zdravo.kupio sam ati radeon hd4550 512mb ddr3 prije 5 dana.znaci nova je.pa mislio ja uraditi overlocking.raja sta mislite hoce sve biti kako treba,da mi ne krepa :D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne treba ti nikakav overclocking zasada
zdravo.kupio sam ati radeon hd4550 512mb ddr3 prije 5 dana.znaci nova je.pa mislio ja uraditi overlocking.raja sta mislite hoce sve biti kako treba,da mi ne krepa :D
prvo:ne ocekuj cuda nakon overlockinga,sta ce ti ,...mozes je samo skurit.....nema potrebe kao sto kolega iznad mene rekao....vjeruj nebi dobio nikakve znacajnije perfomanse
.Ako ne koristiš volt mode i OC-aš isključivo u driverima nemožeš ni na koji način oštetit GPU.
U najgorem slučaju(kada pretijeraš sa taktovima)driveri če ti automatski resetirat GPU te češ znati da trebaš smanjit taktove.
prvo:ne ocekuj cuda nakon overlockinga,sta ce ti ,...mozes je samo skurit.....nema potrebe kao sto kolega iznad mene rekao....vjeruj nebi dobio nikakve znacajnije perfomanse
Ovo nije ni na koji način točno.Običnim OC-om(bez mijenjanja voltaže na GPU) ne možeš nikako skurit grafu.U najgorem slučaju če ti se pokazat artefakti i driveri če resetirat GPU.
Grafu jedino može oštetit podizanje voltaže za što je potrebno prčkanje po samom BIOS-u grafe te određena količina znanja i hrabrosti.
istina je evo ti moj overclock te grafe i da ti budem iskren nevidim neke razlike u performansama mozda koja slicica u sekundi ili dvije na srednjim grafickim postavkama..
EDIT:na memoriju sam stavio svoj pasivac koji sam skinuo sa stare maticne i na njega dodo jedan vent(80mm)koji puse po memoriji i po gpu...
istina je evo ti moj overclock te grafe i da ti budem iskren nevidim neke razlike u performansama mozda koja slicica u sekundi ili dvije na srednjim grafickim postavkama..
EDIT:na memoriju sam stavio svoj pasivac koji sam skinuo sa stare maticne i na njega dodo jedan vent(80mm)koji puse po memoriji i po gpu...
Mislim da ga nakon godinu i pol dana to vise i ne zanima..
Zašto overclockirati 64-bitnu karticu uz vrlo vrlo upitnu isplativost? Pa 4650 128-bitna je 20-30% jača od nje sigurno, i sa DDR2 memorijom.
može li se išta postići sa 4650 1gb ddr2 mislim na overclock?

može li se išta postići sa 4650 1gb ddr2 mislim na overclock?
Ne baš ali mogao bi memoriju vjerojatno sa 400mhz dići na 500mhz(1000 efektivno). Mislim da bi se to dalo bezbolno izvesti.