Grand Theft Auto V PC

poruka: 8.714
|
čitano: 1.411.100
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Grand Theft Auto V PC NICKOVI, Grand Theft Auto V - Tehnikalije, Vaši GTA V video uratci
16 godina
Grand Theft Auto V PC

Evo da se i ja javim:

Uglavnom na PC:

AMD FX6100 4.00GHz (OC) (6 core)

AMD R9 280x 3GB DDR5

16GB DDR3 1600MHz

2TB SSHD

reza: 1920x1200 60Hz

Original verzija.

Sve testirano u ONLINE modu igre.

Sve na Very high, neke stvari na Ultra, VSYNC on, AMD shadow, MSAA off (zobg artifakta u donjem desnom uglu <greška do drivera>)

Advanced options: sve on, osim ona dva slider-a za shadow i view distance)

VRAM mi bude oko 2950 MB (može još, ali neželim šišati u advanced options ono view distance)

Iz početak CPU bude na cca: 70% (temp 55C), GPU na 99% (temp: 80C), a nakon nekog vremena se dogodi ovo: CPU na 99%, a GPU na 60 do 70%, mislim WTF koje tu lud

FPS je od 30 do 60 (VSYNC je on)

FPS je od 30 do 70 malo i više (VSYNC off)

Igra je bolesna to jest jako dobra fino podmazana, zbog toga što je dobar ajmo reći port nije kao GTA 4.

Moje mišljenje je zašto je dobro optimizirana: GTA 4 je napravljena za konzole koje su bile za IBM CELL Power-PC CPU i njihovu arhitekturu (XBOX 360 isto IBM CPU sa manjim izmjenama), pa je bilo ok za konzole, dok je za PC bio jako loš "port".

Ovaj GTA 5 je dobar port zbog iste ili slične arhitekture koja se koristi u PC računalima, također i GPU ima veliku ulogu u konzolama, zbog toga moje mišljenje je da je ovo dobar port, 

a vjerujem da će biti još i bolji kad malo bolje ispoliraju igru kroz određeno vrijeme, kroz patch update, također i driveri će sigurno biti bolji, kad se sve fino ispolira

živi bili pa vidjeli

P.S. usput AMD je najavio još prije da će GTA imati podršku za VULKAN API (sličnao kao MANTLE API), ali nova verzija ilitiga zamjena za OpenGL, navodno je Mantle API mrtav.

Vijesti od 02.04.2015

https://www.khronos.org/vulkan

https://twitter.com/amd_roy/status/583702029488402432

http://www.overclock3d.net/articles/gpu_displays/gta_v_will_support_the_vulcan_api/1

http://www.pcworld.com/article/2894036/mantle-is-a-vulkan-amds-dead-graphics-api-rises-from-the-ashes-as-opengls-successor.html

Tako da bi se moglo očekivati smanjenje CPU load-a i pucanje GPU load-a.

Meni Mantle API super radi na BF4 GPU je 99%, a CPU na 60 do 70% (isti setup kao gore)

Ovaj gore LOAD  od BF4 po meni je dobar (nema bottleneck-a, nema štekanja sve na ultra, FPS oko 60), jer GPU radi skoro svu zadaću, ono što je prije CPU radio sad GPU šprica ko lud.

Samo neka ispoliraju igru, drivere i bit će fino za igrati svima, ne samo high-end PC userima.

Ovaj Vulkan API nije vezan samo za GCN arhitekturu (AMD GPU od 7000 serije na više), već će biti za sve, pošto je to upgrade OpenGL-a, tako se može očekivati korištenje igara na recimo OSX-u, te korištenje API-ja u Nvidia, Intel, AMD karticama. 

Pozz

[M|C] LuX_CROATIA
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2015 15:58 (LuX_CRO).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Re: Grand Theft Auto V PC
weks kaže...
Noxer kaže...
guls kaže...

Netko možda zna workaround za problem s GTX760 karticama?

Problem se očituje u tome da se igra ne želi pokrenuti dok je 760 upaljena. Kada se u Device manageru disablea i prebaci na integriranu, GTA se uredno pali i radi.

Driveri su isprobani od zadnje GTA verzije unazad nekoliko inačica i stvar i dalje ne radi.

Skidao sam modificirani kineski launcher, no ni onda ne radi, javlja se Code 2 Error.

Ako netko ima ideju, neka napiše slobodno. Zahvaljujem!

to je problem na puno grafičkih kartica i to je zasad jedino riješenje , ni Rockstar support ne zna u čemu je problem ...

Meni se takodjer launcher rusi kada pokusam pokrenuti igru, a imam HD 7850 2GB...

Igra je najprije radila sat vremena, nakon cega je poceo jaki stutter kao da imam 2GB rama a ne 8 i crashala se te se nakon toga ne zeli ni pokrenuti. Probao sam i AMD beta drivere za GTA V

Evo nekako sam rjesio problem, reinstall gta V i social club-a, te nakon toga reinstall amd beta drivera i sad igra radi odlicno,bez stekanja.

16 godina
LuX_CRO kaže...

Ovaj Vulkan API nije vezan samo za GCN arhitekturu (AMD GPU od 7000 serije na više), već će biti za sve, pošto je to upgrade OpenGL-a, tako se može očekivati korištenje igara na recimo OSX-u, te korištenje API-ja u Nvidia, Intel, AMD karticama. 

Pozz

Dal piše kad se može taj "vulcan" očekivat?

SVEMOGUĆI
12 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Moze li itko pomoci i odvojiti minutu da kaze di je igrica(key) najjeftinija? hvala unaprijed

0 0 hvala 0
12 godina
Mic_zap kaže...

Moze li itko pomoci i odvojiti minutu da kaze di je igrica(key) najjeftinija? hvala unaprijed

Nuuvm 220 kN ali trenutno mislim da nemaju

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2015 16:07 (meTA).
16 godina
Mic_zap kaže...

http://www.nuuvem.com.br/

SVEMOGUĆI
16 godina
LuX_CRO kaže...

Iz početak CPU bude na cca: 70% (temp 55C), GPU na 99% (temp: 80C), a nakon nekog vremena se dogodi ovo: CPU na 99%, a GPU na 60 do 70%, mislim WTF koje tu lud

Također imam isti problem

16 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
LuX_CRO kaže...

Pozz

Dal piše kad se može taj "vulcan" očekivat?

Da znam, reko bih, po meni ako bude, ali ako bude sigurno par mjeseci.

Neznam ni sam probaj vidjeti pretražiti, pošalji tweet ovima u rockstaru, možda dobiješ odgovor tko zna.

[M|C] LuX_CROATIA
16 godina
Reedy kaže...
LuX_CRO kaže...

Također imam isti problem

Imaju dosta ljudi takav problem, lik sa cca I7 nekim bjesnim, i sa GT980 FPS mu padne na cca 25 do 30

to je sve do igre i drivera trebaju sve to ispolirati treba biti strpljiv.

[M|C] LuX_CROATIA
12 godina
neaktivan
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
Mic_zap kaže...

http://www.nuuvem.com.br/

To sam i planirao,ali to tece normalno bez ikakvih komplikacija(platim preko pay safe carda) i dobijem key ili ima nekih vecih kompikacija?

13 godina
Grand Theft Auto V PC

Kada se igra downloada, počne li instalacija sama ili ju treba ručno pokrenuti? Pitam jer bi mi download trebao biti gotov oko 21h, a tada me nema doma

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2015 16:14 (FileFicho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
FileFicho kaže...

Kada se igra downloada, počne li instalacija sama ili ju treba ručno pokrenuti? Pitam jer bi mi download trebao biti gotov oko 21h, a tada me nema doma

Meni je instaliralo samo tjekom downloada. Problem ti je sta veza zna pucati, ako ces biti na drugom kompu upali team viewer da mozes kontrolirati status, tako sam ja s posla to odradjivao.

Pot piss
13 godina
Izba Gun kaže...
FileFicho kaže...

Meni je instaliralo samo tjekom downloada. Problem ti je sta veza zna pucati, ako ces biti na drugom kompu upali team viewer da mozes kontrolirati status, tako sam ja s posla to odradjivao.

Koliko sam shvatio čim se igra downloada spremna je za igranje?

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2015 16:43 (FileFicho).
15 godina
Da, nema instalacije nikakve
One ring to bring them all and in the darkness bind them
16 godina
odjavljen
Grand Theft Auto V PC

eto i mene za dan i pol :/

Would you look at me now? Can you tell I&amp;#39;m a man? With these scars on my wrists To prove I&amp;#39;ll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Skinuto sinoc, danas preko teamviewera podesen onaj nesretni rockstar club ... i sada krecem polako s posla kuci, izljubim djecu, frknem ih u krevet i GTA V !!!

*dobitnik i7-4790K!, battlelog: B4stardo_CRO
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2015 17:03 (Bastardo).
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
Grand Theft Auto V PC

Ako nekoga zanima domaći prodavač, provjereno X-puta kupovao sam kod njega base-host.com.hr

Nema PDV-a, nema ništa. 
Dok na većini drugih stranica izbacuje cijene s PDV-om.

Ili netko ima bolju ponudu?

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Evo da se javim kako radi kod mene, sve postavke na high, 1080p, fxaa, 60fps avg

0 0 hvala 0
15 godina
Grand Theft Auto V PC

Mene također zanima gdje je najisplativije kupiti. Vidim da na Nuveemu trenutačno nema gta, valjda će uskoro doći. Ali nikako ne mogu naći kako se preko njega kupuje. Ima li nekakva bolja solucija od njih ( što se tiče cjene i sigurnosti ) ili? Ako nema može netko u poruci poslati tutorial ili nekakvo objašnjenje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Jel vama prikazana igra na vasem profilu??

Ja nemrem niti skinut igru, rusi mi se social app cim ga pokrenem bez ikakvih errora. Igra mi ocito nije niti prikazana na profilu i to je to. Nemam pojima kaj vise da radim :/

------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2015 17:25 (Sale_ds).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Što više ne daju mjenjati postavke tipa ulazak u auto F, trčanje (to si stavim na T)..... Ovo, ono ili ne znam pronaći? 

Da sam sebi odg. Ispod Keyboard/Mouse je Key Bindings e tu treba tražiti te postavke.

Zbunilo me ovo Keyboard a ništa nema osim za podešavanje miša. 

Inače skinuo jugurt na engleski je igra ne na kineski ne znam zašto ali se ne bunim.

Igra radi ko Bog s tim da sam si ograničio mobilni i7-4710HQ na 99% da ne ide u turbo i da manje grije i bez problema hendla ovo sa 4x2.50GHz.

Grafa mi malo prelazi limit (GTX 860M 2047MB) za 100-150MB jer sam digao texure na high ali opet sam u benchmarku 40-50FPS-a na FHD većinom a mogu i još malo smanjiti doživljaje pa će biti i bolje. Neke stvari sam stavio i very high ali eto ide. 

Uglavnom jedna GTA IV se dan danas kod mene ne može mjeriti (sa ne znam kojim patchem) sa ovim koje je tek izašlo. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2015 17:56 (Oldy).
17 godina
Sale_ds kaže...

Jel vama prikazana igra na vasem profilu??

Ja nemrem niti skinut igru, rusi mi se social app cim ga pokrenem bez ikakvih errora. Igra mi ocito nije niti prikazana na profilu i to je to. Nemam pojima kaj vise da radim :/

S vremenom ce ti se pokazati igra na profilu. A sto se tice rusenja social app,probaj napraviti reinstall.

11 godina
Grand Theft Auto V PC

Ljudi s kojim programom slikate ekran dok ste u igrici? Meni ne radi F12 za slikanje ekrana preko steama dok sam u igrici

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Dali ima neko problem sa pixelima u daljini , ne znam kako da ih rijesim , mxaa mi je off 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Probaj fraps za screenshote. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2015 17:54 (Oldy).

0 0 hvala 0
15 godina
Grand Theft Auto V PC

Evo glede onog procesa gta5 launcher exe koji troši nepotrebno prcesor a micanje istog uzrokuje nešto bolji fps ali i rušenje igre! našo sam neki bat file koji ubija taj proces šta vi mislite o tome?

http://www.mediafire.com/view/wr1ne7crkp187wt/Grand_Theft_Auto_V.bat

Padobranci, mineri i djevice griješe samo jednom
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
weks kaže..
    S vremenom ce ti se pokazati igra na profilu. A sto se tice rusenja social app,probaj napraviti reinstall.

Radio sam reinstall valjda deset puta, stavio nove drivere za grafu, frend mi je dao i neki mali update sa social club app..ni to nije urodilo plodom. Platio sam igru 350kn, a nemrem je ni skinut. Da sam je barem skinuo pa da ne radi nebi nis rekao lol.

Doduse, donio mi je frend svoju ali kad i nju pokrenem isto s*anje se desi... -.-
Support sam kontaktirao prije skoro 24h, ne hebu zivu silu :/

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2015 18:12 (Sale_ds).
16 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Digni friške windowse na drugu particiju kao ja. Ja sam morao jer jogurt radi samo na sedmici ali i pametnije je možda tako da ništa drugo ne radim na toj sedmici nego samo da služi za igranje GTA. Naravno instalirao samo osnove tipa direct x-e, vc++-e.....   Social club, nvidia gta v driver..... 

I sada igri nema što smetati od ranije niti dolazi sa čime u sukob jer je friška instalacija. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2015 18:17 (Oldy).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Digni friške windowse na drugu particiju kao ja. Ja sam morao jer jogurt radi samo na sedmici ali i pametnije je možda tako da ništa drugo ne radim na toj sedmici nego samo da služi za igranje GTA. Naravno instalirao samo osnove tipa direct x-e, vc++-e.....   Social club, nvidia gta v driver..... 

I sada igri nema što smetati od ranije niti dolazi sa čime u sukob jer je friška instalacija. :)

Nema apsolutno nikakve sanse da to radim. Ako ce to biti zadnja solucija trazit cu povrat love.

Apsurdno je da ja uopce ne uspjevam pokrenuti download igre. 

17 godina

Pokusaj barem jos novi .NET framework i VC++ instalirati.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Grand Theft Auto V PC NICKOVI, Grand Theft Auto V - Tehnikalije, Vaši GTA V video uratci
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice