Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h) zaključana tema

poruka: 148.670
|
čitano: 11.529.507
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)
17 godina
RE: Veseli kutak - BUG forum birc :)
coder_ kaže...

Pa bio je i red. Mislim da bi svi trebali početi cijeniti trud koji je uložen u izradu programa i nadam se da će napokon programeri početi zarađivati kako spada, a ne da programer radi cijeli dan za crkavicu od 4-5 000kn.

Dok sam radio na jednom projekt znao sam raditi i po 16 sati dnevno. Pa otprilike znam kako je ljudima koji rade desktop aplikacije. I sad da dođe neki klinjo i downloada komad softwarea koji je mukotrpno stvaran.

Ok, i sam imam nešto "prljavog" softwarea ali ga planiram zamjenit sa "čistim" čim stalna lova krene stizati na račun.

Donekle se i slažem, bio bi red da i programer nešto zaradi (znam koliko vremena provedu na izradi nečega...). Al mislim da i kad se više ne bi skidalo, teško da će ljudi koji nemaju love kupit neki softver. Svi bi koristili free softvere, jedino oni koji moraju ili imaju viška novaca bi kupili original. Programeru bi opet bilo isto. Nitko ne bi kupovao skupi softver pa programer opet ne bi zaradio kao ni sad.

Sum_of_all_fears kaže...

Nitko od korisnika foruma ne korisiti i/ili posjeduje piratski softver Šutim

Pa naravno da ne Smijeh Šutim

rambox kaže...

Nemoj se ti nist oko toga opterecivat nismo mi u Americi ili Engleskoj nemamo mi niti resursa za neko bezvezno prisluskivanje niti tehnike za koje se tu spominje, ipak se kod nas niti puno bitniji zakone za dobrobit drzave i ljudi ne postuju a kamoli tak nekaj nist od toga nece bit pojeo vuk magare ili piknuo komarac slona svejedno. Prije ce Hrvatska morat ic na remont na svakom polju jer smo u krizi velikoj to je bitno a ove ostale tricarije su samo krepano slovo na papiru a tek u primjeni mos mislit ipak je to Hrvatska di vladaju neka drukcija pravila!Cool

Da bar... Cool

coder_ kaže...
Cherina15 kaže...

Ja iman sve originale doma. xD

Je, a ja sam Clint Eastwood... :D

he he he Smijeh

17 godina
odjavljen
RE: Veseli kutak- BUG forum birc :)
Paolo2612 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Nitko nema sve orginale jer je takav mentalitet - tko će kupiti WinRAR za 12ak dolara? Recimo da i kupiš Windowse, Office i još par programa..... Nećeš kupiti te sitnice koliko god love imao jer je to stvar navike. Navikli na pirateriju iako imamo besplatne alternative - OpenOffice, IzArc, Picassa... A za OS da i ne govorim. Nitko neće linux.... Pa i Win7 piratiziraju (c*ackovi i torrenti) a microsoft dijeli besplatno i legalno..... Mislim da je Paolo jednom rekao da smo balkanci - ukrali bi i ono što se besplatno dijeli.... Šta ćeš. Tako su nas naučili i sad će nas tobož neki zakon spriječit... Dokle god je flata i torrenti, bit će pirata pa makar besplatno dijelili Windowse i Office u paketu...

Činjenica je da besplatne alternative ne rade nekada kao komercijalni programi. Meni je osobno 7-zip puno bolji od winrar-a, ali ga nikako ne mogu natjerat da extracta iz arhive od više dijelova (fileovi skinuti s rapidsharea).

A ovo što si napisao za torrente i pirateriju - totalna istina. To sam i sam odavno napisao. Evo našao sam citat:

"Grupa Radiohead (ili Codplay - nisam baš siguran) ponudila je svoj novi album preko službene web stranice i sami su obožavatelji mogli odabrat cijenu (grupa je iznjela mišljenje da žele znat koliko oni vrijede slušateljima) ( to su dosta reklamirali u britanskim medijima kao revoluciju u glabenoj ponudi) oko 4000 ljudi je odabralo cijenu od 0,00 britanskih funti dok je oko 250000-300000 ljudi skinulo ilegalno preko torrenta ili raznih rapidshare stranica (a dosta ljudi je znalo za besplatnu ponudu)"

Nije problem u balkanu - svi su znači takvi. To je izgleda u ljudskoj prirodi - zašto napraviti 10koraka do popločenog puteljka kad možeš ravno preko zelene površine..... zašto ići na službenu stranicu od grupe, tamo se registrirati i zezati se bez potrebe kad CD osvane na torrentima u VBR 256 kbits kvaliteti i skineš ga za 10ak min....

