to se sad javljaju oni koji su se bas zagrizli za DAO, i koji bi najvise volili istu igru, samo drugu pricu...
to se sad javljaju oni koji su se bas zagrizli za DAO, i koji bi najvise volili istu igru, samo drugu pricu...
Još jedan honest review dema
..........Btw spominju da je demo build star nekoliko mjeseci..
WTF je smisao takvog dema ako ne prikazuje igru kakva "u stvarnosti" je?!
Piše da je DEMO star oko 7/8 mjeseci. A može biti, i pogotovo kada se upali DX11 i Very High - ja sa ovom konfiguracijom (kao i kolega sa GTX470) ne mogu to igrat jer imam 3-5 FPSa. A uzevši u obzir izgled DA II naspram kakvog Metroa i sl (gdje dobijem 10 FPSa) to djeluje neoptimizirano (ili šta već).
I definitivno igra vuče na port sa konzol,e (Kod DA:O to nije bio slučaj) ma koliko god mi šutjeli o tome.
Meni takoder, premali su mi ovi "portreti" clanova grupe i nekako su mi lose pozicionirani.
Nadam se korisničkom modu koji će to ispraviti.
E jesu ga usrali.
Kao da je rađeno za djecu 1. do 4. osnovne.
Nakon prvog dijela ovo izgleda kao loša šala.
Svatko tko je zaigrao BG se okreće u krevetu od noćnih mora u kojima Bioware mesari RPG-ove.
Naprave igre kao što su ME1 i 2 (genijalne), DAO1 (nije genijalna, ali je jako dobra) i onda ovo.
Očito je moguće samog sebe šutnuti u jaja, jer s ovim smećem Bioware je napravio upravo to.
Interface mi je stvarno odvratan. Obožavao sam izgled codexa u jedinici, kao da knjigu čitaš. Ovdje je nekako kao SF. Ali ako je build star par mjeseci kao što se govori onda bi ga mogli promijeniti u finalnoj verziji. Bar se ja nadam da hoće.
A inače, nekako očekivano od BioWare-a, pojednostavljeni RPG sa puno akcije. Izgleda da su takva vremena došla.
Interface mi je stvarno odvratan. Obožavao sam izgled codexa u jedinici, kao da knjigu čitaš. Ovdje je nekako kao SF. Ali ako je build star par mjeseci kao što se govori onda bi ga mogli promijeniti u finalnoj verziji. Bar se ja nadam da hoće.
A inače, nekako očekivano od BioWare-a, pojednostavljeni RPG sa puno akcije. Izgleda da su takva vremena došla.
Teška vremena za RPG prijatelju moj, đavo ih odnio....
Ova igra opasno boluje od konzolitisa... stanje: terminalna faza.
Nije mi jasno zašto su nakeljili naziv DA2.
DA2 bi mogla biti jedino igra koja je ukrala priču od DA1, nikako nekakav nastavak.
Totalno drugi stil igre. Ono trganje protivnika je prejadno. Da ga pogodiš mačem pa ga prepoloviš ili otkineš koji ud, ali ovo?
Pa rasprsne se kao da ga pogodiš sa 40 mm granatom, a ne mačem.
hoce li ikad ikad ikad vise napraviti RPG kao sto je bio Baldurs Gate, Icewind dale 1/2,Fallout 1/2,planescape torment, dungeon siege 1/2,neverwinte nights...
kad sam igrao DAO najvise sta mi je nedostajalo su jos 2 lika za vodit :D kao sto su me na to naviknuli baldurs gate i icewind dale...imat 6 mamlaza da razvaljuju
ovaj DA2 mi se cini bržim i ne izgleda to tak lose ali mi je malo teze prihvatiti tu novu generaciju RPGa...nije mi to to nekak...nesto fali a mozda su stvarno, neka druga vremena :D
uglavnom,opcenito sam skroz na skroz razocaran danasnjim pojmom RPGa...moja posljednja nada zivi u Dungeon siegeu 3 go go go...nemojte zasrat!
Tko zna možda je taj konzolitis pokušaj Biowarea da se izvuče iz financijske gabule u koju ih je uvukao Old Republic. Novi DA će se prodavati kao blesav na kozolama, a tamo je spamanje jedne mogućnosti (mighty blow) dobro došlo.
Zapravo, BioWare ubacivanjem bržeg i naočigled više akcijskog pristupa pokušava igru učiniti interesantnom većem krugu korisnika. Jer očigledno je da veću publiku imaju nešto brže igre.
No, sve to igru ne čini ništa posebno drugačijom od Originsa. Osim sučelja i nešto brže borbe, bitnih razlika baš i nema.
Bit će riječi o tome nešto kasnije večeras na BOL-u.
hoce li ikad ikad ikad vise napraviti RPG kao sto je bio Baldurs Gate, Icewind dale 1/2,Fallout 1/2,planescape torment, dungeon siege 1/2,neverwinte nights...
Vjerojatno ne.
Zapravo, BioWare ubacivanjem bržeg i naočigled više akcijskog pristupa pokušava igru učiniti interesantnom većem krugu korisnika. Jer očigledno je da veću publiku imaju nešto brže igre.
No, sve to igru ne čini ništa posebno drugačijom od Originsa. Osim sučelja i nešto brže borbe, bitnih razlika baš i nema.
Bit će riječi o tome nešto kasnije večeras na BOL-u.
Tomu dodaj financijske probleme oko Old Republica i eto. Sva sreća da su Witcher i Skyrim "tu" tako da nema zime. Iskreno meni nije smetalo u DA:O-u što su igru radili i za konzole, jer su ipak posebnu pažnju posvetili PC-u. Međutim ovo je port sa konzola na PC.
Što ga čini? Prvo ga čini inventory, drugo ga čini spamanje jedne te iste mogućnosti (prilagođeno kontrolerima). Cijeli demo (pri tome ne mislim na onaj prvi dio gdje je lik OP) se može preći samo klikajući jednu te istu mogućnost (mighty blow ili ). Prođi tako DA:O, BG, BG2, NW, NW2 ili Fallout 1 i 2, pa će ti biti jasno gdje je port sa konzola.
Igra je prilagođena kontrolerima i tko to ne vidi, onda je slijep. Kontrolerima je mjesto na konzolama, a ne na PC, a pogotovo ne kod crpg-ova.
Nije uzalud Issacov armor iz DS2 u igri :)
Što ga čini? Prvo ga čini inventory, drugo ga čini spamanje jedne te iste mogućnosti (prilagođeno kontrolerima). Cijeli demo (pri tome ne mislim na onaj prvi dio gdje je lik OP) se može preći samo klikajući jednu te istu mogućnost (mighty blow ili ). Prođi tako DA:O, BG, BG2, NW, NW2 ili Fallout 1 i 2, pa će ti biti jasno gdje je port sa konzola.
Igra je prilagođena kontrolerima i tko to ne vidi, onda je slijep. Kontrolerima je mjesto na konzolama, a ne na PC, a pogotovo ne kod crpg-ova.
Pa ček, način castanja spellova je identičan kao u prvom dijelu.
Inventory je tek vizualno drugačiji od onog u DA:O, ništa više ni manje kompliciran i jasan. Zbilja dramatizirate jer je razlika u funkcionalnosti marginalna.
Dalje, očito pojma nemate kako je DA:O na konzolama izgledao, ni kako DA 2 izgleda na istima. U obe igre se radi o drastično drugačijem sučelju i načinu igranja na konzolama u odnosu na PC, tako da govora o "konzolaškom sučelju" na DA2 nema.
Origins gameplay sa konzola.
DA 2 gameplay sa konzola.
Što se tiče prelaska sa jednom mogućnošću, naravno da se i DA:O mogao. Prvi prelazak, koji sam napravio tek onako i relativno površno nisam koristio ni jednog party membera, igrao sam sa Rogueom i klikao sam na ukupno 3 spella kroz cijelu igru. Toliko o tome da se ne može.
DA 2 je više manje isti Originsu, uz vizualne promjene i sitne promjene u pristupu igri, ali ništa toliko drastično koliko vi pričate. Nadam se da ne moram dodatno objašnjavati da PC verzija nema apsolutno nikakve poveznice sa onom na konzolama, u nikakvom kontroliranju niti su kontrole prilagođene konzolama, dva videa iznad govore dovoljno.
Sve češće spominjete konzolitis, konzolaške portove a zapravo pojma nemate što to znači. Podsjeća me to na onu spiku kad netko kaže da igra nije "optimizirana" jer njemu radi na 30 fps-a. LOL
Ova igra opasno boluje od konzolitisa... stanje: terminalna faza.
Možeš ti Danny sthumbdownat, ali činjenica je da je DA2 jasan primjer u što se pretvore igre kad se prilagođavaju konzolama, tj. što im se događa.
E sad, moji komentari se mogu shvatiti kao da je igra loša, što nije točno. - Dragon Age 2 je super. Fino izgleda, ali je znatno pojednostavljen prilagođavanjem konzolaškom stilu igranja i kontrolama. Igra je... previše jednostavna za ono što se očekivalo, a to je RPG dostojan Baldur's Gatea. Ovaj DA2 je ništa drugo nego grupni Diablo iz trećeg lica na malim, malim mapicama. Okoliš izgleda prilično siromašno za PC RPG igru iz 2011. godine.
I sučelje nije drastično drugačije. Radi se o tek drugačijem razmještaju ikona. Ne znaš što znači "sučelje" jebiga.
Dragon Age 2 nije apsolutno ništa jednostavniji od predhodnika.
Pogledaj kakve su konzolaške verzije pa onda pričaj o tome da je prilagođena igranju na konzolama. Radi se o gotovo potpuno različinitm načinima kontroliranja, različitom pristupu spellovima itd.
Još jednom, DA2 ima gotovo identičan pristup spellovima, taktikama, inventoryju kao DA:O.
Naravno da jest. Ne pretjerano, ali jednostavniji je, nabrijan je akcijom i akcijski stil igre još je više u fokusu. Nema niti stackanja naredbi, pauziranje je lošije napravljeno preko očito vrlo rigidnih točaka, nema izometrijskog pogleda. - Ne, nije puno jednostavniji od DA:O, ali jest jednostavniji i akcioniziran je.
Radi se o gotovo potpuno različinitm načinima kontroliranja, različitom pristupu spellovima itd.
Opiši, što je to točno različito?
Razlika je isključivo u nedostatku izometrijskog pogleda i nešto bržem kretanju likova.
Stackanje naredbi radi isto kao u Originsu, kao i kompletno pauziranje. Sve što sam mogao u Originsu mogu i sad.
Ili se varam? Ako da, što to ne mogu?
Opiši, što je to točno različito?
Rose (cirkularni) meni poput onog u Assassin's Creedu?
To je konzolaški pristup.
Ovo u DA2 definitivno nije.
Ili ako ćemo već tako, što to TOČNO jest konzolaški? Koji konkretni segment gameplaya?
Mislim, za čovjeka koji nema konzolu puno pričaš o nekakvim stvarima koje jesu ili nisu konzolaške, a nisi jedini.
Da ne citiram sve. Tebi je valjda jasno koliki je problem na konzolama izostanak izometrijskog pogleda pri većim bitkama? To sada imamo i na PC-u iz nekog nepoznatog razloga. To dobro funkcionira u ME svemiru gdje neprijatelje držiš na odstojanju pucajući u njih, i općenito se borba odvija na udaljenostima, ovdje se borbe ne odvijaju na udaljenostima. Valjda to ima smisla kad gledaš sa tri metra iz fotelje, ali kada gledaš u monitor sa stolice na PC-u onda je to jako, jako zamorno i frustrirajuće. Probao sam tako igrati DA:O na PC, pa nije bilo dobro.
Klikao si na tri spella, a ovdje klikaš na jedan. Kad te je je u DA2 Ogre primio i lupao šakom? Kada je taj isti Ogre primio nekoga iz tvoje grupe u šaku i lupao ga drugom? Da li te je natjerao da koristiš pomel strike ili shield bash da spasiš suborca? Mene nije niti jednom, a onaj prvi Ogre u DA:O je redovito primao nekoga u šake. Igra je bolesno pojednostavljena za fanove konzola.
Nedostatak izometričkog pogleda ne znači nužno manje taktički pristup.
U Originsu sam izometrički pogled koristio samo kod borbe sa high dragonom.
Da, šteta što ga nema, ali proglasiti igru zbog toga konzolaškom je apsurdno.
A ti si uspio iz 30-minutnog demoa i 3-minutne (ni toliko) borbe sa Ogreom procijeniti kakva će borba protiv njega biti?
Ja ću tebi objasniti što su znakovi konzolitisa:
- brže kretanje, brža akcija, pojednostavljeno igranje u svrhu da se ne opterećuju igrači s više od 2 tipke istovremeno ili uzastopno. Nema ciljanja (apsolutno nikakvog), nema prostora za pogreške, spellovi se bacaju 1 po 1, nema interrupta spellova usred casta, nema velikih prostora i sve se odvija na 5 kvadratnih metara s kulisama, okoliš je... siromašno uređen čak i u dvorcima, detalji (gdje ih ima) su teksture, a ne objekti... igra me podsjeća na Final Fantasy.
P.S. Konzolama (objema) imam svakodnevni pristup. Nedavno sam odigrao Alan Wakea (kompletnog) i Crysis 2 na Xboxu, a F1 vozim na PS3 svaki petak.
Ili ako ćemo već tako, što to TOČNO jest konzolaški? Koji konkretni segment gameplaya?
Mislim, za čovjeka koji nema konzolu puno pričaš o nekakvim stvarima koje jesu ili nisu konzolaške, a nisi jedini.
Vjerujem da si igrao Baldurs Gate 2: Shadows Of The Amn.... E to je RPG na kakav su brijali kada su izbacili DA:O!! Ovaj nastavak je još veći odmak od tog cilja. E sada ako tome ne doprinosi odluka rada igre za konzole (šta je razumljivo) onda stvarno..... jednostavno se igra prilagođava konzolama i to je to.
Mene najviše smeta ta animeiziranost.
Ja obožavam anime, ali anime nema šta tražiti u rpg-u kakav smo, vjerujem, svi mi očekivali.
Lik maše s onim mačem kao da je čačkalica. Pa nije to final fantasy,dmc4, ili očito je...