Naravno da se šalim, ljudi pričaju o nečemu sto uopće nisu poslušali, o nečemu što ne znaju. I to me najvise smeta.
Odlicno jos malo parada polupismene mladezi (koji rata u životu nisu vidjeli) i raznih kravetina koje se tamo dernjaju (mozete ih vidjet na svakoj snimci koncerta tonsona) te ne zaboravimo arlaukanja na poluproizvode koje Thompson voli zvati glazbom. Da ne govorim o razno raznim debilima koji tamo idu sa ustaškim kapama i mnogo hrvatskih zastava, obavezno sa prvim bjelim poljem na grbu. Ma da vrhunski koncert. Još na glavnom gradskom trgu tako da i oni koji se zateknu tamo moraju gledat degenerike kako se previjaju uz vrhunske hitove Thompsona. Fenomen je svakako, samo fenomen čega? Kvalitetne glazbe sigurno ne.
a sta vi to imate protiv Thompsona? Pa nije on nagovarao publiku da nose ustaško znakovlje na koncerte! Otkud vam to? I uopce ne pjeva ustaske pjesme, ajde koja je to Thompsonova ustaska pjesma, da vas vidim??? a? a?
Thompson je svojim predzadnjim albumom pokazao ljubav prema domovini, Bogu i obitelji, a nikakvo ustaštvo se ne spominje u nijednoj pjesmi!
Kroz Imotski kamioni žure ,voze crnce Francetića Jure (2x)
U Čapljini klaonica bila ,puno srba Neretva nosila (2x)
Oj Neretvo teci mi niz stranu ,nosi srbe plavome Jadranu (2x)
Ko je moga zamisliti lani,da će Božić slavit partizani (2x)
Tko je reka jeba li ga ćaća,da se Crna Legija ne vraća (2x)
Gospe Sinjska ako si u stanj uzmi Stipu , a vrati nam Franju (2x)
Oj Račane jeba ti pas mater,i onome ko je glasa za te (2x)
Sjajna zvijezdo iznad Metkovića ,pozdravi nam Antu Pavelića (2x)
Moji ljudi ako vam se ne sviđaju hrvatske domoljubne pjesme, ako ne volite Hrvatsku koji k.... radite/živite u njoj. Rambo o kakvim ti neredima pričaš??? Pjesma "zbog Anice i bokala vina" je se pjevala za vrijeme rata, da kad su gospoda "vanzemaljci" klali po Vukovaru s 4s i petokrakom na čelu. A sad domoljub i hrvatski branitelj nemože pjevat u nekim dijelovima Hrvatske a generali nam u Hagu, nema šta lipa smo nacija. Nisu jednino ustaše bili zločinci, sad svaki malo se nađe neka masovna grobnica, pa opet vidimo petokrake po Hrvatskoj ili četnička groblja na kojima se veliča velika srbija i nitko ne govori o tome ali kad je "U" u pitanju eto problema. Nemoj te me krivo svatit, ratni zločin je ratni zločin i treba sva znakovlja takva zabranit od "U" pa do petokrake.
Moji ljudi ako vam se ne sviđaju hrvatske domoljubne pjesme, ako ne volite Hrvatsku koji k.... radite/živite u njoj. Rambo o kakvim ti neredima pričaš??? Pjesma "zbog Anice i bokala vina" je se pjevala za vrijeme rata, da kad su gospoda "vanzemaljci" klali po Vukovaru s 4s i petokrakom na čelu. A sad domoljub i hrvatski branitelj nemože pjevat u nekim dijelovima Hrvatske a generali nam u Hagu, nema šta lipa smo nacija. Nisu jednino ustaše bili zločinci, sad svaki malo se nađe neka masovna grobnica, pa opet vidimo petokrake po Hrvatskoj ili četnička groblja na kojima se veliča velika srbija i nitko ne govori o tome ali kad je "U" u pitanju eto problema. Nemoj te me krivo svatit, ratni zločin je ratni zločin i treba sva znakovlja takva zabranit od "U" pa do petokrake.
Sve "proustaške" pjesme tipa Čavoglava, Anica,kninska kraljica su nastale u Domovinskom ratu. Čovjek je uspio animirati ljude na borbu za svoju zemlju, a ako je otišao u krajnost... pa ljudi, RADILO SE O ŽIVOJ GLAVI, i zbog takvih ljudi, zbog osjećaja koje su budile te pjesme u nama, zato danas imamo državu. Stihovi iz Thompsonove pjesme:
Zato zora sviće,
Novi dan se budu,
Hvala im na svemu,
Slobodni smo ljudi.
Nemožeš govoriti o tim pjesmama u kontekstu današnjeg vremena i onda kad su geleri prolićali kraj glava. Jednostavno, nekima su još svježa sjećanja iz Domovinskog rata i njih će uvijek ponijeti Čavoglave i ti nesretni dani.
Premda osuđujem pjesme Jasenovac i Gradiška Stara, vjerojatno i Thompson se sad kaje radi izvođenja te pjesme. Mislim da je prešao granicu dobrog ukusa i da mu to nije trebalo.
Neki će ljudi uvijek doći Titu na godišnjicu i pjevaju partizanske pjesme. Istih tih partizana koji su ko-zna koliko ljudi pobili na Križnom putu. Kad će se o njima raspravljati? Da odete na index.hr, pa postavite to pitanje.
Ljudi, ne stidite se onog što jeste. Moja su 3 djeda poginula u Ustaškoj Vojnici. Ali isto ne pjevam Jasenovac i Gradiška Stara. Ali NE DOPUŠTAM da netko pljuje po onome što sam pjevao i PO OSJEĆAJU PONOSA tih '90 godina!
Bog i Hrvati!
Thompson je svojim predzadnjim albumom pokazao ljubav prema domovini, Bogu i obitelji, a nikakvo ustaštvo se ne spominje u nijednoj pjesmi!
Kroz Imotski kamioni žure ,voze crnce Francetića Jure (2x)
U Čapljini klaonica bila ,puno srba Neretva nosila (2x)
Oj Neretvo teci mi niz stranu ,nosi srbe plavome Jadranu (2x)
Ko je moga zamisliti lani,da će Božić slavit partizani (2x)
Tko je reka jeba li ga ćaća,da se Crna Legija ne vraća (2x)
Gospe Sinjska ako si u stanj uzmi Stipu , a vrati nam Franju (2x)
Oj Račane jeba ti pas mater,i onome ko je glasa za te (2x)
Sjajna zvijezdo iznad Metkovića ,pozdravi nam Antu Pavelića (2x)
Opet ste zastranili.Pogledajte zadnji Mirov post u ovoj temi.
Preventivni lock a autor teme je mogao znati i procitati da ovakve teme eskaliraju u svadju.