coder_ kaže...

i ja sam mislio da je ludost kupovati programe dok na svojim leđima nisam iskusio što to znači pisati komad softwarea. s vremenom ću doći do toga da neću imati niti jedan komad nelegalnog softwarea - to mi je cilj. :)

I meni je to cilj, samo što su Windowsi skupi.... Ne treba mi najnoviji Win7... ja bi bio zadovoljan sa legalnim XP SP3... I Officeom 2003.... A za igre - nemoram je igrati odma kad izađe. Crysis sada dođe 120kn... Tolko mogu iskeširati... WinRAR nemam, imam IZArc umjesto njega (@ Paolo - uzmi njega, on radi sa splitanim arhivama bez problema, provjereno), nemam Photoshop na kompu nego imam Corel Paint Shop Pro koji sam dobio od frenda (on ga je dobio sa nekom mrcinom od skenera, ali ima on svoj photoshop cs2 pa...): Ugl, radim na tome da imam što manje c*ackanih bedastoća (WinRar, WinZip, Nero...)

I've seen things that you people wouldn't believe...
18 godina
Makić kaže...

dan ljudi, evo rođaku sastavia  komp i sad je kod mene, a meni proc  nikako doć a naručia

sam ga prošlu sub...

Bok i tebi pa di si ti duze te nije bilo mi smo vec mislili poslat potragu za tobom morem, kopnom i zrakom dok te ne nađemo fuckaj ga!NevinašceBelji se

18 godina
neaktivan
Veseli kutak - BUG forum birc :)

Slažem se da treba smanjivati broj piratskih programa - meni nije prije nije bio niti jedan "besplatni" program na PC-u, a sada su u debeloj većini.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan

Ja cu biti iskren i priznati da nemam nista sto sam kupio od softwarea.Krenuvsi od Windowsa,Cyber Linka,Tune Up-a,Everesta,Winampa Pro,Photo Shopa,Sony Vegasa,sve do filmova i glazbe koju redovno downloadam.

A sad me svi bicujte.Nevinašce

Music's the medicine of the mind.
17 godina
odjavljen

Sram te bilo SmijehSmijeh . Što misliš da te čuje stric Billy Smijeh ?

I've seen things that you people wouldn't believe...
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Sram te bilo SmijehSmijeh . Što misliš da te čuje stric Billy Smijeh ?

KGJ. Jedino sto mislim kupiti su Win 7.

O tome bas razmisljam.Za sve ostalo me boli briga.Dok mogu besplatno dobiti nesto ja skidam-jer nemam ni trunke morala u sebi.

EDIT: Sad sam se sjetio.Kupio sam prije otprilike 5 godina Windows XP Home Edition.Tad sam kupio svoj prvo PC.Da stvar bude smjesnija,nisam ja prodavacu ni rekao da mi stavi OS.Podmetnuo mi jeSmijeh.Jbga,tad nisam ni znao sta je CRTNevinašce

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2009 18:08 (VirtUoso).
18 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...

Donekle se i slažem, bio bi red da i programer nešto zaradi (znam koliko vremena provedu na izradi nečega...). Al mislim da i kad se više ne bi skidalo, teško da će ljudi koji nemaju love kupit neki softver. Svi bi koristili free softvere, jedino oni koji moraju ili imaju viška novaca bi kupili original. Programeru bi opet bilo isto. Nitko ne bi kupovao skupi softver pa programer opet ne bi zaradio kao ni sad.

Stari moj, nisu kućni korisnici bitni. Da samo vidiš kako bi svim programerima bilo kad bi firme počele poslovati kako i terbaju. Kad bi vlasnici firmi ulagali u legalan software umjesto u skupe aute svojim sinovima.Kad bi BSA počeo raditi svoj posao. Kako bi se tek onda firme zatvarale zbog nemogućnosti plaćanja kazni zbog ilegalnog software-a.

Kućni korisnici su ništa naspram firmi.

Nedavno sam kod frenda vidio račun za komad softwarea u iznosu od 54000 kn. Riječ je bila o AutoCAD-u. Full verzija za više računala. A ajd mi nađi alternativu AutoCAD-u koja je jednako toliko moćan program i ima sve funkcije kao i AutoCAD. Nema takvoga!!

Q: U čemu radiš site? A: Pa u Dreamweaveru! Naravno! - hahahahahahaha
18 godina
VirtUoso kaže...

Ja cu biti iskren i priznati da nemam nista sto sam kupio od softwarea.Krenuvsi od Windowsa,Cyber Linka,Tune Up-a,Everesta,Winampa Pro,Photo Shopa,Sony Vegasa,sve do filmova i glazbe koju redovno downloadam.

A kaj ce ti Winamp Pro zapravo i taj ogromni CyberLink Power Dvd vjerojatno nisi se s tim bas puno pomogel uopce! Kaj se tice mjuze tu je AIMP serif a za prikazivanje video bilo koje vrste nema boljeg od Media Playera Clasic Home Cinema sve badave normalno.Danas srecom vise ne vrijedi ono da je placeno bolje uz cast iznimkama koji ima . Recimo kupis Avast Pro a sisa ga Avira Free i to za slonovsku nogu a isto se odnosi na AVG Pro kaj si kupio onda nego macka u vreci i to od 10 kila ima takvih primjera jako puno ali ko bi sad nabrajo sve!Belji seNevinašce

17 godina
neaktivan
rambox kaže...
VirtUoso kaže...

A kaj ce ti Winamp Pro zapravo i taj ogromni CyberLink Power Dvd vjerojatno nisi se s tim bas puno pomogel uopce! Kaj se tice mjuze tu je AIMP serif a za prikazivanje video bilo koje vrste nema boljeg od Media Playera Clasic Home Cinema sve badave normalno.Danas srecom vise ne vrijedi ono da je placeno bolje uz cast iznimkama koji ima . Recimo kupis Avast Pro a sisa ga Avira Free i to za slonovsku nogu a isto se odnosi na AVG Pro kaj si kupio onda nego macka u vreci i to od 10 kila ima takvih primjera jako puno ali ko bi sad nabrajo sve!Belji seNevinašce

A gle sad.

Cyber Link ne koristim.Photo Shop mi stoji instaliran jer nemam volje cackat po njemu.Sony Vegas stoji u RAR-u 2 mjeseca.Tune Up koristim,jer sam vidio da mi,za razliku od drugih freeware programa,on rjesava probleme koje sam imao.Winamp PRO sam skinuo jer me zanima zasto mu stoji taj sufiks.Ok,mogao sam procitati na sluzbenoj stranici,ali nisam.

I da,niti se ponosim na to sto sam pirat,niti me to uopce brine.Dok god mogu dobit software besplatno,ja cu ga imat.

EDIT: Za prikazivanje videa koristim Media Player Classic,jer se pokazao najboljim.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2009 18:17 (VirtUoso).
18 godina
neaktivan
coder_ kaže...

Nedavno sam kod frenda vidio račun za komad softwarea u iznosu od 54000 kn. Riječ je bila o AutoCAD-u. Full verzija za više računala. A ajd mi nađi alternativu AutoCAD-u koja je jednako toliko moćan program i ima sve funkcije kao i AutoCAD. Nema takvoga!!

Autocad postoji u puno verzija - nema on samo jednu verziju. Najjeftinija (mislim) dođe oko 15000kn. I opet je jako moćna.

18 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
coder_ kaže...

Autocad postoji u puno verzija - nema on samo jednu verziju. Najjeftinija (mislim) dođe oko 15000kn. I opet je jako moćna.

Pa ja sam naveo koja je verzija. Full verzija i licenca za više računala. Ono što sam htio je alternativa tome koje jednostavno nema. Ne alternativa licenci već programu.

18 godina
neaktivan
coder_ kaže...
Paolo2612 kaže...
coder_ kaže...

Pa ja sam naveo koja je verzija. Full verzija i licenca za više računala. Ono što sam htio je alternativa tome koje jednostavno nema. Ne alternativa licenci već programu.

Malo sam krivo pročitao. Sigurno ima alternativa autocadu, ali valjda nisu toliko moćne kao on.

18 godina
neaktivan

9

17 godina

Ako tražite kvalitetu, onda je to AutoCAD. Može se koristiti za svakakvo crtanje, a najviše se koristi u radu na CNC strojevima.

Bez AutoCAD-a CNC stroj nema nikakve svrhe. Cool

17 godina
protjeran

Izludit ću s titlovima. Kasne po 10s!!!!!!!!!

18 godina
VirtUoso kaže...
rambox kaže...
VirtUoso kaže...

A gle sad.

Cyber Link ne koristim.Photo Shop mi stoji instaliran jer nemam volje cackat po njemu.Sony Vegas stoji u RAR-u 2 mjeseca.Tune Up koristim,jer sam vidio da mi,za razliku od drugih freeware programa,on rjesava probleme koje sam imao.Winamp PRO sam skinuo jer me zanima zasto mu stoji taj sufiks.Ok,mogao sam procitati na sluzbenoj stranici,ali nisam.

