Jako malo ljudi sam vidio da tako igra. Oni misle, postavio sam neku taktiku, formaciju, team i player managment prije utakmice, zapoceo utakmicu i to je to..sad ce oni odigrat kako ja ocu. A ne shvacaju da se tokom utakmice taktika, team i player managment mora korigirat prema potrebi i adaptirat protivniku......
S druge strane, neke sam vidio da igraju FM kao FIFU recimo, postavi prvih 11 i zamjenu i to je to, ide on u utakmicu...pa sta bude bude...naravno izgubi ili bude rezultat koj mu ne paše..odma ide pljuvat si po igracima...a nisu igraci krivi sta on mozda taktiku nije ni dirao, ili je promasio skroz taktiku i formaciju. I onda naravno krene ono "ma kakav je ovo football manager, ovo je smece, nemogu pobjedit sa realom, barcelonom, man citiem i tako te spike" Misli ima Real i da nemora nista dirat osim postave xd
Odradim i ja dosta utakmica tako, pogotovo kad postanem pre jak za HNL pa se ni ne trudim pogledat koju formaciju igra protivnik niti bilo kakve informacije o protivnicima. Al recimo kad se igra Liga prvaka protiv nekog jakog prouče se svi detalji i naravno utakmicu prije te odmaraju se glavni igrači, i detaljno se prati utakmica i ispravljaju se stvari tokom igre.