Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.307.343
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Re: Guild Wars 2!
KKristijan kaže...

Jel se znaju requirementsi za gw2?

Ja mislim da knfiguracija neće biti previše zahtjevna. Mislim da im je moto: što više ljudi igra to bolje. Zato su i uzeli popis naših konfiguracija tako da vide kakve "strojeve" imaju budući igrači GW2.

Btw

http://www.purple-fire.co.uk/misc/ottergw2beta.png

League Of Legends EUW IGN: slinA ...ONE SHOT, ONE KILL, NO LUCK JUST SKILL!
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 18:36 (AmonZero).
14 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Ova beta će isključivo biti to da developeri testiraju kako se igra ponaša na različitim konfiguracijama, i negdje sam čitao da će po konfiguraciji birati beta korisnike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Garamel kaže...

Ova beta će isključivo biti to da developeri testiraju kako se igra ponaša na različitim konfiguracijama, i negdje sam čitao da će po konfiguraciji birati beta korisnike.

Tako je.

Bas o tome i pricamo zadnjih par strana. Tako da, cak i ako imate slabiju konfu, mozete upasti.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
16 godina
Guild Wars 2!

Još jedna zanimljiva stvarčica.

Ako upadnete u betu, morat ćete "potpisati" ugovor koji ima određena pravila. Jedno od njih je da nećete smijeti nikom reći da igrate guild  wars 2 betu {#}.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AmonZero kaže...

Ako upadnete u betu, morat ćete "potpisati" ugovor koji ima određena pravila. Jedno od njih je da nećete smijeti nikom reći da igrate guild  wars 2 betu {#}.

Pa naravno, moras potpisati NDA iliti non-disclosure agreement, po nasem ugovor o povjerljivosti podataka. Tako je kod svakog testiranja bilo kojeg softvera kad je u pitanju zatvoreno/ograniceno testiranje. A i pisalo je kod signup-a da se potpisuje NDA. Ako ste kojim slucajem maloljetni, a dobijete invite, tada roditelji potpisuju u vase ime. Stoga se nadam da niste bezveze godine upisivali u polje koje vas je pitalo koliko imate godina...

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
13 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
AmonZero kaže...

Pa naravno, moras potpisati NDA iliti non-disclosure agreement, po nasem ugovor o povjerljivosti podataka. Tako je kod svakog testiranja bilo kojeg softvera kad je u pitanju zatvoreno/ograniceno testiranje. A i pisalo je kod signup-a da se potpisuje NDA. Ako ste kojim slucajem maloljetni, a dobijete invite, tada roditelji potpisuju u vase ime. Stoga se nadam da niste bezveze godine upisivali u polje koje vas je pitalo koliko imate godina...

Ali ja cu imati potrebu da to podjelim sa vama :D Pa da možemo skupa ako dobijemo naravno _D

16 godina
Guild Wars 2!

Odmah u beti da krenemo zajedno pravit kaos u GW2 svijetu {#}

Ja sam prijavio i 2 racuna (laptop i komp) ako dobijem na oba invite, jedan dajem nekom s foruma tko nije upao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

A i ja bi podijelio, ali bolje ne(moj) da ne bi bilo nekakvih tuzbi i kojecega. ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 20:14 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

ma naravno da necu ako dobije, urlao bi po Chatu tražim bugovce :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Guild Wars 2!

Kada ćemo znati ko je ušao?

Da znam refreshat kompove;)

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

ja ako dobijem key napisat cu na facebook pa nek se oni je.u :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AmonZero kaže...

Ja sam prijavio i 2 racuna (laptop i komp) ako dobijem na oba invite, jedan dajem nekom s foruma tko nije upao.

govoriš ko da češ stvarno dobiti invajt... neki optimista....

13 godina
neaktivan
acca kaže...
AmonZero kaže...

govoriš ko da češ stvarno dobiti invajt... neki optimista....

Bolje optimista nego pesimista {#}

14 godina
Guild Wars 2!

Ako dobijem invite za betu skidam gace i trcim po gradu! 

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 22:44 (XVII Mini).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Imam pitanje za sve koji prate gw2 te naravno koji mi mogu odgovoriti. Kolko sam shvatio gledajuci videje te iz raznih clanaka, svi igraci su max lvl u pvp-u sa najboljim gearom?

Znaci postoje 2 servera, za pve i pvp, te koji je onda cilj lvlupanja na pve strani ako se sve dobije za pvp omdah? I sada jel mi netko moze rec koji je poticaj u igri da se dode to najveceg lvl-a, kakav je to end game, i cemu sluzi? Jer nekako ne vidim kako su to pvp i pve svjetovi spojeni...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cortman kaže...

Imam pitanje za sve koji prate gw2 te naravno koji mi mogu odgovoriti. Kolko sam shvatio gledajuci videje te iz raznih clanaka, svi igraci su max lvl u pvp-u sa najboljim gearom?

Znaci postoje 2 servera, za pve i pvp, te koji je onda cilj lvlupanja na pve strani ako se sve dobije za pvp omdah? I sada jel mi netko moze rec koji je poticaj u igri da se dode to najveceg lvl-a, kakav je to end game, i cemu sluzi? Jer nekako ne vidim kako su to pvp i pve svjetovi spojeni...

Ne bas. Pa i sam si si djelomicno odgovorio na pitanje, to bi bilo bezveze.

Prvo treba shvatiti kako je dizajniran PvP. Dakle, postoje dvije kategorije PvP-a, tzv. Structured PvP i World PvP.

Structured PvP je arena tip PvP-a sto znaci da se fajtaju dva tima, 5v5. U Structured PvP-u dobijes ovisno o profesiji pristup svim skillovima i standardnim itemima te te sustav sidekicka na lvl 80 ukoliko vec nisi lvl 80, tako da nema razlike izmedu snage igraca. Jedina stvar koja igra ulogu u Structured PvP-u je skill igraca. I to je ono najljepse od svega. Samo skill. Ako si los igrac, jbg, sustav ce te matchati takoder s nekim losijim pa cete biti jednaki. ANet zeli od Structured PvP-a stvoriti e-sport (kao sto je Starcraft u Juznoj Koreji recimo), a kod e-sporta je bitan skill igraca, ne gear. Tako da nece biti djecurlije koja nema pojma o igranju (bar ne bi trebalo biti), ali imaju top gear pa gaze vecinu oko sebe. Ako ne znas, jbg igraj sa slabijim i treniraj dok ne postanes bolji.

World PvP je nesto drugaciji. U World PvP-u sustav te sidekicka na lvl 80, ali ostanu ti gear i skillovi koje si imao u PvE-u. Sto znaci da, iako je lvl 80, igrac koji je sidekickan s lvl-a 5 je ipak i dalje slabiji od igraca koji je sidekickan recimo s lvl-a 70 na 80, a razlog je ocit, lvl 70 ima vise skillova i bolji gear. Ali to ipak ne znaci da recimo dva igraca sidekickana s lvl-a 5 ne mogu zatamaniti nekoga tko je vec lvl 80. Mogu itekako. Jos jedna zanimljiva stvar kod World PvP-a je sto sudjelovanjem u njemu dobivas normalno xp za ubijanje mobova/drugih igraca, a takoder i loot za tvoj pravi lvl pada i sa mobova i igraca. Sto bi znacilo da prakticki mozes izlevelati lika samo sudjelujuci u World PvP-u iako ce ti fakat tesko biti ispocetka, jer kao lvl 1 sidekickan na lvl 80 ipak si slabiji od igraca vecih lvl-a.

Eh da, kad se vratis iz The Mists-a (svojevrsni lobby za PvP) sav gear i skillovi koje si dobio u Structured PvP-u ti nestanu naravno i vrati ti se tvoj stari PvE gear, lvl i skillovi koje si naucio, ali server zapamti kako ti je izgledala PvP "strana" lika, tako da kad sljedeci put odes u Structured PvP, sve kako si prosli put namjestio i slozio ostaje (sav gear, skillovi...).

U World PvP-u kao sto rekoh, ostaje ti tvoj gear i dotad nauceni skillovi iz PvE-a, samo ti lvl dignu (a s tim i osnovne statse naravno) tako da kad se iz njega vratis, sve sto si tamo osvojio (loot i experience) ostaje u tvojem backpacku i/ili opremljeno ako si stavio na lika neki novi gear koji ti je ispao u World PvP-u.

To nisu zasebni PvP i PvE serveri, samo da razrijesimo terminologiju, to su razliciti aspekti igre, ali sve se vrti na istom serveru. Dakle imas svasta pomalo za nekoga.

Netko voli cisti kompetetivni PvP gdje je bitan jedino skill igraca i koordinacija tima, tu ce najvise uzivati najbolji PvP igraci na svijetu te ce se nadmetati za najbolji PvP tim na svijetu.

Imas World PvP koji je kao neka veza izmedu cistog PvE-a i ovog Structured PvP-a, reklo bi se, casual PvP. Tu ce uzivati svi koji vole malo tu i tamo zaigrati PvP, ali najkul stvar je, cetiri su mape, po jedna za svaki server - tri se servera bore medusobno, slicno DAoC-ovom PvP-u (po mom misljenju igra s najboljim PvP-om, bar dok GW2 ne izade :D) - te jedna neutralna mapa, kao neki sredisnji battleground, a i zove se Eternal Battlegrounds. Na svakoj mapi planiraju staviti 500+ igraca, sto nam daje racunicu od ~2000 igraca sveukupno. Znaci tu ce pogotovo uzivati ljudi koji vole epske fajtove.

I naposlijetku imas PvE svijet, koji je pun dynamic eventova, prekrasnih lokacija, pejzaza, dungeona, prekrasnih gradova (novinari koji su testirali betu su rekli da je Divinity's Reach vjerojatno jedan od najljepsih gradova koji su vidjeli ikad i u jednoj igri u cijeloj povijesti igara - iako me osobno Rata Sum vise privlaci :D), raznih skrivenih lokacija, ma svega. Tko voli samo PvE, tu ce doci na svoje.

Glede endgame-a. GW2 pomice standarde i granice. Endgame na kakav smo naviknuli po standardnoj formuli, prakticki ne postoji (naravno da kao lvl 10 ne mozes napasti neke zmajeve koji su za lvl 80, ali mozes obrnuto - citaj dalje). Moze se slobodno reci, da je cijela igra endgame. Zasto? Zato sto kao prvo, dynamic eventovi skaliraju. Sto vise igraca sudjeluje, to je event tezi. Zmajevi recimo dobiju vise HP-a, vise skillova, jace skillove itd. Sto je manje igraca, event je laksi. Zmajevi nemaju recimo toliko HP-a, nemaju neke jake skillove, you got the point. Drugo, zbog njihovog sidekick sustava. Ako si npr. lvl 80 i hoces pomoci svojem frendu koji je lvl 50, odes do njega u njegovu zonu i sad si mislis, zacas cemo to, sad cu ja pocistiti mobove, pa lvl 50 su, a ja 80. Aha, KRIVO. Sidekick sustav ce te sidekickati na lvl 50 (ili oko tog lvl-a) tako da ces biti po snazi skoro pa jednak svojem kompicu koji je lvl 50. Zasto "skoro"? Pa isto kao i kod World PvP-a, ti imas bolji gear, vise skillova naucenih, tako da ces biti mrvicu jaci od "obicnog" lvl-a 50. Tako da ce taj sadrzaj koji tvoj kompic prolazi biti i za tebe jednako izazovan kao i onaj na lvl-u 80. Sto nas pak navodi na zakljucak da je prakticki cijela igra endgame. Ako nisi prosao recimo lvl 30 dungeon Ascalon Catacombs, a sad si lvl 80, nema problema. Okupis ekipu od vas petero, odete u dungeon i sustav te sidekicka na lvl 30 i bit ce vam jednako tesko kao i regularnim lvl 30 igracima, bezobzira sto ste vi lvl 80.

Eto, nadam se da sam koliko toliko objasnio glavne aspekte igre.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 17:53 (1domagoj1).
15 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Jedno pitanje, jesu li izabrani oni koji su ušli u betu i ako nisu, zna li se kada će? :)

Zeppe :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zeppe kaže...

Jedno pitanje, jesu li izabrani oni koji su ušli u betu i ako nisu, zna li se kada će? :)

Jedan odgovor, ne i ne. :)

13 godina
neaktivan

Imam samo jedno pitanje.

Ja sam se registirao na betu i dobio sam email da sam se registriro.I kada ću ja moći skinuti beta verziju? {#} 

Serbe
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Trebaš prvo upas što ce bit uber teško, preko 1mil ljudi se prijavilo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
SerbeProCf kaže...

Imam samo jedno pitanje.

Ja sam se registirao na betu i dobio sam email da sam se registriro.I kada ću ja moći skinuti beta verziju? {#} 

Kad čitaš mail trebaš stisniuti alt+f4 i sam se počne skidati. Neke ljude zeza i vele da im se ugasi ali npr. meni je več na 53%

15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Zeppe kaže...

Jedan odgovor, ne i ne. :)

Hvala na jednom vrijednom odgovoru. :)
Zeppe :D
13 godina
neaktivan

Svaka cast na ovakvom sazetom odgovoru, stvarno se nadam da ce nesto dobro izaci iz ove igre jel kada sam vidio ovaj video od yogscasta o world pvp-u odmah mi je zanimanje poraslo.. 

Sjetilo me na tower siegove u warhameru, stvarno najbolja zabava u toj igri kaj je bila na nizim lvlima :D

Nadam se da ce privuci hrpu igraca jel jedino tako vidim da ce ti public (dinamic) questovi uspijet jel na tu foru je igrao i warhammer ali nije bilo zive duse na njima. Ali posto je igra f2p i orijentirana na esports vidim da pokusavaju napravit nesto poput league of legendsa nacina financiranja igre i ako im uspije u tome a toplo se nadam da oce, zivjet ce kao bubreg u loju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 23:21 (cortman).
13 godina
odjavljen
Guild Wars 2!

LJUDI DAJ CITAJTE TEMU, STALNO ISTA PITANJA POSTAVLJATE.

Toliko od mene, cekam mail od noreply@guildwars2.com.

Katawa Shoujo - GOTY 2012
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zeppe kaže...
Hvala na jednom vrijednom odgovoru. :)

I drugi put. :)

cortman kaže...

Svaka cast na ovakvom sazetom odgovoru, stvarno se nadam da ce nesto dobro izaci iz ove igre jel kada sam vidio ovaj video od yogscasta o world pvp-u odmah mi je zanimanje poraslo.. <video>

Sjetilo me na tower siegove u warhameru, stvarno najbolja zabava u toj igri kaj je bila na nizim lvlima :D

Nadam se da ce privuci hrpu igraca jel jedino tako vidim da ce ti public (dinamic) questovi uspijet jel na tu foru je igrao i warhammer ali nije bilo zive duse na njima. Ali posto je igra f2p i orijentirana na esports vidim da pokusavaju napravit nesto poput league of legendsa nacina financiranja igre i ako im uspije u tome a toplo se nadam da oce, zivjet ce kao bubreg u loju.

I drugi put, sto nije konkretno jasno uz igru, samo pitaj. Yogscast je odlican, pogledaj i Totalbiscuita. Mislim da je taj World PvP nesto cemu se apsolutno svi najvise vesele. Onak, koji god review PvP-a sam gledao s ove novinarske bete, mislim da su svi odmah na World PvP pohrlili, tek je manji dio njih igrao Structured PvP. :D

Eh da, nije f2p, vec buy to play (b2p). Kupis igru i igras koliko zelis, a sve naknadno sto kupujes u igri je cisto kozmeticke naravi i nikako ti ne daje prednost u igri (a davanje prednosti u igri je karakteristika f2p igara - kupovanjem opreme i jakog geara).

Ne sumnjam u to da ce GW2 imati prilicno veliku bazu igraca, samo za betu se prijavilo milijun ljudi :D. Hype oko igre je ogroman, a po svemu sudeci ArenaNet se itekako moze nositi s njim, a mozda ga cak jos i podici na razinu vise (tko zna sto jos spremaju...). Jos tu uracunas bazu igraca GW1, bazu novih igraca koje ce igra zasigurno dobiti - samo ja znam 3-4 frendova koji ce zasigurno igrati iako GW1 nisu igrali - i mislim da ce to biti prilicno velika baza igraca te da ce igra rasturati. I to se nadam iz sveg srca.

16 godina
Guild Wars 2!

Have fun

http://www.gw2tools.12hp.de/

"No Guild Wars 2 beta invites have been sent out as yet, more news to follow this week. There are plenty of scam sites and links floating around out there -- be careful! This is the only legitimate Guild Wars 2 Facebook page. ~RB2"

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 13:54 (AmonZero).
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
Guild Wars 2!

With over a million folks signing up for the Guild Wars 2 closed beta, NCSoft and Arena.Net have announced that the next closed beta event will take place at the end of March. There is no word on when invites will go out but you may want to start catching that cold for the last week of March.     

Guild Wars 2’s next closed beta test is scheduled for late-March and will provide players with an opportunity to experience its deep RPG game elements, epic World v.. World battles and inviting social gameplay while helping the team load test the servers. 

Ovo su i na guild wars 2 twitteru potvrdili.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 17:21 (AmonZero).
Moj PC  
2 0 hvala 3
13 godina
odjavljen
AmonZero kaže...

With over a million folks signing up for the Guild Wars 2 closed beta, NCSoft and Arena.Net have announced that the next closed beta event will take place at the end of March. There is no word on when invites will go out but you may want to start catching that cold for the last week of March.     

Guild Wars 2’s next closed beta test is scheduled for late-March and will provide players with an opportunity to experience its deep RPG game elements, epic World v.. World battles and inviting social gameplay while helping the team load test the servers. 

Oh god, taman pred uskrs. Odlicno.

Katawa Shoujo - GOTY 2012
17 godina
neaktivan
AmonZero kaže...
...

Load test kazes?

Hohoho, to bi znacilo da ce veci broj ljudi ubaciti :D

EDIT: Popis nekih guildova koji se vec u ovoj ranoj fazi stvaraju/regrutiraju igrace:

http://www.gw2fans.com/content/section/30-all-guilds.html

20 stvari koje niste znali o GW 2:

http://www.pcgamer.com/previews/20-things-you-didnt-know-about-guild-wars-2/

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 22:10 (1domagoj1).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice