne na 80-ti level?

@Rhodin umjesto da napadas covjeka i njegov stav i razmisljanja mogao si konstruktivno napisati ono zbog cega ti smatras da ce gw2 biti vrhunski?

@crash11 Slazem se s tobom da je questanje jako slicno samo dobro zamaskirano u hub.ove odnosno eventove, i dalje je tu ubi x mobova i skupi x drveta ali ima i dodataka koji ga cine kvalitetnijim u odnosu na questanje u drugim mmo.ima, npr:

dobijes izbor 2-5 razlicitih stvari koje mozes raditi da zavrsis quest

quest je dio slijeda, uglavnom svi imaju neki nastavak koji moze dovesti do epic bitki s velikim bossom na kraju

ono sto radis u questu ipak ima nekakve posljedice, neke nisu odmah vidljive a onda ipak u nekim questovima je jako izrazeno sto ce se dogoditi slijedece u odnosu na to da li je quest bio uspjesan, 95% questova u kojima sam ja sudjelovao su bili uspjesni tako da su po meni eventovi jednostavno prelagani ali kako pricamo o lv 1-30 podrucju kontam da ce se tezina mjenjati sto blize budes max levelu i da ce izazovi biti sve tezi. barem se nadam da hoce.

jedini dungeo kojem sam imao pristup na 30lv.u je bio jako los, u potpunosti se slazem s tobom u svemu sto si rekao, taktika na bossovima nema, trash je uzasno tezak i naporan, definitivno se tu vidi los dio izbacivanja svetog trojstva. ali ipak je to prva instanca i beta pa pustimo anet da to ipak popravi, pogotovo jer smo vidjeli samo 1 dungeon, mozda su ostali kvalitetniji?

wvwvw je meni super ukoliko imas pravu ekipu, jer onda pustis onu masu sto spama range spellove da rade svoj dio posla a ti s ekipicom igras inteligento po ostatku mapu, bile to zasjede BEL, prekidanje karavana, takticko postavljanje siege weapona, kradja one velike rune(bonusa) znaci moze varirati od uzasno dosadnog spama do zanimljivog i uzbudljivog pvp.a samo ti treba ekipa.

igra po meni zasluzuje skinuti wow s trona zbog slijedeceg:

nema mjesecne pretplate

scaling sistem da ti je lv 80 cijeli svijet, nebitno sto si max lv lik jer ce te sustav skinuto na lv od podrucja tako da ce svako podrucje i dalje biti izazovno, znaci ne postoje 2 lv 80 podrucja na kojima ces vjesiti non stop farmajuci rep, iako je ocekivano da ce se veci dio vremena provoditi u njima zbog tog end game velikog eventa ipak imas opciju ici u sva podrucja u igri i osjetiti izazov

explore sustav (viste, jumpin puzzles, skrivene spilje, prolazi ispod vode, tajne u vodopadima etc, tajni dvorac ispod zemlje) i jos te nagrade za istrazivanje

personal story (stvarno odlicna kvalitetna prica koja je posebna za tvoju rasu, nesto slicno kao sto je swtor imao samo uz manje naporne animacije)

nema grindanja tier 8 armora iako izgledam kao spadalo u njemu ali ga moram nositi zbog onih 10% boljih statsa, farmam si armor koji ja zelim i koji se po statsima apsolutno ne razlikuje od tvog armora koji ti zelis

grafika!

sustav kraftanja, banke i AH (iako i dalje moras otici kod npc.a da podignes nesto s ah)

nema KS.a! ipak ti je drago kada vidis nekoga kraj sebe jer ce te zajedno brze i lakse rijesiti quest

za kraj: gw2 nije revolucionaran mmo ali ima dovoljno kvalitetnih razlika da ga stavim ispred bilo kojeg drugog mmo.a danas na tržištu

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
16 godina
odjavljen
Guild Wars 2!

Ima GW2 dobar potencijal i vrijedi ga svakako probati i pružiti mu šansu. Nadam se da će opravdati ogroman hype i mnoštvo fanboya na ovoj temi te zaista pružiti ono što je pružio WoW širokim masama u svome startu i što EVE pruža hardcore igračima mnogo duže od WoWa. Zasad se SW:TOR najviše približio pa ćemo vidjeti. Ja ću pričekati mjesec - dva za vidjeti rezultate i kako će sve to ići. Uglavnom se nakon toliko već zna.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 10:17 (Tonči).
Moj PC  
1 2 hvala 1
13 godina
protjeran
crash11 kaže...

Jako si pametan...

On bar nije napisao da mjesecima igra igru koja još nije niti izašla.

{#}

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Svaki MMO koji sam probao poslje GW 2 jednostavno je dosadan...eto bas sam u beti RaiderZ i to bi kao trebalo biti kao TERA ( nesto akcijsko blabla) a to sporo ko puz ..magije baca sporo a da nekažem da nemores trcati i bacati magije) , da nekazem kako je svjet GW 2 nakrcaniji svime, ljepši,nije pust....zašto GW 2 si mi to uradio, zašto.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ima GW2 dobar potencijal i vrijedi ga svakako probati i pružiti mu šansu. Nadam se da će opravdati ogroman hype i mnoštvo fanboya na ovoj temi te zaista pružiti ono što je pružio WoW širokim masama u svome startu i što EVE pruža hardcore igračima mnogo duže od WoWa. Zasad se SW:TOR najviše približio pa ćemo vidjeti. Ja ću pričekati mjesec - dva za vidjeti rezultate i kako će sve to ići. Uglavnom se nakon toliko već zna.

SWTOR se toliko približio da gube pretplatnike i da uvode osakaćeni b2p pristup igri ne bi li uspjeli navući nove suckere da uzmu pretplatu. Endgame SWTORa je užasno dosadan, monoton i predvidljiv. PvP je gearfest i još predvidljviji i dosadniji od end gamea. Da ne velim kako igra i dalje ima katastrofalnih bugova koji se ne rješavaju.

17 godina
Guild Wars 2!

@smigl a kaj da mu odgovorim kaj nije napisano 100 puta do sada? da jos jednom krenem pisat roman o endgame (odnosno onoliko koliko se zna, budi siguran da se vecina ne zna) kad je to vec barem 10 puta napisano.

sto napisat liku koji proba betu, dodje mozda do levela 30 i onda napis "kako se priblizavas zadnjem levelu"? sta? igro si 15 sati? evo ti medalja, sad si strucnjak za endgame

ako ne vidi razliku izmedju quest/event sustava ovdje i onih usklicnika koji te tjeraju na livadu klat vjeverice u WoW-u nek nabavi naocale, uopce nisam htio se bavit time. mozda nije pratio evente, mozda je samo trco od srca do srca kao sto je naviko iz WoW-a... mozda mu fali questhelper, ja to ne zna, ali cinjenica da on nije naso sve ono sto mi ostali nemamo problema traziti, a na 100 mjesta je vec napisano, ne da mi se opet objasnjavat.

pvp se nekima svidja, nekima ne... dosta vas koji ste igrali WoW fali arena, fali battleground (navodno, iako zanima me od vas zakletih WoW fanova koliko je doista igralo alterac vally po sat - dva u starim danima, ka ja naprimjer)... i to je ok, tu nemrem nis rec, svako ima svoj ukus. ali da vam fali wintersgrasp... siguran sam da vam fali wintersgrasp jer toliko je bolji od svega sto se desava u WvW... ocigledno, s obzirom na to koliko se WvW pljuje i poziva na WoW kao bolju alternativu.

znam da mu fali addonova iz WoW-a jer ovdje actually moras pratit u dungeonu sto se desava, kako te boss napada i aktivno izbjegavat te napade, micat se kad moras, helat, vracat u akciju i slicno. proso sam ascalonian catacombs u prvom BWE maltene bez da sam poginuo - cinjenica da je njegova taktika bila "bubaj, krepaj, trci nazad do bosa" govori samo to da mu nista na ekranu (citaj wow-like addon) nije aktivno vristalo da se mora maknut - ok, priznam, na animacije pojedinih napada i crvene krugove na podu se treba naviknut, ali rec da je jedina taktika lupat/krepat/trcat/repeat je nobizam ili trolanje

ali najbolje od svega je zakljucak da je WoW i dalje kralj jer GW2 fali endgamea, a kako mu se crash priblizava (bio je valjda leve 30 od 80, ako i toliko, iskreno me zanima koliko je doista igre probao da zakljuci da je to prema endgameu losije), zakljucuje da je bezveze ili barem nije to to. dakako WoW endgame je puno bolji... 1 raid (iskreno, ko ide u stari radi jednom kad izadje novi sa novim tierom geara?), HC instance ako bas zelis farmat tokene i PvP

ma ne da mi se ulaziti u te teme... iskreno jedva cekam 25.09. da vise izadje MoP i da se rijesimo padobranaca i crashera u temu.

Zao mi je, doista jest, igrao sam WoW dugo i uzivao u nekim  segmentima, meni je ova igra bolja, to se vidi iz aviona, ali ne idem u WoW temu svima sirit mudrost koliko je ova igra bolja od WoW-a, niti imam vise nakon 30ak stranica slicnih rasprava dosad (a mozda i vise) strpljenja jos jednom pristojno odgovarat na takve gluposti. Vec sam napiso da su mi takvi ko jehovini svjedoci, samo cekam jos da mi dodju na vrata sa vlastitim mjesecnim novinama u kojima u 10 kratkih clanaka objasnjavaju novosti u WoW-u i koliko je bolji od ostalih naslova te zasto.

Uopce ne razumijem, ko toliko zivi za WoW, odakle potreba dolazit na druge teme i pricat o superiornosti WoW-a nad ostalim naslovima? Zasto? Cemu? Sto vas tjera na to?

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
gwammz0r kaže...
Tonči kaže...

SWTOR se toliko približio da gube pretplatnike i da uvode osakaćeni b2p pristup igri ne bi li uspjeli navući nove suckere da uzmu pretplatu. Endgame SWTORa je užasno dosadan, monoton i predvidljiv. PvP je gearfest i još predvidljviji i dosadniji od end gamea. Da ne velim kako igra i dalje ima katastrofalnih bugova koji se ne rješavaju.

Možda mu je endgame užasan, ali SWTOR ima daleko najbolji single-play dio do sada. To je ono do maksimalnog levela. Što se endgamea tiče, tu nema MMO-a koji nije ispušio. Ni od GW2 nismo vidjeli baš ništa end-gamea ni kroz medije ni kroz betu. Pitanje je, radi li s betama ArenaNet isto što je učinio Blizzard s Diablom 3 - prikazao je početni, dovršeni dio igre, a izostavio uopće prikazati kasnije Actove, gdje je četvrti posvemašnje nezanimljivo smeće, vjerojatno sklepano na brzinu.

15 godina
Rhodin kaže...

@smigl a kaj da mu odgovorim kaj nije napisano 100 puta do sada? da jos jednom krenem pisat roman o endgame (odnosno onoliko koliko se zna, budi siguran da se vecina ne zna) kad je to vec barem 10 puta napisano.

sto napisat liku koji proba betu, dodje mozda do levela 30 i onda napis "kako se priblizavas zadnjem levelu"? sta? igro si 15 sati? evo ti medalja, sad si strucnjak za endgame

ako ne vidi razliku izmedju quest/event sustava ovdje i onih usklicnika koji te tjeraju na livadu klat vjeverice u WoW-u nek nabavi naocale, uopce nisam htio se bavit time. mozda nije pratio evente, mozda je samo trco od srca do srca kao sto je naviko iz WoW-a... mozda mu fali questhelper, ja to ne zna, ali cinjenica da on nije naso sve ono sto mi ostali nemamo problema traziti, a na 100 mjesta je vec napisano, ne da mi se opet objasnjavat.

pvp se nekima svidja, nekima ne... dosta vas koji ste igrali WoW fali arena, fali battleground (navodno, iako zanima me od vas zakletih WoW fanova koliko je doista igralo alterac vally po sat - dva u starim danima, ka ja naprimjer)... i to je ok, tu nemrem nis rec, svako ima svoj ukus. ali da vam fali wintersgrasp... siguran sam da vam fali wintersgrasp jer toliko je bolji od svega sto se desava u WvW... ocigledno, s obzirom na to koliko se WvW pljuje i poziva na WoW kao bolju alternativu.

znam da mu fali addonova iz WoW-a jer ovdje actually moras pratit u dungeonu sto se desava, kako te boss napada i aktivno izbjegavat te napade, micat se kad moras, helat, vracat u akciju i slicno. proso sam ascalonian catacombs u prvom BWE maltene bez da sam poginuo - cinjenica da je njegova taktika bila "bubaj, krepaj, trci nazad do bosa" govori samo to da mu nista na ekranu (citaj wow-like addon) nije aktivno vristalo da se mora maknut - ok, priznam, na animacije pojedinih napada i crvene krugove na podu se treba naviknut, ali rec da je jedina taktika lupat/krepat/trcat/repeat je nobizam ili trolanje

ali najbolje od svega je zakljucak da je WoW i dalje kralj jer GW2 fali endgamea, a kako mu se crash priblizava (bio je valjda leve 30 od 80, ako i toliko, iskreno me zanima koliko je doista igre probao da zakljuci da je to prema endgameu losije), zakljucuje da je bezveze ili barem nije to to. dakako WoW endgame je puno bolji... 1 raid (iskreno, ko ide u stari radi jednom kad izadje novi sa novim tierom geara?), HC instance ako bas zelis farmat tokene i PvP

ma ne da mi se ulaziti u te teme... iskreno jedva cekam 25.09. da vise izadje MoP i da se rijesimo padobranaca i crashera u temu.

Zao mi je, doista jest, igrao sam WoW dugo i uzivao u nekim  segmentima, meni je ova igra bolja, to se vidi iz aviona, ali ne idem u WoW temu svima sirit mudrost koliko je ova igra bolja od WoW-a, niti imam vise nakon 30ak stranica slicnih rasprava dosad (a mozda i vise) strpljenja jos jednom pristojno odgovarat na takve gluposti. Vec sam napiso da su mi takvi ko jehovini svjedoci, samo cekam jos da mi dodju na vrata sa vlastitim mjesecnim novinama u kojima u 10 kratkih clanaka objasnjavaju novosti u WoW-u i koliko je bolji od ostalih naslova te zasto.

Uopce ne razumijem, ko toliko zivi za WoW, odakle potreba dolazit na druge teme i pricat o superiornosti WoW-a nad ostalim naslovima? Zasto? Cemu? Sto vas tjera na to?

sve stoji, ali s onakvim odgovorom samo potices flame war, razumijem da vise nemas volje objasnjavati ali zar nije onda bolje jednostavno presutjeti i postivati tudje misljenje? na kraju bitno je da ja uzivas u igri i da je meni super a tak mi svejedno hocete li i koliko ce te vi uzivati u igri.

13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Možda mu je endgame užasan, ali SWTOR ima daleko najbolji single-play dio do sada. To je ono do maksimalnog levela. Što se endgamea tiče, tu nema MMO-a koji nije ispušio. Ni od GW2 nismo vidjeli baš ništa end-gamea ni kroz medije ni kroz betu. Pitanje je, radi li s betama ArenaNet isto što je učinio Blizzard s Diablom 3 - prikazao je početni, dovršeni dio igre, a izostavio uopće prikazati kasnije Actove, gdje je četvrti posvemašnje nezanimljivo smeće, vjerojatno sklepano na brzinu.

a) Ne, SWTOR nema daleko najbolji single-play dio do sada. Guild Wars, koji je izašao 2005. godine, ga tu jede za doručak. Dok SWTOR ima personal story, ta je priča toliko razvučena i razvodnjena da je to kriminal. Osim toga, taj personal story je razvučen iako se proteže kroz dva od tri chaptera. I njima je bilo jasno da ga se nemre razvuć na tri jer je i ovako već na rubu pucanja. Nemoj me krivo shvatiti, personal story je odličan za sve klase, ali je razvodnjen. Consular liječi druge Jedije i oslobađa ih utjecaja zlog Emperora. Knight iz drugog pokušaja ubija tog istog Emperora. Priče su im odlične, ali razvodnjene do bljutavosti.

b) MMO koji nije ispušio na endgameu ti je gore spomenuti Guild Wars. Najveći razlog zašto nije ispušio je činjenica da te nikada nije niti tjerao da skupljaš sljedeći imba gear. Ljudi su sami pronalazili načine zabave, farmanja i speed clearova u endgame područjima. Zašto je bilo zabavno? Zato jer gear nije odlučivao o uspjehu, već tvoj skill i skill tvojih suigrača. Posve je drugačiji osjećaj igrati endgame u najboljoj opremi od igranja endgamea gdje je bitno tvoje umijeće. Npr, jučer sam u SWTORu radio Karaga's Palace na nightmare modu. Fejsrol. Zašto? Zato jer smo svi gearani do bola i jako su male šanse da ćemo izvuć deblji kraj. Sat i 40 minuta. D O S A D N O. S druge strane, GW ti je dao Domain of Anguish kojega smo na hard modu čistili za manje od 40 minuta i... IŠLI PONOVNO. Zašto? Zato jer je prokleto zabavno kada nešto zahtijeva punu koncentraciju igrao ti tanka, spajkera ili monka. Zato jer je prokleto zabavno kada jedna sitna greška nekoga u timu najčešće znači wipe i death penalty od novih 15%. Zato jer je prokleto ispunjavajuće gledati kako ti se 30% DP topi ubijanjem mobova, a znaš da je stvar dovoljno teška i bez tog penaltya.

c) Po ne znam koji put - ArenaNet nije Blizzard.

17 godina
neaktivan
crash11 kaže...

Što raditi u GW 2 kada se stigne na 80-ti level?

Ovo je presmijesno ..  znas da je GW1 imao lvl cap 20 do kojeg si (nakon prve expanzije) mogao doci za dan-dva, pa usprkos tome ima masa ljudi koji su ga sa zadovoljstvom igrali cijeli niz godina?

Uglavnom ja znam sta cu kad stignem na 80 = isto sto sam i do 80 = uzivati u svim sadrzajima koje igra nudi. Lvl cap je nebitan u Guild Warsima.

I dalje ljudi ne kuze da ovo nije WoW2.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 11:25 (dretva).
13 godina
protjeran
smiglcro kaže...

sve stoji, ali s onakvim odgovorom samo potices flame war, razumijem da vise nemas volje objasnjavati ali zar nije onda bolje jednostavno presutjeti i postivati tudje misljenje? na kraju bitno je da ja uzivas u igri i da je meni super a tak mi svejedno hocete li i koliko ce te vi uzivati u igri.

Reći da si igru koja nije izašla igrao par mjeseci i da je endgame loš iako si došao do lvl 30 od 80 nije mišljenje već brainfart i to je poticanje na flamewar i trolanje.

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
gwammz0r kaže...
Tonči kaže...

Hehe trolla senor Tonci na veliko vidim :)

Ova rasprava koja je sama sebi svrha nema previse smisla tbh.

Tema je bila puno bolja unazad par mjeseci kad se raspravljalo o GW 2.

Manje postova je bilo, ali ih je bilo ugodno procitat.

Sad svako s imalo iskustva u bilo kojem MMO-u prosipa pamet po GW2 temi jer je cua da je igra "the next BIG thing",

te ovde pise disertaciju o svojih 10ak sati iskustva igranja GW2 i prorocanstva o endgame-u igre.

Trenutno igram EVE Online i igra je kompleksnija te bolja od ijednog MMO-a koji sam dosad igra (osobno misljenje), s tim da MMO-e igram 11 godina.

Ali ne dolazim ovde kenjat kako GW2 PvP nije prava stvar jer nemozes ubit nekog u PvP-u i lootat mu corpse,ili sta svi igraci nece biti na istom superserveru i sl.

Anyway godisnji mi je od 31.08. do 10.09. taman 10 dana za izgustat se u GW 2, a da mi se u EVE-u odskilla Caldari Cruiser na Lv5 {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 11:32 (Ashelor).
15 godina
Ashelor kaže...

a o cemu mi to raspravljavo ovdje? o cvijeću i obrađivanju zemlje? itekako se raspravlja o gw2 i o svemu sto smo vidjeli/probali i imamo svoje stavove i misljenja. Tebi bi preporucio http://www.guildwars2guru.com/ lijepo se upiknes u fotelju i citas/gledas bez ikakvog zamora. Jer po tebi osobno mišljenje je nevažno! djeca cvijeća :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 11:39 (smiglcro).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice