Nažalost moram reći da me Guild Wars 2 nije previše impresionirao. Znam da sam napočetku govorio da je igra bolja od WoW-a i tako se činilo, ali nakon igranja par mjeseci mogu reći da je napočetku bilo zanimljivo, jer je sve novo, ali što se bližiš zadnjem levelu sve to pada u vodu. Dobra je stvar što nema mjesečne pretplate, ali izgleda da opet vrijedi ono pravilo "kolko para tolko muzike".
Rekli su da u GW 2 neće biti klasično rješavanje questova, i nije klasično već ne klasično, jer se quest ne pokupi kod npc-a već ti odma počne kad mu se približiš, tako da smo na istom. Opet trčanje ubi 10 ovih, pokupi 10 onih itd.
Što se tiče dynamic evenata, moramo reći da je sve isto, vrti se u krug, prelagano kad igra masa ljudi. Dungeoni grafički dobro odrađeni, igrivost im je katastrofa. Svi boss fightovi imaju samo jednu taktiku, a to je udri ko će jače, i rezaj se na waypointu u dungeonu i trči nazad u borbu. Nema taktika kao u nekim mmo-ima, samo dps po bossu i mobovima. Melee klase moraju udarati sa range weaponom jer je nemoguće preživiti u blizini bossa.
Koji smisao?
Što se tiče PVP-a, solidno odrađeno, ali opet ništa spektakularno, nakon toliko najava očekivao sam puno više i bolje. World vs. World vs. World, isto ništa posebno, kad se skupi milja ljudi na jednom mjestu, nemoguće je igrat, frameovi padnu na 2-5 fps, bez obzira na komp. To će vjerovatno nekako popraviti, iako mislim da će i dalje biti dosta štekanja.
Zaključak za kraj, igra je ok grafički odrađena (to se i očekuje od igre koja izlazi u 2012. godini), ostalo onako, moglo je i bolje. Mislim da će WoW kao mmorpg ostati i dalje broj 1. Ljudi će probat GW 2 i onda će viditi da to nije to. I onda će se opet vratiti u WoW.
Nemojte sad zbog ovog komentar daa netko tko je mislio ne kupi igru i proba Možda će se nekome svidjeti, ali ja sam realno puno više očekivao od toliko najava.
I sad jedno pitanja za ove što će se bacit u kontru mog komentara. Što raditi u GW 2 kada se stigne na 80-ti level?
Vidim da si blizu zadnjeg lv-a bio;)
gw2 po meni ima manu sto nisu dali opciju da kad drzis neko oruzje u rukama dobijes opciju osim tih 5skillova vezanih uz to oruzje da imas i opciju jos njih bar 15-ak mogucih(ajmo reci da se granaju pa da dobijemo vise opcija ovisno kojom granom krenes a samim time i buildova pa da mozes mozgat kako da to najbolje slozis+za drugo oruzje promjenom al otom potom.
Sto se tice dungeona pa ljudi nisu imali ni vrimena da se priviknu a di je jos masu njih sta ni nezna sta radi.Sve je to bilo udri mujo u tamburu.
Neznam kakvu ti masinu imas ali meni fps nije pado ispod 40 u WwW pa je malo glupo da sudis o tome s obzirom da ce igra izaci spremna za nove drivere a vec sinoc sam dobio savjet kad sam iso skinut update da skinem najnovije drivere jer eto nisu preporuceni za gw2.
A kako ce ti netko odgovorit sta radit kad lupis 80 kad ni neznamo sta je endgame sadrzaj osim slipih nabadanja.