I da,niti se ponosim na to sto sam pirat,niti me to uopce brine.Dok god mogu dobit software besplatno,ja cu ga imat.

EDIT: Za prikazivanje videa koristim Media Player Classic,jer se pokazao najboljim.

Sve ok nema frke ne kritiziram ja tebe uopce nist ak si to mislil nego samo kazem da ima odlicnih besplatnih programa sve stima.S druge strane ima toliko programa koji se placaju a ne valjaju uopce samo bacis lovu bezveze ako ih oce kupit neko slucajno zapravo nema uopce potrebe kad ima besplatnih alternativa koje su jos i bolje. Kao jedan takav biser od programcica je sigurno Imgburn sjajan mali program za przenje bez rijeci prigovora definitivno!Cool

http://www.imgburn.com/index.php?act=screenshots

17 godina
protjeran

Sram vas bilo koristite piratske programe.

17 godina
Cherina15 kaže...

Uspori film za 10 s Smijeh Šalim se.

To se i meni događalo.

Nađi nove titlove. Namigiva

18 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...
Cherina15 kaže...

Uspori film za 10 s Smijeh Šalim se.

To se i meni događalo.

Nađi nove titlove. Namigiva

Znaš, i to što gledaš film na kompu je ilegala (ako je downloadan sa neta :D, a pretpostavljam da je. ).

8

17 godina
neaktivan
rambox kaže...
VirtUoso kaže...
rambox kaže...
VirtUoso kaže...

Sve ok nema frke ne kritiziram ja tebe uopce nist ak si to mislil nego samo kazem da ima odlicnih besplatnih programa sve stima.S druge strane ima toliko programa koji se placaju a ne valjaju uopce samo bacis lovu bezveze ako ih oce kupit neko slucajno zapravo nema uopce potrebe kad ima besplatnih alternativa koje su jos i bolje. Kao jedan takav biser od programcica je sigurno Imgburn sjajan mali program za przenje bez rijeci prigovora definitivno!Cool

Ma sve 5.Hvala na linku.Namigiva

17 godina
protjeran

Iman gas do daske 3 (nije piratski) xD i stavljen je u 2 gom playera u svaki po pola fima sad titlovi mi rade za 1. polovicu neznan kako neče za drugu. I ako može ko MOLIN VAS da mi nađe titlove za najnovijeg Bonda (nije piratski) xD

17 godina
neaktivan

pozz ljudi kako je ovdje u bircu? Cool

zasto su smajlici zuti? Hmm...
18 godina
VirtUoso kaže...
rambox kaže...
VirtUoso kaže...
rambox kaže...
VirtUoso kaže...

Ma sve 5.Hvala na linku.Namigiva

Evo jos jedan odlican mali programcic koji pokazuje dole u Tray-u kolicinu slobodne memorije ili one koja se koristi kak hoces vec. Vrlo je mali i nenametljiv i fino ti pokazuje uvijek kak stojiš s memorijom a trebal bi ga svako imat na kompu sigurno a usput trosi ko komarac!Cool

http://www.carthagosoft.net/meminfo.htm

17 godina
neaktivan

Pozdrav dobri ljudi! Ne bih vas gnjavio da ne moram Mršti se...

'Vak stoje stvari: otvorio temu jer imam veliki problem, komp mi rastavljen i čekam na vaše savjete ali izgleda da nitko nije zainteresiran. Eto ispričavam se što vam remetim mir i naravno molim za pomoć... Nadam se da se čujemo tamo iza "velikog problema" Namigiva

EDIT: ne pišem sa svog kompa (jer je u komadima ;-)) pa sam ograničen s vremenom...

They took our jobs!
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2009 19:05 (Stimulans).
18 godina
neaktivan

Ide netko od ekipe u Veliku na DOF??? Ima uopće koga iz tog kraja?? :)

17 godina
neaktivan

Jutro svima..... evo opet počeo radni tjedan.... jedva sam se digla u 6... a moj dragi aktivan cijelu noć na forumu i sada pava,, ljubomorna sam malo Namigiva... i ja bi bila u krevetuuuSmijeh... Sta se radi?? ja laganini radim

17 godina
neaktivan

Jutro,opet ja i ti prviCool,kako ti se dragi zove na forumu?

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2009 9:37 (PC Street Hacker).
17 godina
neaktivan

Da da vidis mi smo ranioci..... ma spavala bi ja do 12 da ne radim Smijeh.. Dragi mi se zove doxy...

17 godina
neaktivan

Može jedna kavica?

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice