Counter Strike: Global Offensive izdvojena tema

poruka: 11.877
|
čitano: 1.456.137
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Counter Strike: Global Offensive
denix kaže...

ma sve 5 . Kako vrijeme prolazi vidim da se sve više i više borim s gramatikom. Izgleda da ću morati na kondicijske satove u neku školu

Ne znam, meni je nekako ta gramatika sjela prirodno i uvijek sam imao zanimanja da budem što pismeniji. Ne kažem da mi je gramatika savršena, još ne vladam baš zarezima i kompliciranijim stvarima i terminima najbolje. Primjetio sam da bar 80% ljudi sa područja Zagreba i okolice tvori taj futur drugi krivo, čak i moja profesorica hrvatskog (koja je prema mom mišljenju izuzetno glupa za profesoricu). Sad možda je to zbog toga što puno velika većina tako priča pa se možda čovjek navikne i zvuči mu normalno. Možda to ima i veze s tim da u dijalektu s tog područja ljudi koriste "budem" u futuru prvom, recimo "budemo vidjeli (bumo videli)" umjesto "vidjet ćemo". Meni recimo neke stvari nikad nisu legle, kao što su "da li" ili "pošto", jednostavno mi ne zvuči prirodno i istražim i na kraju ispadne da nije ispravno. 

Najčešće greške su "neznam" (što je jako glupo, jer se od malena uči da se glagoli pišu odvojeno od negacije, osim naravno neću, nemam, nisam, nemoj), "dali" (kad se već koristi, trebalo bi se pisati "da li". Inače se "da li" ne preporučuje, umjesto toga treba koristiti "je li" ili, ako je moguće, prvo glagolski predikat ili imenica pa onda "li", npr. "možemo li" umjesto "da li možemo", a kad nije moguće samo koristimo "je li", npr. "je li mrtav", jer bi "mrtav li je?" zvučalo idiotski, više kao neki uzvišeni stil.), jer/jel, pošto, kad/dok.

Kod jer/jel, stvar je jednostavna:
"jer" je uzročni veznik, koristi se kao i ostali uzročni veznici kad se želi izreći uzrok nečega, npr. "pao si s bicikla jer si blesav" ili "dobio si batine jer si mutav u školi",

"jel" je skraćeno od skupine "je li" koja se koristi u upitnim rečenicama, primjer od gore: "Je li mrtav", "Možemo li " (tu se gubi "je" jer ulogu glagolskog predikata preuzima glagol kojeg smo umetnuli, u ovom slučaju "možemo"),

tako da bi, npr., "Jer si bio?" bilo isto kao i "Zato što si bio?", ili bi "Pao si jel si blesav" značilo isto što i "Pao si je li blesav"

"Pošto" možeš reći babi na placu kad pitaš "Pošto je poriluk", ili kao vremenski veznik: "Odmah pošto je ušao na forum, počeo je srati o gramatici" (iako se rijetko kad koristi u ovakvom obliku, zgodnije je koristiti npr. "čim", ali svejedno je ispravno)

Nije ispravno koristiti ga kad želimo izreći uzrok nečega (uzročni veznik), npr. "Pošto nisam pri novcima, čekat ću neki popust.", ispravno je "Budući da nisam pri novcima, čekat ću neki popust."

Tebe muči taj dok/kad, a to je jednostavno:

"Dok" je vremenski veznik (Dok sam ja radio, ti si se zajebavao), ili suprotni veznik (Marko je zakon, dok je Ivan obična kmica)

"Kad" je također vremenski veznik, ali se koristi u skroz drugom smislu, npr. "Kad stari ode, počinje dernek" ili "Vrati se kad se naučiš ponašati" Neispravno bi bilo "Dok stari ode, počinje dernek" ili "Vrati se dok se naučiš ponašati"

Eto nadam se da sam ti pomogao bar malo, da ne moraš ić na te kondicijske satove 
Moram priznati da je ovo potrajalo duže nego što sam očekivao, možda sam se previše raspisao 
Nadam se da neću pokupiti neki karton za off topic.

Steam: http://steamcommunity.com/profiles/76561198041491341/
16 godina
Counter Strike: Global Offensive

Knife sold for 210€

!FULL CONTROL!

http://www.twitch.tv/hypersonicfox
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2015 3:02 (WithSkill).
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
WithSkill kaže...

Knife sold for 210€

!FULL CONTROL!

A mogo si dobit kilu krumpira. Eto nek ti bude žao.

SVEMOGUĆI
15 godina

jučer probam na csgo rumble i stavim tek toliko 1$ koliko je minimalno i sa 0.7% šansom stane tik do mene a mogao sam dobit preko 150$ skinova,

poludio sam XD

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

ekipa, moze help. jucer sam kupio cs go i sad se trebam boostat sa rankovima, usao sam na neki server, ali ocito je da nisam bio u top 3 pa me zanima koji su ovak serveri dobri za startanje.

artuditu
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
flpmyslf kaže...

ekipa, moze help. jucer sam kupio cs go i sad se trebam boostat sa rankovima, usao sam na neki server, ali ocito je da nisam bio u top 3 pa me zanima koji su ovak serveri dobri za startanje.

Samo na official Valve serverima mozes dobivat XP, kolko ja znam, najlakse je na Arms Race i Casual.

http://www.youtube.com/user/MsDome007 Battlefiled Series Videos
13 godina

Za levelanje samo competative.
Ako to ne mozes, deathmatch awp/auto sniper i redaj killove

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 3 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nemoj auto,bogati

0 0 hvala 0
14 godina

Zanimljiv mi ovaj lik, ako stisnes "Ne slazem se", on ti odma na sve postove isto udre

Kao što rekoh, na AR i Casual je najlakse dobit XP, DM je ništa. Ako nisi shvatia iz konteksta, tek je uzeo igru i zeli sto prije doci do Rank 3 da moze pocet competitive.

1 0 hvala 0
13 godina

Ne budi dijete, casual se odvali i po 20-25 minuta a nekad i vise, dok je DM ogranicen na 10min i xp dobijas po killovima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
chaselol kaže...

Ne budi dijete, casual se odvali i po 20-25 minuta a nekad i vise, dok je DM ogranicen na 10min i xp dobijas po killovima.

OK, mozda nije u "najbrzi" ali dobijas daleko puno vise XP, a ako oce nesto krace, rekao sam Arms Race/Demolition. Casual je obicno 1 sided, ili ces dobit game ili izgubit. Da si se barem malo raspitao znao bi:

Arms Race = Your score X 1.5 = Total XP

Casual = Your score X 4.0 = Total XP

Competitive = Rounds won X 30 = Total XP

Deathmatch = Your score X 0.2 = Total XP

Demolition = Your score X 3.0 = Total XP

#GoBack2Trading Kappa

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2015 13:35 (Komunist Izet).
13 godina

Covjek je tek uzeo csgo znaci = noob  i takav da ide u casual, ukljuci malo kefalo 

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Covjek je tek uzeo csgo znaci = noob  i takav da ide u casual, ukljuci malo kefalo 

Pa casual po meni i igraju samo noobovi. Da nauci mape,nema tk-a noblock. Igrao sam jednom ili dvaput taj casual i to su vecinom sve silveri.

14 godina
chaselol kaže...

10 godina

Moj noz. Nakon zavrsetka bettanja sam ga uzeo za 178 eura. btw MW je knife i izgleda kao factory new, takvog jos nisam vidio da netko ima. I sam sam mu dao ime. :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2015 14:02 (deepshitcro).
Moj PC  
9 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Komunist Izet kaže...
chaselol kaže...

ovaj chase lik... boriš se s vjetrenjačama. :(

Inače, svaka čast na imenu. Legendarno je. 

www.counterstrike-hr.com - Kupovi, LANovi, intervjui i izvještaji s događanja iz Balkan/Adriatic regije.
11 godina

ekipa ako ima tko DMG rank, ili tu negdje da se skupi za ekipu pa da es nalazimo i igramo neka me doda...jer sa ovim BOT-ovima koje dobivamo nema šanse da idemo gore više

steam: mastergcro

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2015 18:08 (MasterG).
10 godina
neaktivan

Poz ekipa

Imam jedno pitanje fali mi 72expa za lvl up..oce li se veceras nakona ponoci dropat puske iz bloodhund misije ili misija zavrsava tocno u 00:00

0 0 hvala 0
11 godina

pa odigraj taj jedan casual za drop onda, idem i ja, nisam znao da završava misija

10 godina
neaktivan
MasterG kaže...

pa odigraj taj jedan casual za drop onda, idem i ja, nisam znao da završava misija

Da al problem je sta sam vec ovaj tjedan dobia drop tako da moram cekat 00:01

13 godina
neaktivan
Roko567 kaže...
denix kaže...

ma sve 5 . Kako vrijeme prolazi vidim da se sve više i više borim s gramatikom. Izgleda da ću morati na kondicijske satove u neku školu

Ne znam, meni je nekako ta gramatika sjela prirodno i uvijek sam imao zanimanja da budem što pismeniji. Ne kažem da mi je gramatika savršena, još ne vladam baš zarezima i kompliciranijim stvarima i terminima najbolje. Primjetio sam da bar 80% ljudi sa područja Zagreba i okolice tvori taj futur drugi krivo, čak i moja profesorica hrvatskog (koja je prema mom mišljenju izuzetno glupa za profesoricu). Sad možda je to zbog toga što puno velika većina tako priča pa se možda čovjek navikne i zvuči mu normalno. Možda to ima i veze s tim da u dijalektu s tog područja ljudi koriste "budem" u futuru prvom, recimo "budemo vidjeli (bumo videli)" umjesto "vidjet ćemo". Meni recimo neke stvari nikad nisu legle, kao što su "da li" ili "pošto", jednostavno mi ne zvuči prirodno i istražim i na kraju ispadne da nije ispravno. 

Najčešće greške su "neznam" (što je jako glupo, jer se od malena uči da se glagoli pišu odvojeno od negacije, osim naravno neću, nemam, nisam, nemoj), "dali" (kad se već koristi, trebalo bi se pisati "da li". Inače se "da li" ne preporučuje, umjesto toga treba koristiti "je li" ili, ako je moguće, prvo glagolski predikat ili imenica pa onda "li", npr. "možemo li" umjesto "da li možemo", a kad nije moguće samo koristimo "je li", npr. "je li mrtav", jer bi "mrtav li je?" zvučalo idiotski, više kao neki uzvišeni stil.), jer/jel, pošto, kad/dok.

Kod jer/jel, stvar je jednostavna:
"jer" je uzročni veznik, koristi se kao i ostali uzročni veznici kad se želi izreći uzrok nečega, npr. "pao si s bicikla jer si blesav" ili "dobio si batine jer si mutav u školi",

"jel" je skraćeno od skupine "je li" koja se koristi u upitnim rečenicama, primjer od gore: "Je li mrtav", "Možemo li " (tu se gubi "je" jer ulogu glagolskog predikata preuzima glagol kojeg smo umetnuli, u ovom slučaju "možemo"),

tako da bi, npr., "Jer si bio?" bilo isto kao i "Zato što si bio?", ili bi "Pao si jel si blesav" značilo isto što i "Pao si je li blesav"

"Pošto" možeš reći babi na placu kad pitaš "Pošto je poriluk", ili kao vremenski veznik: "Odmah pošto je ušao na forum, počeo je srati o gramatici" (iako se rijetko kad koristi u ovakvom obliku, zgodnije je koristiti npr. "čim", ali svejedno je ispravno)

Nije ispravno koristiti ga kad želimo izreći uzrok nečega (uzročni veznik), npr. "Pošto nisam pri novcima, čekat ću neki popust.", ispravno je "Budući da nisam pri novcima, čekat ću neki popust."

Tebe muči taj dok/kad, a to je jednostavno:

"Dok" je vremenski veznik (Dok sam ja radio, ti si se zajebavao), ili suprotni veznik (Marko je zakon, dok je Ivan obična kmica)

"Kad" je također vremenski veznik, ali se koristi u skroz drugom smislu, npr. "Kad stari ode, počinje dernek" ili "Vrati se kad se naučiš ponašati" Neispravno bi bilo "Dok stari ode, počinje dernek" ili "Vrati se dok se naučiš ponašati"

Eto nadam se da sam ti pomogao bar malo, da ne moraš ić na te kondicijske satove 
Moram priznati da je ovo potrajalo duže nego što sam očekivao, možda sam se previše raspisao 
Nadam se da neću pokupiti neki karton za off topic.

Razlika u dok i kad je to što dok izražava istovremenost, a kad prijevremenost. Jako zanimljiva lekcija iz gramatike inače. Treba takvih više na internetu. Meni u društvu općenito jebu mater jer isto volim ispravljat ljude.

10 godina
neaktivan

Ne želim sad uvoditi sjever vs jug raspravu, al većinu navedenih grešaka samo rade ljudi iz Zagreba / kontinentalne hrvatske. Ne znam koji je uzrok toga, al je grozno šta ljudi to koriste u tolikoj mjeri da će postat normalno za 2 godine. :(

www.counterstrike-hr.com - Kupovi, LANovi, intervjui i izvještaji s događanja iz Balkan/Adriatic regije.

1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Diplo kaže...

Poz ekipa

Imam jedno pitanje fali mi 72expa za lvl up..oce li se veceras nakona ponoci dropat puske iz bloodhund misije ili misija zavrsava tocno u 00:00

Koliko ja vidim misija traje jos do danas, to jest do ponoci.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2015 7:16 (leoncropro).
17 godina

se kome desilo ovo da želi prodat potpuno novi item konkretno Glock-18 | Wraiths i G3SG1 | Flux i dok čekam da mi steam bude kompatibilan sa pc-om, da prođe onih 7 dana (makar je več prošlo i više i sam mi odjednom postavio tih 7 dana da čekam) da mu itemi postanu Field-Tested, a nisam ih opče koristio,koja je to spika?

jel bi trebal bit zabrinut da mi acc haknut il kaj, makar nejerujem nemam nikaj pretjerano vrijednog na acc.

još nekaj, iz browsera kad otvorim inventory nemogu stavljat iteme u market kad oču stisnut sell iskoči mi da moram čekat 2.10.15, a iz steam aplikacije mogustavit u market, al se ne vidi u marketu ova dva itema gore navedena, al maloprije sam stavil prvi smg kaj mi je opal i uspel sam ga prodat, na koju foru, a ova dva nemogu, znam da je zbunjuječe pitanje, al i ja sam kompletno zbunjen i sluđem jer ko da je acc poblesavio

edit: skužil sam da kad kejseve otvaram mogu dobit skroz sjeb...an skin, al opet mi nije jasno kak na stem app mogu stavit u market, ne vidi se u prodaji, a na browseru nerem i kak je steam protumačio da treba opet se autorizirat acc sa pc-om, a prošlo je cca 13-14 dana od kad sam radil reinstal win.

sry na onom noob pitanju u vezi skinova, jbg tek sam počel igrat cs.

mrakky
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2015 13:35 (mrakky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pandzinho kaže...

Meni u društvu općenito jebu mater jer isto volim ispravljat ljude.

Nije sramota ne znati, sramota je ne željeti saznati iako znaš da ne znaš.

Ja izbjegavam ispravljati ljude jer neke to vrijeđa i ja to poštujem, ali ako nekoga zanima zašto da ne prenesem svoje znanje. Meni je, recimo, drago kad me netko ispravi jer onda zapamtim to i drugi put se sjetim toga pa ne napravim opet istu grešku. 

Ali opet, nepismenost u novinama, javnim natpisima, portalima itd. je nedopustivo i to me baš zna izbaciti iz takta

Professeur kaže...

Ne želim sad uvoditi sjever vs jug raspravu, al većinu navedenih grešaka samo rade ljudi iz Zagreba / kontinentalne hrvatske. Ne znam koji je uzrok toga, al je grozno šta ljudi to koriste u tolikoj mjeri da će postat normalno za 2 godine. :(

Ja se ne bih složio. Jedina greška koja se pojavljuje u kontinentalnoj Hrvatskoj, a koje uopće nema u ostatku je ta sa futurom II, sad možemo nagađat zašto ali ja bih rekao da ima veze sa njihovim dijalektom i s činjenicom da "budem" koriste u futuru I.
Isto kao što neki otočani imaju problema s padežima, jednostavno je takav dijalekt

A da će nepismenost postati normalna, s tim se inkako ne slažem.

13 godina
neaktivan
mrakky kaže...

se kome desilo ovo da želi prodat potpuno novi item konkretno Glock-18 | Wraiths i G3SG1 | Flux i dok čekam da mi steam bude kompatibilan sa pc-om, da prođe onih 7 dana (makar je več prošlo i više i sam mi odjednom postavio tih 7 dana da čekam) da mu itemi postanu Field-Tested, a nisam ih opče koristio,koja je to spika?

jel bi trebal bit zabrinut da mi acc haknut il kaj, makar nejerujem nemam nikaj pretjerano vrijednog na acc.

još nekaj, iz browsera kad otvorim inventory nemogu stavljat iteme u market kad oču stisnut sell iskoči mi da moram čekat 2.10.15, a iz steam aplikacije mogustavit u market, al se ne vidi u marketu ova dva itema gore navedena, al maloprije sam stavil prvi smg kaj mi je opal i uspel sam ga prodat, na koju foru, a ova dva nemogu, znam da je zbunjuječe pitanje, al i ja sam kompletno zbunjen i sluđem jer ko da je acc poblesavio

Istrošenost skina ne ovisi o korištenju nego se nasumično odredi kad otvoriš kutiju. 
Kad kupiš skin sa marketa moraš čekati 7 dana da bi ga prodao

17 godina
Roko567 kaže...

Istrošenost skina ne ovisi o korištenju nego se nasumično odredi kad otvoriš kutiju. 
Kad kupiš skin sa marketa moraš čekati 7 dana da bi ga prodao

sve 5 skužil sam to u vezi skinova, al ti skinovi nisu kupljeni sa marketa neg sam ih dobil otvaranjem kejseva, u browseru mi stoji ono iznad marketa da treba baš čekat 7 dana da se scc autorizira sa pc-om, a prošlo je cca 13-14 dana od kad sm reinstal win. napravil i več sam nakon tih 7 dana prodal skin u vrijednosti 20€ .

hvala.

steam steam
mrakky
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2015 13:41 (mrakky).
11 godina
neaktivan
mamice su štrukle pekle. meni nikaj nisu rekle
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2015 14:02 (vigor_hr).
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mrakky kaže...

sve 5 skužil sam to u vezi skinova, al ti skinovi nisu kupljeni sa marketa neg sam ih dobil otvaranjem kejseva, u browseru mi stoji ono iznad marketa da treba baš čekat 7 dana da se scc autorizira sa pc-om, a prošlo je cca 13-14 dana od kad sm reinstal win. napravil i več sam nakon tih 7 dana prodal skin u vrijednosti 20€ .

hvala.

Možda nikad prije nisi ulazio na svoj steam acc u tom browseru. Svaki put kad se ulogiraš na novom browseru postave ti neka ograničenja, to je zaštita protiv krađe

14 godina
neaktivan
vigor_hr kaže...

Mislim koliko retardiran moras biti da 3000 sati provedes varajuci u igri.

BCko
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2015 14:16 (bancic123).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice