dakle.... 40 sati u igri, pa mislim da sam dovoljno mjerodavan da dam svoje mišljenje o igri.
prvo samo da kažem da razumijem da je ovdje većina mlađih igrača, većina koji nisu prošli starije falloutove (1 i 2, čak i donekle NW jer ga je radio obsidian, a već trojka je malo zamorna, ali dao sam joj prolaznu ocjenu), a i smatram da je sad glupo govorit da je šteta da ih nisu odigrali, jer to su bila druga vremena. ali da-šteta je 
znači, fallout 4. FPS sa elementima RPG-a. da. jer to ova igra i je. call of duty sa elementima baldur's gatea. battlefield sa elementima neverwinter nightsa. counter strike sa elementima morrowinda. you get the point. igra ogoljena od većine onih stvari koje su je činile tako posebnom i popularnom uglavnom među ne-casual igračima, u koje uostalom spadam i sam.
jesam li ja jedini koji smatra da je ovo jedna totalno zaglupljena verzija falluot serijala, koja je napravljena isključivo sa svrhom i ciljem da pogoduje svim mogućim dobnim strukturama (iliti od 7-77), te casual "kauč i kontroler" igračima kojima je igranje nešto što odrade 5-6 sati tjedno da bi ubili dosadu između posla i teretane ili škole i izlazaka? jer meni se tako čini. da, ovaj....to nije takva vrsta igre, nikad nije ni bila. za to postoje call of dutyi, battlefieldovi, pesovi, itd. koje također volim i cijenim, ali u sasvim nekom drugom kontekstu.
jesam li jedini koji smatra da je igra jako dosadna i repetitivna i da se sve osim main questa (koji me btw niti malo ne tjera da vidim šta će se dogodit, jer je tako plitak i nezanimljiv) svodi na to da radiš beskrajne questove tipa "idi tamo, ubij ovog/ove, vrati se, pokupi nagradu"?
jesam li jedini koji smatra da su likovi tako blah, nezanimljivi i prazni, da mi je muka od svih tih dijaloga koje mahom klikanjem preskačem (nešto šta u prošlim nastavcima ni u bunilu nebi napravio), odgovarajući sa da, ne, možda, i sarcastic. heh...koji shite. di je humor, di su konsekvence mojih odluka u razgovoru? di je opcija da liku ostavim inteligenciju na nuli, pa na sva pitanja odgovara sa groak, roar, blah, jer je glup ko k****, ali ja sam tako odlučio i takvim sam ga napravio???? imaš opciju a ili b, opciju "pomaziti psa, ili ga pomaziti sarkastično" (nisu moje riječi. preuzeto iz jednog reviewa, ali odlično sažima moje razmišljanje). di je sve to? ali ne, zato sad imaš craftanje, da bi se uskočilo na survival game train kojim sad očito svi putuju, i to je sada in, pa smo morali i mi. imaš hrpu nezanimljivih likova i istih questova, a mnogi od njih su radiance questovi koji se ponavljaju i idu unedogled, pa ti se čak i neki likovi koje si prije rješio, sad opet spawnaju na mjestima na kojima si već bio, sad u službi trenutnog questa koji obavljaš. zašto? VEĆ. SAM. TO. PROŠAO. DAJ. MI. NEŠTO. NOVO. I. ZANIMLJIVO. ne...no story for you. to smo napravili samo da popunimo content igre, da izgleda kao da se masu toga ima za radit, a ustvari nema. hint witcher 3 
a ima i lijepih stvari da ovo nebi bio samo klasični rant. wasteland je predivno napravljen i nekad se stvarno osjećaš kao da je stvarno sve pustopoljina nastala posljedicom nuklearne eksplozije, i evo tu je recimo ono di ova igra uspijeva. atmosfera post-apokalipse je odlična. lootanje je dobro, a i gustoća objekata je za pohvalu. stvarno imaš osjećaj da nikad ne znaš šta se nalazi iza slijedećeg ugla, odnosno brežuljka. čak ima i random encountera, tu ih isto moram pohvalit. neki kažu da je grafika loša i nije da se ne mogu složit s tim, ali treba biti iskren i reći da je ionako u ovoj igri ona oduvijek bila na trećem, čak i četvrtom mjestu, tako da ja osobno nisam nezadovoljan njome.
sve u svemu, reći ću iskreno da nisam zadovoljan. ali i da to moje nezadovoljstvo ipak nije bilo neočekivano, jer se danas igre jednostavno tako prave. uglavnom se sve bazira na multiplayerima na kojima se najviše love uzima, a single player igre su bačene u drugi, a bome i u treći plan. a sudeći po trenutnom stanju u svijetu gaminga, tako će i ostati. ako bi igri dao ocjenu, vrlo vjerojatno bi bila u rasponu od 4-6. ali to za fallout ionako nije bitno, jer je to oduvijek bila jedna od onih igara kojoj daješ ili 1 ili 10. ili je obožavaš, ili je ne možeš smislit, nema trećeg.

,